När man ser fram emot något

Minns ni inlägget om att jag vill åka till Florida och frågade var någonstans man ska bo om man vill vara där i ett par veckor? Tanken var att jag skulle åka med Plain Vanilla-Johanna, hennes dotter och talibanen. Maken skulle komma senare.

 

Som vanligt så fick jag sjukt bra med tips från er. När jag satt och läste igenom alla så slog det mig att jag och ex-maken har en kompis. Han är en så kallad talangscout för ett amerikanskt hockeylag och bor i Schweiz och Florida. Jag hade inte sett honom på 20 år när jag och Johanna träffade honom på krogen i våras.

 

Vad kan vara bättre än att fråga honom om bästa ställena, tänkte jag och mailade. Det tog två minuter så fick jag ett svar:

 

”Ni ska givetvis bo i min lägenhet här i Boca Grande, inget snack! Jag har pool, internet och en himla massa annat! Dessutom alldeles intill havet så på kvällarna hör man hur delfinerna kommer in mot stranden för att jaga småfisk!”

 

Jag och Johanna hoppade våra livmodrar…livmödrar..ur led av glädje. Vi åker i juni, stannar två veckor. Hyr en bil, drar upp till Disney World, stannar där i ett par dagar så att tjejerna får gå igenom varenda attraktion, och sen tillbaka ned till Boca Grande.

 

Nu är tricket att vi ska hitta snorbilliga flygbiljetter eftersom varenda krona ska gå till shopping. Hej och hå vad jag ska spara pengar. Panta burkar fick just en ny innebörd.

 

Är det någon av er som har varit där så berätta?! Jag och maken var i Florida som hastigast när vi åkte på vår bröllopsresa och den utgick i från Miami. Vi hann bara tillbringa två dagar där och var bland annat borta vid Everglades och åkte bland krokodilerna, men det blev inte så mycket mer än så.

 1. E inte alls avis

  E inte alls avis

  Upprepar detta femhundrafentioelva ggr för o se om jag tror på det själv, bara för att inse det hjälper inte….

  E SKITMYCKET avis ;(

 2. Universal Studios i Orlando, det BÄSTA vi har varit med om, alldeles underbart!!!! (vi var där i november några år sen så det var off/season, ingen kö, ingenting, bara in och åka, jag vill igen!! Florida Keys, Dolphin Research Center: http://www.dolphins.org/
  där jag simmade med Pax, drömmer om det fortfarande (läs gärna efter, ingen vanlig attraktionsställe om vi säger så..)! Everglades mit i mellan Orlando och Key´s.Underbart!!

 3. Åh, jag har visst missat chansen att få ställa frågor. Kan man möjligtvis få ställa en i efterhand?
  Jag var på bloggträffen förra hösten och det var ett par killar som gick runt och filmade, vad hände med den filmen? Har precis för mig att det pratades om att vi skulle få se den?

 4. Åh var du inte i Sawgrass Mill då? Det var vi;)
  Största eller en av de största outleten i USA ! Å dit måste ni såklart åka, jag vill också åka dit!!!! Inte avis utan glad att ni kommer iväg

 5. Ååhh… Jag har bott där och löööövar stället. Nu var d iof länge sedan men då var Sawgrass mall en finfin outlet att tillbringa en dag på….sedan älskar jag JC Penny och Burdines som fanns i en mall i Fort Lauderdale…
  Avundsjuk på er men inte missunnsam 🙂

 6. Morgonpigga (6 am lokal tid) hälsningar från Florida! 😉
  Landade med familjen sent i måndags kväll, igår återhämtning efter flygresan, idag blir det någon av parkerna i Orlando!

  Här kommer vi att skriva om resan:
  http://www.reseguiden.se/forum/resor/7208

  Redan konstaterat att utbudet av billiga hotellrum i Orlandoområdet är enormt! Vi bokade 5 nätter (Holiday Inn, ej frukost) hemifrån för under 1800 kr, för alla nätter och 5 personer! Och det finns ännu billigare här på plats. Området Kissimmee ligger bra till för Disneyparkerna och bil är ett måste!

 7. Åh, så underbart! Fantastiskt att kunna få nytta av gamla kontakter så där.

