Kommentarer – och vad samlar ni på?

Nu har jag fixat så att texten inte är centrerad, men jag kan inte göra styckeindelningar. Jobbar på det…

Hörrni, kan så många som möjligt av er kommentera ett tag framöver så att jag kan se att allt fungerar som det ska. För att göra det lite roligt så vill jag att vi pratar om samlarmani. Jag ställde en fråga på Instagram och höll på att kissa på mig när jag läste några av svaren.

Jag samlar på jackor, i synnerhet på 48-7-jackor …

IMG_6559

… och på skor…En gammal bild så samlingen har ökat med ett femtiotal…Fast, då ska man veta att jag skiter fullkomligt i vad som är inne och ute. Jag använder dom så länge jag trivs, därav shitloads..

IMG_7328

… men framför allt armband. Kan inte få nog … och har dom ö v e r a l l t:

IMG_6566
IMG_6560

IMG_6565

IMG_6564

Jag är till och med så anal organiserad att jag har en låda för varje färg. Alla vita armband i en låda med vit botten, alla gröna i en med grön botten, och så vidare. (Lådor från IKEA sen köpte jag sammetstyg i olika färger och klädde kartong, som jag lade i botten på varje låda. Väry fiffig.)

IMG_6562
 Just armband gör mig glad. Varje dag.

Det var några av er som på Instagram berättade om helt sjuka grejer ni samlade på. Nu vill jag att ni berättar om dom här. Och jag vill att ALLA ni som samlar på något, vad det än må vara, berättar om det.

Med vänlig hälsning

Skitnyfiken

 1. Jag har en något platskrävande samlarmani, jag samlar på porslin. Inte några prydnadspjäser, utan vanligt bruksporslin. Har några olika serier som jag växlar mellan, när en serie inte används så får den stå i källaren ett tag tills jag blir ”sugen” på den igen. Just nu får Kurbits från Rörstrand och Ulrika Hydman Valliens Tulipa-serie vara med och användas. Och Iittalas Origomuggar och äggkoppar till frukosten.
  Ska så småningom även utöka min pudelsamling! 😀

 2. Jag samlar på allt ! När jag skaffar mig en ny hobby så går jag all-in. När jag började sy handlade jag tyger, så nu är förrådet fullt med tyger (jag syr inte så mkt längre), när jag gjorde smycken så köpte jag på mig så mycket pärlor och prylar att panduro hobby skulle bli grön av avund (de ligger också i förrådet just nu). Nu senast har jag upptäckt washitape (japansk papperstejp) och vi kan väl säga att jag har så det räcker och blir över … Sen älskar jag skor och handväskor … När vi flyttade för 8 år sedan undrade flyttgubbarna över alla kartonger som var märkta ”skor”, hörde ett och annat skämt om Imelda Marcos … Allt eller inget är mitt måtto !

 3. Jag ”samlar” på hundsaker. Har haft som mest 2 egna hundar samtidigt genom åren, och tillsammans med mannen 4 samtidigt, men halsband, koppel, selar, bäddar, div träningsutrustning mm hade lätt kunnat räcka för ett dussin
  Numer så bara suckar mannen när jag säger att jag bara ska gå in o titta i en djuraffär. Det har gått så långt att syrran messar mig när hon ser bra saker på rea. Senast igår köpte jag två nya bäddar (som om de två hundar vi har idag inte har tillräckligt) på Plantagens rea i Örebro utan att satt min fot där. Men hej! 70% rea… man kan ju alltid passa på liksom
  Dessutom har jag nu en hund som är mindre än mina katter så då blir det ju ganska bra att alla kan använda samma saker. och jag kan även köpa snygga armband som halsband till min hund, hon har ett jättefint från Snö of Sweden

 4. Jag samlar inte på nått, tror jag. Skulle möjligen vara kläder i garderoben som har krymp av någon anledning 😉 Skönt att Du är tillbaka.

 5. Samlar inte på något. Jag är skit trist 😉 tänker på miljön, på barnens och kommande generationer framtid. Hur det besinningslösa konsumtions samhället gräver människans grav. Jag använder mina kläder tills de gjort sitt och trivs väldigt bra med min livsinställning.

  1. Hej, är som du! Men jag ber inte om ursäkt för det – eller tycker jag är trist 🙂 Jag samlar helt enkelt på goda vänner, en bra magkänsla och adrenalinkicken jag får när jag gör gott för samhället och världen! Ser mig som en världsmedborgare som har till uppgift att visa mina barn att livet inte går ut på att shoppa … Frågar du andra har jag en läggning åt pennor … Men det är för att det BLIR många pennor hemma hos mig. Reser en del, är på hotell och konferenser och då kommer det med en och annan penna <3

  2. Loppan! så klokt. När ska man använda alla kläder och skor? Helt galet. Håller på att flytta och har skänkt halva bohaget nästan till Myrorna. Känns så otroligt bra, och så kommer det till nytta för de som inget har. Ha en bra dag kram Anita.

 6. Jag är är just nu hemskt mycket sugen på en ny jacka som jag spanat in , men egentligen behöver jag ingen och jag behöver verkligen en buffert till framtiden ( eller tills jag får jobb) Men när jag tittar på din jacksamling så är ju min samling väldigt liten. Så visst borde köpa den jackan jag suktar efter ? 🙂

 7. Inte samlare men har också ett gott öga för väskor, jackor, skor och faktiskt – armband! Har sällan smycken, men armband är väldigt lagom för att piffa lite.

