Nya sidan, hur den funkar och bittra kärringjeflar

Okej. Det som inte kommer ändras är typsnittet men den massiva protesten mot att det var centrerat fick mig att ändra mig. Så klart. Det är ju trots allt ni som läser. Jag skriver, postar men läser ytterst sällan igenom det jag har skrivit.

 

Sen är det alltid så att när jag bytt utseende i bloggen så får jag always 1-2 kommentarer där läsaren tackar för sig för att det har blivit så mycket sämre. Förr grät jag floder över sånt men nu har jag lärt mig att man inte kan vara älskad av alla. Det finns alltid surmuppar. Jag publicerar alltid alla kommentarer, så länge det inte är personangrepp ELLER om man använder sig av en falsk emailadress…som t ex ”Birgitta” som tycker att jag är en ”pengakåt jävel” och en skam för Bromma. Hon hade en hel del att säga men vågade uppenbarligen inte stå för det då hennes email var ett fejkkonto. Jag mailade henne nämligen för att höra om hon ville ta en fika så kunde vi prata om saken och jag kanske kunde göra henne lite mindre bitter, men fick mailet i retur. Dock har ju hennes ip-adress och skulle kunna hänga ut henne, men sånt trams ger inget. Tror på karma. Jag är extremt lyckligt lottad med den typen av bittra kvinnor. Får kanske 5-6 sådana per år.

 

 

Lite andra grejer:

 

Längst upp till höger på sidan ser ni tre symoboler:

 

1) Förstoringsglas/Sökruta 2) Mitt Universum-facebook 3) Mitt Instagram – följ mig gärna!

Skärmavbild 2015-08-12 kl. 18.21.05

4) Strecken, den så kallade ”Hamburgar”-symbolen. Tryck på den och mitt arkiv och kategorier kommer upp. 

Där kan man t ex välja ”Indien” och läsa om min SJUKT roliga resa dit för några år sedan..

avbild 2015-08-12 kl. 18.04.31
avbild 2015-08-12 kl. 18.04.42
mavbild 2015-08-12 kl. 18.05.03

 

När man vill komma till nästa sida så scrolla ned och tryck på sidsiffrorna. Facebook- Twitter- och Pinterest-knapparna är till för att NI ska kunna dela inläggen…om ni vill!=)

mavbild 2015-08-12 kl. 17.05.21

 

Vet inte om det går att få en Gilla-knapp. Ska ta reda på det. Men, kan ni tala om vad ni saknar så ska jag se om det går att fixa.

 

Mvh

Jultomten

 

 1. Tycker att man kan utttrycka sin åsikt i sakfrågor, men när det går över i rena personangrepp blir jag förbannad. Jag är så trött på alla nättroll som kastar skit, hotar och skriver massa hat, men som inte kan stå upp och visa sitt riktiga namn. Jag delar inte dina åsikter i allt, men tycker du är en härlig person som bjuder ohämmat på dig själv. Gillar jag inte en sida eller en blogg så slutar jag läsa där. Jag har ”av-vännat” presoner på FB, som uttryckt klart rasistiska åsikter.

 2. Jag gillar den nya layouten och tyckte faktiskt bättre om centrerad, men smaken är ju som baken, och jag är inte så noga. Jag kan läsa icke centrerad text också. Så jag gillart!

 3. Det blir nog bra med din nya sida 🙂 Typsnitt hit o dit, det är din unika humor om vardagsting och tips på fina prylar som gör att jag loggar in 🙂 Sen att det finns människor som inte förstår att utan pengar är det lite svårt att överleva….undrar hur dom gör som verkar klara sig utan… Påtal om pengar…gick igenom Tumba pappersbruks området idag och tog en fika och på museet kikade på våra nya sedlar som kommer i höst. Alla i landet borde veta att det är där alla våra papperspengar tillverkas. Ett tips på en utflykt om man befinner sig i närheten : Museum, fika, lunch, musikaftnar och ett underbart vackert område att ströva i sommartid…

 4. Jag saknar en möjlighet att navigera mellan de olika inläggen med kommentarerna synliga. Alltså en bakåt- och framåtknapp per inlägg inklusive kommentarer. Relaterade inlägg är för min del mest i vägen i den här typen av blogg, där jag med förtjusning läser varenda inlägg!

