Busy torsdag

Håhåjaja, gårdagen började ju med olika skor så jag fick åka hem och byta. Det har ju hänt förr så jag var inte särskilt förvånad.

 

Eftersom det är mässa nästa vecka går det ju inte an att vara så gråhårig som jag är just nu. Man vill ju liksom göra sig till och vara fin. Ytlig som man är.

 

Alltså åkta jag till min frisör. Marie. Har gått hos henne i 12 år. (Norrtullsgatan i stan…)

IMG_6618

 

Älskar att få håret fixat.

 

IMG_6611

 

Jag är skitpetig med mitt hår. När det kommer till längd och hur mycket hon får klippa. Efter 12 år så vet hon att mer än 1 cm och jag får akuta varbölder på näsan.

 

Igår babblade hon så jefla mycket att jag glömde bort att ha koll på vad hon höll på med. Too late råkade jag se golvet i spegeln och fick hjärtstillestånd. TIO centimeter. T I O!! 

IMG_6623

”Vafan, din jefla kärring, du har ju gjort mig nästan flint!”

 

Men hon bara flinade och sa att det var nödvändigt. När jag var i Guatemala i april så köpte jag nån hårfärg i en matvaruaffär, i ren panik, eftersom jag inte hann gå till henne före resan. Den färgen har tydligen fuckat till mitt hår ordentligt.

 

Marie blir skitsur på mig när jag lägger ut bilder på henne men det är  hämnden för att jag nästan blev skallig.

 

IMG_6625

”Du kan väl i alla fall skriva att du blir väl omhändertagen här … med godis och te!”

IMG_6622

Snygg som fasen åkte jag därifrån och raka vägen till jobbet. I vanliga fall går jag till frisören på lördagar men i morgon ska jag ut till mässan och börja bygga våra två montrar. Mässan öppnar på onsdag. Alltså blev det på arbetstid trots att jag inte hade tid.

IMG_6627

 

Packade ordrar som en gnu. Vi väntar fortfarande på skosprejer från USA. Det är inte världens snabbaste leverantör, tyvärr, men eftersom produkterna är så bra är det värt väntan. (TanCan kommer fortfarande in först vecka 38, vilket suger då efterfrågan är stor!) Just det, har ju glömt att berätta att jag ä n t l i g e n har fixat en knapp som går rakt in till vår webshop. Längst upp till vänster!

 

DHL kom med ett bud till mig. När jag fick min senaste Glossybox hade dom ett samarbete med en amerikansk illustratör som gjorde stora tavlor till utvalda Glossybox-kunder. Jag är ingen kändis men fick en ändå och blev superglad.

IMG_5742

Tyckte så mycket om tavlan att jag googlade konstnären. Hittade hennes hemsida och beställde en illustration … som alltså kom igår. Ä l s k a r den:

IMG_6634

Efter jobbet åkte jag hem och hämtade talibanen. Järnet till Stadium för att köpa nya träningsskor till dansen. Förra terminen var jag snål och köpte dojjer för 3-400 kr. Tyckte ändå att det var svindyrt. Tokvägrade att betala 1000-1200 kr.

 

Herreguuud som jag fick ångra det skitköpet för oj vilka problem hon har haft på dansträningarna. … och det tog ett tag innan jag fattade att det var just skorna som var problemet.

IMG_6638

Med andra ord så var det bara att slanta upp 1200 pickadoller, även om det satt hårt inne. Alltså, 1200 kr för ett par träningsskor. Helt sjukt. Men, hon tränar så mycket och jag vill inte att hon skadar fötterna. Då får det kosta.

Hem. Packade upp min fina illustration som jag måste rama in. …och hitta ett ställe att hänga den på…

IMG_6684

Sen var det dags att ta ut korven på en promenad. Han har mått lite dåligt i ett par dagar, ätit något skit och kräkts. Nu börjar han dock piggna till.

IMG_6643
Får många mail och en del kommentarer om mina solglasögon. Det är ett par Yves Saint Laurent som min optiker har gjort om med slipade glas. Apsnygga.

 

Talibanen är duktig på att laga mat och eftersom jag skulle bort handlade jag ingredienser till korvstroganoff, som är en av hennes paradrätter. Sen satte jag mig i bilen och drog in till stan. Till Jack-Jane. Hon designar inte bara 48-7-jackor utan hennes huvudsakliga syssla är att sälja Ilse Jacobsen och MosMosh till butiker i Sverige. Hon har alltså dom agenturerna. Igår hade hon ett kundevent och jag tänkte hänga där ett tag innan alla dök upp.

