Lång dag och sommarens bästa helg för talibanen

Det här med att ställa ut på mässor har vi hållit på med i några år varför man kopplar in autopiloten var 6:e månad. Jag är inte så förtjust i att stå på själva mässan och sälja, föredrar att bygga våra montrar och åka därifrån när mässan öppnar.

 

Men se, det går ju inte för sig. Alls.

 

Hur som. Vi jobbade som tokar igår; några i ena montern och jag och Alice i vår andra monter.

IMG_6734

Vi har jättemycket nyheter så den här mässan ser jag fram emot!

IMG_6732
IMG_6735
IMG_6736

Alice har jobbat extra för oss i många år men igår var hennes första dag som heltidsanställd. Har haft några hundra anställda genom åren och kan lätt säga att hon är bland top 5. Sjukt bra.

IMG_6728
När man jobbar på mässor så är grannarna bland det viktigaste som finns. Montergrannarna alltså. Vi har tur. En av våra grannar är Maria som äger Reunion Home. Hon säljer bland annat marrockansk keramik. Det här ni vet:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

21639873-origpic-8b48c6
Skillnade mellan hennes keramik och andras på marknaden är att man kan köra den i diskmaskin. Me like.

 

Hur som. Maria är lite störd. Eller ganska mycket störd. Med andra ord har vi jefligt roligt under mässdagarna.

 

Jag undrade vad fasen hon höll på med när jag såg det här:

IMG_6738

Det visade sig att hon precis hade målat golvet svart och nu använde hon golvunderlägg för att ta sig över det nymålade golvet. ”Men Mona för faaaaan, ta bort den där jävla kameran!” på bredaste skånskan ever, hehe!

 

Lite senare gick vi och fikade. Jag och Alice gick före. Höll på smälla av när jag såg att mässrestaurangen tog 32 pickadoller för en sketen jefla kokostopp.

IMG_6727

”Det finns väl ingen frisk människa som har lust att betala 32 spänn för den där!” sa jag till Alice och tog en kanelbulle för 25 bagis.

 

Vi satte oss och efter en stund kom Maria. Have one guess vad hon hade köpt. ”Du är ju fan inte klok!” sa jag och hon hon insåg sekunden efter att hon skulle bli bloggmaterial och försökte gömma sig.

IMG_6730
IMG_6731

Efter jobbet åkte vi ut till Ekerö för att hämta talibanen, som varit på dansläger sedan i fredags.

IMG_6755
Varje sommar arrangerar Malin, som äger Kindahls Dansskola, dansläger. Både för tävlingsdansare och för alla andra barn som gillar att dansa. (Tävlingsdans är bara en yttepytte del av skolans kurser.) Talibanen har varit med förr, när Kindahls såg lite annorlunda ut, men nu, när Malin äger skolan själv, så har mycket förändrats. (På vägen hem säger talibanen: ”Mamma, det här är första gången som jag verkligen har tyckt att det har varit superbra! Det är JÄTTEBRA gemenskap!) 

 

Malin är extremt mån om att alla barn ska trivas och framför allt lära känna varandra. Att respektera, att skratta, att våga. Hon är sjukt lyhörd för barnens önskemål och det gillar jag. Sen har hon grymt bra danstränare också. (Bor ni i Stockholm och har barn som vill dansa så rekommenderar jag Kindahls i Vällingby starkt. Här.) De s e r verkligen varje barn. Talibanen är ingen naturbegåvning och behöver extra mycket hjälp, men det är inga som helst problem. Hon får all hjälp hon behöver och hennes självkänsla växer för varje termin.

 

På sommarlägren flyger skolan hit Julian.

IMG_6784

 

 

 

 

Sjukt duktig danslärare som kommer från Tyskland och bland de främsta i Europa inom akrobatik. Alla tjejer ä l s k a r honom för att han är så skicklig och har ett stort hjärta. Plus att de får träna på engelskan. ”Mamma, vi visste inte vad träningsvärk hette så vi sa train pain.” Ehh..okej..

IMG_6782
IMG_6783

IMG_6761
Lägret avslutas med att barnen, som fått prova på femtusen dansstilar under helgen, har flera uppvisningar för oss föräldrar.