 5. ”Pengakåt jävel”!?! Nog för att man kan tycka till, men inte uttrycka sig på det viset.
  Jag skriver inte heller in min riktiga mailadress, men å andra sidan vårdar jag mitt språk och är aldrig dum.

 6. Jag tokgillar typsnittet , det är väldigt tydligt och skarpt. Både på dator och mobil. Bra när man är lite … hmm … äldre ☺.

 7. Darling, jag jobbade åtta år i butik. Åtta år. Jag vet inte hur många gånger kunder (som dessutom haft fel och betett sig därefter) stormat ut från butiken och vrålat att de minsann ALDRIG mer skulle sätta sin fot där. Som likväl stod där veckan efter och köpte strumpor på erbjudande utan att skämmas när de återigen fick handla av mig och låtsades som om de aldrig nånsin sett mig innan. De kommer tillbaka. De gör ju alltid det.

  Den här kärringen är för övrigt nyseparerad och jävlig och känner att jag har lite större problem i världen än eventuella typsnitt. Fortsätt du att roa mig så stannar jag kvar!

 8. Det här blir ju gööööörsnyggt!! Sluta läsa Monas Universum för att hon ändrar sin blogg????? Skulle inte tro det!! Ser fram mot många härliga blogg -inlägg med ny layout och nytt typsnitt och nya symboler och allt vad det är för huvudsaken är att DU MONA är som du brukar 🙂 !!! En gillaknapp skulle ju vara förträffligt!!! Pengakåt jävel som drar ner Bromma i skiten…..haha jag du de har inte mycket till egna liv de där surfittorna 🙂 !! Nej fortsätt vara som du är du för det gillar vi bäst!!! Eller vad säger ni?!!!

 9. Asså jag förståååår inte vad det är för fel på människor!!
  Bittra, avundsjuka kärringar som måste klaga på något och verkar må bättre av att trycka ner andra och kasta ut en massa elakheter.
  Det viktigaste är väl ändå innehållet i bloggen. Typsnitt hit eller dit kan väl kvitta, elloor??

  (Tror kanske att en del skulle behöva sig ett litet nyp och har man inte tillgång till det finns det bra ”hjälpmedel” : )

  Keep up the good work och lycka till med ”nya” bloggen!!

  /Linda

  1. Vänta nu lite….?
   Även om jag är emot taskigt gnäll så undrar jag vad du menar med att någon som gnäller behöver ett nyp?
   Vad menar du med det?

   Markattan, och jo Mona Vet vad jag heter.

   1. Här i Skåne betyder ”nyp” att man har sex med någon eller sig själv.
    Nu var det bara ett skämt och inte blodigt allvar men tanken var väl – utlösande av endorfiner = välmående : )
    För en del shopping, ridning, dans el rena diskbänkar = välmående : )

    Det var heller inte riktat direkt mot dig Markattan.

   2. Här i Skåne betyder ett ”nyp” att man har sex, vilket för de flesta innebär att man känner sig lite med tillfreds med livet. 😉

 10. Jag saknar det där att man ser nästa nya inlägg nere under det man just står på. Har varit superbra när man inte haft tid att läsa och man bara kunde skrolla ner å klicka på nästa… mycket praktiskt ?

  1. Känner samma – text, layout osv – det är inte därför jag hänger här. Vill ju läsa text och kolla bilder, och det går alldeles utmärkt i min värld! Men så är jag ju en radionätsingenjör – då får man inte vara så knusslig med design 🙂 Det är hårdvara som gäller 😀

 11. Satte nästan kaffet i halsen när jag läste vilket idiotiskt mail du fått. Vilken tragisk människa som beter sig så idiotiskt. Jag tycker ochså att man ska låta såna saker bero utan att hämnas . ( fast ibland är det svårt ) jag tror ochså att människor får vad dom förtjänar i sinomtid . Men lite roligt skulle det vara med tanke på att du har IP-adressen att konfrontera personen öga mot öga . Är antagligen inte alls så tuff då . Vilket typsnitt du har bryr jag mig inte om , du förgyller min dag varje dag ovavsett. Bara för att du är den person du är. Förstår att bloggandet tar tid och jag är jätteglad för att du gör allt detta för oss. Vad det gäller reklamen så finns den ju överallt , det är ju ändå jag själv som i slutändan ansvarar för vad jag väljer att köpa punkt.

