Om igår

(Tack Helena för bilden!)

Okej, inatt kom de riktiga nättrollen fram så jag har nu stängt möjligheten att kommenterarerna publiceras direkt. Jag måste alltså godkänna dom först  men don´t worry, jag är snabb.

Har funderat på om jag ska börja kalla talibanen vid hennes rätta namn så att folk inte blir så jefla irriterade, men sen kom jag ju på att det är är m i n blogg och jag bestämmer a l l t i den.

Himla bra att jag påminde mig själv om det.

Nä, om man skulle ta och sätta på sig förklädet och gå upp med frukost på sängen till älskade maken och viska ljuvt i hans öra. Kanske sexa lite också.

Och sen gå in till min älskade, underbara, vackra taliban och väcka henne.

Eller så skiter jag i det och drar till jobbet.

Och lämnar ironin hemma.

Ny dag, nya möjligheter och framför allt på bättre humör. Nu kör vi!

 1. Helt rätt….gör va fasen du vill härinne!!!!

  Gillar man inte vad du skriver finns det massa andra Bloggar o Forum o hänga på
  Nätet e fullt med massa olika siter så det finns nog något som passar alla nånstans

  Själv stannar jag här o kysser din röv lr va fan det nu va vi gjorde så länge det passar mig 🙂

  1. Dessutom så länge dina barn + make vet att du älskar de så kvittar det vad någon/några läsare påstår om vad du skriver om de o kallar de för i din blogg.

 2. Se till att göra dagen till en riktigt bra sådan! Och se till att få lite sol på näsan, det mår man genast bättre av! 🙂

 3. Tråkigt för dig Mona, och en hel del mer jobb att godkänna alla kommentarer.
  Vi är många som älskar din blog precis som den är, kör ditt race<3

  kram Carina

 4. Alltså, jag måste bara…MÅSTE…säga en sista sak – för jag och mitt arsle blev en smula förargade över att bli kallade rövslickare.

  Lägger ingen värdering i vad du kallar barnen, epitetet Taliban har jag läst som något positivt på sista tiden (jmf Gestapo), och du visar ofta hennes ordningssinne och hur bra hon är på andra grejor. 20-åringen hette ”tonåringen” jävligt länge, vilket isf är lika laddat beroende på vilket humör man är på. Och maken är en galning, tom så jävla galen att han vill bli utlämnad i bloggen och att Mona skall blogga om honom.

  Och jag är ruskigt övertygad om att Mona älskar allihop, för jag har kallat min man värre saker än ”idiot” utan att skämmas.

  Det är snarare bloggar utan ironi och en gnutta självinsikt, eller FB-statusar där livet är perfekt, barnen står som väldrillade jugendgossar, hundarna är vältrimmade och där tom silverfiskarna ligger i formation på golvet, och mannen kommer med rosor varje dag. Det tror jag inte på. Bakom en sådan fasad tror jag snarare att det gömmer sig en vansinnigt deprimerad människa som till varje pris skall ha fasaden uppe. Och så en jävla massa hjärtan på det. En människa som skriver på det sättet är för mig totalt ointressant för jag kan dels inte relatera till det, och dels tror jag att maken dragit till älskarinnan för en a****ning före midsommar.

  Pardon my French, men hos Mona är det ”hemma”. Min man är dum i huvudet ganska ofta. Hunden är uppfostrad och katten skiter på tavelramarna. Men då skriver jag om det. Inte ”Åhh det är måndag morgon, en ny jobbvecka med snömodd – men jag tar min powerwalk ändå för livet är härligt”. Som sagt…helt jävla ointressant. Och högst troligt osant 🙂

   1. Fan, jag glömde cupcakes! Givetvis skall det vara cupcakes, med HEMGJORT strössel. Sorry, var inte meningen att glömma något av det viktigaste.

    Och sedan är min hund inte ”uppfostrad” som jag skrev, han är ouppfostrad däremot. Men han är min, och jag dyrkar honom 😉

 5. Det är ju för din underbara humor o ironi vi läser din blogg.
  Kan man inte läsa mellan raderna o förstå så kanske man ska byta blogg?
  Eftersom du skriver så mycket om din lilla taliban så förstår man hur mycket du älskar henne. Vore värre om du aldrig nämnde henne
  Jag har en dotter som i 16 år gått under smeknamnet Gremlin btw
  Kram o tack för en underhållande blogg!