 8. Jag har tidningar på hög. Alltså, inte dagstidningar utan veckotidningar. Kan inte kasta dem då de kostar en slant/st. Spara även bilagorna till kvällstidningarna. De kostar kanske 25 kr/st…… Helt korkat att tänka så. Det är ju inte direkt så att jag är rikare om jag sparar dem. Har jag läst den så har jag. Kommer nog inte att läsa dem igen.

  1. En till här som samlar på tidningar! Kan inte göra mig av med tidningarna trots att jag aldrig läser i dom igen. Maken blir galen i mellanåt och jag har inget försvar utom att jag vill ha dom kvar. Används aldrig och då är det väl egentligen bättre med Monas grejer som faktiskt kan komma till nytta.

    1. Man får ju dammsuga dem när man dammsuger golvet. Ja, det är inte så att jag har flera hundra. Jag har dem i ett ställ. När det är fullt så staplar jag under stället. Sen MÅSTE jag kasta. Men det gör ont i hjärtat.

   1. Ni har aldrig funderat på att lämna in dem till något sjukhus eller äldreboende? Där brukar man ju ha massor av tid men inget att göra. Dvs om man inte jobbar där för då tycks det som om tid är det enda de inte har….

   2. Men hörrni, jobbigt att kasta, jag vet, så kanske kan ni lämna dom på något äldreboende?
    Där finns det säkert många som blir glada över dom?!
    Och det gör ju det hela plötsligt lite roligt, eller hur?

    1. Jag förstår inte det roliga i det. Jag SAMLAR ju på dom!
     Nä men allvarligt, maken tjatar också om det men jag vill ju ha dom kvar! Vet att det är sjukt men skulle behöva rensa ut de äldre årgångarna iaf. Får se om jag klarar det.

 9. Men nu måste en vän av ordning kommentera en sak… Vad är vitsen med att ha olika färger INNUTI lådorna? Vad gör det för nytta?
  UTANPÅ är väl smartare, då ser du ju utan att behöva öppna lådorna vad det är för färg på smyckena i :-). Eller stänger du aldrig locken? Fast då förstår jag ändå inte vitsen med matchande insidor ….
  Säkert har jag missat nån poäng med att du gör som du gör 😉

  Skulle få fruktansvärd beslutsångest om jag hade så många olika jackor/skor/armband att välja mellan. Jag tar den idag, nä vänta den…. Nä förresten….
  :-))

  1. Jamen det är bara för att OM en låda råkar vara tom (stor chans) så vet jag vilken färg på smyckena som ska ligga där, hehe! Men jag håller med om locken. Det är lite … jobbigt…man får gissa sig lite!

 10. Jag samlar på kokböcker. Jag lagar sällan något ur dem utan använder dem endast som inspiration. Tills jag tröttnat på att all mat smakar ”min mat”. Då tar jag, oftast, fram Bonniers stora kokbok och väljer att laga något EXAKT enligt receptet. Då smakar det nytt.
  Alla andra kokböcker bläddras det i och ofta läser jag dem som en skönlitterär bok. Nu är det dock ganska fullt i bokhyllorna men trots det kommer det hem en kokbok lite då och då…. Stört, jag vet…

 11. Jag har gjort som du Mona, sen ganska många år tillbaks har jag samlat på småskor, Just the right shoe. Jag har de i ett glasskåp med 4 hyllor. 59 olika skor är det. Barnskor på en våning, vuxenskor på de andra 3. Men nu är det ganska längesedan jag köpte några. Jag har köpt skor i Sverige, England och Spanien. Och sen på Ebay, Jag tror inte att jag kommer att fortsätta att samla, men jag har de jag har, Du kanske är intresserad av att köpa de du inte redan har?

 12. Jag samlar på kaniner, inte levande (längre). Får alltid en eller fler av min mamma när jag fyller år och till jul. Köper sällan själv.

   1. Aj då….. inte meningen så;) Porslin, lera, järn, glas mm ska det förstås vara. Även om jag hade en död kanin i frysen några månader till marken hade tinat upp så vi kunde begrava henne…..

     1. Jag har haft två vildkaniner, en kanadagås, npgon kråka, lite änder, några kajor samt klövar från älg och rådjur i min frys samtidigt. DET är makabert 😉

     2. Linda: varför är det makabert? Över hälften av de jag känner har döda djur i sin frys, så även jag. Däribland hela eller delar av bland annat kaniner, kycklingar, ungtupp, kor, grisar, diverse fåglar, älgar och lamm.

 13. Det mesta förut . Handväskor, skor, accessoarer, tyger you name it. Numera har jag försökt rensa ut och gör det fortfarande. Vill bryta det otroliga konsumtionsbeteendet jag hade. Konsumtionsbeteende förresten…. jag hann ju aldrig använda sakerna.