 12. Ser bra ut! Tack för att du skippade centreringen! Kommer på 2 saker som du ev kan fundera på ang bloggen och dess utseende. Dels hamnar vissa meningar så att de börjar i underkant av bilden innan. Detta gör att man lätt missar halva meningen och får börja om när man inser detta. Handlar kanske bara om att du behöver trycka på retur en extra gång för att säkerställa att texten hamnar under bilden. Det andra är att bilderna nu upplevs mycket större, och jag som läser på surfplatta kan inte alltid se hela bilden på en gång utan får scrolla. Detta kanske bara är ett problem som jag har, ingen aning…. Jag skulle dock kunna tänka mig något mindre bildstorlek (dock inte färre, alltid härligt med bilder!). Annars: fortsätt som du gör och strunta i surtanterna! Vi är otroligt många som stannar kvar oavsett!

 13. Du har valt ett typsnitt som är lite mer svårläst än andra (fett och kondenserat (hoptryckt). Skulle inte gjort det själv, men det är din blogg och jag kommer att läsa den med jättestor glädje ändå. Kram!

 14. Håller med om här ovan en framåt-bakåt pil så man kan bläddra mellan inläggen och ha kommentarerna med vore kanon!
  Och relaterade inlägg tycker jag mest är störigt. Jag läser ju allt så därför klickar jag ju aldrig på dem och då blir de lite ”ivägen”.
  annars är det toppen och solen skiner, kan en va annat än glad 😀

 15. Jag hade gärna sett att ”Kommentarer X st” står överst i inlägget, bredvid rubriken. Då slipper jag scrolla ner för att se om tant har svarat nåt kul (eller gammalmodigt).

  I övrigt tycker jag det känns trist att Birgitta-typer hittar luft och utrymme på internet. Förr kunde de mumla lite bakom sina virkade café-gardiner och hytta med näven i smyg. En försäljningsidé är kanske glasögon med inbyggda gardiner, så de kan nöja sig med att muttra framför skärmen och aldrig trycka sänd. Det låter som en minst lika begåvad produkt som fitt-hyveln, för att vara ärlig. Och försök spåra mig, med min fejkade adress och alter ego, moahaha.

 16. Det här blir jättebra Mona! 🙂 två saker jag reagerat på är om man går in på bloggen från mobilen (jag har en iPhone 5) så ser man din header och sedan är det ett stort utrymme under där det bara är vitt, så man ser inte det första inlägget direkt när man kommer till startsidan, utan man måste scrolla. Det är lite synd, för man tror först att bloggen laddar eller att den är helt tom. Den andra grejen jag reagerat på är att det inte finns någon marginal till vänster i kommentarsflödet (detta gäller oxå mobilvy). Ser lite tokigt ut och svårt att läsa om det inte finns lite luft mellan sidan och där kommentarerna börjar. Lite svårt att förklara men hoppas du fattar 😉

  1. Jag får också ett vitt parti innan första inlägget – gäller iPhone 4. På ipaden ser det bra ut 🙂

   Begriper inte hur folk kan gnälla – nu menar jag inte de som ger förslag på förbättringar, då det har efterfrågats – på än det ena o andra, gällande en blogg. Inte talar man om att personen borde byta gardiner för att de är fula, när man är hemma hos ngn..?

  2. Håller med om kommentaren om att det saknas marginal till vänster om kommentarerna och att det är vitt efter headern. Läser bloggen via android-mbil.

   Sen saknar jag att man inte ser dina nya inlägg på facebook längre.

  3. Ser likadant ut när jag läser i Chrome på en Galaxy S5. Utrymme under headern och ingen vänstermarginal i kommentarerna. Första gången jag såg det trodde jag att sidan fortfarande uppdaterades och att det inte fanns några inlägg att läsa. Nästa gång provade jag att scrolla ned och voila.. inläggen var visst där.

 17. Jag är ingen surmupp men gnäller ändå…kommer inte att orka läsa alla intressanta kommentarer och absolut inte om de följer efter ett långt inlägg. För jag får anstränga mig att läsa, känner att jag spärrar upp och spänner ögonen så de till slut inte orkar. Å ja, jag har glasögonen på mig!

