God bless honest friends – och min stackars Fiffi

Jag och Christina har gått igenom en del skit men lyckligtvis har vår grund varit så pass stark att vi kunnat kunnat reda ut det. Hon överraskade mig när jag fyllde jämt nu i juni, med att göra fint i min trädgård. Har sällan blivit så glad över något. Sen att det har regnat hela jefla sommaren så att den ser förjäklig ut är en annan sak.

Jag har en annan kompis, som jag träffat genom Christina. Anna. Hon bor i Båstad och har nyligen sålt familjeföretaget, Teddykompaniet (som ombesörjer att alla barn i Skandinavien har kvalitetskramdjur).

Anna och Christina ville göra något mer för att fira mina … ähum …nyss fyllda femtio år. De bestämde sig för att vi tre skulle ha en skön spa-dag här i Stockholm. Igår. Dessvärre sket det sig för Anna då hon fortfarande jobbar kvar på Teddykompaniet och har shitloads att göra. Alltså styrdes dagen om. Jag fick order om att packa en väska och infinna mig 09.00 på ett fik inne i stan i går morse.

IMG_6261

Nu är det ju som så att jag är minst lika smart som Christina varför jag snabbt konstaterade att det där med väst, gummstövlar, arbetshandskar bara var bullshit. Var däremot lite tveksam om baddräkten. Fast, hon b o r d e ju veta att jag inte sätter på mig baddräkt i Sverige.

För säkerhets skull tog jag med allt utom baddräkt och satte mig i bilen.IMG_6267Kan säga att det var med skräckblandad förtjusning som jag körde in till stan.

IMG_6270

Parkerade bilen och betalade en månadslön i parkeringsavgift.

IMG_6272

Vi möttes upp på vårt vanliga fik och jag blev bjuden på god långfrukost.

IMG_6273

Efter det gick vi hem till Christina och jag blev ombedd att byta om till träningskläder. Nemas problemas, hade hela väskan full. Gråhårig tant 50 plus. Fifan.

IMG_6285

Fick en jättefin klänning av henne. Älska färgerna!

IMG_6347

Ombytta och klara gick vi bort till Vasaparken. En kvart senare dök en ung kille upp. Christina hade hyrt en PT. Misha från Trueworkout. Jag suckade inombords och tänkte att det där lär ju inte funka med tanke på att jag tröttnade på träningen med min förra väry braiga PT.

IMG_6295

Men sweet Lord säger jag bara. Jag är skitgammal, har provat det mesta i tråk-träningsväg och har ratat ALLT.  Tills igår. Misha är av den uppfattningen att man ska ha ROLIGT när man tränar.

Well, kan ju säga att han hittade de absolut bästa kandidaterna för det. Kolla in mitt Instagram: Monasuniversum så får ni en glimt.

IMG_6335

IMG_6291

Vi skrattade så att vi gjorde i byxorna!

IMG_6332IMG_6333

När vi var klara och stendöda, eller ja; Christina är rätt vältränad men somliga andra låg på dödsbädden … kändes det som i alla fall ….. haltade vi hem till henne igen och duschade.

Tillbaka till Vasaparken för att äta lunch på Sven-Harrys. En restaurang Christina ofta hänger på.

Hann inte mer än sätta oss förrän den supertrevliga servitrisen Monica, som jag glömde att fota, kom med en bricka.

IMG_6304

… med lite saft-kalas-grejer.

IMG_6318

Vi hinner ALDRIG prata ordentligt eftersom vi båda jobbar mycket och det alltid blir korta dejter. Christina är ute och föreläser flera dagar i veckan höst och vår och varje sommar drar hon till Italien i en månad. Därför passade vi på att prata, prata, prata. Och skratta.

Apropå att ha varit i Italien. Svensk sommar versus italiensk..IMG_6330

Vi njöt av den supergoda maten.

IMG_6317

Nä, vi är inte flator men vi skålar och pussas för vår vänskap som nu är inne på typ 7:e året eller nåt.

IMG_6309

Efter den låååånga och goda lunchen vände hon sig mot mig och tog en stooor klunk champagne:

”Du, nu ska vi gå … du måste ha tålamod nu. TÅL-A-MOOOOD!”

Jag blev superstressad och trodde hon skulle göra en grej hon gjorde för ett år sedan, som inte landade så bra, men som vi redde ut.

Vi reste på oss och gick runt hörnet. Mitt hjärta slog trippla volter och jag hade svår ångest. Plötsligt går vi förbi en frisör- och skönhetssalong. Christina öppnar dörren och kliver in. Jag hinner tänka att det vore konstigt om jag skulle få en ansiktsbehandling, går ju hos Lena på Elisabeth-skolan och fixar fillers/botox hos Jenny på Face Art.

Hon försvinner in i behandlingsrummet där Regina, hudvårdsterapeuten väntar. Vad jag inte vet då är att Christina säger till henne: ”Det är MYCKET troligt att Mona kommer backa men då får vi hitta på något annat!”

Hon kommer ut och hämtar mig och ser lite osäker ut.

IMG_6321

Väl inne i behandlingsrummet kommer det:

”Mona, du har aldrig provat en brasiliansk vaxning va? Det har inte jag heller och jag tänkte att vi skulle göra det … !”

