Det här med reklam i bloggen och lite från hjärtat

Mycket intressanta kommentarer i föregående inläggJag respekterar allas åsikt och ni är ju några stycken som inte tycker om att jag gör reklam. Sen finns det ett gäng som skiter i vilket, bara det framgår att det ä r reklam. 

Och så finns det några som undrar varför jag inte är rolig längre.

Det här har varit en humorblogg i 8 år. Jag är inne på mitt 9:e bloggår. Jag har shitloads med läsare och det har ALLTID varit en extremt trevlig ton bland kommentarerna. Någon gång då och då så har det varit någon syrlig kommentar och då har det alltid varit från någon ny läsare som inte hunnit med att lära sig min humor (eller brist på humor) och min ironi. Vilket jag förstår.

Förra året hände något väldigt tråkigt i mitt liv. Något jag tyvärr inte kan dela med mig av då det rör någon annan men jag hoppas att jag en dag kommer kunna berätta. Detta slog omkull mig helt och jag var tvungen att söka läkarvård i form av lugnande och höga doser av antidepressiv medicin samt psykoterapi. Sedan nyår behöver jag bara antidepressiva för att över huvud taget ta mig ur sängen. Min läkare säger att jag kommer få börja trappa ned på dosen i höst för att, med lite tur, kunna lägga av helt efter nyår. Typ.

Det här gjorde att mitt liv tog slut. Trodde jag. Samtidigt ville jag hålla bloggen uppe. De första två veckorna efter händelsen gick det inte alls. Jag bröt ihop helt. Maken och Christina (Stielli) gick in och bloggade åt mig. Sen kom jag tillbaka och jag har kämpat hårt. En del har sagt att jag ska lägga ned bloggen, men ni har, utan att ni haft en susning om det, hjälpt mig enormt med att finnas här inne. Jag har, och är, extremt känslig för kritik och ibland brinner det i huvudet på mig. Tyvärr. Utåt sett så är det lätt att tro att jag är en överkänslig kärringjävel, men det som hände ligger till grund för att jag ibland har nerverna utanpå och inte tål ett skit.

Hur som. Tillbaka till vad jag skulle prata om. Eftersom jag mått så inihelvete dåligt har givetvis kvaliteten på inläggen blivit därefter. Jag är dock lyckligt lottad med många, m å n g a, läsare som hängt med nästan sedan start och som inte givit upp. En extra kram till er. Jag kämpar för att komma tillbaka och ibland går det bra, men ibland går det inte alls.

Maken och jag driver några små företag. Vi har haft sjuka ekonomiska problem som började med en kompanjon som dog för några år sedan och som då lämnade oss med flera miljoner i skulder, som vi inte visste om. Nu, efter flera år, börjar vi skönja ljuset i tunneln.

Jag tror på karma. Jag tror på att hjälpa om man kan. När man driver eget är det lätt att man drar sig till andra människor som också har företag. Just för att de har en förståelse som kanske inte de som inte driver företag har. Det är en enorm frihet att driva eget men jeflar vad det kostar. Dock är det friheten som gör att man står ut och att man har ett driv. I mitt fall har jag en make som jobbar dygnet runt, 7 dagar i veckan. Vi hamnade i en helvetesknipa ekonomiskt och han bestämde sig då för att vi aldrig mer ska hamna i samma situation och just därför måste vi jobba som svin för att komma upp på en nivå där man inte behöver oroa sig. En nivå där familjen kan ha semester tillsammans. I alla fall i en vecka.

Jag shoppar en del. Extra mycket när jag är deppig. Det är mitt sätt att trösta mig själv. Ytligt, jag vet. Det är lätt att tro att jag lägger tusentals kronor på det varje månad. Det gör jag inte. Jag har svart bälte i att köpa saker på rea plus att, när jag handlar från vänner så är det inköpspriser. En vara som ni betalar 500 kr för betalar jag kanske 100 kr för. DÅ kan man handla. DÅ ser det kanske ut som om jag skiter pengar och då är det ingen av er som fattar när jag ibland skriver ”om jag hade råd” eller ”har inte råd att köpa det” om andra grejer. Så klart.

Tillbaka till karma. Jag gör reklam för mina vänners företag här i bloggen. För att jag kan och vill. För att jag tycker man s k a hjälpa. Maken har i alla år tyckt att ”det är väl bra, men hur vore det om du gjorde reklam för VÅRA produkter?” 

Jag har varit skitdålig med det. Först för något år sedan började jag göra det mer frekvent och sedan några månader tillbaka har jag bestämt mig för att fortsätta med det eftersom det är helt sjukt vilken effekt det har. Varje gång jag lägger upp ett erbjudande på www.designforhome.se så exploderar det i ordermailen. Vi har t ex sålt TanCan för flera hundra tusen. Tack vare er.

Men också tack vare mig. För jag har med åren varit stenhård med att det jag gör reklam för måste jag kunna stå för och det har gett resultat: ni litar på mig. Givetvis passar inte allt alla, men ni vet att, om jag skriver att bajssprejen är bra, så ÄR den bra. Punkt.

Sen tycker jag om att göra klipp för er. Som det här med cashmere-ponchosarna. Om jag nu kan fixa superkvalitet till superbra priser, varför inte dela med mig då? Okej, jag kanske inte tjänar så mycket på varje såld poncho, men poängen är ju att kunna göra något för er eftersom ni ger mig så mycket.

Många företag kontaktar mig. Jag får flera mail i veckan. Säger nej till 90% av allt. Det jag säger ja till har jag ett villkor för: jag måste prova själv först. Funkar det inte så säger tack, men nej tack. Vissa saker tycker jag är bättre än andra. Som Refunder t ex. Sjukt bra affärsidé och jag tänker göra mer reklam för dom. Likaså ansiktsmasken, som jag använder även när jag inte gör reklam för den i bloggen. I dagarna ska jag prova en rakhyvelsgrej och är den idén bra så tänker jag göra reklam för den också.

Värdet av att jag skriver om ett företags produkt är högt. Många företag har inte fattat det här riktigt utan tror att det krävs en kändis för att skriva om en produkt. Att det ger mer. Kan upplysa om att det inte alls stämmer i många fall och anledningen är enkel: kändisar har många läsare som läser för att det är just en så kallad kändisblogg. Jag kallar dom ”Hänt-i-veckan-”läsare. Som att läsa en tidning alltså. Inga konstigheter och fullt normalt. Men, jag är en vanlig människa. Som vem som helst. I mitt fall har jag även turen att vara ”bred”, det vill säga: jag har läsare i ALLA åldrar och från alla samhällsskick. Och det är därför reklaminlägg, eller sambarbetsinlägg som det heter,  hos mig har så stor effekt. Detta har en del företag kommit på och det är också därför de återkommer.

Jag lider uppenbarligen av munlepra eftersom jag babblar om en massa skit jag inte skulle prata om. Jag skulle prata om reklaminlägg.

Jag lägger ned sjukt mycket tid på den här bloggen. You have no idea. Nu har det varit lite hackat och malet under sommaren men in normala fall brukar jag ha tre inlägg om dagen. Det kräver en del. Jag vill tjäna pengar. Alltså gör jag en del reklaminlägg. MEN, jag försöker vara tydlig med det. Dessa är numera dessutom kategoriserade som ”I samarbete med...” .

Några av er grymtar. Vill inte ha dessa reklaminlägg men hörrni, jag måste. Annars kan jag lika gärna lägga ned bloggen och ägna mig 100% åt företagen i stället.

Och några andra av er frågar efter ”den gamla Mona”. Jag trodde i min enfald att ju bättre jag skulle må efter det som hänt, ju lättare skulle det bli att bli den gamla roliga Mona. Så är det inte.

Vad vill jag ha sagt?

Det kommer fortsätta att vara samarbetsinlägg här. Ibland fler, ibland färre. Nyligen var det en läsare som sa att det var alldeles för många. Jag räknade då. 3 reklaminlägg av 24 inlägg på raken totalt. Inte mycket i min värld. Nu för tiden läser jag i stort sett inga bloggar alls men ibland är det kul att göra stickprov. Läsa hur en bloggare lovordas över att han/hon inte är köpt, att han/hon är sååå ärlig … sen läser man om produkter som rekommenderas i ”allmänhet” i inlägget och så ”råkar” man sätta musmarkören över länken utan att trycka och se där ja; då står det: clk.tradedoubler.com längst ned i vänstra hörnet: DET är ett sponsrat reklaminlägg men en vanlig läsare vet inte det. Hatar hyckleriet. I synnerhet när bloggare skriver om hur viktigt det är med ärlighet. Men, som jag skrev till någon läsare: man ska sköta sig själv och ge fan i andras business. Karma is tha shit.