  Bra med flera toner av beige på jackorna;)

   1. Fast kanske inte så ofta 😉

    Tricket med galgerna känner du säkert till. Jag blev lite konfunderad över att så mycket hängde oanvänt. Ska inte på något sätt säga att jag har lite kläder, skor, väskor mm idag… men jag har i alla fall mindre 😀

 14. Jag samlar på Mumin-saker. Främst muggar skålar och assietter, men jag har även bestick, plåtburkar, kökshanddukar, lakan…
  För att inte tala om att jag har indoktrinerat barnen som numera har mjukisdjur, tröjor, jympapåsar m.m med muminmotiv!

   1. Nu ryker kommentarsoskulden… Samlar också på muminmuggar. Dock rätt ofrivilligt eftersom det är min moster som köper dem åt mig till födelsedagspresent. Hon har även stenkoll på vilka muggar som ej tillverkas längre, då måste jag stoppa undan dem och inte använda dem längre. ? Detta eftersom värdet på dem stiger direkt då. Muminmuggar har ett rätt högt andrahandsvärde, speciellt om det är årsmuggar eller andra specialmuggar. Men det är väl sådär lagom kul att få veta när man redan slängt dem. ☺

    1. I know, har förstått det i efterhand (en del jättegamla muggar som jag fick för hundra år sen) men jag tycker dom är asfula, hehe!

 15. Vad jag har tänkt och tänkt. Vad sjutton samlar jag på? Inget. Tills jag kom på att man nog kan säg att jag samlar på bilder på mina barn. Älskar att göra tavlor och hänga upp så man kan titta och njuta av dessa två mirakel. Från början var det inte säkert att jag och min man någonsin skulle bli föräldrar. Tänk så bra det blev till slut <3

 16. Jag samlar på likör kristallglas,vackra sådana som jag hittar på loppisar och antikaffärer
  Sen så har jag en sanling med Mopsobjekt,alkt möjligt då jag älskaar Mopsar och speciellt min 11 åriga dam
  Vidare har jag som du en präktig väsksamling som sakta men säkert ökar..

 17. Jag samlar på Marimekkoskålar från Iittala. Supersnygga och går att använda till bla serveringsskålar och ljuslyktor. Har de flesta nu och de jag inte har är svåra att få tag i tyvärr..

 18. Samlar på Anne Frank. Ja inte på henne men om henne, böcker, dvd, vykort, allt som går att få tag på. Läser och läser och funderar på vem som förådde dem. Har spenderat veckor, månader år på detta….

 19. Tidigare samlade jag på det mesta. Bl.a. sparade jag knappar och dragkedjor från kasserade plagg. Ja, ibland t.o.m. tyget!
  Jag har varit en riktig samlare, men nu är jag precis tvärtom. Har blivit klokare med åren! 😉
  Min senaste hobby är att sälja grejer på loppis. Varför fylla skåpen med en massa grejer man ändå inte använder? Bättre då att de kommer nån annan till nytta och att jag får en slant för dem. 😉

 20. Samla och samla. Vad man är duktig på det alltså, måste säga att jag växlar för varje tiotal jag fyller..
  Först var det grodor, över fucking allt!! På kläder, prydnadssaker, tavlor, gardiner, smycket, porslin och till slut även på barnen!!
  Sen mognaden jag och plockade ner skiten, och blev marin intresserad, fyrar, båtar, sjömärken osv du fattar..
  Sen avtog det och blev istället att allt skulle matcha, jag var galen i rosa i några år, hela huset var rosa till slut!!
  Nu vet jag inte om jag samlar direkt men vad jag tycket om när drt klickas hem paket från nätet:) allra helst skor, gärna sneakers….

  Nu ska jag hejda mig och försöka använda det jag har, good luck till mig!!
  Ha en hääääärlig dag! Kram på dig!!

 21. Jag samlar i liten skala på hjärtan av olika varianter, mest små. Till sonen samlar jag muminmuggar, första muggen fick han på sin dopdag. Dottern vet jag inte riktigt vad jag ska samla på, till. Funderar på om hon ska få Rolf Lidbergtroll eller tomtar från Nittsjö Keramik. Får köpa två direkt eftersom hon döptes i oktober ifjol ? Största samlingen här i huset är nog dammtussarna under alla möbler ??

 22. Jag samlar på resor med familjen. Och på stället vi rest till samlar vi på upplevelser att prata om när vi är hemma mellan resorna. Dessa upplevelser är oftast inga självklara utan man måste jobba sig lite för att uppleva och trilla hemåt på kvällen. Det kan vara gå längst in i ravinen, hitta den där gömda grottan, åka längst ut på udden, kolla in den urgamla kyrkan på berget, etc. Det sitter vi sedan och minns och garvar åt hemma i Svedala medan vi planerar nästa resa.

  Saker försöker jag göra mig av med. Har också alltid gått all in med mina intressen. Många pärlor, färgburkar, smyckeskrokar blir’e…

 23. Sälar, jag samlar nog lite på sälar. Det går sådär men nu har jag ett gäng på fönsterbrädan. Senast fick jag en jättefin i glas av dottern som hon hittade när hon volontärjobbade hos Stadsmissionen.
  Nu är jag mest nyfiken på dej med pepparkaksformarna…..

 24. Samla och samla… Är väl mer oplanerat än genomtänkt handlande. Massvis med tyger, garn, pärlor samt gamla kläder som jag någon gång i framtiden ska sy om eller göra annat av. Min mamma däremot har en samling med äggkoppar. Tror hon har 487 (inte inräknat hennes vanliga vardags-äggkoppar såklart), det kallar jag samling!

