Jaha, och vad hade jag för mig medan det meckades med bloggen?

Efter att ha bloggat i så många år utan att ha haft ett enda uppehåll kan jag meddela att min abstinens varit extremt jobbig nu när det har meckats med bloggen ett par dagar. Herregud, jag var ju plötsligt tvungen att skaffa mig ett liv!

 

… och det började med middag hos kompisar i skärgården i lördags. Maken jobbade hela dagen men hade fått strikta instruktioner om att infinna sig hemma en viss tid eftersom vi hade en färja att passa.

En timme och en kvart sena kom vi iväg. Helvete så sur jag var. Jag är en tidsfascist de luxe medan han aldrig någonsin passat en tid. Ingen bra kombo. Särskilt inte om man är en jefligt grinig fru.

 

Hur som. Det gick fler färjor.

IMG_6446

Vi skulle tillbringa kvällen hos Mia och Micke. De har byggt ut sitt sommarhus och varje gång jag är där blir jag sjukt sugen på att skaffa hus i skärgården. Det här går helt i vitt och blått and I love it!

IMG_6450

Maken älskar Mia av två anledningar: dels för att hon är smart (han går igång på riktigt av smarta kvinnor) och för att hon jobbar med svenska fotbollslandslaget för damer. Han är ju tränare för talibanens fotbollslag och lever för dom stunder han tränar och har cuper. Snark.

IMG_6454

Herregud, han kan älta fotboll med Mia i timmar. Medan jag och Micke gäspar ikapp. Kvällen till ära hade Mia dessutom bjudit in en av landslagsdamerna; Sara Thunebro och hennes soon to be wife Malin. Missade helt att ta kort på dom så jag snodde ett foto på nätet på Sara.

sara_thunebro

Aptrevliga båda två och maken var givetvis i sjunde himlen. Tur för Sara att hon spelar på andra planhalvan för hon är makens typ alla dagar i veckan … so to speak..

 

Vädret var outstanding så det var inte så svårt att njuta och ha kul. Trots att man är gråhårig som fan … ser jag nu.

IMG_6476

Ni som hängt här ett tag vet ju att jag bestämt mig för att gifta mig med Micke när Mia har tröttnat.

IMG_6461

Han är supersnygg och supertrevlig. Ett problem bara. Han har foppatofflor. Inte bra.

IMG_6458

Är allergisk mot såna pjuck på snygga män. Men å andra sidan spelar det ingen roll vad jag tycker eftersom Mia och han never ever kommer skilja sig. De är lite f ö r kära.

IMG_6455Älskar att lyssna på dom när de pratar till varandra. Älskar respekten sinsemellan.

IMG_6462Det är ju en himla tur att jag faktiskt älskar min egen man, annars hade det blivit tråkig stämning!

 

Hur som, riktiga vänner vårdar man ömt, that’s for sure.

IMG_6503Talibanen sov över hos en kompis och hade Nisse med sig (Micke är superallergisk) och vi hade lovat att plocka upp honom varför vi fick ta sista färjan hem.

 

Söndagen blev ofrivilligt bloggfri eftersom bloggen skulle flytta webbhotell och jag hade plötsligt shitloads med timmar att förbruka eftersom jag var förbjuden att hänga här inne. Till exempel med att googla smycken. Är ju en sucker för armband och hittade hur mycket som helst.

IMG_6512

Jag älskar att handla grejer. Älskar. Dock är det sällan jag betalar fullt pris. Blir lätt så om man har kompisar i olika branscher. Dock inga i armbandsbranschen. Tyvärr eftersom jag samlar på just armband. Har hundratals och önskar att jag hade 4 armar så jag kunde ha så många som möjligt på mig varje dag. Eller att jag var tillräckligt begåvad och kunde rita en egen design. Klarar inte ens en streckgubbe..

 

Passade på att beställa lite tallrikar från Mateus. Jag har, som sist i Sverige, kommit på att det är jättefint porslin. Eller ja, keramik om man ska vara noga.bild 2015-08-10 kl. 22.24.13

 

Sen lade jag ifrån mig datorn och drog till Plantagen och införskaffade lite blommor. Fan, jag kan ju INGENTING om trädgårdsblommor så jag bara tog lite vad som helst.