Förr kunde jag på riktigt börja grina när jag insåg att jag tappat en läsare, men har lärt mig att så är livet. Förr kunde jag på riktigt börja grina när någon skrev något dumt, men jag har lärt mig att man kan inte vara omtyckt av alla. Förr kunde jag på riktigt börja grina över att jag inte var älskad av allt och alla eftersom jag anser mig vara en bra människa med stort hjärta men what the heck: livet funkar inte så och jag har självklart brister och beter mig som en skit mellan varven. Som vi alla gör. Dock vill jag aldrig någon illa.

Jag är OTROLIGT tacksam över att ni finns och jag är OTROLIGT tacksam över mina möten med er, den vänskap bloggen har givit med en del av er och det fantastiska utbyte jag har av er läsare.

Men. Ni kommer och går och det får jag tugga i mig.

 1. Va va va??? Har dU börjat sälja ponchorna??? Va va va??? Här är jag på träningsresa och har inte uppdaterat mig!!! Måste läsa ikapp!! Shit!! Här har jag fullt upp med svettningar och så inser jag att Jag missar ponchos.. Eller har jag!? Oj jag kanske ska läsa ikapp innan jag hojtar. Återkommer förmodligen.

  Kram för nu. Nu när jag har lugnat mig.

 2. Den här läsaren går ingenstans. Du kan ha hur många reklaminslag du vill, jag gillar dem och jag gillar dig. Kärlek och respekt till dig Mona!

 3. Mona. Du är fantastisk!

  Jag kommenterar ytterst sällan, men läser varje dag. Saknade inlägget idag, det kom inte kl 7 som vanligt. Jag läser andra, sponsrade, bloggar men skulle aldrig köpa något via dem. Däremot köper jag via dig.

  Sluta aldrig blogga. <3

 4. Fortsätt att skriva Mona. Jag älskar din blogg. Alla har vi både med och motgångar i livet. Vore konstigt om det inte gällde dig med. Självklart så färgar livet av sig på det du skriver, men jag håller INTE med om att du inte är rolig att läsa längre! En stor kram till dig. Kom ihåg att vi e måånga som gillar dig <3

 5. Jag tror stenhårt på karma! Jag tror även på att bestämma själv inte att styra på vad andra tycker och tänker om vad man gör, är eller vill. Jag gör mina val i mitt liv, like it or not.Men jag skulle aldrig vara elak eller dum mot någon som inte förtjänar det. Däremot så struntar jag i och väljer att inte umgås med människor som jag inte gillar. Tänker kaxigt att det är deras förlust som inte får ha mig i sina liv 😉

  Ibland knockas man av livet, händelser och personer. Det har hänt mig flera gånger och kommer säkert hända igen.
  Men på något vis så samlar man ihop sig och ställer sig upp igen (med hjälp av terapi och mediciner ibland). Utav skärvorna av det som gick sönder bygger man en ny och annan grund. Min känsla är att den grunden är lite stadigare.

  Kraft och kärlek!

 6. Hej Mona!
  Din blogg är en av de mest läsvärda, som Berghagen sjunger ” en blandning av sött och salt”. Jag tycker att du är helt fantastisk Mona, en sån ärlig och härlig tjej!
  Livet är verkligen inte lätt ibland, skönt att det verkar gå åt rätt håll och att du mår bättre. Sköt om dig och ha en bra dag. Kramar Susanne.

 7. Jag tycker det fantastiska med dig och din blogg är just att du är så bred. Ja, inte du men ditt skrivande.
  Kör på som du alltid gjort och var Mona! Skit i kritiken.
  Kram och må så gott.

 8. Rolig eller inte rolig… I’ll stay forever! Går in på din blogg flera gånger om dagen och hoppas på något nytt inlägg. Läser ibland högt för familjen. Maken refererar till dig som ”hon den där Mona”, och ABSOLUT inte illa menat. Han vet att jag älskar att läsa din blogg. Kör på!!!

 9. Heja Mona!!!
  Jag är ju sjukt dålig på att kommentera men jag finns här som trogen läsare ändå! Tycker du är väldigt stark som delar med dig!
  Hoppas vi ses på Formex!
  Kram Petro

  1. Kan bara hålla med syrran! Här är en till som läser varje dag men inte kommenterar så ofta. Hoppas att du orkar ta dig genom trasslet och kommer ut ännu starkare på andra sidan. Mest för din egen och din familjs skull då men yttepytte lite också för oss – dina Mona-fans… Kram Tiril

 10. Mitt i prick.
  Jag älskar din blogg. Det här att du garvar åt dig själv är bara så..härligt. Du får mig att må bra.
  Kram!

 11. Du är den ärligaste bloggaren i hela Sverige, och bästa, fortsätt med din blogg på ditt sätt och skit i andra besserwissers.
  Har följt dig i flera år och kommer fortsätta även om du gör reklam ibland, som du skriver så har du prövat allt och gör inte reklam för vad som helst bara för att tjäna lite extra och det är beundransvärt.
  Keep upp the good work tjejen!
  Och hoppas du mår bättre snart.

 12. Hade din blogg varit av typen hänt i veckan med solsken och rosor varje dag hade jag tröttnat efter en kvart, men eftersom du delar med dig av din verklighet och vardag utan en massa förskönande trams så stannar jag kvar. Måste ju veta hur det går, med dig och företagen och Pissenisse och allt annat du berättar om. Humorn lyser igenom i ditt sätt att skriva oavsett vad dagens ämne är. Kram ♥

 13. Älskar din blogg just för att du inte utelämnar NÅGOT! Det är inte en sönderstylad kolla mitt perfekta liv blogg. Herregud att folk orkar! Jag skrattar också ofta och tänker och tycker saker men tack gode Gud att vi alla är olika! Stå på dig!

 14. Jag blev jätteförvånad över vilken respons inlägget fick. Jag uppskattar ärliga bloggare som skriver ut att det är fråga om samarbete.

  Dessutom gör ju de flesta företag reklam för sig, på det ena eller andra sättet. Och att göra reklam via bloggare är ju ett lätt sätt att nå ut till många. Man kan ju som läsare själv välja om man vill läsa inlägget eller hoppa över det.

  Jag önskar dig och din familj allt gott. Ord blir lätt platta, men jag hoppas allt löser sig.

 15. Ändra inget – detta är ju du! Livet går upp och ner för oss alla och kan man inte acceptera det hos dig kan man ju sluta läsa! För mig har det alltid varit dagens höjdpunkt att kika in på bloggen och läsa nya inlägg! Keep up the good work!

  Många kramar, Malin

 16. Fina Mona!
  Fortsätt precis som du gör, jag är relativt ny läsare och dålig som faan på att kommentera men jag läser din blogg varje dag och följer dig på instagram . Du har fötterna på jorden och huvudet i himlen precis som det ska vara!!! Njut av stunderna som är bra, gräv ner dig när det är svart och kom tillbaka sakta men säkert, jag vet har varit nere i det svarta och kom tillbaks lite halvskadad men med ett nytt tänk och nytt självförtroende, så jobba på vi finns kvar här och vi tycker om dig precis som du är!!
  Massor av kramar till dig och fina familjen

 17. Det gör – helt ärligt – ont i kroppen, när jag läser att någon/några har frågat var den gamla Mona är, o dyl. Hur kan man göra det?? Det måste vara någon som aldrig har mått dåligt.. Själv har jag inte reagerat på att du inte skulle vara rolig längre. Din blogg är den jag läser först – du skriver på ett underbart sätt – som detta inlägg – du har en röd tråd genom hela, TROTS att du kommer ifrån ämnet, så märker man inga ”skarvar”, när du tar dig tillbaka.

  O vad det gäller reklamen, så är det ju inte ett inlägg med reklam från första till sista bokstaven, utan du skriver så att det blir intressant att läsa, även om produkten inte är något för mig.

  O du har nog rätt att man, som läsare, måste lära sig din humor o sätt att skriva – jag ”trampade i klaveret”, när jag läst dig, en dag eller två, o kommenterade något o fick ”svar på tal”. I efterhand, när jag ”lärt mig”, såg jag vad du menade 🙂

  Ta hand om dig, Mona! <3

 18. Jag har läst många bloggar. Tröttnar efter ett tag. Förutom på din blogg. Rolig eller inte. Jag stannar iallafall. Hoppas att du mår bättre snart!

 19. Mona.
  Säger som förut; vi som hängt här i åratal VET hur du mått/mår, eftersom du ärligt och rakt, utan knussel, ofta berättar vad som händer dig/familjen.
  Och vem kan kräva ‘var är den där roliga Mona??’ Människor är väl inte glada JÄMT??
  Du är ju en Queen på att marknadsföra era företag och andras. Just genom att du går mot strömmen och kräver BRA produkter som du vill trata själv och sen dela med oss läsare, vad är fel med det??
  Nejdu Mona! Du är du och det är jag så glad för! Ändra dig Aldrig!! Synd att du är så långt bort, annars hade jag letat upp dig i detta nu och KRAMAT dig tills du fick andnöd =>. Karma is the shit!