 6. Var dig själv Mona, det är ju därför vi är här och läser. Jag läser inte någon annan blogg som handlar om livet i allmänhet/mode/vad-man-nu-kan-kategorisera-dig men den här är ett dagligt glädjeinslag i mitt liv.

 7. Vi som har följt dig ett tag vet om att namnet på Talibanen är menat med kärlek. Vi älskar din blogg oavsett vad du kallar henne. Hoppas att du får en bra dag.

 8. ”silverfiskarna ligger i formation på golvet”
  Moahahaha haha!
  You made my day, Victoria!

  Nu vet jag varför jag behöver minst en daglig dos av Monas Universum!
  Läser en del bloggar, men det finns ta mej f*n ingen som har så sköna ”rövslickare” som
  slappröven Mona!
  Aj lavv jo ål! Och Mona: det är tack vare att du e som du e som vi blir som vi e, när vi nu inte blev som vi skulle…..eller nåt!
  Peace!

 9. Mona! Jag älskar dig! Du skriver så intressant, kul, uppfriskande, knäppt, galet m.m. jag kan fortsätta hur länge som helst. Underhållande läsning som speglar verkligheten!
  Varför är vissa så allvarliga?! SLAPPNA AVVVVVVVVV!!!!

  Fortsätt skiva som du alltid gör…annars lämnar jag! Och de som inte gillar det….so what!

  Kram och glad midsommar!

 10. Skulle vilja skriva nåt skitbra, men läser att det är redan skrivet! Varför ska man läsa om powerwalks och nån som har kokat en kubik rabarbersaft, borstat skorna på folk utanför IKEA, whatever…
  Mona, jag älskar ditt universum, men jag har också förmågan att förstå ironi vilket inte alla har – ironi borde finnas med i skolans läroplan!

  Fortsätt jeflas!
  Maria

 11. Det finns tyvärr så många missunsamma, tröga och bittra människor där ute i cyberrymden. Skit i dem och skriv som du alltid skriver! Det är ju därför vi hänger här hos dig!

  Sen finns det förmodligen de som hellre vill befinna sig i Utopia, men då har de kommit till fel blogg. Det här är en av de mest realistiska bloggarna. Keep up the good work!

 12. Tycker att Victoria och Cata L sammanfattar det bra! Jag är här lika mycket för dina läsares kommentarer som för dina inlägg. Spelar ingen roll hur uselt man mår, går man in i Monas Universum så blir man alltid gladare. Om jag slickar röv nu? Nej inte ett dugg, jag är bara ärlig. Fortsätt vara dig själv Mona, det är trots allt därför vi följer dig slaviskt 😉 . Nej nu ska jag passa på att göra skinande rent inför midsommar, göra blomsterkransar till mig och min lilla ängel till son och förbereda för morgondagens trerättersmiddag….eller inte.Tar med pojken till dammen och matar fåglarna istället. Mycket roligare, mycket mindre jobb.

   1. Jag har inte heller sett vilka som vann, och när jag bläddrar ner så hittar jag finalisterna men inte vilka som vann 🙁

 13. Darling, Mona, darling! Jag har läst lite vad som har stått, vill liksom inte läsa crap så jag hoppar över sånt. Jag vill heller inte hoppa på NÅGON med att kalla denne bitterf…. Det är same same för mig. Klart du får skriva vad DU vi i din EGEN blogg, fan vore annars. Å visst ska du fortsätta kalla dottern för talibanen, då du har en förklaring till det sedan långt tillbaka. Romantiken flödar inte alltid hemma hos mig heller, då jag upptäckte sent i går kväll att vi firade 7 årig bröllopsdag för 3 dagar sedan :s, t o m gubben tyckte att det kändes pinsamt!

  Nej, skriv vad du vill och det är bara olyckligt att du måste godkänna innan publisering. Jag kan bara hålla med MissK som skrev tidigare att jag kysser gärna din (platta) röv så länge det passar mig!

  Puss och kram och nyp i stjärten. Hoppas du får en trevlig midsommar med gott bubbel i glaset.

  I´ll be back, trust me

 14. Morsning Mona!
  Hamnade här för några månader sen och fastnade direkt. Älskar ironi,absurditet,galen humor och tycker att du skriver enormt bra.
  Skit i surkärringiarna som härjar,att såra och göra folk ledsna är det som gör deras dag. Ignorera och låt dem inte få näring att fortsätta.
  Fortsätt precis som hitills,vi är mååånga som gillar dig och det du skriver! 🙂
  Kram fr en håla i Norrland

 15. o det är så vi vill ha det! just att bloggen är din, det är ju därför vi är här! Skit i nättrollen!! O sluta aldrig kalla talibanen för talibanen!!