IMG_6514IMG_6536Man har ju lite krukor att fylla efter den här sommarens jädra skitväder.

IMG_6538Mitt i allt fix ringer maken. Han var på säsongens första fotbollsträning och undrade om jag möjligen kunde fixa middag till alla fotbollstjejer. ”Vi drar ned till badet och när vi är färdiga sen tänkte jag att dom kunde hänga med hem och äta.”

 

Jag är noll intresserad av fotboll och lägger NOLL tid på att engagera mig i det. Dealen är att han sköter talibanens träningar och allt annat skit som har med den att göra, medan jag sköter hennes tävlingsdans.

 

Men, som den lydige och goda fru man är ställde jag mig vid spisen och fixade. I’m such a lovely wife.

IMG_6529

Ett par timmar senare ramlade 11 småbrudar och två tränare in.

IMG_6522Thank you Lord för att det var superväder. Hade fått dåndimpen om de hade härjat runt i mitt nystädade hus!

 

Eftersom jag hade fixat maten så snällt tänkte maken att han skulle ordna med disken. Han är inte så smidig och det är många ”oj” och ”ujuj, det råkade visst gå sönder” i vårt hushåll så när jag klev in i köket och såg att han precis börjat göra rent mina stora fat fick jag svår andnöd. Log lite stelt och sa ”jag fixar, det är lugnt”.

IMG_6540Resten av söndagskvällen intogs på altanen. IMG_6535Ägnade ett par timmar åt Blocket. Letar efter korgstolar som man kan ha utomhus men de måste vara grå. Har ingen lust maken tvärvägrar att lägga 5-6.000 för EN sån stol, såsom de kostar i butik. Hittade inga men liksom varje kväll fortsätter jag att leta…

 

I går måndag. Solen sken och jag drog till jobbet tidigt. Nu börjar vår allra jobbigaste period. På lördag ska vi ut till Stockholmsmässan och börja bygga våra två montrar inför mässan som startar nästa onsdag. Veckan efter det blir det mässa i Norge. Är SÅ trött på dessa mässor. Enda behållning är när ni läsare kommer och pratar med mig.

 

Har en deadline att passa så mitt skrivbord ser ut som FAN.

IMG_6236Vi ska skicka ut 1000 kataloger denna vecka och måste samtidigt få våra leveranser att gå iväg.

IMG_6546När jag skulle åka hem råkade jag gå förbi en hylla på lagret med lite trädgårdslampor (som vi ännu inte tagit in, har bara samples av dom) så en av dom råkade följa med mig hem..

IMG_6547Kom hem till talibanen och tog med Nisse ut på en timslång promenad här i finhooden. Älskar att glo in i alla fönster man går förbi.

IMG_6549Talibanen hade beställt ugnspannkaka och det gick jättebra, tills vispen bröts av.

IMG_6550”If you pay with peanuts you get monkeys” stämmer alltid. Det lönar sig sällan att köpa billigt skit. Uppenbarligen.

 

Hann precis stoppa in maten i ugnen och sätta plattröven i soffan för att jobba lite när jag hörde ljud i trädgården.

 

Tänka sig, somliga bloggläsare har järnkoll på var man bor, haha! Sanna och Mia kom med en försenad födelsedagspresent. Väry nice!

IMG_6553Resten av kvällen ägnades åt att jobba och försöka ta mig in här i bloggen. Det senare gick inte alls.

Skärmavbild 2015-08-09 kl. 16.26.25Sjukt irriterande eftersom jag fick kommentarer att godkänna via min mail, och på så sätt fattade jag att många andra kunde komma in. Först efter ett par timmar var jag inne.

 

Nu ska det bli ordning på torpet här. Once and for all. Jag fixar till bloggen parallellt som jag jobbar som en gnu med mässförberedelser. Ni får ha lite tålamod, okej?!

LOADING..