 20. Jag är en relativt ny läsare (ca sex månader) och har därför inte läst dina äldre inlägg. Kände att jag ville lämna en kommentar och säga att jag verkligen tycker att det är mycket humor i din blogg. Humorn blandat med vardagsbetraktelser och lite allvar var det som fick mig fast i just din blogg. Och Nisse! Keep up the good work!

 21. JAG är sjukt tacksam över din blogg. Din blandning: ärlighet, humor, reklam eller inte, för du har ett hjärta av GULD. Få personer berör mig, är lite socialt överdoserad, men DIG skulle jag alla gånger adoptera! Fortsätt som du gör, och framförallt glöm inte att ta hand om dig själv! Puss!

 22. Hej fina Mona! Jag kommenterar väldigt sällan men vill bara säga att jag älskar din blogg och uppskattar oerhört den tid och kraft du lägger ner på att dela med dig av ditt liv både högt och lågt. Jag uppskattar också att du scannar marknaden efter bra produkter och tipsar om dina favoriter som många även blivit mina favoriter. Du är bäst som du är, fortsätt så!! Kram!

 23. Idag kan man ju knappt öppna en enda tidning utan massa reklaminlägg

  För att inte tala om all reklam i nästan alla TV-kanaler

  Så varför ska inte Mona ha lite reklam i sin blogg

  Men det lilla Mona skriver som ”rent” reklaminlägg är väl ingenting jämfört med en del andra bloggar

  Vi har ett val antingen läser vi och beställer lr läser och scrollar vidare utan att beställa lr så struntar vi att läsa klart inlägget när man ser att det är ett reklaminlägg som inte passar just mig. För det är ingen som tvingar en att köpa det Mona gör reklam för

  Sen att Mona inte har nån direkt ”humorblogg” längre beror väl på att livet har sina ”upps and downs” och hon sagt flera ggr att just nu går hon igenom en ”down” period och äter medicin för det, då är det inte lätt att skriva en humorblogg

 24. Nu kom det någon tår ska jag erkänna. Har läst lääänge och kommer fortsätta göra det åxå. Alla kämpar vi med olika saker, ekonomiskt, arbetsrelaterat, privatliv, mm. Vad som är viktigt för var och en, måste man få bestämma själv. Det som finns inuti hjärtat är det som betyder någonting! Man kan inte vara på topp jämt, och som du Mona, som har varit nere i helvetet och är på väg upp igen så gör ju även du det bästa du kan, det är jag övertygad om <3

  All kärlek till alla som vill ha <3
  Kram Lotta

 25. Jag började läsa dig av en slump när mellantrollet var nyfödd…det är 8,5år sen…jag satt å läste ifatt din blogg…det var ”några” inlägg innan jag var ikapp…ibland skrattade jag så tårarna rann…..
  Du förgyller fortfarande mina dagar å du får mina dåliga dagar att bli bättre.
  Jag tycker inte det är reklam utan dina rekommendationer för olika produkter du tycker är bra. Skillnaden är att du skriver det i din blogg å inte står på gatan å rekommenderar det till alla. Det är ingen skillnad i mina ögon.
  Fortsätt som du gör. Det är din blogg å du bestämmer. Är det nån det inte passar så får den välja själv om den vill fortsätta å läsa eller lägga av. Förstår inte varför man lägger så mycket energi på att gnälla på andra hela tiden.
  Kraaaaam!

 26. Du är bra precis som du är. Din reklam gillar jag. Känns mer som ”kolla här vilken käck pryl” än ” ge mig stålar så säljer jag vad skit som helst”- en OTROLIG skillnad. Har nog testar varenda pryl du gjort reklam för och inte varit missnöjd med någon av dom. Fortsätt att vara du- det räcker långt ❤️

 27. Men jag förstår inte det där med humorblogg? Vad fagerlund är det?

  Jag gillar att läsa bloggar skrivna av vuxna människor som lever vuxna liv, och om något inlägg är roligt, ja, då är det kul, men framkrystad humor och konstiga miner går mig helt förbi.
  Fortsätt du att blogga om ditt liv som den vuxna kvinna du är, så kan läsare som vill ha humor följa t.ex. David Hellenius som gör allt han kan för att roa sina följare på instagram.

 28. Hej Mona! Jag skriver typ aldrig men läser ALLT du skriver. Min dag blir inte komplett utan en dos av ditt universum. Fortsätt vara den du är, göra det du gör och ge oss följare en bit av din kaka. Tack, älskar din blogg.

 29. Ja jösses, det ska tyckas hit och dit men kriser förändrar och förädlar en människa i bästa fall till det bättre över tid. Vad du än gör så sluta inte att blogga, hoppas du har orken fast det trillar in lite skit mellan varven. Alla läser på egen risk så att säga och jag tycker inte alls att du tappat din humor 🙂 När jag kommer hem från jobbet så kommer jag på mig själv med att fundera över vad du gjort med din dag och så måste jag in på bloggen och kolla. Störd jo de kanske jag är men du är fan den som är roligast av de bloggar jag läser och alltid händer det något tok i din värld som du så generöst delar med dig av!! Tack för det Mona och för ”all” reklam som vi får välja eller sålla i beroende på vad vi vill lägga stålarna på. Ha det bäst

 30. Jag har aldrig tidigare lämnat en kommentar…. Halkade in på din blogg via en vänninas sida. Blev fast . Kommer aldrig komma på tanken att sluta läsa även om jag inte har samma intresse av alla dina inlägg, det är ju som livet, ibland är det jätteroligt, ibland inte så kul, men va fan – det är ju så det är – och det är det som är så läckert med din blogg!!

 31. Vet inte hur jag hamnade på din blogg, men det är ett par år sedan och jag tror inte jag har missat ett inlägg sedan dess ☺.
  Älskar ditt sätt att skriva,tyrket inte du saknar humor och de sponsrade inläggen är helt ok, har utnyttjat flera av dina erbjudanden (bl a det sista). Tycker även att du ska göra mer reklam för egna företagen, bajssprayen är helt suverän och bästa gå-bort-presenten ☺. Även 2 ponchos är beställda och jag vet redan nu att de kommer tillhöra favoritplaggen.
  Fortsätt vara precis som du är och jag är SÅ glad att du fortsatt blogga trots en tuff tid i ditt liv.
  Kram Ia,

 32. Jag har hängt här sedan förra sommaren, är absolut ingen bloggföljare, tröttnar väldigt snabbt. Jag har trivts här från första stund. Det som jag mest uppskattar med dig Mona är din rakhet och ärlighet och ett hjärta av guld. Att du kämpar på och fortsätter blogga trots mycket tufft du går igenom, är fantastiskt. När jag mådde som sämst ( för inte så länge sen) tänkte jag på att du har orkat att resa dig och det hjälper mig inför det jag har framför mig. Detta med reklamkritiken förstår jag inte alls , antingen tycker man att detta är något jag kan ha nytta och glädje av , annars struntar man i det . Jag hoppas verkligen du fortsätter känna glädje i bloggandet. För du tillför mycket i mitt liv , det är just blandningen som är underbar man vet aldrig vad nästa inlägg handlar om och din värme och omtanke .Kram Bitta

 33. Jag har varit dålig på att kommentera det senaste (orken har varit mindre än noll en lång period) men NU jäklar kommenterar jag. Det är DIN blogg, du bestämmer innehåll till 100%
  Passar det inte läsaren så går det alldeles utmärkt att sluta följa bloggen. Du är inte skyldig oss ett skit. Att komma med åsikter om vad du skriver är som att tala om för mästerkocken hur hen borde tillaga maten på den femstjärniga restaurangen. Det är inget man har med att göra helt enkelt.
  Fortsätt var dig själv Mona, gör dig inte till för någon, rucka inte på dina principer för någon och gör det du orkar när du orkar. Jag kommer fortsätta följa dig så länge du bloggar och jag är långt ifrån den enda.
  Bittra människor som inte har något bättre för sig än att gnälla om innehållet i bloggar bör skaffa sig ett liv.

 34. Du har en fantastisk blogg, jag läser allt men kommenterar sällan. Det är din blogg och du skriver om vad du vill, jag beundrar dig och hur du skriver.

  Livet är tufft men man får kämpa på.
  Kram Sara

 35. Hej! Läser varje dag, kommenterar aldrig, förrän nu. Det är mycket tråkigt att du tvingats gå igenom så jobbiga saker och jag är så tacksam över att du inte slutar blogga. Din blogg är så himla bra, varierad och du har en så härlig jargong. Klart att du måste få ha sponsrade inlägg! Kram från Falun

 36. Det är inget tvång att läsa, passar det inte så låt bli. När man börjar ställa krav på innehållet i andras bloggar, har man missat poängen!
  Och apropå poncho, när kommer dom cerisea? Eller måste jag välja en svart (eller en syren)?
  Kram och ta hand om dig och familjen!

