Tips please

Well, man vet att man har kärat ned sig i en hundvalp om man upptäcker att skrället har råkat kissa i talibanens soffa, och inte går bananas. Han som a l d r i g kissar inne. Vet dock inte om det hänt nyligen eller om det är gammalt.

 

Hur gör jag? Vilken rengöringsprodukt är bäst? Eller ska jag ta hit ett företag som gör rent den professionellt?

 1. Ytdesinfektion, köps på Apoteket. funkar alltid när katten kissat i våran säng. ( Att det är mitt fel är ju en annan sak, hon råkar bli instängd i sovrummet emellanåt )

 2. Jag har både katt och hund och ibland händer det olyckor tyvärr. Om inte överdraget i soffan går att ta bort och tvätta så kan du använda alsolsprit. Det tar bort kattkisslukt och då lär det ta bort hundkisslukt också eftersom den inte är så stark som katternas.
  Prova först någonstans på soffan där det inte syns så att det inte blir fläckar på tyget. Och tvätta lite försiktigt först, med fläcktvättmedel, innan du duttar på lite alsolsprit. Alla tyger reagerar lite olika. Jag har provat ytdesinfektion också och det kan ibland bleka en aning om det är ett känsligt material.

 3. Fortfarande blött? Börja med att hälla på potatismjöl, suger upp det fuktiga. Sen kan man tvätta och behandla på lite olika sätt (ser att du redan fått tips).

 4. Blanda ättika och vatten, gärna i sprayflaska, dränk in fläcken ordentligt, potatismjöl på som suger upp det blöta. Dammsug när det torkat. Tar bort lukten för oss OCH hunden

 5. Vi har en maskin hemma som är som en våtdammsugare, kärcher puzzi heter den.
  kostade runt 4000kr men är väl värd varje krona.
  Jag använder vanligt flytande tvättmedel i den och tvättar allt, mattor, bilsäten, matsalsstolarna..
  Köpte min på swedol. Du kommer garanterat få använding för den flera ggr.

 6. Piss Off heter ett medel jag har hemma. Katterna är totalt perfekt rumsrena, men ibland så spyr de upp en hårboll. Efter att ha torkat upp spyan sprutar jag lite Piss Off så luktar det inget som drar till sig intresse. När jag inte sprutat försöker de ”krafsa över” fläcken. Funkar på kiss och bajs också och är för både hund och katt.

 7. Jag skulle använda skumtvätt som är till för möbler, dynor, mattor mm. Kostar inte mycket och finns på ICA. I alla fall vårar ica 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..