 25. Garner och böcker samlar jag på. Något annat som jag inte kan låta bli att köpa är pysselsaker till barnen. Av garnerna virkar jag olika ting och böckerna har jag läst en gång men klarar inte av att göra mig av med dem..

 26. Samla grejor är verkligen inte min grej förstår inte vitsen ?
  Räcker det inte med en av vareje ?
  Sa hon som har host flera fleece jackor ?
  Perfekt när man har hund o är ute i alla slags väder ?

 27. Jag samlar på glaspäron. Samlingen har dock utökats till andra saker i päronform eller med päronmotiv. Helt onödigt egentligen, men jag gillar lixom mina päron, haha! Jag har också en förmåga att gå lite crazy när jag hittar något som jag gillar och märker inte att jag faktiskt samlar innan någon här hemma annan snällt påminner…

 28. Paraplyer! Jag ÄLSKAR snygga, gamla paraplyer och lägger alldeles för mycket pengar på dem (trots att jag inte använder dem). Förvarar dem i en stor glasvasvas innanför dörren i hallen. Vansinnigt snyggt!

 29. Jag samlar på ryska porslinsfigurer. Alltså djuren. Har inte så många än, men nästan 20 tror jag. Det är jakten som är rolig… 🙂
  Min (nu avlidne) farbror samlade på fjärilar, han hade mellan 50 000-60 000 st när han dog…
  Min (nu avlidne) morbror samlade på skrivmaskiner, han hade 333 st i varierande skick när han dog… Tror jag ligger i lä med mina 20 porslinsdjur. 😉

  1. Jösses vad grejer! Ärvde själv en ölburk samling. 500 tomma ölburkar … Efter 10 år i svarta sopsäckar i garaget åkte de till tippen ?

 30. Jag samlar på matrjosjkas dvs ryska dockor som har flera små i sig. Ska tatuera en på överarmen nu i september. Och nej, de heter inte babushka… 😀

 31. Det närmaste samlande jag kommer är böcker. Jag har över 350 st pocketböcker men det är inte så farligt om det inte var så att jag bodde i en liten etta. Men jag läser om dem flera gånger så de används flitigt.
  Emma

 32. Elefanter. Började när jag var ett år och fick en gungelefant av min morbror. Sen har det bara fortsatt. Nu har jag mest små prydnadselefanter. Men så många att jag inte kan ha dem framme. Tar för mycket plats. Ligger i släkten tror jag. Min farmor samlade på gräddkannor. När hon dog hade hon ca 700 olika. Och hennes mål/vision var att alla hennes 7 barn skulle ha en egen uppsättning. Vilket vi hittade undanstoppade lite här och var i huset när vi skulle rensa det.

 33. Jag samlar på sand…alla stränder jag varit på utomlands eller i Sverige har jag tagit en svätt i en flaska hällt i en stor glasvas å så stenar från andra ställen som åxå åker ner i samma vas…men så fick en av barnen för sig att stoppa ner blommor i vasen…å då behövs ju vatten…så nu mera är det inte ett vackert mönster av olika sorters sand utan bara en stor jävla vas full i sand å stenar Hepp

 34. Jag samlar på skor som så många andra. Men också ansiktsmasker. Typ venetianska (har dock ingen äkta, ännu…), skinn, porslin etc. De sitter i trappen upp till övervåningen. När dottern var liten sa hon att hon alltid kände sig uttittad när hon gick i trappen. Hahaha…

 35. Jag samlade på snögubbar! Har 3 eller är det 4 flyttkartonger med dem i.. De är från olika länder, material och utseende. Men sen fick jag barn och då blev det inget mer… Barnet gillar tomtar till jul! Men när jag ser en som jag bara vill ha får den följa med hem?

 36. Samlandet har avtagit , men samlade på fioler, holländska träskor, skor,brillor, Parfymer men just nu tycks det samlas mer baijspåsar utanför ytterdörrn, ?

 37. Jag samlar inte på ngt men man och barn säger att jag har mkt väskor och skor.
  Kanske blir mer ok att ha mycket om jag börjar samla på detta? ???

 38. Jag samlar inte, ju mindre prylar desto bättre. Rensa är det skönaste som finns!

  På tal om armband, pearls for you på Facebook och instagram är en kompis som gör personliga smycken. Om du vill ha nåt ingen annan har. Hon gjorde ett läderarmband till min pappa och stansade in alla barnbarnsnamn i lädret. Mycket snyggt!

 39. Handväskor! I alla former, färger och storlekar – när sonen var bara 8 år så ställde han sig för/motade bort mig från väskaffärerna vi gick förbi 🙂 Stackars barn, säkert ngt han kommer kunna ta upp nu i 16 års ålder och utnyttja som ”men för livet”..

 40. Jag har läst din blogg i några år nu (kommenterat en gång för läääänge sen…) så nu tänkte jag att jag skulle träda fram en gång till.

  Jag samlar på klockor (dyr ovana då det måste vara Michael Kors)
  Skor av alla dess slag (dock har jag börjat med ”ett par in – ett par ut.”)
  Väskor (lika där.. En in, en ut)
  Nu har jag börjat träna så jag samlar stämplar i mitt träningshäfte som jag fått från gymmet.