 37. För många, många år sedan följde jag runt 30 bloggare, idag bara två stycken som är varsamt utvalda, och det är du och Fredrik Backman. Fortsätt bara att vara du, för du är underbar som du är!! Kram

  1. Håller med om att Monas blogg är en av de bästa! Och samtidigt måste jag passa på att tacka för ”tipset” på Fredrik Backmans blogg…suttit vid datorn en timma nu läst och skrattat högt flera gånger :)Kram till er alla

  2. Håller med dig om att Monas blogg är bland de bästa!! Tackar också för ”tipset” Fredrik Backmans blogg…läst nu en timma och skrattat högt flera ggr 🙂

  3. Också de två jag skulle välja om jag bara fick välja två. Mona och Backman. Läser du inte honom Mona, måste du börja med det. Lika rolig, självironisk och klurig som du och med lika fint språk!

 38. Jag har ju hängt här i ganska många år nu och tycker att det är självklart att bloggen förändras med blogginnehavaren. Följer livets ups and downs… Skulle inte gilla din blogg lika mycket om du satt och skrev ihop roliga krystade inlägg bara för att det ”ska vara så”.
  Angående reklam: tycker att jämförelsen med reklam i tidningar är mycket bra! Alla bloggar (nästan) har ju reklaminlägg, och fördelen med din blogg är att jag vet att du aldrig skulle rekommendera en produkt som du inte gillar. Har jag ingen lust att läsa reklaminlägg så är det bara att scrolla förbi.
  Ja, mej blir du inte av med som läsare iaf!

 39. Jag har inte ens tänkt på att du skulle vara mindre rolig. Din blogg och en till är de enda jag läser regelbundet numera,och i den andra gapskrattar jag inte precis. Livet är inte så sabla roligt hela tiden.

 40. Karma is da shit, good things happen to good people och vänd den andra kinden till.. De som dissar och är missunnsamma blir nog dystra i själen till slut<3

 41. Har läst din blogg i snudd på sex år nu och kommentarer ytterst sällan. Men jag stannar här. För du förgyller min vardag.

 42. Skitenkel lösning på ”problemet”: vill man inte läsa om s.k. reklam, ja då läser man helt enkelt inte det inlägget, hur svårt kan det vara?

  Jag hejar på ditt lag i alla väder, och hoppas du kommer upp ur ditt svarta hål(som man inte märker så där värst mycket av tycker jag iaf :D)
  Du har ju fått en superb medhjälpare i lilla Nisse iaf!

  Det är så himla bra att vara egen företagare, man får jobba så mycket man vill, 365 dagar per år och 24 timmar per dygn. Folk som alltid varit anställda fattar nog inte hur det funkar det där.

 43. Förstår att det är skitjobbigt att komma igen efter det hemska ni har fått gå igenom,men jag skriver som flera här ovanför..Jag lämnar dig inte i första taget! 🙂
  Det kommer sakta att kännas lättare men jag har förstått att ni har bra stöd. Kram o fortsätt var dig själv!

 44. Vilka Härliga Och Positiva Kommentarer du får här på Bloggen!!

  Även om det är dööööövarmt idag och det är poolen som gäller ( typ 38 i skuggan. Haha) så vill även jag säga det att; keep on girl!!
  Att jag går in och läser här är av 2 skäl.
  1. Du är ÄLDRE än mig.
  2. Du är GALNARE än vad jag är.
  Kram!

 45. Jag skulle aldrig läsa här om du hade en krystad humorblogg – att utgå från att ”Nu ska jag vara rolig” brukar sällan bli skoj.
  Jag kommer hit för din vardag, och är man företagare så skulle man väl vara mer än lovligt dum om man inte gjorde reklam för sina varor, och att vara dum kan ingen beskylla dig för iaf… 😉
  Däremot är det inte ok när man smyger in reklam utan att berätta att ”det här får jag betalt för att skriva”. Man är ju inte så dum som läsare att man tror att dussinet bloggare helt plötsligt upptäckt förträffligheten med ”Päronplockaren Ture”, och bara ”råkar” använda samma text i sina inlägg. Och det kan man ju inte heller beskylla dig för.

  Håller dock allt jag kan att det ordnar upp sig fantastiskt bra med orsaken till att du knaprar piller – inte för bloggen eller för min egen underhållnings skull utan för din egen och hens skull!
  (((Kramar)))

 46. Fortsätt att vara DU det är DU bäst på!
  Skit i gnällspikar!
  (En del har inget bättre för sig, trist för dem.)
  Din blogg, Ditt race!
  Puss på dig

 47. Hej! Jag läser din blogg varje dag och har gjort så i flera år. Jag har inga problem med att du samarbetar med några. Det känns bara bra att få lite tips då och då.
  Fortsätt med bloggandet för du förgyller min vardag!
  Styrkekramar från mig!

 48. Jag såg också den kommentaren där någon klagade på för mycket reklam. Jag kan förstå tanken på ett sätt. Även om det inte var många av inläggen som var direkt sponsrade, som i att du får betalt, så var det ett tag många inlägg där du tipsade om många av dina och dina vänners produkter. Därmed inte sagt att det är något fel med det och jag är tämligen säker på att det är effektiv ”marknadsföring”. Men det kan ändå upplevas som reklam även om det inte är betald sådan och det tror jag är en ”risk” man får var bered på att ta när man tipsar om produkter.
  Jag kan väl också vara ärlig och säga att vi nog ha ganska olika smak i det mesta och det är inte många av produkterna du tipsar om som jag skulle vilja köpa. Förmodligen är det därför som jag kanske upplever det mer som reklam än vad jag hade gjort om jag funnit tipsen intressanta. Men då är du ju faktiskt bara att bläddra vidare och låta bli att köpa 😉
  Jag tycker att din blogg är väldigt trevlig och har hängt med ganska länge och tänker fortsätt med det ett tag till, reklaminlägg eller inte. Har dessutom full förståelse för att du vill få något tillbaka för tiden du lägger ner!
  Kram på dig

 49. Jag har läst din blogg i flera år, inte sedan start men tillräckligt länge för att jag inte ska minnas hur länge. Det är många gånger jag skrattat med dig (ibland åt dig fast på ett kärleksfullt sätt) ändå har det aldrig varit i huvudsak på grund av humorn jag fortsatt att läsa. Jag läser för att jag tycker att du har en allt igenom härlig och framförallt ärlig blogg. Du bjuder på dig själv, du delar både glädje och allvar, du ger tips, du försöker hjälpa, du skriver om vardag och arbete. Du känns helt enkelt som en fin vän. Din blogg ger allt det där som att sitta ned en helkväll med en god vän. Din blogg är fantastisk, DU är fantastisk. Du har tidigare hänvisat till just karma när jag sagt att du är fanatisk men saken är den att man kan vara fantastisk oavsett vad anledningen till varför och hur man väljer sina handlingar är. Det är uppenbart att du har ett stort, varmt hjärta, att du är generös och gör vad du kan för att hjälpa andra. För mig är det tillräckligt för att benämnas som fantastisk.

  Vad gäller reklam så ska du självklart fortsätta med det. Jag har själv ingen offentlig blogg men jag det det som självklart att försöka tjäna pengar på sitt bloggande om man lägger så mycket tid på den (och håller så hög kvalitet). Jag tycker att det är ett bra sätt att hantera det genom att tala om vilka inlägg som är ”i samarbete med”, då kan ingen känna sig lurad. Jag tycker att reklam där en faktiskt känner att en kan lita på omdömet är den mest värdefulla reklamen. Det som är bra med dig, förutom att du inte rekommenderar något du själv inte gillar, är att du verkligen talar om vad det är du gillar, inte bara att du tycker att det är en bra produkt. Alla produkter passar inte mig men jag tycker att det kan vara roligt att läsa ändå och är det absolut inget jag vill ta del av hoppar jag helt enkelt över. Svårare än så bör det inte vara.

  Så fortsätt du att göra reklam och fortsätt blogga i mån av ork och tid. Dina trogna läsare är kvar även om du inte uppdaterat tre gånger om dagen eller om du försvinner ett tag. Du blir saknad men vi väntar. Jag hoppas att läkaren har rätt och att du snart kommer att kunna må bra utan piller. Psykisk ohälsa är svårt eftersom det inte syns. Läser man inte alla dina inlägg är det nog lätt att få uppfattningen att du mår tipp topp, i stort sett alltid är glad och orkar med hur mycket som helst. Jag har skrivit det här förr men återigen, jag tycker att det är bra att du är öppen med hur du mår trots att du inte kan berätta orsaken, dels för förståelsen för din upplevelse, dels för att jag är övertygad om att vi behöver öka den allmänna acceptansen för psykisk ohälsa i samhället. Det tror jag vi gör bäst genom att prata öppet om det och visa att det kan drabba vem som helst.

  Tack för allt du ger oss bloggläsare.
  Ta hand om dig!

 50. Men Mona, var den du är. Livet är inte en comedy club föreställning jämt. Och allvarligt talat hade din blogg bara bestått av det hade jag inte orkat att vara kvar.
  Gör reklam när du känner för det. Jag handlar när det passar mig annars så försöker jag komma ihåg tills en gång jag känner för det.

