Och DÄR kom kommentaren jag väntat på

Alltså inte själva innehållet utan mer att den är elak.

Från iA:

Asså, jag förstår att du har en sarkastik blogg, och att det är ett kärleksfullt smeknamn på din dotter.

Men jag tycker ändå du porträtterar dina två döttrar Väldigt olika.

Talibanen, först och främst. Bara det liksom? Och alltid något hon gjort, sagt eller hur hon klär sig etc.Gör dig rolig på hennes nekostnad, eller klagar på henne.

Och sen 20-åringen är alltid glorifierad. ”Mitt livs stora kärlek”, den vackraste tjejen du vet, så ordningsam, duktig etc…

Jag får faktiskt lite dåliga vibbar av hur du framställer dessa två så olika.

Jag hoppas du inte gör det lika markant i vardagen också?

Okej, då ska vi ta och bena ut ett par saker:

Först: du är ny här va? Jag gissar att du kommer via Magdalena. Hur som helst så är du ny för annars skulle du aldrig komma med ett sånt personligt påhopp, som jag tycker att det är.

Jag älskar mina barn lika mycket om än på olika sätt. Jag högaktar, respekterar och beundrar 20-åringen för att hon gått igenom en del saker som du skulle bli mörkrädd för om du hade en aning om det. Hon är min stolthet och ja, jag tycker att hon är otroligt vacker. Jävla märkligt va? Sen att de flesta andra också tycks göra det gör ju inte saken sämre. Att hon dessutom överraskade mig (och maken) totalt med att visa att hon är en av de absolut bästa anställda vi har haft, gör det hela än mer fulländat för min del. Hon har dessutom en fin insida som vida överstiger sitt yttre och blev skitförbannad när hon läste din kommentar. ”Fattar kärringen inte att det är TOLV år mellan oss?!”

Talibanen. Ja du, bättre smeknamn kunde jag ju ha kommit på, det har du rätt i, men det har att göra med att hon var sjukt busig och satte mig i mycket prekära situationer när hon var mindre. Om du sen gör kopplingen Al Qaida så får det stå för dig vännen. Lite för sent för mig att byta smeknamn på henne nu.

Talibanen är dessutom extremt intelligent. Extremt. Alldeles för smart för sin ålder, på gott och ont.

Så skulle jag skriva om allt hon säger/gör så skulle mina läsare ruttna på mig. Alltså väljer jag för det mesta dråpligheterna.

Hon påminner dessutom mycket om mig själv när jag var liten. I synnerhet hennes fäblesse för att klä sig i allt som inte passar ihop.

Dessutom glömmer du en viktig aspekt: det är som sagt 12 år som skiljer mina döttrar åt, alltså går det inte att jämföra dem och deras handlade över huvud taget. Till stora dottern så har jag en vuxen relation, utan några som helst konflikter vilket givetvis väntar talibanen också.

Mång ”dessutom” här märker jag men jag är förbannad och skiter i svenskan just nu.

Sen är det också så att även om jag har en man som till 2000% supportar min blogg så vill han på inga villkor synas i foton och därmed inte heller att talibanen syns. Även om hon är skitsur för att jag alltid redigerar bort hennes huvud. Det finns bilder på henne i äldre inlägg men de är så gamla att man kommer att få svårare och svårare att känna igen henne, ju större hon blir.

Jag är lite stressad nu och kan inte utveckla mer, men om det är så att min blogg inte tilltalar dig och försätter dig med dåliga vibbar, så varsågod och rösta med fötterna. Givetvis så behöver man INTE samma åsikter som mig, jag är inte ute efter ett harem av ja-sägare, vilket du säkert skulle veta om du hängt här ett tag.

Tack för titten.

 1. Hahahaha…….ja, vad skall man säga. Tycker Talibanen är ett kul ”smeknamn” på din dotter och jag håller med om att man älskar sina barn lika mycket men ibland på olika sätt! Ha en underbar Midsommar och så hoppas jag att vi ses på Bloggträffen om allt nu skulle klaffa med den ;o)

 2. Mycket bra skrivet, jag är en av dom som smyger runt utan att lämna en kommentar. Men din blogg gör min dag för det mesta och det gäller definitivt talibanen 😀 vilket är ett underbart smeknamn, så länge man har sarkasm blandat med kärlek (vilket jag tycker att dú har) så shoot och de som tar illa vid sig läs en annan blogg du är här av egen vilja. Keep up the good work Mona.

