21-åringen..

..mår mycket mycket bättre. Yrseln och huvudvärken är borta. Hon har bara ont i ryggen efter blood patchen, men det går över. Dock har hon kvar domningar och stickningar i sitt ben och sin tumme…det vi från början sökte vård för. Men hon säger att hon kan leva med det, ”bara yrseln och huvudvärken försvinner”. 

..och de har inga svar på vad det kan vara men det är inte MS, Borrelia, hjärntumör, hjärnhinneinflammation m.m.

Tack för att ni har brytt er om henne. Jag var rätt orolig där ett tag ska jag erkänna.

 1. Skönt att hon mår bättre!
  Något som slog mig… Boka tid hos en duktig sjukgymnast, kanske är något så enkelt som att något hamnat i kläm? 🙂

 2. Skönt att hon mår bättre. Det låter bra att hon går till en naprapater. Det är säkert nåt som ligger i kläm nånstans. Ha en skön söndag nu 🙂

 3. Hej Mona!
  Skönt att din dotter mår bättre, låter fruktansvärt det hon har utstått!
  Själv så hade jag yrsel dygnet runt i ca 6v efter en trafikolycka, och det var det vidrigaste som jag varit med om. Stor kram till er! / Carro L

 4. Skönt på ett sätta att det inte är någon ”konstig” sjukdom men skumt att man inte kan hitta varför tummen och benet domnar bort. Hoppas att även detta läser sig med lite ”knotknäckeri”.
  Ha dé bra!
  Kramar

 5. Åh så skönt att hon mår bättre! Hoppas att ni får reda på vad domningarna beror på bara.

  Sedan har jag en liten fråga till dig Mona. Jag gjorde en GBP för två veckor sedan och börjar redan bli nervös för det här m att tappa hår. Har långt tjockt hår nu och inser att så inte är fallet om några månader… Du köpte väl lite piller mot håravfall? Vilka? Fungerade det? Vill ju inte bli flintis….

  1. Du ska köpa tabletten Hårkontroll på apoteket. Den är bra mycket billigare än den sorten som brukar rekomenderas + att den innehåller mer näringsämnen för hår och naglar. Två tabletter om dagen ska man ta. Kom ihåg att den inte bara funkar på håret på huvudet utan allt hår. Fast vad gör det att man måste använda hårborttagnings krämen lite oftare så länge man får behålla håret på huvudet 😉
   Jag började använda de tabletterna när jag tappade håret pga akut stress och de funkar väldigt bra. Sedan, om du inte redan använder det, så rekomenderar jag Aussie schampoo, balsam och hårkur. Säljs på Åhléns och Rusta. Kanon just för långt hår. Det är visserligen lite dyrare men fantastiskt drygt och bra, jag använder inget annat märke längre.
   Skulle du tappa mycket hår så kom ihåg att det är för att kroppen fått en liten chock, det kommer att växa ut igen. Fokusera på att ditt liv kommer att bli så mycket bättre nu efter operationen.

 6. Vad bra att hon har blivit bättre! Finns inget värre än när ens barn (hur stora de än har blivit) inte mår bra. Jag har en nittonåring som är väldigt lättstressad och får problem från både magen och urinblåsan när det är mycket omkring honom. Det är förstås socialt handikappande och även om han nu går och pratar om det här och kommer att få hjälp så småningom, tycker jag så synd om honom. Och känner mig handikappad på nåt sätt, det är liksom inte mycket jag kan göra mer än att uppmuntra och stötta.
  Ha en skön söndag (hoppas du får vara ledig idag)!

 7. Jätteskönt att hon är mycket bättre! Har ni kollat med någon sjukgymnast eller vad de nu heter? Jag hade en nerv mellan femte och sjätte nackkotan som ”fastnat”. Detta gjorde att min vänstra arm och framförallt handen domnade helt bort. Fick göra lite övningar i någon vecka eller 2 och sen blev det bra!! Ha en toppendag! 😉

 8. Hej Mona! Skrev nyss ett inlägg, men det verkar försvunnit. Skönt att din dotter är på bättringsvägen! Att ha yrsel är verkligen fruktansvärt, själv hade jag yrsel i ca 6v dygnet runt efter en trafikolycka, jag kunde vakna mitt i natten och kräkas efter som allt bara snurrade…. Så jag förstår vad hon menar när hon kan stå ut med det mesta bara yrseln försvinner! Stor kram till er båda! /Carro L

 9. Såååå skönt att hon mår bättre.

  Hoppas de kan komma fram till vad domningarna
  beror på också.

  Men förstår henne.. Att bara man slipper yrseln och skallvärken så.

  Förstår att du varit och är orolig.

  Barnen är ju ens allt.

  Kraaaaaam

 10. Ååååå vad skönt för henne!!!!!
  Gött att dethjälpte!
  Hoppas det andra ”bara” är nåt som är i kläm ( kan vara tillräckligt besvärligt) .
  Det var skönt att höra! Har tänkt på henne en hel del.
  Stora kramar till er!

 11. Får väl börja att säga att: härligt att höra att 21 åringen mår bättre!
  (Annars skenar tanterna här inne för vad jag tänkte säga nu, å dom vet ju inte ATT jag bryr mig, på riktigt)

  Jo! Cava, champagne, bubblor. Efter att ha sett reklamen här på din sida så rekommenderade jag min kollega J att köpa Chill Out Sparkling, med bubblor. Och han gav den 8 av 10. Tydligen fantastiskt god! ”Inte som champagne”, men just att det står champagne på flaskan sätter ju guldkant på livet, fast att en prosecco eller cava kan vara godare. 65 kr VS 365 kr, 🙂
  Så, hur smakade dom där flarrorna du fick av din bloggmaster?

 12. Domingarna och stickningarna kan bero på att en nerv ligger i kläm. Ett alternativ är att besöka en osteopat. Kram hoppas allt blir bra med henne!

 13. Jag tänkte också på naprapat. Jag vaknade tidigare i höstas och ena handen var helt bortdomnad och jag hade stickningar i armen. Pratade med en fysioterapeut och han sa att det helt säkert var en nerv i kläm. Inget farligt alls. Inte speciellt behagligt dock.

 14. Det är en lättnad att höra att hon är på bättringsvägen. Bara att hoppas på att domningarna också försvinner eller att det går att få bukt med dem. <3

 15. Hej! Vad skönt att höra att hon mår bättre! Jag får också domningar ibland och blir jätteorolig, men går regelbundet till sjukgymnast och kiropraktor för att få hjälp med min bråkande rygg samt nacke och axlar. Det är antagligen nerver som kläms, hos mig har de sagt att det är för att jag är så grymt spänd i nacke och axlar (vilket också leder till att jag får migrän). Men styrketräning och stretching hjälper mig! Har blivit så mycket bättre! Styrketränar din dotter något? Tänkte på att hon har väl också migrän? Mitt huvud och min rygg har bråkat med mig hela livet (jag är 26) men med korrekt styrketräning med övningar jag fått av sjukgymnast har jag faktiskt blivit bättre, får migrän mer sällan osv. Med starkare muskler, och att arbeta med RÄTT muskler, så kan andra muskler få slappna av. Så jag tipsar verkligen om träning för tjejen om hon inte redan håller på med det vill säga 🙂
  Kram på er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..