Ehh. Det där har man ju minsann sett på tv. Ser inte så … ähum … mysigt ut direkt.

Men, jag är inte den som bangar så jag tittade på Regina och sa ”kör!”

IMG_6322

Hon började med att ge mig två bomullslappar indränkta i desinficering som jag skulle tvätta Fiffi med. All around. Det sved satan och redan där undrade jag vad i hellskotta jag givit mig in i. Jag går inte ens till en gynekolog och nu skulle jag d e s s u t o m skreva med benen på ett sätt jag … ähum … bara gör i sängkammaren. MEN, jag ska helt ärligt säga att Regina fick en att inte ens bry sig. Att det var hur naturligt som helst. Och jag kan lätt säga att skrevningen var det minsta problemet.

IMG_6323

Efter att ha förberett mig på att det skulle göra ont så satte hon igång.

HELLLLLLLVETTTTTTEEEEEEE vilken smärta!

IMG_6324

Jag trodde på allvar att jag skulle dö.

Hade jag vetat att jag skulle göra det här så hade jag ju varit smart och piffat till Fiffi innan jag drog hemifrån för nu var läget mer modell hippie goes dreadlocks.

900a5b656d07f46f323fbb67ab08197c

Eller ja, nästan i alla fall. Regina berättade att det ”bara” är första gången som det gör så här jäkla ont. I synnerhet om man då råkar ha glömt att sladda förbi lite med rakhyveln.

IMG_6327

Jag skojar inte. Det var nästan så jag började gråta. Bad Regina prata så mycket som möjligt för att tänka på annat. Råkade titta lite på ena väggen och såg att hon utbildat sig på just Elisabeth-skolan.

”Känner du Lena?” frågad jag. Jefligt korkad fråga med tanke på att Lena är chäääf där.

Snacka om att världen är liten. Hur som. Det här med vaxning. Regina berättade att det är vanligast med vanligt vax när man gör sånt här med hon, och några få andra, använder sig av vax gjort av socker. Mycket mer miljövänligt och MYCKET mer effektivt. OCH snällare mot Fiffi. (Fifan, då kan man ju undra om man behöver bli sövd med det vanliga vaxet..) Dock dyrare i inköp men så mycket värt det, enligt Reigna. (Vet inte vad denna behandling kostade då det var Christina som betalade.)

Eftersom jag hade fullt upp med att komma ihåg att andas tänkte jag inte så mycket på exakt vad hon höll på med, bortsett från att hon höll på att ha ihjäl mig. Vid ett par tillfällen frågade hon om jag ville se men ”näätackjagståröver!”

Flickor. Tanter. Brudar. Bönor (och ni män som hänger här. VET ni exakt vad en ”brasilian” är för något? Jag trodde att det var borttagning av hår utanför området so to speak. Och eventuellt rövhår. Och att man fick en liten fin ”frisyr”.

brazilian-wax

Japp, det trodde jag.

Kan meddela att det är det i n t e. Brasiliansk vaxning innebär all-hair-gone. Totti. Borta. Renskrapat. Butt naked. Flintskallig de luxe.

DEN chocken. Men sweet Lord så ren man kände sig. Det där ska jag göra flera gånger nu när man har blivit av med oskulden so to speak. Dock blir det inte helnaket.

IMG_6329

Efter det gick vi till baka till Sven-Harrys och satt i ett par timmar till och pratade. Ungefär då hade maken tröttnat.

IMG_6370

En stund senare var Askungen tvungen att dra. Eftersom det hade intagits alkohol blev jag hämtad. Järnet till kontoret för att plocka upp Nisse.

IMG_6342_2

Finns det något större än att se glädjen hos en hund när man varit borta en hel dag?!IMG_6345_2

(Han har givetvis sele på sig när vi åker bil.)

Öppnade dörren hemma och njöt. Städerskorna hade varit där hela dagen och det finns INGET som får mig på så bra humör som ett städat hem. Inte ens en heldags shopping. Jag ÄLSKAR en ren diskbänk. Det vet ni som hängt här ett tag, hehe.IMG_6338_2

Varje gång jag kommer in i vårt sovrum påminns jag om att jag fortfarande inte har bytt till sommarlooken på sängen. Det är fortfarande vinter-bäddning men å andra sidan: sommaren har ju lyst med sin frånvaro. Tills nu.

IMG_6348

Det första jag gör när jag kommer hem är att ta av mig kläderna och sätta på mig det jag trivs bäst i: slappalajnen. Inte så sexigt men det skiter jag fullständigt i. Maken dör varje gång jag går utanför grinden klädd så här, he

IMG_6360

Idag lördag. Solen skiner och jag och min brasilianska Fiffi är på väg ut på långpromenad med Nisse. Ikväll ska vi ut till goda vänner i skärgården. Jag ska hångla lite med min next husband to be. Allt medan maken pratar om sitt favoritämne, fotboll, med värdinnan … som bl a jobbar med fotbollslandslaget.

Uppdaterat: 

Eftersom bloggen flyttades samtidigt som jag skrev det här, och några andra inlägg, så hängde inte alla era skitroliga kommentarer med … tyvärr..=(

LOADING..