När man är femtio plus och slår ihjäl sig

Så mycket som jag släpar, drar, lyfter och kånkar på jobbet borde jag ha gjort mig illa på allvar för länge sedan. Igår höll jag på att slå ihjäl mig på riktigt när jag var ute med Nisse. Gick inte ens och höll på med telefonen när jag trampade fel. Föll som en jefla fura. Raklång landade jag på trottoarkanten, kopplet flög åt helvete och Nisse sprang som aldrig förr. Dock tvärnitade han när han hörde mitt ”AJSOMSATAN!” och kom tillbaka.

 

Och ni vet ju hur det är när man snubblar: hej och hå om någon råkade se en, upp fort som sjutton och fortsätta att gå som om inget hade hänt. Haltade som en 96-åring och var övertygad om att jag brutit lårbenshalsen och alla höftkulor som finns. H e r r e g u d så ont det gjorde. Särskilt i vänster hand och vänster knä . Det gick hål på jeansen och jag var helt bedövad i benet under knät. Men, eftersom ingen i familjen var med när jag gick så var det ingen idé att börja grina, hehe.

 

Kom hem och var övertygad om att jag nog måste åka in till sjukhuset. Sen kom jag på att eftersom jag kunde gå hyfsat och röra på alla leder så var det nog mer så att jag tyckte lite för synd om mig själv bara. Vore ju himla bra om jag bröt benet de närmaste veckorna så att man slapp mässorna. Dessutom vankades det trevlig middag några timmar senare. Haltade upp till klädrummet för att ta av mig brallorna och ta hand om två liter blod som jag kände rann innanför.

 

Drar ned dom och stirrar. What the fuck, jag var ju j ä t t e n ä r a döden, var fan var allt blod någonstans?

IMG_6711

Det var bara att ta fram Bamse-plåstret, snygga till sig och dra ned till en av våra restauranger här i finhooden för att äta god middag med två sköna bönor.

 Och dricka sig lite bubbel.

Idag söndag. Solen skiner. Ska strax hämta upp kollegorna för att sedan åka ut till Stockholmsmässan.

IMG_6699

Vad står på ert schema idag?

 1. Tacka du jeansen för det! Det var en liknande vurpa jag hade gjort strax innan ditt besök i somras men då hade jag kjol, och där rann verkligen blodet i strida strömmar nerför benet från ett skrapsår nästan stort som handflatan. Som man slår sig när man ramlar så där, och som jag önskade att jag hade haft långbyxor den gången. Skönt att se att skadan i alla fall inte satte några käppar i hjulet när det gäller bubbeldrickande. 😉
  Charlotta

 2. Jag har ett vänsterben som inte bär mig som det borde pga min sjukdom, lägg till att ledbandet i vänster fot är totalt utslitet = trampar snett minst 5 – 6 ggr/år. Numera går jag inte till läkaren längre när jag trampar snett och ramlar, jag har gjort det så ofta så jag vet vad jag ska göra. Men det var inte det jag skulle berätta, 20/4 började jag på mitt nya jobb. Den 21/4 inleder jag dagen med att snubbla på väg till jobbet, faller handlöst framåt och landar med ansiktet rakt ner i gatan. Hinner tänka när jag ramlar att det här går åt helvete! Jag ligger kvar på marken helt omtumlad och en man och en kvinna kommer fram och hjälper mig upp. Då känner jag att jag blöder i munnen, har en tand som en flis slagits ut på och sakta men säkert får jag en finfin fläskläpp. Tårarna sprutar och kvinnan står kvar och håller i mig så jag inte ramlar igen, jag får en näsduk och får tag i min vattenflaska. Sköljer munnen och spottar ut vatten och blod om vartannat. Tillslut kommer jag mig iväg till jobbet. Dagen därpå får jag en akuttid till tandläkare och tack och lov var det bara en flis i en tand som slagits ut, dock fick jag ett fint sår på insidan läppen och en fin fläskläpp. Men som jag skämdes när jag låg där på marken och tårarna sprutade, men varför kan man fråga sig? Det gjorde ont som satan!