 

På vägen dit stannade jag till hos Syster Lycklig. Har inte träffat Tina på länge och var sugen på kramas och prata lite. Hon kommer ut till Formex-mässan och då ska vi bestämma ett middagsdatum. F-n, man låter ju bara tiden gå och prioriterar bort viktiga saker som umgänge med vänner. Ni som inte har läst mig så länge: om ni trycker på krysset högst upp till höger, söker i arkivet efter ”Indien” så kommer ni skratta knäskålarna ur led. (Hoppas verkligen att bilderna hängde med under flytten till nya webbhotellet. Har inte hunnit kolla.) Hon och jag åkte dit på inköpsresa och det var bland det roligaste jag varit med om!

IMG_6649

 

Tina och syrran Anna driver Syster Lycklig, en av Stockholms finaste butiker. Tina är extremt duktig på skyltning så det är svårt att gå in utan att gå därifrån med en påse. De finns även på nätet; HÄR.

IMG_6651
IMG_6650

Jag sa puss och hej till Tina och åkte vidare till Janes showroom på Östermalm. Vi har inte hunnit träffas på ett par veckor så det blev hångelparty.

IMG_6652
IMG_6655
IMG_6657

Jane gillar egentligen inte bijouterier, smycken alltså, men då ett norskt väletablerat företag sedan 30 år tillbaka, A&C, frågade om hon möjligen ville ha Sverige-agenturen på deras smycken var hon först mycket tveksam. Tills hon såg dom. För några månader sedan var jag hemma hos henne och samma dag hade hon fått delar av provkollektionen och jag stendog. Min fäbless för armband gick i taket. Hooooly shit vilka snygga grejer. OCH billigt! Me like a lot.

IMG_4688

IMG_6659
IMG_6663
IMG_6664
IMG_6661
IMG_6669
Jag blev helsåld och sa till henne att hon skulle fråga Norge om inte jag kan få bli deras reklampelare här i Sverige (hehe) och det ska hon göra nu när semestertiderna är slut. Sen tänker jag ta in dom i vår webbshop. Lätt. Nu visar jag bara det jag tycker var finast men det finns smycken för precis a l l a smaker. De har ett superbrett sortiment och priser från 59 kr upp till flera tusen. De flesta grejerna ligger mellan 2-500 kr och det är jättebra kvalitet.

Var kvar i ett par timmar innan hennes kunder skulle invadera.
Har alltid lika roligt med Jane och därför noll lust att åka hem.

IMG_6679
Strax innan jag drog dök Lisa upp (till höger om Lotta). Hon jobbar på Svenskt Tenn, en av mina favoritbutiker men också en kund till oss. Vi säljer gjutjärn till dom. Väry trevlig böna.

IMG_6681

Eftersom Nisse inte mått så bra så ville jag hem och kolla läget.

 

Men, jag kunde ha stannat för han sov som en gris.

IMG_6686

Gick upp och rotade fram min mustasch-rakare. Ska man stå på mässa kan man ju inte se ut som Håkan Jurholt under näsan.

IMG_6683

IMG_6688

Avslutade kvällen med att börja förbereda mässdagarnas klädsel. När mässan väl öppnar brukar jag vara helt slut av allt byggande dagarna före så det här med att stå framför klädstängerna på morgnarna funkar inte så bra. Bättre att jag preppat med en outfit för varje dag redan innan.

IMG_6682
 Den där blusen till höger får jag sinnesjukt många komplimanger för. Det är egentligen en blus man har på badstranden, ovanpå baddräkten … i något speciellt och snabbtorkande tyg. Köpte den i USA förra året men skulle vilja sy upp den och sälja här i Sverige. Den är verkligen supersnygg på.

 

Idag fredag. Åka till en blomsterbutik, Blomsterpassagen, för att hämta trollhassel, eller vad det heter. Ska hitta på något med det i vår ena monter. Sen kommer DHL och hämtar 6 pallar med monterutrustning. Efter det ska jag köra talibanen till Ekerö. Hon tillbringar hela helgen där med kompisar från Kindahls Dansskola. Träningsläger för tävlingsdansare. Maken ska ha nån fotbollscup hela dagen i morgon.

Ehh, inser just att jag får lite kvalitetstid.

Ujuj. Måste hitta på något skojsigt.

 

 

LOADING..