  Och du man överlever det, man behöver bara låta det ta si tid och man blir aldrig densamma efteråt. Men man ska orka se sig själv i spegeln och det är nog så jobbigt ibland. Jag har ju överlevt det i många år nu…..

  Ska försöka få iväg grejorna snart. Är urkass på att ta mig till posten. Fast det klart kanske skulle skicka med schenker i stället. Dem är jag duktigare på att springa till……..

  Kram

 51. Din blogg är det bästa som finns!! Jag tycker det är jättebra att du gör reklam för saker för då vet man att det funkar och inte är massa skit!! Visst ska man hjälpa sina kompisar med reklam!! Det är väl jättebra!! Tänk va mycket saker man får reda på som man inte visste att man behöver 🙂 !!! Ni som inte gillar det kan väl bara scrolla förbi eller hoppa över inlägget???? Svårare kan det inte va tycker jag!! Hoppas du kommer ordentligt på fötter snart både ekonomiskt och psykiskt.. vet lite hur det är! Och du….. lova att du ALDRIG slutar blogga för din blogg ÄGER 🙂 !!! Kramiz på dig!!!

 52. Hej! Ja har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat 😉 din blogg känns väldigt äkta och de är inget ”försköning” här, förstå mig rätt 🙂 raka puckar är de som gäller. älskar din blogg och som många andra skriver så saknar man inläggen när de inte kommit upp 🙂
  Här har du en trogen läsare iallafall!!
  Kram på dig!!

 53. Jag hör till dem som inte har något som helst intresse av reklamen och det pga att jag inte har råd att handla någonting förutom det allra nödvändigaste. Då är det inte roligt att läsa om saker som man gärna vill ha, men aldrig kommer att kunna köpa. Det är lite av att hälla salt i såren, men det är ju inte ditt problem, det är mitt och du skriver om vad du vill i din blogg. Och jag läser om det jag vill läsa. Alltså hoppar jag helt enkelt över reklamsnuttarna och återkommer med att läsa nästa avsnitt av Monas liv och leverne. För sluta läsa dig…. Det gör jag INTE.

 54. Jag sällar mig till resten av högen, klart du ska skriva om det du vill skriva om, sen om det är reklam eller ej spelar ingen roll. Har också hängt här i ett par år och stör mig inte på en massa reklam. Jobbar själv på en liten webshop och hade jag kunnat blogga hade jag med gjort shitloads med reklam för de prylar jag tycker om, klart man vill dela med sig liksom (för jag har då aldrig sett dig göra reklam för något du inte gillar), tjänar man sen pengar på det…hey whats not to like?! ;-P
  Och jag som läsare gillar att göra en bra deal, har jag dessutom någon jag litar på som först har testat det och talar om ifall det funkar eller ej, så är det enbart en win win situation!

  Och tro mig, du är roligare än de flesta trots att du inte mår så bra just nu.

  Kan ju berätta att jag e så Monafierad att du har varit med mig på min resa till USA, så fort jag kom in i någon affär med värsta rean på bling, skor och Miss Me-jeans så tänkte jag direkt att här skulle Mona varit med! 😀

  Och nej…jag vill inte åka på stryk så jag lär hälsa om jag ser dig på Formex, lovar! 😉

 55. Har aldrig nånsin kommenterat nån blogg överhuvudtaget men nu måste jag.
  Du behöver inte förklara dig på nåt sätt.
  Alla har vi olika bagage att bära. Det är en fröjd att läsa din blogg!
  Du ÄR rolig! Men du är också mänsklig och DET uppskattar jag. Ger mig ett leende varje dag. Tack!

 56. Jag läser din blogg jämt och kommer alltid att vara en trogen läsare till dig! Det spelar ingen roll om du har ett samarbete med någon och gör reklam om detta på din blogg! Man ser ju i din rubrik att du skriver om ett samarbete med denna någon! Vill man inte läsa om det så finns det ett annat alternativ! Att inte läsa
  det inlägget! Du står alltid för ditt ord och rekommenderar aldrig något du inte vet är bra! Så fortsätt på det viset med bloggen som du har gjort! Då du även är egenföretagare så tycker jag också att det är intressant och också roligt att du bloggar om era egna produkter!
  Din blogg är ju som livet är! Både motgångar och medgångar!
  Älskar dig för att du är så ärlig och för att du ger mig så mycket! Vad vore dagen utan en dos av ditt Universum!
  Kramar och var rädd om dig finaste Mona!

 57. Du är så bra Mona! Kommenterar inte så ofta, men har läst dig dagligen i flera år, och kommer fortsätta med det, med eller utan reklam. 🙂
  Keep up the good work!

 58. Bästa Mona!
  Jag har läst dig LÄNGE (inte sen starten men åtminstone i en sju år typ). Jag läser varje dag. Dock så suger jag på att kommentera (tyvärr) men jag uppskattar din blogg otroligt mycket! Jag har inga problem med att du gör reklam, det är så det fungerar idag. Du har gett mig många bra tips genom åren. Sen kan jag naturligtvis själv välja vad jag vill prova och inte ;-). Likadant känner jag för dina inlägg, jag behöver inte hålla med om eller gilla allt (även om jag gillar det mesta). Det är helt upp till mig om jag vill läsa eller inte och det VILL jag!

  Fortsätt som du gör. Stor kram till dig!

 59. Hej fina Mona,
  Jag läser Din blogg flera ggr/dag – skulle jag göra det ifall det inte tillförde mig något? Fortsätt som vanligt, var den Du är och det Du står för.
  Har haft förmånen att få träffa Dig personligen och det är jag också så glad för.
  Skönt att höra att det går åt rätt håll med allt det jobbiga Ni gått igenom.
  Kramar till Dig och Din familj

 60. Fina Mona! Jag älskar din blogg med eller utan reklam. Fortsätt att vara den du är. Livet är en ständig berg och dalbana. Mitt liv har pga.sjukdom varit långt nere i dalen men oj vad jag har skrattat åt många av dina blogginlägg. Jag är så tacksam att jag hittade till din blogg för flera år sedan och jag tänker fortsätta läsa så länge som du fortsätter blogga.
  Kram

 61. Fina Mona. Du ska skriva om det du vill. Och jag tycker att du är helt underbar och knasig. Dom som inte tycker det behöver inte läsa din blogg. Om du vill ha reklam ska du ha det. Varje läsare kan själva välja om dom vill fortsätta läsa din blogg.
  Jag tycker du är fantastisk och härlig och du förgyller mina dagar.
  Varm kram till dig

 62. Heja dig Mona!
  Det är bara för de som tycker att du har för mycket av en det ena och en det andra att leta sig vidare i djungeln av bloggar, det finns flera.
  Själv stannar jag här där jag är trygg och tycker om att vara!
  Bamsekram!

 63. Skit i den lilla klicken som retar sig på något du skrivit. Sanningen är att de är avundsjuka på att DU har en sån stor skara läsare som stannar hos dig var du en befinner dig i livet. Livet har ju sina mot och medgångar. Utan dem skulle livet bli enformigt.
  Fortsätt att vara dig själv kära Mona.
  Kommer fortsätta läsa dig så länge du skriver.❤

 64. Jag kommenterar så galet sällan. Jag har läst din blogg i 8(!!!!!)år!
  Och herregud människa SOM jag tycker om dig!!!!!
  Dina uttryck har hängt med ut i verkligheten hos både mig och några av mina vänner som också läser.
  Du är Guld Mona! Glöm aldrig att du är bäst precis som du är! Jag har aldrig en endaste gång dömt dig, för jag fattar ju att heeela ditt liv inte står i skrift på internet. Men du är en genuint snäll människa och jag respekterar dig. Jag kommer iaf stanna så länge bloggen finns att läsa! Det borde finnas fler som du! <3

 65. Kärlek och respekt till Dig Mona.Du får skriva och ha hur mycket reklam Du vill. Jag stannar alltid. Gillar reklam och Dig. Kan Du tjäna några kronor på reklam är det bara bra.
  Tycker visst att Du fortfarande är rolig emellanåt. Ingen kan alltid vara rolig.
  Du får skriva vad Du vill om ditt handlande, är inte avundsjuk. Gillar när det går bra för andra, tacksam för det jag har.
  Fortsätt som Du gör, och hoppas på snar bättring av Ditt psyke. Det är som vilken sjukdom som helst, tar tid att läka.
  Kram till Dig bästa Mona från en annan GBP-opererad, men inte lika smal som Du….
  /Tummelisa

 66. Jag är 25 år, således uppvuxen med en datormus i ena näven och bloggar på skärmen. Men din är min favorit! Så jävla välskriven. Älskar dina långa inlägg, varesig det handlar om typ trädgårdsgrejer eller att du är på Ullared och fyndar trosor och stekpannor. Jag störs inte av reklamen, det gör jag dock hos många andra bloggare pga det syns så väl att det är reklam, men det nämns inte..? Ahh irritationen jag känner då alltså. Men hur som helst, du har ett språk jag älskar. Jag blir glad när jag ser att du har uppdaterat. Poss o kram

 67. Hej
  Det här är första gången som jag kommenterar din blogg, men nån gång ska vara den första!
  Fortsätt blogga för guds skull!
  Jag har läst din blogg i några år nu och har tänkt flera gånger att ta mig tid och läsa från första början, men det har inte blivit av, nästa semester kanske!
  Du behöver egentligen inte förklara dig att du har reklam i din blogg, eftersom det just är din blogg och ingen annans, vi är ju bara in här och läser och det är frivilligt!
  Sen tycker jag att det är bra att du gör reklam för lite olika saker, man får ju lite tips och idéer!
  Kram på dig Mona <3 /Elisabeth

 68. Först, TACK för din blogg som innehåller så mycket fint, roligt, varmt, knasigt osv. Sen ibland blir det lite bling och lite reklam för sådant jag inte bryr mig om och vet du vad? Min telefon OCH min dator är skitbra på att bara ”scroola-scrolla” och så hamnar jag på något jag gillar, för det allra mesta är ju sånt. Som jag gillar. Kram!!