  Går tyvärr all-in i det jag börjar med så det ligger en hel uppsjö av garn någonstans i en garderob (fick för mig att sticka mössor. Gjorde faktiskt 6st innan jag tröttnade ;))

  Började även med Scrap-booking så en kasse med sånna grejer ligger också någonstans.

  Försöker bli bättre på att samla på minnen. Riktiga minnen. Från när jag är genuint lycklig. Har tagit ett steg mot den där lyckan igenom att säga upp mig från mitt arbete (idag!!!!!). Är så nervös that I’m shitting bricks…

  Fortsätt med vad du gör! Du är grym!
  / Lisa 23 år från Dalarna.

 41. Samlar på Muminmuggarna (har inte alla men över 60 olika). Fullt i skåpen tar fram och ställer undan efter säsong – finns sommarmuggar och vintermuggar.
  Tänker dela med döttrarna då de flyttar ?

 42. Ja alltså JAG tycker inte jag samlar på något.. Frågar man min sambo skulle han skrika BÖCKER på en gång. Förstår dock inte varför för jag menar jag köper ju bara kanske 5-6 böcker per månad.. Per varannan vecka då om jag ska vara ärlig. Ibland per vecka men inte såååå ofta.
  Jag läser alla ( försöker iaf men tröttnar förvånansvärt ofta redan i först kapitlet) och jag glömmer nog väldigt ofta att jag visst inte gillar deckare, thrillers eller läskiga böcker. Men jag köper dem ändå. Kan ju faktiskt tycka att det ÄR lätt att glömma.
  Så nej. Jag samlar inte på något!

 43. Jag samlar på kloka vänner 😀
  Faktum är att efter en släkting dog och huset skulle städas ut så samlar jag aldrig på ngt mer!
  Tänk på vem som ska ta hand om alla era böcker, buntar med tidningar, kläder, skor, krimskrams, och prylar överallt. 😉
  Kika på ert hem med andras ögon och sälj-släng skiten innan det är försent.

  1. Jodå. Vi jobbar med att köpa hela hem/dödsbon och andra saker som folk inte behöver mer. Många, och då menar jag 99% av befolkningen skulle må bra av att rensa rejält!

 44. Jag samlar absolut inte på någonting – meeen om du skulle fråga min man så samlar jag på jätteonödiga (enl mig jättefina) burkar samt på koftor (gärna Oddmolly).

  Kram Tiril

 45. Jag samlar på bibliotekskort. Eller ja, samlar och samlar. Ser till att skaffa ett i varje stad jag bott i under en längre tid. Har kort från Göteborg, Oslo, Edinburgh och två från olika delar av Sydney.

 46. Jag samlar på skor och stövlar.
  När jag flyttade så hade jag 10 lådor kökssaker (inkl torrvaror) och 20 lådor skor plus alla skokartonger som jag inte packade ner i sådäringa fula flyttlådor.Flyttgubbarna bara gapade och ruskade på huvudet åt det hela.
  De trodde att jag hade märkt kartongerna fel så jag fick flytta på mina skor som de hade dumpat i köket i tron att det var grytor (hmph!)

 47. Pelargoner! Har drygt 300 olika namnsorter, det finns ju så många fina. Sen måste man ha minst 2 av varje ifall någon inte klarar vintern…

 48. Jag har insett idag att jag samlar på kylväskor. Kan INTE låta bli att köpa när jag kommer över en ny modell eller snygg färg?.

 49. Här samlas inget! Möjligen lite böcker då o då men annars är den stora samlaren sambon. Där samlas det hejvilt på allt från mc-tidningar till bra att ha grejer och biltidningar från 1700 -frösihjäl. Jag lovar när vi träffades stod det det mest konstiga i garaget, allt från krukor från förra fruns tid till barnvagnar och resesängar till bebisar (då var det yngsta barnet typ 6 år) När jag tyckte att det där kan du väl slänga? så skulle det säljas eller sparas till barnbarnen!? När inte ens myrorna ville ha barnens barnvagn gav han sig o slängde den under stort muttrande.
  Tyvärr slänger jag lite för ofta ibland, både kläder och skor för helt plötsligt är det ju modernt igen 🙂 och då brukar sambon muttra att jamen där ser du…….

 50. Jag tänkte att jag inte samlar på något men för två jular sedan önskade jag mig en Mumun-mugg (Arabia-serien) och på den vägen är det. Jag äger nu tre stycken (hunnit med ytterligare en jul och en födelsedag efter att den första landade hos mig). Har tänkt mig en-två per år som present. Annars är det nog mest så att *harkel* jag har lite svårt att kasta utan tänkt ”bra att ha”, vilket resulterar i the big utrensning mellan varven.

 51. Nu kom jag in på din nya sida, trevligt! jaså är vi små ekorrar tro? Jag samlar på bokmärken, har de första sen jag gick i småskolan, idag har jag, hum, hum två resväskor fulla, ja man är väl tokig, men ack så kul.
  Kram från Österlen/MH

 52. Jag samlar på muminmuggar. Det bästa är att de ökar i värde vart efter de slutar tillverkas eller är säsongsmuggar eller jubileumsmuggar. Så när jag blir pensionär ska jag sälja alla och resa jorden runt.

