Jag måste vara norra Europas tråkigaste fru

Jag tänkte på det här med försoningssex, som några av er pratade om igår. Är jag ensam i Sverige om att inte ha det?

Tror jag var typ 28 senast. Om ens det, för hur mycket jag än gräver i minnet så kan jag inte komma ihåg hur det känns.

Sen det här skiten med att inte gå och lägga sig osams, som prästfan och alla andra så fint diktar om: glöm det. Det är ju jättefint om man inte är osams, men vi är två alfahannar, som förvisso i grund och botten har en stark kärlek, men som dessutom jobbar intensivt tillsammans, så det där går fetbort. Ibland är jag till och med sån att, om det har varit f ö r lugnt ett tag, då måste jag veva igång ett tjafs för att få lite utlopp.

Hua mig vilken hemsk människa jag är va?!

Tro inte för en sekund att det är synd om maken för det kan jag lova att det inte är! Vi är lika dumma båda två.

Men, att hålla på och försoningssexa varje gång…orka!

 

 1. Min ex man hade en klart udda uppfattning om försoningssex. Han kunde mitt under de stormiga grälen slänga ur sig att vi skulle ligga. Inte för att bli sams utan istället för att bråka.
  Jag försökte tålmodigt förklara att försoningssexet och liggandet sker när man bråkat färdigt men det gick aldrig riktigt in i hans arma skalle.

 2. Men Mona, jag förstår inte riktigt. Vill du ha det så? Jag menar inte jobbsituationen utan din och makens sätt att lösa konflikter. Jag är inte ute efter att döma dig, om du är tillfredsställd med er situation så har jag inga problem med att acceptera det. Men, det finns inget som är skrivet i sten. Beteenden har orsaker och det finns möjligheter att träna om beteenden, om man vill och orkar. Familjeterapi, parterapi, konflikthantering osv. Av egen erfarenhet gör det underverk för destruktiva och negativa sätt att hantera problem och konflikter i en relation. För, det behöver inte vara kärleken det handlar om bara för att man går för att få rådgivning. Tvärt om kan man som par unna sig det, göra den investeringen i relationen, just för att det finns en stark kärlek som gör att man orkar bry sig. Ville egentligen bara hinta om att det finns alternativ, att det går att göra något åt saken och att det inte måste vara krigstillstånd, om man inte vill

 3. Med tanke på alla era bråk hade din husmus fått smaka ett par gånger i v.
  Jag är precis som dig när det gäller att ”veva igång ett bråk”
  Men sen är jag också en kåt sate… För försoningssnusket är det bästa snusket!

 4. Alltså, om vi skulle bråka och ha försoningssex varje gång så skulle vi inte ha tid med något annat än att bråka och sexa. Vi skulle inte ens ha tid att jobba. Och för det andra, när jag är osande arg så är INTE sex min första tanke. Snarare vodoonålar och andra illvilliga tankar. Jag vill ju inte porra mig med någon jag är skitarg på. Herregud, jag blir ju förbannad på honom vid bara tanken.

  1. Jösses vad jag instämmer med dig Victoria!! Min man (som jag älskar väldigt mycket) blir nästan helt IQ-befriad när vi grälar och får igång ALLA mina motorer med världens vrål. Dessutom passar han på o dra igång bråk när jag har PMS, snacka om smart va?? Det som händer är att jag blir så jädrans frustrerad när han inte vill se mitt synsätt eller lyssna på mina resonemang (utan e så fokuserad på det HAN vill ha fram) så skulle han försöka peta på mig då för lite Hootchie-cootchie…ja då skulle risken vara MYCKET stor att jag nog skulle skalla honom istället! Nä, hett försoningssex är INTE min melodi o dessutom måste man va i samma rum om det skall kunna genomföras…rätt svårt när man e så ilsk att man jagat ner mannen i källaren för att inte blodet skall flyta.. Tur man har självbehärskning o inte gör verklighet av sina tankar =O)!!

 5. Jag har haft försoningssex en gång i mitt 25-åriga liv. Det slutade med att han dumpade mig dagen efter. Via sms. Efter nästan två år ihop. No more försoningssex säger jag bara.

 6. Har heller aldrig förstått begreppet- krävs helt andra parametrar för mig att gå igång sexuellt än bråk =)

  På nåt sätt kan jag inte påminna mig om motsatsen heller? Att bråk skulle vara ”uppfriskande” i största allmänhet. ”Utrensande” osv.

  De jag ”bråkar” med är på svarta listan resten av jordelivet. Jag är en långsint djävel och glömmer aldrig en oförrätt-

  – Jag försöker vända å vrida på saker för att försöka förstå hur en del tänker och vill helst inte ”dräpa” med min vassa tunga. Kommer jag till det läget är det smulor och en våt fläck kvar (symboliskt talat) av ev antagonister.

  Missförstånd kan alltid klaras upp. Ren dumhet är svårare.

  Ha en bra helg, jag var ledig onsd denna vecka (jobbar hela helgen) å är ledig måndag och torsdag nästa vecka (jobbar även då hela helgen)

  – Jag är lindrigt road, men det är bara att bita ihop!