 69. Kommenterar sällan men läser slaviskt din blogg varje dag, precis som jag gjort i flera år. Älskar ditt språk och hur du beskriver din vardag oavsett vilket humör du är på. All heder åt dig som tydligt markerar vad som är sponsrat och att du själv provar grejerna först. Love U!

 70. Du gör mig glad varje dag, och jag skrockar alltid litegrann när jag läser vad du skriver.
  Och självklart skall en blogg utvecklas åt det håll som bloggägaren själv vill. Jag tycker inte heller att det stör att ha reklam och jag förstår varför det behövs reklam – somebody has to pay, typ.
  Du lägger ner enormt mycket tid och kraft på dina bloggläsare och självklart skall du också få en chans att tjäna lite på det hela.
  Vad är det man säger… det finns inga gratisluncher men det finns gnällspikar 😉
  Och du är ju nu så gammal 😉 så du borde bara kunna ignorera dem som gnäller – det är liksom fördelen när man har passerat 40 (med råge) man kan bli en gammal kärring som säger ”I don´t Care” om någon gnäller på en.
  Fortsätt i samma anda och låt inte enstaka grinpellar komma åt dig.
  Kramar

 71. Läser din blogg dagligen, fast jag jag är kass på att kommentera. Jag har fått många goa skratt när jag läst och vill gärna fortsätta med det, men läser gärna lite allvarligare saker också. Mona, var som du är, du är bara bäst!! Kram <3

 72. Alltså hallå! Klart som korv spad att du ska ha reklam.
  Men är väl inte född i farstun, jag bestämmer väl själv om jag vill köpa eller inte, det är ingen som tvingar en. Personligen tycker jag det är perfekt med att du är en försökskanin på olika produkter , för dig litar man på 100 procent, Du gör bara reklam för de produkter som håller vad de lovar.
  Fastän jag absolut inte gillar bling bling, poncho osv, och tyckte Talibanens kombination på kläder i Skåne var snyggt, dina sexiga strumpor i reklam inlägget tyckte jag var mycket snygga och roliga, vilket jag inte tror du gjorde, hi,hi, så kardemumman av detta inlägg är: DIN BLOGG ÄR DEN BÄSTA, ROLIGASTE, INTRESSANTA, ÄRLIGASTE, SKÖNASTE läsning som finns, så snälla, FORTSÄTT BLOGGA i samma anda som du gör. Så självisk är jag, då jag älskar dina inlägg. DU ÄR BÄST!

 73. Mona! Varje morgon när jag slår på min datorn så går jag in och läser dig blogg..skriv som du har gjort och gör reklam för det du vill för jag gillar verkligen din blogg! Har köpt både bajsspray och brunspray eftersom du sa att de var bra och jag är verkligen nöjd!!! Många kramar till dig och kör på som vanligt! Även om vi har bättre väder längst söderut…ha ha..

 74. Håller med alla positiva kommentarer. Har läst bloggen minst 1 år och har blivit beroende. Kanske inte har nåt liv…. Den här bloggen är unik. Jag väntar bara på boken. Jag vill gärna ha reklam/rekommendationer. Fortsätt som nu!

 75. Jag är, som jag skrivit i nån tidigare kommentar, troligen en av dina äldsta läsare. Både vad gäller ålder och hängandet här. Kommenterar väldigt sällan, men nu måste jag!
  Jag tycker det är skrämmande att du ska behöva ”försvara” dina reklaminlägg, att du ska behöva förklara varför du skriver vissa inlägg.
  Du Mona, är en mogen kvinna, en kvinna som ger allt av dig själv här, som vågar visa på de brister vi alla har. Du är en av de mest raka, ärliga personer jag ”känner”, utan att nånsin ha träffat dig. Däremot tror jag mig vara en ganska bra människokännare, efter att jag jobbat i den typen av ”branscher”. Jag har också varit egenföretagare, varit gift och sambo med dito. Och, ja, jag vet vad som gäller. Absolut inte gräva guld… utan ett sjuhelvetes jobb dag och natt för att det ska gå runt.
  Så fortsätt, gör och skriv vad du ska. Oavsett om det är reklaminlägg eller inte. Du är värd att få betalt för den tid du lägger ner här.
  Att jämföra dig med de där Hänt-i-veckan-bloggarna, det finns inte på kartan!
  Jag startar morgnarna med morrontidningen, sen är det Monas Universumblogg som gäller. Sen är dagen räddad. För det mesta. Beror på vad som står i tidningen, alltså.
  Räta på ryggen Mona, håll huvudet högt och känn att vi är många som stöttar dig.

 76. Rolig eller ej, jag älskar din blogg och kommer fortsätta läsa! Självklart ska man få tjäna pengar på sin blogg om man har möjlighet, det jag gillar hos dig är att det framgår att det är i samarbete med något. Hos vissa andra kan kan se på texten att de är köpta men det säger de inte och det gillar jag inte.

  Man kan lätt scrolla förbi de inlägg man inte gillar…

  Fortsätt att göra vad du vill med din blogg!!

 77. Mona! Jag har läst sedan 2006 hitskickad av Innandufanns-Linda. Att du brydde dig så mkt om! Därför läser jag dig, för att du BRYR dig, helhjärtat! Jag tänker mig liksom mer att jag/vi följer ditt liv så mycket du vill i uppgång och nerförsbacke. Ibland tänker jag att du borde köra lite mindfulness för ditt liv verkar hysteriskt mycket, att du bara orkar! Sviker dig aldrig, snart 10årsjubileum!:)

 78. Jag tillhör en av de som typ aldrig kommenterar. Shame on me! Går in flera gånger om dagen och bara tar för givet att det ska finnas nya inlägg av dig…. och förgylla min dag. För det gör du Mona, förgyller. Oavsett innehåll och dagsform. Du är en av de ärligaste varmaste roligaste mänskligaste bloggare jag någonsin läst. Jag kommer grina Niagarafall den dagen du slutar blogga. Stor varm kram till dig!

 79. Jag hittade hit från Lindas blogg, innan du fanns, way back och jag fastnade direkt.
  Från början läste jag massor av bloggar men tyckte att det förlorade sin mening med tiden och med nya former av sociala medier , typ instagram som kom att bli intressantare.
  Men din blogg Mona kommer jag läsa till den dag du lägger ner.
  Du är befriande ärlig, du är härlig och alldeles alldeles underbar.
  Reklamen stör inte mig det jag gillar läser jag , det jag ogillar scrollar jag förbi .

 80. Darling Mona, fortsatt vara du ! Till skillnad mot andra bloggar som smyger in reklamen, så är du övertydlig och jag är inte sen med att tacka för alla kampanjer du kört med tex Village Candle. 🙂

  Angående det hemska som hände dig så är jag SÅ STOLT över att du väljer att berätta om ditt mående ! Det hjälper väldigt många som också mår dåligt.

  Kram ! <3

 81. Hej Mona,
  Jag snubblade in på din blogg för några år sedan när Mirka åkte med på din Ullaredsresa. Skrattade mig halvt fördärvad av ditt inlägg som beskrev allt som ni gjorde och har följt dig slaviskt sedan dess. Jag läser ett tio-tal bloggar och din läser jag allra sist, för det är ju så att man sparar det bästa till sist! För min del får du gärna lägga upp tio inlägg om dagen för samtliga är underhållande och intressanta men såklart att det inte fungerar så och jag har verkligen inga problem med att några få av dessa inlägg handlar om produkter. Jag ser det som så att antingen tycker man att produkten verkar intressant och kanske provar detta. (Jag tackar dej för övrigt för att du samarbetar med Maybeauty som jag älskar och kan köpa sjukt mycket billigare på grund av dej!) Är man inte intresserad är det ju bara att läsa ändå för att det är skrivet av dej och har din härliga tvist.