 53. Det här var kul! Jag tänkte att jag inte samlade på nått…men kom efterhand på att jag alltid köper en väska när jag är på semester och maken köper åxå väska till mig. Tycker inte själv att jag har många men det blir ju några stycken. Sen insåg jag att jag även har väldigt många sjalar, alltså typ 30-40 st. Det kanske åxå kan vara ett samlande? Ja just det, vi köper kylskåpsmagneter från våra resor åxå. Vi anser att det blir en lagom stor sak att minnas resan med.
  Så…jag samlar ju helt klart! ?

 54. Mitt samlande började när jag var fyra år , i 40 år har jag hållit på .
  Vissa saker samlar jag fortfarande på och vissa grejer har paus. Men dethär är lite grejer jag har hemma i min samling:
  Stenar, klockor,LP-skivor, CD skivor, plånböcker, femkronor från 1972, reklampennor,grejer med krokodil motiv, kylskåps magneter, jympa dojjer,burkkapsyler, gosedjur , skyltar ,luktisar,klistermärken, knappar . Jag är värre än en hamster ?

 55. Böcker. Har aldrig tänkt på det som ett samlande…snarare att jag har så j***a svårt att göra mig av med en bra bok…som har blivit hyllmetrar rejält. Behöver inga tapeter

 56. Jag samlar inte *host* men vid sidan av sängen har jag en tallrikshylla med vacka änglar på… Jag älskar änglar, men har ingen mani (ännu). Min pappa dog ganska tidigt och han valde mitt tilltalsnamn – Angelica = den änglalika, så jag inbillar mig att det är därför att jag är så facinerad av änglar 😉 och så samlar jag på deckare! Och läser dem om och om igen, så de kommer ju till nytta i alla fall!

 57. Som jag skrev på insta så är handväskor min stora passion. Jag har nu samlat på mig över 270 stycken. Jag har i alla färger och former (t ex en som ser ut som en bil och en som ser ut som en höna). Favoriterna är dock dyrgriparna från Louis Vuitton och Mulberry. Dem får dock min man betala… Det är en förbaskad tur att han gillar motorer och att hans intresse är mycket dyrare än mitt.
  Handväskor har blivit mitt signum och i vår lilla kommun är jag känd för att vara ”hon med alla handväskor”. ?

   1. Målet är en för varje dag på året… ? Förresten är många av dem vintage och jättebilliga (är det ett försvar?)
    För några år sen läste jag en text med mina 9-åriga elever där en katt blev instängd i en vikingagrav. Det lät ju otäckt så jag frågade klassen vad de trodde det berodde på att jag skulle vara livrädd för om jag blev instängd så. Svaret var unisont: För att det inte finns några handväskor där! ?

 58. Herregud så skoj att läsa vad alla samlar på.. Glaspäron lät ju helt klart roligast.. =)
  Själv samlar jag på pengar, jag jobbar och jobbar och tänker att jag ska köpa massa saker men så fort jag har samlat till det jag vill köpa så ångrar jag mig för att det är så skoj att se när bankkontot växer..
  Min svärmor samlar på glasfiskar åt mig, jag avskyr fiskar!
  Till något helt annat.. Det vore skoj om du kunde få alla läsare att skriva vart dom jobbar.
  Tack för en bra blogg.

 59. När jag och en vän var i Italien tillsammans samlade vi på snorbusar. Petade näsan tillsammans varje kväll och ”rullade” och la i en snusdosa av plåt. Vi tyckte tydligen det lät roligt när de torkade och man skakade på burken, eller nåt. Min väns lillasyster tyckte inte det var lika roligt och vägrade komma in på vårt rum..

 60. Tja, armband och ljuslyktor är min passion. Men jag är inte i närheten av din – öhhh – mängd …
  Men man behöver alltid nåt nytt när man springer på det. Finns alla ursäkter för att köpa.
  PS. Bästa bloggen, klarar mig inte utan dig känns det som! DS

  1. (Tack fina du!) Men grejen med mina armband är ju att jag ytterst, y t t e r s t, sällan köper dom i butik och gör jag det så är det alltid på rea. (Bortsett från en del finare armband.) 90% av dom köper jag för en spottstyver på Formex-mässorna. Alltså direkt av grossisterna. Det du betalar 500 för betalar jag 50-100 kr. Då har man råd!

 61. Efter fyra veckor i en husbil i norra frankrike kvalar jag nog in som samlare på ” taskiga toalettupplevelser” får man kalla sig som samlare då? ?

 62. PEZ-figurer / Sonny Angels figurer / sifoner i glas / vackra gamla böcker helst kateskeser eller biblar / gamla pengar hmmm en hel del ser jag men kul är det!