  1. När jag låg i gruset och försökte känna efter om alla kroppsdelar fortfarande satt kvar så kom två äldre damer fram och frågade hur det hade gått. Även här sprutade tårarna men jag brydde mig inte om att dölja det utan talade om att jag hade slagit mig ordentligt och hade så ont så ont. Varför ska man försöka vara käck och låtsas att man inte slog sig när det känns som en näradödenupplevelse? Låt tårarna och blodet spruta ikapp säger jag och erkänn att man inte är tuffare än en treåring när man slår sig.
   Charlotta

 3. Jag har egentligen inget annat att säga än att jag bara älskar att läsa din blogg. Feelgood på hög nivå. Fniss och igenkänning. Empati och värme. Bling och shopping. Härlig blandning på allt! Lycka till på mässorna och sköt om dig när stressen kommer!

 4. Förlåt men jag kan inte annat än ??????? Gubben tror jag blivit knäpp så han läser också inlägget och brister ut i samma anfall som mig ???

 5. Oavsett blodet flyter eller inte så gör det förbenat ont och kunde man skulle man sätta sig på trottoaren och lipa. Men det kan man ju inte…

  Idag blir det njuta av solen. Rensar här hemma också som tusan. Innebär att jag börjar känna mig utvilad och det är väl bra det då jobbet kallar imorgon igen.

 6. Vilken syn det måste ha varit Ha ha ….tack för att du alltid bjuder så på dig själv 🙂
  Ett litet tips från Norrland om du blir less på att stå i din egen monter….besök Emmas skafferi på C 03:41
  Hon gör de godaste skorporna du någonsin kan äta 🙂

 7. För femton-tjugo år sen ungefär snubblade jag och skrapade upp hela underbenet mor en stenmur av betong.
  Jäklars vad det gjorde skitont och rann blid i flera dagar… Var ensam hemma också så ingen som kunde tycka synd om mig heller. Sårskorpa över hela benet när familjen kom hem, DÅ var det så dags att komma o tycka jättesynd om stackars lilla mamman..
  Har fortfarande ärr efter den vurpan.
  Idag blire städa, städa, städa, rensa bland tröjorna och vika undan tvätten.
  På schemat står även planering och planering x 123 ungefär..
  Ligger lite efter med det mesta och nu börjar skolan igen på riktigt.
  Fast egentligen är det inte synd om mig, varit ledig 8 veckor, läraryrket har nått visst ibland ☺️ .

  Solen strålar och jag har varit vaken sen 6. Förbaskade skator ?
  Ha en skön dag alla sköningar //M

 8. Jag ramlade i våras, gravid i 5e månaden med magen först naturligtvis. Vågade knappt erkänna för maken hur jag trillat och fick därefter ringa sjukhuset för att fråga om man borde vara orolig för barnet.
  Hon mår bra och förhoppningsvis har hon ärvt sin fars balanssinne..

 9. Tack!!! För första gången på många år har jag kunnat köra ner näsan i sonens fotbollsskor och dra ett djupt andetag!!
  Införskaffade Shoe-pourri för ngn vecka sedan. Sprayade fotbollsskorna och benskydden, åkte på semester en vecka och kom hem och tog mitt andetag. Även sonen gav ett medgivande om att den sprayen gjorde susen!! Så jag kan starkt rekommendera den till sunkiga fotbollsdojjor.
  Tack än en gång!!

 10. Här har fotbollen kickat igång med höstens fösta seriematch. Jag, liksom maken din, är tränare så det blir en del tid vid planen. Ingen spel man som tränare är stolt över precis…Ja, ja det blir bättre nästa gång för jag vet att de kan.
  Tjejerna ska iväg på poolparty åt varsit håll och Mannen är ute på långdistansträning. Själv tänkte jag vara lite effektiv så här sista dagen på ledigheten. Rensa i trädgården, rengöra poolen och försöka komma ifatt med disken efter gårdagskvällens grillning med gäster.
  Hoppas knät mår bättre idag.