 3. Hahahah,BOOOM! Jag visste att du skulle reagera på den! Jag tror också att det är en ny läsare, alla som följt dig ett tag vet att du avgudar båda dina döttrar. Alla med minsta förstånd kan se kärleken som lyser mellan raderna.

 4. Tillåt mig att… Skratta???

  Personen kanske borde ha börjat med att läsa din gamla blogg och lära sig att läsa med en nypa salt. Jag kallar min son för huligan och terrorist emellanåt men gör det mig till en dålig mor för det? Nej, det finns en baksida även till det och har var mer Vild som lite än vad han var tam. Hade hyss och bus för sig heeela tiden. I min blogg kallas han lite allt möjligt 🙂

  Kör på Mona, vi som följt dig länge älskar din blogg och läser det ”elaka” med ironi och en gnutta salt! Keep it up!

 5. Moooaaah, vilken jäkla tokstolla !!
  *gapflabbar* rått o glatt åt att jag INTE tillhör den delen av befolkningen med dylika synpunkter.
  Fortsätt med dråpligheter från Talli Talliban, och rekommenera henne att lyssna på den låten med gruppen Joddla med Siv, då får hon nog lägga in sig på nåt hem.

 6. Bra kommentar, Mona!!
  Har aldrig funderat på skillnader att skriva om döttrarna. Lägger inte in de värderingarna när jag läser dina inlägg, men alla tolkar vi saker olika.
  Som du själv skriver – gillar man inte stilen så läs inte. Det är därför jag är tillbaks nu. Tyckte du var för slätstruken och allt för ”tam” under en period.

 7. Känner igen mig idet där. Har också två barn som jag älskar högt men de är ack så olika. Den äldsta är ljuv och vän, snäll och lätthanterlig. Den yngsta är smart, påhittig och busig som få. Jag beskriver dem så olika så att det ibland känns som att man älskar den äldsta mest. Givetvis är det inte så. I Sverige sitter ju ofta Jante på axeln och då vill man inte skryta om sina barn. Därför låter det som den yngsta bara busar och är jobbig inte en smart och påhittig filur. Fortsätt du att älska och skriva om dina barn så läser vi vidare. Kram Carina

 8. Hej Mona,
  Nu har jag hängt här i tre veckor ungefär, efter att ha haft ett uppehåll från din blogg ett bra tag. Sen precis innan du gjorde GBP kanske? Varför jag hade ett uppehåll vet jag inte, kanske en miss eller så läste jag så mycket annat.
  I vilket fall. Vilken idiot jag är…och så mycket kul jag har att läsa ikapp.
  Du rockar. Verkligen ordentligt.
  Kram!

 9. Oj oj … tror folk verkligen att det ligger så djupa saker i det man skriver? Skulle man verkligen kalla sin unge taliban och samtidigt tänka på al-quida?? ….. tycker att du svarade bra på det Mona! Kramar

 10. Måste börja med att säga att av alla bloggar jag följer så är det denna som får mig att skratta mest =)
  Gällande smeknamnet på din dotter, talibananen, tycker jag bara att det är roligt. Jag har själv en pappa, som brukade säga när vi vara små, att ”jag är gift med en Arrafat-käring och har två små terrorister till barn och till råga på allt så bor vi på PLOgatan (adressen är just ploggatan).

  Fortsätt med det du gör, dvs att vara rolig som f*n =)

  Mvh Kristin

 11. Shit, jag har inte ens tänkt tanken på något dyligt. Tycker bara det är störtskönt skrivet kring din familj i stort så fortsätt gärna med det tack 🙂 Vi måste ju få lite tok att läsa och det är ju lite roligare om det är kul skrivet så att säga.

  Kör hårt 🙂

 12. Bra skrivet Mona!
  Om hon har problem med vad du skriver så är det väl bara att sluta läsa din blogg.
  Har inga problem med att förstå dig och dina inlägg vilket hon tydligen har.
  Kram Mona

 13. Det GÅR inte att missa din kärlek inte bara till dina döttrar utan även min man. Precis som du har jag en dotter som är världens sötaste, vackraste och mest intelligenta men inte sjutton kan man basunera ut det inför världen utan när man pratar med folk berättar man ju bara knasigheter så som udda klädval, konstiga ordval och udda beteende. För barn har ju en tendens att inte alltid bete sig rationellt. Det som är tråkigt är ju att man inte riktigt hittar dessa udda beteenden hos 20-åringar eller vuxna. Inte beteenden som man kan skoja om i alla fall på samma sätt som man kan skoja med barns märkligheter.