  Du ska absolut skaffa denna nyutkomna guidebok med tips till ”Ett annat Florida” (dvs inte turistfällorna, utan kanongod mat, bra shopping och tips på upplevelser): http://cdon.se/b%C3%B6cker/svanberg,_daniel/ett_annat_florida-23589571

  Författaren har tidigare givit ut guideboken ”Ett annat New York” och den är numera min bibel när jag är i NYC: http://newyorkmybite.blogspot.se/2012/10/ett-annat-new-york-unik-guide-till-new.html

 8. Kolla med KLM, dom har oftast väldigt bra priser. Till New York går det ofta att få biljetter för under 5000 kr, inom europa, t ex Barcelona, 2000.

 9. Jag ser också fram emot något. För en gångs skull har jag en anledning att fira in det nya året på riktigt! Du som är skumpafantast, kan du ge mig nått bra tips som inte kostar skjortan (fattig student)?

 10. Vi har åkt till Florida årligen i några år….vi älskar att köra runt kors och tvärs på de perfekta motorvägarna. Vi brukar stanna i tre-fyra veckor och därför tar vi alltid oss tid att köra ner till key west och stanna några nätter. ÄLSKAR key west.
  Ett par besök till Sawgrass Mills är självklart :-).
  Orlando är ju….artificiellt och roligt för barn…
  Att frossa i hummer och krabba är bara det värt resan.
  Det är så enkelt att turista i Florida, alla är glada och trevliga….maten är billig och supergod….faan……nu blev jag oxå sugen att åka igen….NU!

 11. Hej!
  När ni åker till Orlando för att gå på Disney World glöm inte att också besöka Universals Island of Adventures, även du och väninnan måste åka Harry Potter åkturen och Spiderman åkturen, jättejättekul (även om man passerat 40). Det finns ngr riktigt bra malls i Orlando, flera outlets (superduperbilligt). Vi i min familj älskar Florida och våra barn (tonåringar) vill inte åka någon annanstans än dit på semester. Att gå ut och äta är fantastiskt billigt och du som äter som en liten myra kommer inte behöva beställa egen mat, du kan äta av de andra i sällskapet (alltid sjuuuukt stora portioner). Hyr en skapligt stor SUV och ha så himla kul.
  Kram från Majsan

 12. Åh vad jag unnar er detta!!! 🙂

  Norwegian flyger 2ggr i veckan i juni till/från Orlando och Ft. Lauderdale. Priserna ligger mellan 2.500:- — 3000:- /resväg.

 13. Jag rekommenderar Premium Outlets i Orlando, men de finns lite överallt i USA så det kanske finns någon som är på närmare håll. Mycket billig shopping.

 14. Vi flög med British Airways Stockholm-London-Miami och betalade strax under 10 000 för två vuxna. Bra pris och ett jäkligt bra bolag 🙂

 15. Här kommer några nya tips:
  Om ni vill till en nöjespark som både har djur och berg och dalbanor åk till Busch Gardens i Tampa!
  På Ron Jon Surf Shop kan man hitta fina surfinspirerade kläder.
  Sen tipsar maken om bilauktion i Zephyrhills och Daytona speed park, där ni kan provköra dragracing. Det låter väl intressant!

 16. Hej Mona !

  Tack for en underbar blogg, jag bor i London men laser din blogg varje dag. Ett tips flyg till London forst och flyg darefter med Virgin Atlantic mkt billigare an BA och bra service och klass du vill val inte aka buss dit. Lang resa med tanke pa era dottrar.
  God Jul

 17. Halloj, gjorde Florida för ett tag sedan med barn 🙂 Mitt råd till Orlando, bo på en Diseny-resort! Då går man all-in, buss till och från parkerna – du ANAR inte hur stort det är. Sedan boka frukost med karaktärerna någon morgon så får ni Disney-traditionen avklarad.

  Du har redan fått bra tips på parker, det enda jag var besviken över var Sea World. Mina barn (6-12 år) gillade det inte. Maten var också urusel – späckhuggarshowen var det enda positiva vi tog med oss 🙂 Men det finns som sagt mycket annat i Orlando området!

  Tjingeling

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..