  Så där, nu har jag sagt mitt lilla – nu ska jag beställa fotmasken och jag tittar in imorgon för att läsa din uppdatering. Tack för att du finns!

 82. Brukar sällan kommentera men måste. Jag är sjukpensionär och skitmycket yngre än du. Fyller femtio nästa år (räcker ut tungan och mobbas lite) Min ekonomi är botten och jag har absolut inte råd med att följa med på era bloggträffar men jag läser dig varje dag. Och gläds med alla andra som kan åka. Alla dagar i veckan. Du är fullständigt fantastisk. Du förgyller min grå vardag och lockar mig till skratt oftare än någon annan. Hur besvärligt och ont jag än har så gör du mig lite gladare en stund. Allt håller jag inte med dig om men så är det ju i livet. Vi människor tycker och tänker olika och det är ju någonting bra. Du delar med dig av stort och av smått. Du bjuder på dig själv i det oändliga. Du är också en drivande affärskvinna med tusen järn i elden. Ständigt. Den som inte begriper att du någon gång måste sticka in reklam fattar inte hur mycket tid du lägger ner på bloggen. Dessutom svarar du ofta i kommentatorsfälten. Mycket oftare än andra stora bloggare och jag läser ingen annan blogg som innehåller så lite reklam som din gör. Jag säger det igen. Du är fullständigt fantastisk. Den dag du slutar blogga så blir min värld mycket, mycket gråare och tristare. Du är en donna jag gillar söndag som måndag. Sluta aldrig vara den du är. Jag gillar din stajl tjejen. Vare sig du nedlusar bloggen med reklam eller inte. Sköt om dig och hoppas att du snart mår bättre. Stor stor jätte kram.

 83. Hoppas vi kan ge tillbaka en gnutta av allt du ger till oss! Kramar från kissponchon från Bromma Blocks

  PS. Djävulskt sugen på en poncho… men vette tusan hur en ska kunna välja färg?!

 84. Reklamen gör mig inte så mycket och jag hade också velat tjäna pengar på min blogg om jag hade någon. Däremot tycker jag att det känns så otroligt sorgligt att du tröstar dig med shopping. Som när du använder en regnkappa för första gången trots att du köpte den för flera år sedan och genast funderar på att köpa ett par regnkappor till. Det gör mig väldigt ledsen. Hoppas du snart mår bättre!

 85. Du är fantastisk precis som du är Mona och bloggen speglar det, i medgång och i motgång. Livet ÄR förändring, det är inte något som är valfritt. Det enda man kan göra är att anpassa sig efter bästa förmåga och trampa upp nya stigar så att man kan komma vidare, och jag slår gärna följe med dig i fortsättningen också.
  Charlotta

 86. DU, kör på reklam, det är viktigt att du fortsätter blogga. Så reklam för att ni som familj mår bra och tjänar pengar. Do it!!

  Jag är glad att jag gav dig en chans till eftersom jag trillade in för flera år sedan när ”Alla” sa att du var den roligaste i universum. Jag höll inte med. Fattade inte grejjen.
  Sen kom jag in igen. Läste väl sporatiskt ett tag men sen fastnade jag på riktigt, just för att du är du! Med ullaredstrosor och 10000 kr lakan, Med tro på dig själv och hjälpa andra upp. Men brutal ärlighet att du mår dåligt. och det var under den tiden du växte för mig. Växte enormt!
  Sen tillbringade du en mässa med att springa omkring och kolla efter en temugg åt mig. ÅT MIG!! Och för att du försökte hitta den kommer jag att vara dig evigt tacksam.
  Jag blir väckt varje morgon av en liten morgonpigg unge och hoppas hela tiden på att jag till frukosten ska hitta ett inlägg från dig.

  Tack för att du finns Mona!
  Tack för att du orkar blogga
  Tack för att du gör reklam för produkter du TROR på
  Tack för att du lyfter andra företagare som du tror på
  Tack för att du äntligen lyssnar på maken och vågar lyfta även era företag så ni snart kan vara fria från den där sura skulden som inte var ert fel
  Tack för att du är du och inte ger upp.
  Tack
  <3

 87. Jag vet faktiskt inte vad det är som gör att jag år efter år flera ggr i veckan går in o läser din blogg. Förmodligen för att du intresserar mig. Du är då olik mig själv, verkar ha 48 timmar på dygnet istället för 24 . Jag avskyr reklam men jag ser den inte. Jag läser gärna vidare o väntar på boken. Ha de bäst! Kram

 88. Jag läser bara en blogg och det är din. Just för att den är så äkta. Du berör. Ja, jag gillar till och med dina tips, sponsrade eller ej spelar ingen roll. Jag känner mig så övertygad om att du aldrig skulle rekommendera något som du inte gillar bara därför.
  Kram

 89. Jag brukar tänka:katching till Mona å maken 🙂

  Du använder bloggen smart gällande designforhome. Jag gillar det och kan inspireras.

  Jag gillar dig. Tack gode gud att du inte är samma människa som när jag började läsa dig. Tack gode gud för att du förändras och utvecklas.

  Ses snart för en kram!
  (Mässa, 22/8- be there!!)

 90. Oavsett hur och vad du skriver så är det skitbra! Har fått ett helt gäng i min närhet att börja följa din blogg.
  De tycker precis som jag, du är grym!
  Kämpa på Mona!

 91. Som så många andra, läser faktiskt bara en blogg jätteregelbundet och det är din Mona! Började med att googla ”gastric bypass” och hittade dig. Läste din intro om vilka inlägg man borde läsa och skrattade så det blev blött både här och där. Har sett och noterat att det kommit och gått människor i ditt liv som jag trodde var vänner för livet, men jag tror inte det är så längre och jag tror att de oxå är anledningen till att du brutit samman. Du vet vilka jag menar. En viktig del av din regabilitering förutom din medicin, dina samtal och din familj tror jag stavas NISSE. Det är ju inte för inte man använder djur inom vården 😉 Nä fortsätt du att skriva dina inlägg så som du gör, med eller utan reklam – jag är här för att stanna. kram från lilla mig ❤️

 92. Underbara Mona……..Vi är bara gäster i din blogg som du
  skriver om precis vad du vill i och
  är det nåt jag inte gillar så hoppar jag över det.
  Så tråkigt att du har haft det jobbigt i det privata,
  hoppas allt löser sig med tiden.
  Kram och hälsningar Skåneland. ( Solen skiner här )

 93. Hej finaste, kommenterar sällan men uppskattar dig lika mkt för det!!! Synd att du ska behöva skriva detta försvarstal och be om ursäkt för hur du är/bloggar och att du även kan tjäna pengar på din blogg precis som på ett ”vanligt” jobb. Folk är jkligt dömande tyvärr och skinnet på näsan är inte lika tjockt efter att man gått igenom ett helvete, samma person som innan blir man aldrig. Tänker att de som kommenterar så inte varit med om så mkt i livet…det kommer ikapp dem en dag, be sure! Kram Mona jag diggar dig som du är

 94. Glad så länge din blogg finns. Respekterar om du inte skulle blogga längre. Inget är för evigt. Uppskattar din blogg enormt. Finns alltid människor som har tid och energi att ondgöra sig över andras val i livet. Man får lära sig att inte låta deras problem (som de vill överföra på andra) klibba sig fast. Sortera ut det viktiga i livet o strunta i resten. Livet är kort. Carpe diem är inte så dumt. Med humor klarar man sig långt…o det verkar du ha i massor. Kram <3

 95. Jag har läst din blogg i över ett år, men har inte kommenterat tidigare. Men jag gillar din blogg just som den är!

 96. Kärlek och styrka till dig! Jag läser om allt du orkar och vill skriva om, det förgyller mitt vardagsliv! Kram till dig och en klapp till Nisse❤️

 97. Jag är en av dem som kommenterar väldigt sällan, men som är här inne flera gånger om dagen. Jag har läst din blogg i flera år och älskar den. Just nu är det den enda bloggen jag följer dagligen för jag tröttnar liksom aldrig.
  Man förstod ju att något hemskt hände förra året och att du får jobba varje dag för att orka. Jag tycker om att du är så öppen med det, men inte över orsaken – då det påverkar andra. En jättebra balans tycker jag.
  Att du har reklam i din blogg tycker jag är bra. Jag vet ju att du inte rekommenderar något som du inte tycker är bra. Jag litar på dig till 100% och de produkter jag testat som du rekommenderat HAR varit bra och jag har också gillat dem.

  Jag är så glad och tacksam för att du fortsatt blogga trots allt som hänt. Jag hoppas du fortsätter, även om jag vet att det är egoistiskt av mig…

  Du är bäst Mona!!
  Stor kram

 98. Fina Mona, du skriver om hur OTROLIGT tacksam du är över dina fina läsare…

  Jag vill berätta för dig hur OTROLIGT tacksam jag är över att du finns och orkar blogga, varje dag, året runt. Du är FANTASTISK och jag hoppas att du orkar fortsätta med din underbara blogg! Du har gett mig så otroligt mycket genom vad du skrivit; jag har både skrattat och gråtit. Fortsätt precis som du gör, för det du gör är underbart härligt och fantastiskt!