 18. Det var ju en intressant kommentar. Låter som ren och skär avundsjuka och då vill man så klart inte stå med sina riktiga uppgifter tydligen.
  Hon verkar inte förstått det där med att driva företag kräver att man säljer det man säljer så man får in pengar till allt annars kan man lägga ner på en gång. Kör på som vanligt. Ser fram emot nya headern även om jag gillar alla olika foton på dig.

 19. När jag trycker på facebook länken så får jag bara:

  Sorry, this page isn’t available
  The link you followed may be broken, or the page may have been removed.

  ??????????????????????????

 20. Förrut kunde man…upps där klev jag ur garderoben ..smygläst i många år…se på FB när du lagt ut nya inläggen men nu ser man bara den gamla! Kanske kommer så småningom men ville bara påminna dig….vill ju inte missa något!

 21. Typsnittet är helt perfekt känns både nytt och fräscht och väldigt lättläst, ibland behöver lite gammalt rensas ut så att nytt får plats.
  Gäller även gamla sura avundsjuka bloggläsare utan eget liv!
  Välkommen in istället alla nya glada läsare med glimten i ögat som uppskattar humor o högt i tak.
  Tuta o kör Mona

 22. Åh vad jag har problem med att texten är svart. eller så är det själva typsnittet! man vänjer sig säkert men efter dessa dagar så tycker jag det blir jobbigare o jobbigare. föredrar när texten är stor o klar, ungefär såhär: http://blogg.mama.nu/elaineeksvard/
  Dessutom är det svårt att se dina svar på kommentarerna då de är i samma text 🙂 Men har förstått att du inte kommer ändra, haha! Jag kämpar vidare. Kommer inte sluta läsa 🙂

 23. Måste man vara bitter för att man tycker att pengar verkar vara ett av dina största intressen? Ditt hot om att du minsann har IP-adressen till den som skriver något negativt och minsann kan hänga ut den avslöjar dig som patetisk och med stort mindervärdeskomplex. Håller absolut med dig om Karma dock. Karma slår tillbaka. Alltid.

  1. Fast Gullan, nu är du dum. Tycker jag. Det värsta jag vet är fega människor som inte kan stå för sina åsikter. Då ska man vara tyst. Tycker jag. Sen kan vi diskutera det här med att skriva negativt: herregud vad många läsare jag har som inte tycker som jag och som berättar det. På ett TREVLIGT och sakligt sätt. Ditt sätt, och Birgittas sätt, är inte trevligt. Tycker jag. Dessutom har du ingen jävla aning om vad hon skrev eftersom jag bara berättade om en liten del. Och du, jag kan GARANTERA dig att jag redan har fått livets dos av karma. You have no idea dear. Karma på dig också vännen.

 24. Glöm inte att koppla ihop din fb å blogg igen! Så vi som gillar dig på fb får upp där när du skrivit ett nytt inlägg. Det saknar jag! Annars inga klagomål 🙂

 25. Älskar att det blir enkelt med arkiv! För jag letade efter indienresan för nån vecka sen och jag fick fasen inte fram det. Tycker dock inte att sidan är jättemobilanpassad, allt är liksom väldigt mycket till vänster. Finns inget mellanrum och man vill bara flytta ut allt lite så blir det enklare att läsa. Men det kanske bara är jag? Dock läser jag ALLTID från bloglovin så jag ser egentligen bara hur bloggen ser ut om jag ska kommentera 🙂 och en sak till, när jag scrollar ner så verkar bilderna vara väldigt tryckkänsliga. Känns som jag kommer med jobbig kritik som du inte kan göra så mycket åt… Hehe.

 26. Vill bara skriva vad jag tycker även om du bestämt dig 😉 🙂
  Att centreringen är borta är FANTASTISKT. Lite enklare att läsa.
  Det som är problemet med texten/typsnittet, är att det är så tjocka/ feta bokstäver så det blir väldigt svårläst.
  Nu vet inte jag om det bara är jag som har dessa problem…….. Texten flyter ihop och jag ser inte alls vad det står.
  Jag får kisa och börja om och innan jag läst en hel mening har jag fått börja om 3-4 ggr. Sen är jag skittrött i ögonen.
  Jag har brytningsfel och läsglasögon.
  (men enligt kommentarerna ovan så ser jag i alla fall någon fler som påpekat samma sak)
  Denna blogg: http://www.matplatsen.net/blog/ Har centrering men lättläst typsnitt
  Jag vill ju gärna kunna fortsätta läsa din blogg ju, Det går ju inte om man inte ser 😀
  Här är en annan som man klarar att läsa ……. http://www.jennysmatblogg.nu

