Och hur gör man nu?

Tog vår lilla bil för att åka nånstans men efter några hundra meter så känner jag att det var nåt konstigt plus att det lät skumt. Jag blir nervös, vänder bilen och kör hem, för att i stället ta jeepen. När jag kliver ur bilen så ser jag det här.

Grattis. Mitt livs första punka.  Jag låtsas som om det regnar och tar den andra bilen. Om jag inte tänker på det så har det aldrig hänt. Det är väl så det funkar va?

Inte det inte.

Så vad gör man nu? Ringer man något 020-nummer så kommer det nån och fixar?

Eller går man och lägger sig och när man vaknar så har nån fe varit här och svingat sitt spö?

Ja, så gör vi.

I´m so fiffig.

 

 1. Jo blunda å titta åt andra hållet funkar JÄTTEBRA mot punka…

  Annars tar man loss däcket å det göra man genom att använda en domkraft…som följer med bilen…den ligger oftast på samma ställe som resevdäcket. Man sätter dit domkraften BAKOM däcket mellan bilen och marken lossar muttrarna på däcket vevar upp bilen med hjälp av domkraften…tar dän det trasiga och sätter dit resevdäcket SKRUVAR fast muttrarna för hand…sen säker man ner bilen och drar efter med fälgkorset kastar i det trasiga i skuffen å lämnar in på närmaste däck verkstad.

  Eller så tar man loss däcket tar med det till en däckfirma får dom att laga eller sätta dit nytt…sen åker man hem å monterar dit det nya fina däcket.

  Ska du ha hjälp?? Ring poolia…Inte mig jag åker inte för att hjälpa till med ett trasigt däck…om nu inte du betalar bra dvs

 2. hahhahhaha..det kan ju funka men bäst är ju att ta loss däcket och ta det till en däckfirma och laga punkan….lätt som en plätt storstadsfrun..;)

 3. Hahaha du har knäckt koden! Man låtsas som det regnar så blir det fixat, man kan vara tvungen o stå ut med några svordomar från den man delar ungar med men…det överlever man!
  Ha en fab dag så ska du se att det platta på däcket snart e försvunnet =O)!

 4. Eller så plockar du fram domkraften, hissar upp bilen, använder dina massiva armmuskler, skruvar bort bultarna, lyfter av hjulet, plockar fram reservdäcket, sätter på det, glöm inte att skruva fast bultarna (!), slänger in det trasiga i bagagen för att lämna in på verkstad på måndag, kör till Statoil och kollar lufttrycket – och fortsätter dagen som inget har hänt…

 5. Japp, man lägger sig och glömmer bort det hela. Samma sak hände mig för några år redan..jag uträttade mitt ärende sen åkte jag hem och parkerade…gick in till maken och låtsades som ingenting..när han skulle ta bilen så va det visst punktering..nämen ojdå!! Han bytte däck och jag satt i soffan..perfekt. 🙂

  Och sen skilde vi oss.

 6. Det finns säkert en domkraft i skuffen på bilen och, förhoppningsvis, ett reservdäck. Kolla i instruktionsboken var du ska placera domkraften, hissa upp bilen, lossa hjulmuttrarna med ett fälgkors eller en stor hylsnyckel (KAN vara lite segt ibland om hjulmuttrarna sitter hårt, har hänt att jag har stått på hylsnyckeln för att lossa muttrarna). Ta loss hjulet, sätt ditt reservhjulet (eller låt bilen stå på domkraften eller en pallbock om du kan fixa ett nytt däck under dagen) och åk och köp ett nytt däck. Stor risk att du måste köpa en ny fälg också eftersom du körde en bit på den.
  Ett tips är att ha arbetshandskar och oömma kläder på för det är garanterat ett skitigt jobb att utföra. Inget bling-bling där inte.
  Men tänker du bara på det ska det nog fixa sig! Se där, bra kvinna reder sig själv!!

