Let the show begin

Herregud vilken kalasmorgon jag hade igår. På väg till mässan upptäckte jag ett väry trevlig mail från Skattemyndigheten.

IMG_6804

 Tänka sig att de skriver ”Kära mona@hemslojdsprodukter.se” och tänka sig att jag får hela 6000 pickadoller tillbaka. Nu råkar det dessvärre vara så att jag redan vet att jag åker på 70.000 i kvarskatt.
Hur som. Är förvånad om folk går på sånt här.
Åkte till jobbet och lastade bilen med grejer. Sen järnet till Bauhaus, CityGross och dyr-ICA för att leta efter talgbollar. Behöver två stycken men samtliga tre ställen meddelade att de råder brist på dessa. (Hann inte läsa era svar i föregående inlägg förrän sent i går kväll och kunde inte åka till de ställen ni rekommenderade … eller höra av mig till er som bor här i närheten och som har…förlåt!)
Jag hade järnkoll på gårdagens planering och räknade med att dra från mässan vid 15-tiden. Senast. Ända till mässpersonalen kom med en pall varor från vår ena tyska leverantör. Visste att vi skulle få lite prylar men inte att det var tre JÄTTEkartonger. Allt gick åt helvitti. Jag som skulle hem tidigt för att göra prislappar.
Först vid 18-tiden kunde jag dra. Forfarande med en monter utan priser.
Jag vet, det ser rörigt ut med mattorna men de måste vara där då de säljer som attan.

IMG_6809
IMG_6810
IMG_6811

Gick bort till vår andra monter, som också var nästan färdig.

IMG_6812
IMG_6813
IMG_6805
På vägen till bilen knallade jag förbi Carmen, som säljer Pons-sandaler. Visste att hon inte hade fått en sån bra placering men fick fan en chock när jag såg var hon stod. Mitt emot en monter med nallar och snett emot en monter med ryggsäckar för barn! Den här mässan är två gånger om året, januari och augusti. Vi som ställer ut båda gångerna har förtur till de bästa platserna, så klart, men så finns det dom som hamnar i kläm: de som bara ställer ut en gång om året s k a inte ha de bästa platserna men ibland måste nog arrangören titta lite på v a d det är man säljer. I Carmens fall är det sandaler. Det som kommer ut i butik på våren säljs alltså in på augustimässan. Med andra ord KAN hon inte stå på januarimässan då det är s a n d a l e r hon säljer. Hon har försökt få de ansvariga på mässan att förstå det här men det är helt omöjligt. Nu står hon så jefla illa att hon mest troligt inte ens kommer dra in pengar så att det täcker monterhyran. Inte så kul när man är en liten och seriös företagare.
I alla fall. Jag dog lite när jag såg vårens nyheter. Sweet Lord så många fina. Jag vill ha ALLA! Tänker ordna en tävling då och fråga om jag inte kan få lotta ut några par till er. Och fixa bra priser till alla andra.

IMG_6825
IMG_6826
IMG_6827
Väl ute på parkeringen fick jag en black out. Hittade inte bilen. OJ så ovanligt. Till slut var jag tvungen att ringa 24-åringen, som var med på morgonen när jag parkerade. Hon hade lite bättre koll kan jag säga.

IMG_6828

Åkte till dyr-ICA och inhandlade en gourmet-middag. Not.

IMG_6830
Avskyr verkligen köttbullar och makaroner men var för trött för att ställa mig och göra något annat klockan 7 på kvällen.
Innan jag hann ta andra tuggan meddelade unge herrn i huset att han var bajsnödig så det var bara att gå ut. Han var inte så glad på mig eftersom jag ägnade mer intresse åt att gå igenom alla mail och skicka sms på telefonen, än att ha koll på honom och hans evinnerliga snifferi på vartenda blad och buske vi passerade.

IMG_6831

IMG_6832
Blir nästan grinfärdig när jag ser min gräsmatta. Jag som är så noga med att alltid klippa den. De få stunder jag har över nu är jag tokslut och orkar inte röra mig ur fläcken på kvällarna.
Idag onsdag. Formex öppnar klockan 09.30 för alla butiksägare runt om i Norden. Årets största mässa. Det är bara att hoppas att besökarna kommer. Antalet minskar för varje mässa. Tyvärr. Men, vi måste ställa ut för syns man inte så finns man inte.
Nu järnet till trädgårdshallarna för att köpa lite fräscha snittblommor till mina vaser!
Ska ta en runda och fota lite så får ni se vad som kommer i höst.
Laters!

 1. Helt seriöst. Pons är bland de skönaste skor jag ägt! Tack för tipset och rabatten du fixade, till nästa sommar beställer jag flera par!?

 2. En tanke om Ponsen, kan inte Carmen övertala tillverkaren att ta fram en innemodell av sandalerna för vinterhalvåret? Då kan hon stå på mässan två gånger om året, få bättre plats, mer exponering och förhoppningsvis sälja dubbelt så mycket. 🙂
  Charlotta

 3. Apropå mail…. När blir vi kontaktade om Mia’s föreläsningar? Vi som åkte med kryssningen i mars vill få lyssna på bästaste Mia ju 🙂

   1. Ok. Det missade jag :/ Skrev på maillista som låg framme.. 😛
    Halmstad.. Var är närmsta?
    Och mina vänner i Borlänge.. Närmsta där?

 4. Hej!
  Kan du inte sätta upp lite sandaler i din monter, och gillar folk dem så hänvisa dem bort till din väninna. 🙂
  Du har ju ett bättre läge. 🙂

 5. Talibanen är ju gammal nog och kan väl klippa gräsmattan när inte du hinner

  Här klipper 6-årige Toker gamlamormors gräsmatta med motorklipparen, han har även kört åkgräsklipparen hemma själv
  ifs e ju nån vuxen med, men Talibanen e ju nästan dubbelt så gammal fixar ju det själv

 6. Jag köpte ett par Pons i våras när du fixade bra pris. De,är verkligen supersköna. Så mycket tråkigare då att hälremmen åker ner bak vart tionde steg jag tar. Ganska jobbigt att dra upp hälremmen hela tiden, skorna går ju inte att använda. Nej, de är inte för små, jag har den storlek jag brukar ha och hade de varit mindre hade jag nog fått problem med att få in foten fram. Kan du kolla om Carmen har något tips på hur jag ska göra för att kunna använda skorna?

 7. Jag köpte ett par Pons med din fantastiska rabatt i början av sommaren, de bästa sommarsandaler jag har ägt. Värda varenda krona. Dessutom är Carmen otroligt snabb på att leverera ☺ Köpte ytterligare ett par med guldglitter för ett par veckor sedan, har nog aldrig fått så mycket komplimanger för ett par skor. Vårens nyheter ser jättefina ut.

 8. Låt Talibanen klippa gräsmattan, hon är ju snart tonåring.
  Mina hjälper till som fasen hemma, annars får jag inte livet att gå ihop.
  Även om du inte tycker att hon klipper som som hon ska måste hon ju lära sig hon också 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..