 27. Hej från grannlandet och grattis till ny layout! Jag saknar också att kunna byta till nästa inlägg efter jag öppnat den. Går oftast in på bloggen en gång på kvällen och eftersom mrs U ofta har varit duktig på att skriva flera innlägg där många hunnit kommentera, så vill jag kunna hoppa direkt till inlägg nr 2 utan att hela tiden behöva gå tillbaka till ”framsidan”
  Annars läser jag alltid på mobilen så jag fattar inte riktigt vad läsarna menar med centrering av sidan. Hos mig är allting i mitten?

 28. Jag gillar teckensnittet, lätt att läsa i mobilen ☺
  Dock saknar jag att prenumerera på dina inlägg så de kommer i mailen, hur kan jag få till det? Hittar inte hur jag ska göra ☺
  Tråkigt med tråkiga kommentarer! Har man inget snällt att säga så kan man vara tyst…

 29. Men Mona om du BARA får 5-6 sådana kommentarer per år, kan du inte bara låta dem passera då? Och inte gör ngn grej av det? Det är ju en droppe i havet med så få dumma kommentarer. Nu får hon ju som hon vill. Se dig uppretad och förbannad. Eller så godkänner du helt enkelt de där 5-6 kommentarerna och så låter du oss övriga läsare ta hand om dem (läs:kärleksbomba dem), hehe!
  Ha en bra dag!!

  1. I know, men jag blir så inihelvete ledsen eftersom jag tar åt mig. Är det fel dag i veckan så lackar jag ur totalt. Vilket jag gjorde nu..=)

 30. Går det inte att få:
  ”Relaterade inlägg” efter kommentarerna?
  Länkar till föregående och nästa inlägg under aktuellt inägg, som förut?
  Lite mer space i vänsterkanten när man läser från mobilen?

  Nu har jag tiggt färdigt. 🙂

 31. Vill inte vara jobbig, bara snäll. Har jobbat med reklam i tjugo år och det ÄR ett svårläst typsnitt. Dock fint. Vill du ha kvar det och underlätta rent läsmässigt så kan man kanske tänka sig att korta radlängden istället om det är tekniskt möjligt.

 32. Hej Mona! Nu måste du hjälpa mig. Förut fick jag ett mail när du hade bloggat, nu får jag ju inte det längre eftersom du bytt blogg. Så hur börjar jag prenumerera på din nya blogg? Idag hade jag ju massor att läsa ikapp, hade helt missat att nya bloggen var igång. Help!

 33. Ähh vilka gnällspikar det finns! Kul med lite nytt utseende! 🙂 Dagens höjdpunkt är när man går in på din blogg och ser om det har kommit ngt nytt inlägg! <3
  Dock kom jag på när jag läste dina förklaringar till symbolerna att jag nog inte följer dig på FB och klickade då på symbolen uppe till höger. Men den funkar inte?
  Inget stort problem då jag gick in på FB och lade till dig där i stället. 🙂
  Fortsätt som du gör!

 34. Håller med om att texten kommer för långt ut i vänsterkanten när man löser från mobilen

  Den är så långt ut den kan komma, man vill hela tiden dra den lite åt höger för att den ska bli mer lättläst

 35. Hej,
  Helt ärligt så är typsnittet jobbigt, får ont i ögonen efter en stund. Vill absolut inte gnälla och jag kommer fortsätta läsa bloggen. Men det vore nice med lättare typsnitt.
  Kram!

 36. Det enda jag har att komma med är att testen är jobbig och jag kan inte få bättre glas I glasögonen. Men jag kommer att läsa ändå. Dock är jag rädd för att jag kanske inte orkar läsa alla kommentarer du får. Och DE är faktiskt halva nöjet med din blogg. Ledsen men så är det…..

 37. Det skiljer ju jättemycket på typsnittet om man läser bloggen i telefonen eller på padda, så då kan väl alla surmuppar testa runt bland olika apparater innan de slutar läsa…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..