IMG_6744

Talibanen var helt slut och det var jag också. Orka laga mat. Sladdade ned till McDonalds i Alvik. Mest troligt Sveriges SÄMSTA McDonalds.

IMG_6780

Vi har handlat där till och från i hundra år men undviker det om vi kan. Nästan alltid glömmer personalen att stoppa ned minst en grej som man har beställt. Igår jobbade 4 personal och inte en enda av dom log en enda gång på de 20 minuter som vi var där. Amazing. Ingen sa hej, ingen sa varsågod, ingen bad om ursäkt när vi gick tillbaka för att snällt tala om att de råkat glömma att lägga i garlic-såsen. När jag noterar en sådan stämning brukar jag tänka att de måste ha världens sämsta chef. De är dessutom oftast väldigt unga människor. Kul start i arbetslivet. Bra ledning är ju f-n A och O när man börjar på sitt första jobb.

 

Var så uppe i mina funderingar att jag inte tänkte på vad jag beställde. Såg att de hade något som heter Frappé. Efter min Gastric Bypass-operation tycker jag inte längre om kaffe, av någon anledning, men igår blev jag svårt sugen på en Frappé, som i övriga världen är en iskaffe.

 

När vi kom hem och plockade upp all mat såg jag vad en Frappé á la McDonalds är:

IMG_6781

Yttepyttelite kaffe och resten grädde och choklad. Fifansåmycketsocker. Tog en sipp sen hällde jag ut det.

Idag måndag. Dag två med monterbyggnad. Det betyder att igår kom allt upp och idag ska det putsas och ställas i ordning. Sen kommer äckelgörat: prismärka alla nyheter och gå igenom varor man missat som måste kompletteras från kontoret. Vi ska jobba som dårar så att vi kan gå så tidigt som möjligt.

Allt för att ladda batterierna så mycket som möjligt. Vi ska ju till Norge på motsvarande mässa nästa vecka varför det krävs mycket energi.

 

 1. Hoppas montern blir bra! Jag lär få se resultatet på fredag fast jag kanske bara smyger förbi utan att säga nåt ? jag får väl se vad jag vågar mig på

 2. Hej! Vilken plats/nr (eller vad man säger? Mäss-oskuld….) har ni monter på? Jag ska tvinga min syster att titta förbi på era fina saker på onsdag!!! Hälsningar Åsa i Ängelholm

 3. Kan väl inte finnas en sämre mace donkan än Rosengård i Malmö.Kommer du in tidigt på morgonen så är golvet helt nerkletat med skit förvisso brukar det gå en vilsen varelse och svabba mellan gästerna som försöker äta. Drive – in ska man bara glömma det saknas alltid något.Nu har vi lärt oss att man står vid disken och kollar så allt kommer i påsen men från best.tills det är färdigt 15-20 min.Jag har vid ett flertalet tillfälle ringt dem och påpekat att det saknats produkter som vi beställt och betalat för men då har de erbjudit mig en hamburgare som komp,t.o.m det har vi gett upp.

  1. Jodå, donken på Ale torg, norr om Göteborg är allt värre. Där blir folk magsjuka varannan månad. De har flera varningar, men får fortsätta ha öppet. Har handlat kaffe där tre gånger. Tar alltid minst 20 minuter. Fått latte istället för kaffe också.

  1. Hahaha, du är ju så jäääävla booring. Det är ju ett wish bone bängbula! Kul ge-bort-present. Du vet, för oss som gillar att k o n s u m e r a!

 4. Ja, mcd i Alvik var samma när vi bodde i Bromma för ett antal år sedan. De kanske har samma chef som den vid Brommaplan? Man fattar inte hur svårt de ska vara att stoppa ner 10 saker i en påse, speciellt inte eftersom de har allt på en lista…. (Kvittot).
  Kram underbara du

 5. Nä, vår MC Donalds är garanterat sämst i Sverige. Det ä alltid ostädat, toaletterna är inte städade sen Jesus gick i kortbyxor, borden är aldrig torkade, det är inte rent runt bordet där de har sugrör osv. Dessutom får man vänta sjukt länge på maten och när den väl kommer så saknas det alltid nått. Igår tog vi beslutet att aldrig gå dit mer. Det var så sjukt ofräscht i hela lokalen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..