 63. Jag samlar på allt som kan vara bra att ha…
  Började med scrapbooking för många år sen och den hobbyn har spårat ur så jag gillar att göra kort, pyssla med pärlor, måla, gjuta betong, ta till vara loppis fynd osv.
  Samlade en gång på mig tomma askar som vi fick sallad i till jobbet, och gjöt betong plattor till mitt trädgårdsland. Konservburkar kan man måla och dekorera, fina papper är alltid bra, det finns massor med saker som är bra att spara och använda när man ska göra mönster på tavlor och kort. Glasburkar är bra till egengjord sylt, flaskor till saft. Listan kan göras lång. Mycket av detta är ju skräp för andra…

 64. Hmmm, boksmärkessamlinge försvann för 25 år sedan, frimärkessamlingen finns numera bara en flyttlåda kvar med de finaste och väntar på att någon vill ta över, katterna försvann för 15-20 år sedan. Tror nog att det bara är tomtarna kvar men 6 flyttkartonger, 3 trälådor (storlek flyttkartong) och så ett antal kartonger i udda storlek. Fast numera gör jag mig av med en för var 2-4 nya som kommer in. Men det räknas väl inte som samlande? För så många med vänliga ansikten och snälla ögon finns ju inte att få tag i numera……

 65. Jag samlar inte på nått eller rättare sagt på allt. Har svårt att slänga ?. Gjorde ett inlägg på gårdagens inslag som inte kom med. Skrev bara där att jag avskyr reklamen och detta nya typsnitt men hänger här ändå pga att du är en skön böna så olik mig själv och jag undrar alltid om du har fler timmar på dygnet än vi andra.

 66. Ehh…jag tycks samla på räkningar :-S
  Nä skämt åsido. Förutom hobbymaterial som jag aldrig tycks få nog av (kortmakeri) så är jag svag för örhängen…

 67. Jag samlar på råttor/möss i alla former o material, har ett par hundra som trängs i mitt skåp. Har på senare tid även fått pippi på fåglar, gärna modell större i metall. Ja sen har jag ju en del grodor stående här och var. Böcker kan man ju aldrig få för många, så de fyller väl en o annan hyllmeter.

 68. Uj vad gött att se vänstercentrerad text igen, tack snälla Mona, nu kan jag sluta hyperventilera.
  När det gäller samlandet så tror jag inte riktigt att det är rätt ord för mig, jag har liksom börjat i andra änden, jag är totalt oförmögen att göra mig av med saker. Detta förklaras av att jag härstammar från två släkter med hamsterliknande samlarintresse och nu har det alltså kulminerat i mig som varken har generna eller uppfostran för hur man rensar ut och gör sig av med. Rent intellektuellt vet jag naturligtvis, men känslomässigt är jag fullständigt oförmögen att skiljas från saker, och då menar jag ALLT! Tack och lov så gillar jag antikviteter, så det är inte enbart en belastning med tre generationers grejor i huset, men det börjar bli ett utrymmesproblem, inte minst eftersom jag dessutom gillar att shoppa själv. Nåja, vad är väl ett tomt förråd när man kan gå på ytterligare en loppis?! 😉
  Charlotta

 69. Samlar på temuggar. Älskar att åka till någon keramiker och shoppa loss eller strosa runt på varuhus och se om det finns något fint. Trevligt när folk kommer på besök och får välja vilken mugg de vill ha, kan ta lite tid ibland 😉

  1. Åh, jag blir så GLAD att det finns fler än jag som inte gillar att shoppa!! Tråkigaste som finns ju. Så jag samlar alltså inte på nåt, och har aldrig gjort. Maken däremot.. hur kan det finnas så många ”bra-att-ha-saker”??

 70. Jag samlar på änglar. Har kanske ca 60-70 st nu. Jag har dock lugnat mig lite och köper inte alla jag ser. Har blivit lite kräsnare med åren om vilka jag vill ha. Samlar på inbundna böcker från Nora Roberts, Kristin Hannah, Tamara McKinley och Camilla Läckberg. Så är det någon läsare som tänker rensa bokhyllan, maila gärna innan ni slänger dem: mia78maria@yahoo.com.

 71. Jag samlar på damm och bukfett.
  Samlar även på kameler i olika skepnader som äldste sonen ger mig, den senaste var en handväska från Gran Canaria i form av en fluffig rosa kamel. Såå användbar!!

 72. För många år sen samlade jag på grisar men sen träffade jag ett stort svin( manlig sådan) och då upphörde jag med att tycka grisar var söta!!

 73. Eftersom jag bor som jag bor just nu, med son och sambo, på en i mitt tycke alldeles för liten yta, så samlar jag nog inte på något särskilt just nu. Möjligtvis skulle det vara ilska och frustration över ovan nämnda boendesituation. Innan jag flyttade hit och bodde i mitt alldeles egna slott, samlade jag på snapsglas av ngn anledning och hade dem i ett fint gammalt väggskåp med belysning på bästa väggen i vardagsrummet. Varför det blev just snapsglas vet jag inte, dricker så vidare värst mycket gör jag ju inte, och absolut inte snaps, men oj så många olika fina det finns och det går att hitta riktigt unika och billiga på diverse loppisar. Eventuellt kan jag även ha samlat på hoyor då. Hade olika varianter av porslinsblommor i alla fönster. Snapsglasen är nu nerstoppade i lådor och står idag hos mor & far – på vinden – i källar’n – i diverse garderober och förråd, tillsammans med resten av mitt bohag. Hoyorna, de som fortfarande lever, står även de hos dem.

 74. Jag samlar på så mycket så jag kommer inte ihåg allting. Men i stora drag,katter,djurfiguriner,Gabrielporslin,bonader av Jerry Roupe,Schollin-änglar,de som blinkar,armband,Tarotlekar,kristaller, Barbie,vita nallar och Jul. Är även tokig i pennor ? En snygg penna är som din diskbänk.