 7. Håller m dig. Men önskar att jag kunde ha det, ser så trevligt ut på film när de blir helt galna, haha! Men det omöjligt att ta i personen ifråga så nej aldrig!
  Nu är det ju mig själv jag ska ha sex m eftersom jag är singel m jag tänker på gamlöa förhållanden o hur jag kände då..

 8. Tycker inte du är dum, fasen, man måste ju rensa luften. Jag å min make jobbar å lever ihop å tjafsar nog lika mkt som du å din make. Men det känns alltid bättre efter ett tjafs än precis innan 🙂

  Men ngt helt annat…. jag kan fortfarande inte smälta ditt nya projekt…Om det är vad jag tror.
  Men jag har, i säkert flera år sagt att när jag har lite mer tid på vår ”offseason” ska jag starta en webbhandel där kvinnor kan köpa ett kitt med de mensskydd/trosskydd/läckageskydd de behöver och förhoppningsvis även beställa ett abonemang och få det månadsvis…. VAD ÄR DET JAG SER SEN PÅ DIN BLOGG!!!

  Alltså fan att jag ska vara så seg ( läs ha för små barn som tar all min ”lediga” tid)

  Jaja, lycka till får jag väl säga 🙂

 9. Herre jääääävlar vad det skulle liggas i Finhooden om ni hade försoningssex!!!
  Du skulle gå som en jävla cowboy! Hahahaha!

 10. men vem fan vill kn*lla när man varit förbannad!! När partnern har varit idiot o sagt o gjort fula saker!? Jo men vad tänd jag blir då! Nä nä nä ..då får han jobba lite för att få till det sen!

 11. Fast det är inte så dumt med försoningssex… jag verkar ju iofs var jävlat ensammast här på din blogg som tycker det. Men så är det.

 12. Här blir det min själ inget försoningssex heller!!! Usch bara tanken av det när vi är osams o arga…brrrr
  Nä då går det inte att tänka på sånt då+att man blir så in i helvetti trött i huvudet när man bråkat-orka sexa då…
  Så inte är du onormal inte!
  Kram på dig!
  Mia

 13. Här är det också mycket heta känslor ibland. Och försoningssex är absolut inte att tänka på då. Har vi bråkat somnar vi alltid osams, men konstigt nog vaknar vi alltid sams. Tror vi behöver lyfta på locket ibland men ändå är trygga i att det absolut inte innebär skilsmässa.

 14. Hej Mona
  Jag är ju ganska ny här på bloggen och en sak har jag förstått och det är att ni har en stark grundkärlek (härligt) som sedan visar sig i olika skepnader. Dessa skepnader älskar vi som följer er….Ni har karaktär om jag säger så 🙂 Ditt namn var Alfahanar…
  Försoningskärlek 3 ggr om året är härligt men en gång i veckan NIx, så jag håller med. Men när har ni den här härliga sexet då som man kan får då och då och leva på väldigt länge. Inga detaljer tack… utan jag tänker vad har han gjort för att tända upp dej?

 15. Mona. Jag bara ”Älskar din ärlighet”
  jag är likadan ” jag vill ha uppmärksamhet, omtanke, mysighet” om jag ska släppa till.
  Brukar säga till min gubbe, bry dig om mig om du ska komma till. När vi varit osams
  Jag tror att du genom din ärlighet tar upp något som är vanligt. Så somna osams med gubben du om du känner för det. För finns KÄRLEKEN, så tål den det. Kram Tarja

 16. Läser din blogg varje dag men kommenterar inte så ofta. Men har funderat lite på det du säger om gräl . Jag har tillämpat ända sedan första relationen för 30 år sedan att när det brann i huvudet på mig och min dåvarande under 20 år så innan det sas för många dumma saker till varandra så tog jag på mig jackan och gick ut. En promenad som kyler ner skallen gör att båda hinner lugna sig tills man är tillbaka. Ibland så hade det runnit av oss eller så kunde vi lugnt diskutera vidare. Och allra bäst om det under promenaden regnade för då kunde man lipa hejdlöst utan att någon man mötte undrade varför man var våt i ansiktet. :-). Ett tips jag delat med mig till båda utflugna döttrarna. Men med nuvarande karl har det inte blivit många promenader i regn kanske för att vi träffade varandra senare och med åren bråkar man inte om samma saker längre som var skitviktigt för en när man var yngre.

 17. Legat lite efter med bloggläsande så kommenterar först nu. Försoningssex? Glöm det, varför inte se det som utlopp för frustration och ilska istället. Inte ha sex för att bli sams, men det kommer att bli resultatet… Se det som ett ”straffknull” (hemskt ord som ger dåliga vibbar, men jag tror att du förstår min poäng) Alltså inget gulligull och göra maken en tjänst utan helt enkelt sex för att släppa på spänningarna. (För vad är bättre på det än en fet orgasm?)
  Det var mitt förslag, men jag är ung nog att kunna vara din dotter så vad vet jag… Men sex gör att man mår bättre..
  Tack för att du får mig att kissa i byxan (helt allvarlig, fött två barn) varje dag. Du är bara så jävla rolig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..