I goda vänners lag

Maken och jag jobbar så mycket så att de senaste åren så har vi inte orkat vara så sociala. Inte mer än nån liten middag här och var, här hemma.

Igår var vi hembjudna till några vänner här i finhooden. Våra barn går i samma klass och det är oftast den gemensamma nämnaren man har här.

Jag tänkte att jag skulle vara lite extra fin efter en riktigt jefla skitdag på jobbet. Tog på mig mina nya vita fina Plain Vanilla-jeans…som kanske är aaaningen för trånga.

(Tunikan ett klädprov från Plain Vanilla och finns inte att köpa, hehe, bara min!) Kom på att om jag gör en massa övningar så kanske de töjer sig lite.

För man får ju värsta fina rövalajnen i dom!

Men, det blev för mycket kassler-varning, så jag drog på mig andra brallor i stället.

Det är inte ofta jag har linser på mig nu för tiden men jag went wild’n crazy. Och sen drog vi.

Vi har dinerat med dom här tomtarna förr men en tråkig händelse har gjort att det nu gått två år sedan senast, men i går var det alltså dags. Jag har blurrat allas ansikten utom värdens, han läser nämligen min blogg med mycket nöje och är en speciell karaktär. 

Inte minst för det faktum att han är gift med en ärke-moderat, men själv är rå-kommunist. Man kan säga att den kombon inbjuder till en del diskussioner. Han ser rätt butter ut på bilden, men det är han inte. Har ett hjärta av guld och älskar att provocera människor på ett sjukt sätt.  T ex så var han och hustrun bjudna på middag hos ett nyinflyttat grannpar, som jobbar på UD, och han frågade bl a hur ofta de har sex och vad de röstar på. Out of the blue. Sån är han.

Som vanligt så glömde jag bort att man har på sig inneskor på middagar här i finhooden.

Lasse vet att jag är en sucker för champagne, så han hade ansträngt sig.

Men dom två flarrorna tog snabbt slut.

Här sitter Lasses hustru och öppnar nödprovianten. Jag blurrar henne eftersom hon har världens roligaste jobb. Hon jobbar på Ekobrottsmyndigheten här i Stockholm.

Dessvärre är hon lika boring som min kompis SÄPO-chefen, för jag fick inte veta ett skit!

Eftersom det var valborg så vankades det brasa. Ingen av oss vuxna hade nån större lust att hänga nere på ängen men insåg att åtminstone ett par av oss fick offra sig. Dock inte jag. Hade fullt upp med att koncentrera mig på champagnen..

Hustrun i huset är en av de skönaste människor jag har träffat. Första gången vi blev presenterade för varandra så jobbade hon som jurist på Socialstyrelsen. Jag, som är fördomar och förutfattade meningar personifierad, tänkte genast: ”Gud så jävla boring.”

My Lord så fel jag hade. Hon är så sjukt jäkla rolig. Och händig. Jag gick nämligen på toaletten vid ett tillfälle. Världens minsta, så jag var tacksam för att jag gått ned 43 kg för förr hade jag inte haft en chans att komma in där. Det visade sig att hon har kaklat och gjort allt själv.

Och när man lever med en man som endast kan hantera en skruvdragare, så blir man svårt imponerad av andra människors talanger.

Sen var det dags för middag och jag kan säga att jag på fullt allvar inte har skrattat under så många timmar på hundra år. Herregud vad det är underskattat att umgås med vänner. Fan så trött jag blir på mig själv för att jag inte engagerar mig mer i vårt sociala liv.

Maken och jag har rest en hel del. En gång levde vi ett annat liv där 7-stjärniga restauranger var vardagsmat. Typ.

Igår när vi kom hem så var vi rörande överens båda två: kvällens meny kvalade in på top 5 av alla restaurangmiddagar vi någonsin upplevt. Lasse visade sig nämligen vara en extremt duktig kock. Problemet är att det är vår tur nästa gång och jag känner att mina och makens skills inte på långa vägar är i närheten.

Å andra sidan så är det ju ingen som säger att man m å s  t e laga maten själv…www.catering.com. Eller så bjuder man alla på en sjuhelvetes välkomstdrink, som gör att de inte märker skillnaden på hotdogs och oxfilé.

Så får det bli.

Tack Lasse och B. Sjukt jävla kul kväll!

 1. Sitter på Gekås och tänker på dig… Det är väl inte konstigt alls, eller???! Hmm… 😉 Men kul har vi, dotera och jag!!

   1. Själv ska jag dit på Mån lr Tis 🙂

    istället för o sluta 16 på jag tors slutar jag 9 på fre o blir ledig lö-tis vilket jag inte tackade nej till 🙂

 2. Så´kul man har när man umgås med sina vänner. Synd att man inte gör det oftare.
  Men det är ju så att dygnet har bara 24 timmar och det är ganska mycket man ska hinna med på dom timmarna.
  Men det där med skor inne förstår jag mig inte på. Känns väldigt uppstyltat.
  Kram!

 3. Du är för rolig. På riktigt. Och din självironi är helt underbar.
  Du Mona. Byxorna och tunikan är jättesnygga på dig.
  Du är söt och vacker för 17. Fatta det.
  Trevligt ni verkade ha där i sofforna.

 4. Trevlig 1 maj!
  Så otroligt fin du är i de vita kläderna!!!
  Fick mig ett gott skratt när jag såg bild nr. 2, har nämligen själv försökt töja ut byxor precis på samma sätt, du är för rolig 🙂

 5. Byxorna ser skitsnygga ut.. Härifrån iaf 😉
  Hatar också så där tajta byxor så jag förstår att du bytte.
  Härligt med mycket skratt. 🙂

  Skrattade också en djäkla massa till Mia på MåBra kvällen i
  Malmö. Hon är fördjävla bra 🙂

 6. Vilken pingla du är Mona!! Blir bara med åren tycker jag 🙂
  Jeansen är jätteläckra, snyggt med toppen till! Jag är ju en sucker för armband så du får gärna berätta var du hittat det där coola med korset.

   1. Ooo, jättegärna! Har letat lite på nätet men inte hittat det nånstans. Maila mig så jag vet hur många pengar du vill ha.
    Kram

 7. Skitsnygga! Ska genast springa över till Mood gallerian. Alltså tack för att du intruducerat mig för Miss Me. Jag är ju en jeanstjej och har de flesta märken, men detta märke är magiskt. Har man ingen rumpa så trollar det fram en och har man en (som man själv tycker) för stor rumpa så trollar den bort lite. Du borde låta ”vanilj flickorna” få göra en blänkare här varje gång det kommer in en ny modell av Miss Me. Så man hinner springa och köpa innan de tar slut 😉
  Ha en bra dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..