 75. Oj så många skor!
  Sjölv tillhör jag typen som rensar istället. Jag har slutat samla på saker då jag inte mår bra av att ha för mycket av något. Men jag ÄLSKAR att se på andras samlingar 🙂 Är verkligen imponerad av din sko samling. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att göra ett undantag och börja samla på skor 🙂

 76. Jag är samlare. Jag har en mycket stor Julsamling som växer varje år, tomtar, julgransprydnader, bonader, andra julprydnader. Det är många kartonger som släpas upp och ner till förrådet varje år.
  Samlar på:
  *Glas skålar, av någon anledning så tycker jag att jag inte har tillräckligt många.
  *Hobby saker, vare det sig är till smyckestillverkning, teckning eller målning.
  *Bak grejer, kakformar,stansar,verktyg.
  *Smycken
  *Ljuslyktor, ljusstakar
  *Prydnader, har en stor samling som skall säljas av/ges bort eftersom det inte är min stil egentligen.
  Just nu samlar jag på bananlådor och kartonger, förbereder/rensar/packar/kastar inför när jag äntligen får tag i en lägenhet.

  Samlar också på människor (Nej, jag är ingen Fritzl) Har fått en stoor mängd nya vänner runt om i världen via mitt kontaktnät på nätet (Stödgrupper för transsexuella) Hade varit underbart att samla alla för en långhelg och få rå om varandra.

 77. Samlade ett tag på vin- och champagnekorkar, fyllde en såndär rund plexiglastavla med korkar och hade på väggen i köket, känns väldigt 90-tal. Nu hänger den i garaget. Är skitkass på att rensa ur saker så det är nog tur att jag inte samlar på nåt särskilt, har grejer så det räcker ändå ?

  1. Åh, en så’n tavla var i många år min dröm! Hade jag glömt av nu tills du skrev det, men får hålla med dig om att det nog känns lite 90-tal nu. ?

 78. Jag samlar inte själv, men min mamma hade en väninna om samlade på små glasdjur och annat smått som hon hade i en hylla full med små fack, och jag var så fascinerad över alla små figurer hon hade och min lycka var stor de gånger då jag fick lov att pilla och flytta om bland sakerna i hyllan.

 79. Jag har samlat på kylskåpsmagneter. Hade drygt 2000 uppe när jag bodde i en liten etta… Hela kyl och frys och ena köksväggen var full…
  När vi flyttade till hus kom de aldrig upp. Tycker själv det blir plottrigt…Vi har pratat om att sätta upp dem i källaren… Samlar inte längre. Men är fortfarande svårt att gå förbi magneter i affärer, så någon får följa med hem då och då. 🙂

 80. Jag samlar inte och jag hatar att shoppa.
  Har t.o.m. varit i Ullared utan att handla…………Följde med en kompis som tjatade.
  Hon trodde hon skulle ”omvända” mig.
  Tycker allt detta shoppandet som en del håller på med är helt sjukt.
  Hälsningar Skåneland

   1. Ha ha…Tack för den !
    Har varit i Ullared TVÅ gånger men den ena gången köpte jag faktiskt 5 påskägg till mina barnbarn.
    Hälsningar Skåneland

 81. Jag samlar på EN make som tror att han självdör om han slänger något som han KANSKE kan behöva i framtiden. Huset är inte stort nog för två samlare…….

 82. Samlar nog mest på dåliga fylleragg, om jag ska vara ärlig.
  Men varit klent med det i sommar. Hade dock två sjukt jävla bra, på en helg.
  Får väl leva på det…
  Just det, nobbade en mässutställare i somras. 🙂

 83. Vet inte om man kan kalla det samla men bunkrar iaf tvättmedel och flytande tvål. Har typ alltid 25 refiller grummes tvättsåpa hemma och skulle det bli färre än tio blir jag asstressad. Köper mängder när de har 4 eller 5 för 100kr så jag ska ha…. Flytande tvål är en annan last…. Men har verkligen ansträngt mig sista åren och försöker att inte köpa mer än typ tre tvålflaskor i taget….

  1. Nä, man vill ju inte riskera stå utan tvättmedel ifall man blir sugen att sätta på en maskin… ?
   25 förpackningar.. det är inte lite det!

 84. Jag har en samling som dock är helt ofrivillig, men jag har ju samlat dom själv.. Och det är alla dessa förb*nnade extrakilon på vågen! Och nu, efter att för mindre än 4 månader sen fått mitt tredje barn, så det inte så att jag direkt gråtit över den dåliga sommaren och att strandlivet uteblivit 😉

 85. Frågar man maken så samlar jag på all skit som går att uppbringa men han är dum. Väskor och plastbyttor är bra att ha! 🙂
  Nu för tiden samlar jag inte på nåt speciellt men man har ju haft diverse hung-ups genom åren: Idolposters som jag tapetserade väggarna med från golv till tak. Bokmärken, idolbilder, frimärken, klistermärken, plastkassar m tryck, nyckelringar (som man hängde en i varje byxhälla – mycket snyggt 😀 ), brevpapper, luktsudd… Cd-skivor… Nä, nu ger jag mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..