 7. Självklart låtsas man som man aaaaaaaaaaaaaaaaldrig set det o sen låter gubben upptäcka det o därmed får ta tag i det 🙂

 8. Äsch, var lite förvirrad i första kommentaren. Du lossar självklart hjulmuttrarna INNAN du hissar upp bilen. Annars blir det svårt!

 9. Om ni har en sån försäkring eller tecknat något extra från typ falck bil så kan ni ringa ett nummer så ordnar det sig.
  Eller så tar ni av däcket, sätter på extrahjulet eller låter bilen stå på domkraften och tar sen det trasiga däcket till någon av verkstäderna på ulvsundavägen 🙂

 10. È inte du gift? É det inte det man har sin man till? Säger hon som inte har bil utan åker buss jämt och ständigt…

 11. Det där grejjar du lätt själv, det är inte svårt, med tanke på att du bygger montrar å sånt så
  lär du ju inte ha tummen helt mitt i handen! Kan vara bra att kunna.
  Jag som åker på öde landsortsvägar sena kvällar skulle hamna riktigt i knipa om jag fick en punka och inte kunde fixa själv.

 12. hahahaha du driver med oss ? =) hahahaha … ja ta reservdäcket, ta med dig punka däcket till en verkstad..tjing tjing.. eller så betalar man dyrt för att få ngn nisse å hämta bilen …

 13. Om du inte hade bott på andra sidan stan så hade jag kunnat komma och göra det åt dig. Jag har inget körkort men byta däck kan jag och tycker till och med att det är kul.
  Det är skitigt och härligt och man måste ta i. I love it 😀

 14. Väry fiffig! Vet du, jag vet inte varför, men häromdagen tänkte jag på dig. Det var när jag för (väldigt) ovanlighetens skull traskade utanför byggnaden där jag jobbar för att käka lunch på wanna-be flåd-lunch-hak (det var kasst så bite me in the ass för helvete). Samma dag passade jag på att jobba extra mycket sent. När jag skulle åka hem så upptäckte jag att någon hade stulit min jacka som hängt precis i närheten av min plats i ett underbart öppet kontorslandskap. I panik ringde jag karl-sloken och skulle berätta när jag kom på att jackan nog hängde på lunchrestaurangen. Som var JÄTTELÅST. Som inte hade ett enda panik-telefonnummer att ringa varken på dörrar, eller web eller nåt. Ingen att muta för att komma att låsa upp alltså. Jag såg den. Jackan. Den hängde där innanför fönstret och retade mig. Med mina bilnycklar i fickan. Efter att ha fegat ut på att slå sönder rutan, och snålat ut på taxi-hela-vägen-hem-varianten, så traskade jag surt iväg (med arton väskor som vanligt) till busshållplatsen. Pendeltåg på det. Karl-slok fick hämta vid tågstationen, eftersom till vischan där jag bor går det en buss varannan timma, och jag lyckades konstigt nog inte synka med den. Varför tänkte jag på dig tro???

 15. Men, har ni hade Volvo-assistans? Då är det väl bara att ringa dem! Annars tycker jag också att grann-slyngeln ska fixa det.

 16. Otur, men du tog dig hem ”på egen maskin!”. Själv fick jag idag stopp på E4:an…Det blev bärgningsbilen hem. Inte kul, hade helt andra planer… Men men kunde varit värre! Trevlig fortsättning på söndagen!

 17. Ja, jeg havde sat mig ned ved siden af, eller bag bilen og tudet…i håb om at en sød og empatisk person som var stoppet for at hjælpe 😉

 18. Jag får punka varenda jävla sommar, fattar själv inte hur jag bär mig åt. I skrivande stund står bilen ute på jobbets parkering med en skitstor skruv i vänster framdäck och väntar på att få nya däck om en timme.

  Dock vägrar jag lära mig att sätta på reservhjul och sånt. Jag ringer varendea man jag känner, därrar på underläppen och låter sådär härligt nödställd. Funkar varje gång.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..