 16. Här hemma går sonen under epitetet ”Lill-Hitler” när han härjar loss. Ibland även kärleksfullt mig och maken emellan. Herregud, om folk bara kunde ha lite HUMOR!

 17. Imorgon dricker vi bort nättrollen! … På lördag vaknar vi med endast rosa elefanter, kanske lite ångest, men med fantastiska minnen.. Seså! ;))
  Vill man kan man ju börja redan idag om det skulle kännas bättre 🙂

 18. Jag tycker inte att du ska godkänna kommentarer innan dom publiceras. Det är ju du som mår dåligt av dom och du måste ju läsa dom oavsett.
  Bättre att visa alla kommentarer så du kan få medhåll av oss som faktiskt vet var du går för.
  Annars sitter du ju bara där själv och är irriterad.
  Det är vad jag tycker.

 19. Glad midsommar bästa Mona och alla hangarounds! Jag kallar mig trollet här men är ABSOLUT inget ”nät” troll, rövslickare eller fårskalle. Mitt smeknamn trollet går låååångt långt tillbaka i tiden, men det är en annan historia….Jag tror att dessa människor som nån gång då och då (tack o lov inte så ofta) kommer med sina kommentarer här har alldeles för lite att göra i sina liv, utan måste fylla sina dagar med att hitta fel på andra, gnälla att det regnar eller att solen skiner, sprida dynga osv, är så synd om ”mig” alla andra har det mycket bättre, är missunnsamma och avundsjuka alltså är aldrig nöjda, men hallå hur svårt kan det va???…. var och en är ansvarig och gör sitt liv till vad det är, sen att man går på käftsmällar så man flyger i backen, blir sviken, förrådd, utnyttjad what so ever….det är ditt eget val hur du hanterar det och går vidare hur jefla tungt och jobbigt det än är, men det är bara du som kan göra det själv och göra det bästa i situationen….men för att återgå till dessa kommentatorer så tror jag inte dom har den förmågan utan bara tycker synd om sig själva osv och för att må bättre så klankar dom ner på andra och hittar fel …men hallå till dom….gillar man inte Monas blogg och kan läsa mellan raderna hon har förövrigt den mest ärliga blogg jag har läst, skriver sånt som vi övriga bara tänker men inte vågar säga högt, bjuder på sig själv och sin vardag det hon vill och kan, sen är det nog massor som hon inte lämnar ut här, men det är helt och hållet hon som bestämmer det själv… Det är ju faktiskt hennes egen blogg och har nån missat det så finns det en enkel lösning om man har problem med det…..sluta för sjutton att läsa bloggen och låt oss andra som gillar att hänga med Mona här göra det i en trevlig atmosfär utan en massa avundsjuka, tråkiga kommentarer och påhopp…..Mona snälla du …..fortsätt vara den du är och skriv som du vill och vi som lärt känna dig genom din blogg förstår din ironi, dina skämt, din härliga humor och kan läsa mellan raderna….Kram och trevlig midsommar!

 20. Håller med alla som kommenterat tidigare angående din blogg, du ska skriva och vara som du är = Mona, det är ju därför så många älskar din blogg…. Skit i alla grinkärringar eller vad det nu är, dom behöver ju inte vara här inne och läsa, eller……
  TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER ALLIHOPA! Själv ska jag och mannen vara hemma själva för han har beredskap på vatten/rörnätet över helgen, så det blir väl sill och potatis och ett glas lättmjölk i morron……!!!!???

 21. Blæs du på, hvad visse personer mener om dig, dine piger og din måde at skrive din blogg på. Det er din blogg – ja, og du kan skrive hvad f** du vil, og på hvilken måde du vil.

  Jeg skal da indrømme at jeg har pustet og stønet lidt af din facon, som til tider kan være, efter min mening, provokerende…..men hold kæft, hvor jeg også ligger flad af grin.

  Alle er vi ikke ens, og vi er ikke enige om alt…vi prioriterer ting i livet forskelligt og hvor er det herligt med forskelligheder. Jeg kan sgi ikke finde ud af, at være morsom på din måde…på min blogg.

  Fortsæt endelig i samme dur, så hænger jeg da i hvertilfald på 😀

  God midsommarfest…og vær glad for du ikke er dansk, så var du røget på et bål i Danmark i morgen aften, hvor vi fejrer Sankt Hans Aften….måske…;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..