  Stor KRAM från Dalarna <3

 99. Enda bloggen jag läser sedan flera år. Struntar fullkomligt i reklamen till 90 % då vi har väldigt olika smak o ekonomi men ser inget fel i att den finns.
  Du gör alla oss läsare till en del av ditt universum via svar på kommentarer, tävlingar o events. Genom detta så sammanför du även människor som i verkliga livet knappast skulle ha träffats. Det står var o en fritt att välja om hen vill vara en del av detta eller inte så fortsätt du.
  *krama om*

 100. Tycker absolut att man ska få tjäna pengar på sin blogg när man lägger ner så mycket tid och håller så hög kvalitet på den som du gör! Samtidigt kan jag förstå de som reagerar på reklam, men tror att det kanske beror på att man efter ett tag får en känsla av att man är kompis med de bloggare man följer länge? Hur kul vore det om ens irl-kompisar helt plötsligt började pracka på en nån produkt mitt i en fikastund eller så? Tror att det är samma mekanism som får läsare att klaga när inläggen inte kommer lika ofta som vanligt eller om bloggaren inte berättar nåt stort som hänt (t ex det olyckliga som hänt dig). Så kan jag också känna, men direkt efteråt korrigerar jag mig själv och tänker att det har jag inget att göra med 🙂 Ingen ursäkt för de som uttrycker sig otrevligt, bara en fundering. Kämpa på och fortsätt skriva, please!

 101. Oj vad med fina ord du fått, det förtjänar du.
  Själv kommer och går jag, beroende på hur JAG mår, inte hur du mår. Ibland orkar jag inte helt enkelt, ibland läser jag varje dag i en vecka och ibland läser jag ifatt. Men som sagt, det beror på mig, inte dig.
  Gällande reklamen så gillar jag att det inte är speciellt mycket och att det alltid är saker som du själv gillar, det är lätt att läsa mellan raderna när det inte är det på bloggar.
  Så tack och jag hoppas att du, jag och alla andra som mår sådär kan få må bra snart.

 102. Om jag bara fick läsa en enda blogg, då vore valet enkelt. Det skulle helt klart bli din Mona. Jag älskar den och har gjort så sen den dagen jag hittade den. Fortsätt precis som du gör.

  Stor kram Linda

 103. Hej Mona,
  skit i alla ¨Debbie Downers¨ och fortsätt va dig själv – du sprider glädje och skratt för mig och många andra. Tack för det! Det andra ledsamma i ditt privata liv hoppas och tror jag löser sig på sikt. Bra att du tar hjälp! Stå på dig!
  Stora kramen/Eli 🙂

 104. Du skriver det du vill i din blogg och vi som vill läser den. Tycker man inte om det du skriver låter man bli. Skit enkelt! Jag läser din blogg så gott som varendaste dag, med reklam och allt. Gillar verkligen att du har testat grejerna först, det är så jäkla ”sunt förnuft ”, om du förstår vad jag menar?
  För övrigt hoppas jag att eländet du har i livet ger med sig fort som fan. Jag tycker att du är stark som orkar fortsätta med, ja allt du gör faktiskt.
  You rock!
  Kram från en Ekerö-tant

 105. Asch! Läser alltid din blogg, kommer dock inte ihåg hur jag hittade hit… Du är en del av min dagliga morgonrutin, kaffe, smörgås och så lite Mona. Och de sponsrade inläggen har jag inte ens reflekterat över och hade väl struntat i att läsa dem om jag stört mig på dem.

  Fortsätt som du gör och hoppas allt blir ljusare snart!

 106. Nu måste jag faktiskt kommentera för första gången fast jag har läst bloggen i ca 2 år. Och kan bara säga att fortsätt som du gör och vill man inte ha reklaminlägg osv så får man väl sluta läsa helt enkelt. Jag gillar verkligen dina tips om samarbeten mm tack vare dig hittade jag till ByCarima (just love it) .

  En stor kram till dig Mona.

  / Veronica

 107. Fina fina du. Vad är det för människor som tror att det är bara du som förändras under åren. Händelser i vardagen måste bara få påverka oss annars skulle vi vara känslokalla och det har vi fått lära oss att du inte är. Fortsätt vara dig själv för det är därför jag läser din blogg. Om det är reklam i bloggen kan man bara läsa lite snabbare förbi om man inte vill se den. För min del så tycker jag det är konstigt att man reagerar på det. Dessa människor måste sluta se på TV i så fall Kram på dig

 108. Var bara som du är, det räcker finfint. Det är ju det jag gillar med din blogg. Och om du vill ha reklam eller vad annat du vill skriva om, ja men det är ju en del av paketet så att säga.
  Fortsätt bara i samma härliga stil.

 109. Mona, du är en otroligt fin människa som bryr dig om så många. Jag hoppas att du mår bättre snart också inombords, för det förtjänar du. Du gläder så ofantligt många med din blogg och när den nu låg nere i någon dag så tror jag att många med mig blev oroliga. Styrkekram på dig!

 110. Jag skiter totalt i om du skriver reklam inlägg, det är upp till var och en hur mycket och vad man väljer att publicera på sin sida. Läser din blogg varje dag nästan och jag tycker då att den fortfarande är underhållande OCH fortfarande en av mina favvo bloggar 🙂 Framförallt det som är så bra dig är din ärlighet. kram på dig!

 111. Mona. Jag har läst din blogg i många år, så många år att jag tappat räkningen. Men jag är förbannat dålig på att kommentera! Jag tipsar alla jag känner om din blogg för att jag tycker den är värd det!
  Jag tror jag tillhör den yngre delen av din läsarskara, fyllde halvväg till 50 (hehe) tidigare i sommar. Och även om jag inte har än äkta hälft eller egna barn än så känner jag igen mig i så mycket av det du skriver.
  Jag blev verkligen ledsen när jag läste om att människor tar sig rätten att tala om för dig vad du ska skriva och inte skriva i DIN blogg. Gör så många sponsrade inlägg det behövs för att hålla bloggen igång! Man får väl helt enkelt strunta i att läsa reklaminläggen eller sluta läsa helt om det sticker så mycket i ögonen. Ännu mer ledsen blev jag när jag läste att det finns några av oss härinne (få hoppas jag) som tar sig rätten att tala om för dig att du var roligare förr. Alla har vi tuffa perioder i våra liv, vissa tyngre än andra. Att du då orkar hålla bloggen igång för vår skull är helt fantastiskt!
  Mona, tack för att du får mig att skratta högt på bussen påväg till jobbet. Tack för att du är så brutalt ärlig och att du vill dela med dig av ditt liv till oss! Tack för att du är en sån varm person och det märks verkligen att du har en hjärta av guld!

 112. Jag har inte läst allas kommentarer nu, men vill bara skicka en hälsning från mig. Jag har mått dåligt en längre tid och är nu sjukskriven sen ett tag tillbaka. Och den enda bloggen jag orkar följa, och läsa varje dag, är din.

  Du är ärlig, härlig, underfundig, förnuftig, rakt på sak, du får mig att le igenkännande och du får mig att skratta högt många gånger. Jag önskar att jag nån gång kan följa med på nån av dina bloggresor – om det blir fler. Till dess så fortsätter jag smita in på bloggen och kika ifall du skrivit nåt nytt. All cred till dig att du orkar skriva trots att det varit tufft. Tack! ❤

 113. Heja Mona! Det är bara din blogg jag läser nuförtiden. Ibland flera gånger om dagen och i bland tittar jag in någon gång i veckan. Har köpt massa av dina tips och har gillat de flesta. Man VET att det du tipsar om är bra. Hoppas du orkar blogga vidare, det skulle bli fattigt i mitt liv utan dig. Kommenterar sällan men läser gärna. Stor kram

 114. Hej Mona! Vet inte alls om jag placerar mig i din läskrets som ensamtstånde och 27 år. Men jag har följt din blogg i några år och ser hur du kämpar. Jag hoppas allt går väl för er i framtiden! Din blogg kommer jag alltid följa, du kan skriva så att du fångar läsare. 🙂

 115. Jag har inte följt dig så länge så jag vet inte hur du skrev förut. För mig är du den där roliga bloggen som sticker ut bland alla andra. Du bjuder på dig själv och du vågar visa dej på bild utan att vara sminkad och tillfixad till max. Något som jag har tagit till mig och själv försöker göra. Jag har också gått igenom en depression och äter medicin så lite kan jag sätta mig in i hur det känns för dig. Jag har för övrigt också skaffat en hund som snart är ett år och att komma ut med honom i ur och skur är riktigt läkande. Speciellt i skogen eller åka upp till fjällen och vandra.
  Jag hoppas verkligen att du hittar ett sätt att finna ro och trygghet. Jag kommer att följa dig på din resa. KRAM Johanna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..