En orgie i skaldjur och Fars Dag

Jag har rest och upplevt en hel del i mitt liv. Framför allt har jag ätit mat från världens alla möjliga kök. Bland det godaste jag vet är skaldjur. Visst, räkor i all ära, men får jag välja fritt kan jag äta hummer och krabba 8 dagar i veckan.

 

Jag har haft världens bästa granne här i finhooden i många år. Dessvärre skilde hon sig men lucky me då hon köpte sig en vååååning några hundra meter bort. Hon är också en ”dansmamma” med två döttrar som tävlar på elitnivå. Igår bjöd hon hem mig och ett par andra dansmorsor på middag. En fick förhinder så det blev jag och Tove-Tandläkare som kom.

 

Värdinnan har många kvalitéer dock ej några positiva när det kommer till köksregionen. Detta gjorde mig aaaningen orolig när inbjudan kom men i veckan fick jag ett sms: ”gillar du skaldjur?” Ehh, har en kossa spenor? ”Jag äter ALLT!” svarade jag.

 

Maria är en sån som går all in i allt hon företar sig. Liksom igår. Hon hade tokrensat fiskaffären. Jag har, som sagt, ätit sjukt mycket skaldjur på flotta restauranger world wide genom åren men ALDRIG så mycket av allt som igår. Top notch-kvalitet på rubbet.

IMG_0669
IMG_0670
Värdinnan herself.
IMG_0671
Vi åt som grisar under flera timmar.
IMG_0679

Tandläkar-Tove, som är en lika stor sucker för skaldjur som jag, åt så det rann hummer ur öronen på henne.

IMG_0675
Fatta läget när man äter så att man näst intill kräks, men hur man än försöker bara inte kan få i sig de sista krabborna.
IMG_0677
Bortsett från denna matorgie skrattade vi så det nästan kom i trosorna. Älskar att umgås med roliga vänner som uppskattar mig som jag är. Utan krusiduller.
För övrigt spenderade jag dagen på dansgolvet igår. Klubbmästerskap på Kindahls Dansskola. De äldre barnen, talibanen och hennes kompisar, skulle visa alla nybörjare hur riktiga tävlingar går till så därför anordnade skolan ett mästerskap.
IMG_0652
Ett femtiotal förväntansfulla tävlingselever som nästa vecka ska till Uppsala på deras första riktiga tävling.
IMG_0657
Ett par av skolans dansmammor…som roade sig själva mellan ronderna.
IMG_0667
Idag söndag. Fars dag.

 

Jag är gift med en man som ser väry ”allvarligt” på traditioner. Det ska vara presenter, frukost på sängen och hela kittet. Lika jobbigt varje år. Tycker jag. Denna Fars Dag har jag gjort ett genidrag. Det är ju just Faaaars Dag varför han och talibanen tillbringar den tillsammans. Maken jobbar ju j ä m t men idag förbjöd jag honom.

 

Morgonen började med sedvanligt frukost på sängen och lite skönsång. Maken fick ett kort av talibanen där han ombads att vara klädd i träningskläder 10.30. Jag har laddat hennes bankkort med pengar och just i detta nu är de på väg till en rackethall för att spela badminton. Talibanen provade på att spela hos vännerna i Limhamn förra helgen och blev tokfrälst. Hon har ärvt sin fars bolltalang så jag gissar att de kommer ha det riktigt kul.

 

Efter det åker dom hem, duschar och byter om. Sen kommer han få order av talibanen att sätta sig i bilen och hon kommer dirigera honom bort till en av våra restauranger här i finhooden, Sjöpaviljongen. De har ätit där ensamma flera gånger varför talibanen tycker att det är ”deras” restaurang. Hon kommer betala badminton-spelet och restaurangnotan. När de har ätit klart åker dom till hans favoritaffär, Boss, där han ska få köpa ett par jeans, som hon betalar.

 

Maken är fotbollstränare för talibanens fotbollslag, fast hon nu har lagt av, och dessvärre har dom match idag varför deras Fars Dag slutar i eftermiddag. Hon har själv dubbla träningstimmar på dansskolan.

 

Själv tillbringar jag dagen ENSAM. Nisse är, efter vädjan, utlånad till min lilla brorsdotter idag. Jag ska städa, smaska i mig några fler kokosbollar, tvätta, byta sängkläder, njuta, kolla på lite viktiga och allmänbildade tv-serier The real housewives of …..

 

Ikväll kommer bästa vännen W. Hon ska sova över för i morgon ska vi ut på ett litet äventyr söderöver.

 

Vad ska ni göra?

 1. Körde maken till jobbet imorse, hem och mata mig själv och sonen, igång med en maskin tvätt, dubbel matlagning till kommande veckans matlådor, hänga tvätt, maskin 2 med tvätt igång, packa matlådor, duscha, fixa naglarna, hämta maken på jobbet, till köpcentra en snabbis och sen hem till svärföräldrarna på middag. Fast först dö en smula i soffan tror jag visst…

 2. Är ledig och det tänker jag vara HELA dagen med andra ord ska jag inte göra ett skit mer än tvätta, vattna, städa, laga mat, promenera, förnya lotto (vann tillbaka insatsen), köpa present till pappa, fira pappa och fixa present till maken från min dotter. Bara vila…..

 3. Underbar lösning på dagen! Den snor jag när det funkar med barnen om nått år då de är en smula äldre!

  Njut av din dag finaste du!

 4. Själv vaknade jag med ett ryck över att något smällde och undrade vem som hade stängt sovrumsdörren som jag sällan har stängd på nätterna. Kollar o ser att Toker sover lugnt brevis mig o slänger ett öga i spjälsängen o ser att den är tom, flyger upp o letar efter dumbo som står i hallen och lugnt leker med brevinkastet.

  Sen när jag kunde andas lugnt igen så var det till o slänga på Dumbo en torrblöja o ge han lite välling medans vi väntade på att Toker skulle vakna. Sen kollade de lite på TV och sen stack vi ut en stund, på en cykelrunda (tur man har elcykel, för inte lätt o cykla med 2 ungar i cykelvagn när det blåser lite ute) nertill stan för o kolla om Syster 1 var hemma men hon jobbade nog vidare till syster 2 som även är mormor till Toker & Dumbo men hon höll på med tvätten så hon kom ut till oss en stund, sen cyklade vi ner till stranden en sväng där kilarna sprang omkring lite innan vi cyklade vidare till mamma en sväng.

  Sen hem o göra mat till ungarna och svängde ihop en kladdkaka till fikat som jag bjöd på när systerdottern med make kom o hämtade killarna 🙂

  Nu har jag dött i soffan en smula innan jag ska ta tag i disken, då jag inte sov mycket inatt eftersom Dumbo hostat halva natten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..