 11. Välkommen till de snubblandes/ramlandes skara. Jag misstänker att du har ett vackert blålila blåmärke i dag.
  Hoppas du klarar av mässjobbet trots det skadade benet. 😉

 12. För 4 veckor sedan halkade jag på ett hundkoppel och gjorde tydligen en split eller nåt. 10 dagar på sjukhus med muskel sträckningar och fibrer som gått av. Håller som bäst på att lära mig gå. Så var försiktig för det går fortare än man tror

 13. Ungefär som de gånger mitt knä låser sig på jobbet (jobbar med barn) och jag har inget annat val än att dra ut det vilket gör sjuukt ont ska tilläggas och inte får reagera eller svära och gråta som jag vill… Då är jag inte kaxig kan jag säga.
  Tur det gick bra för dig ändå trots fallet!

 14. Skriver lite från garderoben igen…När man som ”vi” blir lite äldre så är det inte bara att pinna på! Man måste lära sig att ha järnkoll på alla lemmar och drake de dagar när hjärnan vägrar samarbeta…!
  BTW så kan jag fortfarande inte se dina inlägg på FB… kanske beror på att jag är tekniknollad och inte förstår hur man går tillväga…!? Hoppas livet leker med dig och inte tvärtom…! 🙂

 15. I vår familj har vi ett ordspråk: ”Ju mindre sår, desto mer gnäll.”
  Och så är det: Om det gör ont på RIKTIGT så finns inget utrymme för gnäll, det är bara att bita ihop för att man ska stå ut med smärtorna. Men med ett papercut så kan man inget annat än beklaga sig som faen.

  Krya på knät!

 16. Mona använd din Tancan så syns det inget på benet du kunde ju ha slagit dig halvt fördärvat, men du hade tur bara ett lite skrapsår som läker fort. Men gå försiktigt när du är ute med Nisse det går fort att an halkar ditt, vi vill ha kvar dig här.
  Kram

 17. Jag drog en vurpa i vårt tvrum här i veckan. Dottern som är ett år har en fabläss för vår fåtölj, som man fäller ut fotstödet på när man lutar ryggen bakåt – hon gör det dock genom att helt sonika dra i fotstödet – nåväl. Sonen, 5 år hade hämtat ett äpple som han ville att jag skulle skala åt honom så jag reser mig upp ur soffan tar tre steg åt vänster (mot köket) och helt plötsligt ser jag mig själv i luften med båda benen rakt ut och med världens bardong ligger jag raklång (157cm) på golvet, slår såklart i arslet först å sen även huvet. Det enda jag tänker är – vart är Lina?! och att jag inte får svimma. Ligger där å kravlar samtidigt som sonen kommer och frågar om det gör ont? Jag ojar mig och samtidigt som jag yrar – det gick bra, jag slog mig men det gick bra så skrattar och halvgrinar jag. Jag hade tre centimeter tillgodo mellan huvud och soffa. Golvet var halt pga sk. Småbarnskladd ? Ont i huvet och nacken har jag fortfarande dock ???

 18. Här i trädstaden, på Småländska höglandet, har det varit en lång dag med sorg och många tankar. Ett helt kvarter av vår ”gamla stan” har brunnit ner och en ung kvinna miste livet. Sånna här dagar får en att ”tänka till”..

  Ta hand om er!
  <3

  1. Jag såg det och känner verkligen med er. Det är förjävligt. Det borde vara lag på ett gäng brandvarnare i varje rum i dessa hus..

 19. Om du haft otur eller ”tur”, beroende på hur man vill se det, kunde du brutit armen. Inte alls ovanligt att man bryter armen, precis ovan handleden, om man tar emot när man faller. Hände både min morsa och min dotter. Har alltså inte med ålder att göra. Skrubbsår brukar svida ordentligt så jag lider med dig. Jag är själv en klantmajja och stupar emellanåt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..