  Mona, släpp denna person som inte klarar verkar förstå sig på ironi eller kärlek. Vi andra läser din blogg just eftersom den är sprängfylld med humor och kärlek. Den kombinationen hittar man inte överallt.

 14. Det finns människor och så finns det gnälljönsar, bortse ifrån dom sist
  nämda och njut av alla andra. 😉

  Ha en kanon midsommar och det önskar jag även alla andra så klart här inne oxå.

 15. Hærligt Mona, ett svar med kløs i. De flesta som har fler æn 1 barn kænner nog att man har lika stark kærlek men också att det kan vara på olika sætt før sina barn. Har aldrig tænkt på hur du kommenterar dina barn, ær ju helt naturligt mtp de olika åldrarna de ær i, ett ær ju ett barn och ett ær ju vuxen.

 16. Äsch….. som skit i den där människan som inte verkar förstå humor o ironi

  Även om jag inte läst din blogg så jättelänge så fattar man ju att man inte ska ta allt på blodigt allvar här inne, utan gäller o läsa lite mellan raderna oxå

  Keep up the good work !!

 17. Heja Mona!

  Har heller inte märkt skillnad i din kärlek. Det är ju säkert så att åldern också spelar in, 20-åringen är vuxen, även om hon är ditt lilla barn alltid, och med henne kanske du inte har samma trots-konflikter som du säkert har med talibanen? När mina var små kallade jag dem både T*** Taliban och M** al Quaida… Just de namnen har jag glömt att använda på ett tag nu, men med alld de gör för att testa mina bristningsgränser just nu, särskilt T, snart 7, så har det använts andra kraftuttryck. I förra veckan skrek jag ”Jävla skitunge!” efter henne när hon skulle till skolan. Trots att jag är en erfaren lärare med långt och rätt lugnt temperament funkar det inte alls hemma med tjejerna…
  Kram, Helena

 18. Hej Mona! Läser dig varje dag, kommenterar sällan, – men nu…. Anledningen lite till att jag började läsa för länge sen var just att du namnat dotter ”talibanen”. Tänkte att här är en som ser det roliga i att ha barn, inte bara gulli-pluttigt utan det dråpliga, tokiga de försätter oss i. Namnet är ju skitroligt! 😀 Keep up & ”döp” inte om ”talibanen” riktigt än….(kanske när hon närmar sig 15….)

 19. På’t bara! Ge raringen det hon saknar i livet, humor! Kikar in på Magdalenas blogg ibland och läser man kommentarerna skulle man kunna tro (eller hoppas) att det är utrikiska person som använt Google Translate i sitt försök att få fram något vettigt.
  Kör på som vanligt, det blir bra så 🙂

 20. Tror också att den läsaren kommer från Maggan. Har läst kommentarerna på hennes blogg några gånger, och jisses vilka barnungar som häckar där.
  Skönt att du tar det så bra och smackar till med ett kanonsvar. 🙂

 21. Ja undrar om människan är förälder???

  Själv har jag en ”Klippan” till dotter som fick en pojkvän och som upplyste mej om
  olämpligheten i hennes smeknamn från mej. Jag tryckte upp honom mot väggen
  och förklara varför hon hade det smeknamnet. Han kände inte familjen och visste
  inte vilken hjälp hon var för mej en Klippa. Tänket från honom var ett helt annat och
  gick mest på hennes nuvarande utseende. Idag är han min svärson och förstår innebörden av hennes plats i vår familj nån man kan lita på en klippa. Hon vet också
  vad vi i familjen tänker på när vi kallar henne Klippan!!! Kärt barn har många namn.

  Kram

  Jag kommer från Bondmorans blogg

 22. ”Jag förstår.. MEN”. 
  NEJ, då förstår du INTE!
  Vem är du att döma en människa utefter vad hon skriver på sin blogg? Detta är en BRÅKDEL av hennes liv som syns, herregud!
  Vi som följt bloggen en längre tid och alla nya som hänger kvar, inser det skämtsamma i allting och har även tagit del av mångaaaa roliga situationer ”Talibanen” satt henne i, dock har vi även tagit del av positiva saker som sagts OCKSÅ!

  Att Mona tycker att äldsta dottern är vackrast i världen? Jamen herregud, det gör väl alla mödrar om sina döttrar eller säkert söner också! Bara för att hon väljer att porträttera dom olika i bloggen, behöver det inte gälla i alla övriga sammanhang!

  Förstår du inte det roliga så är det väl bättre att inte läsa, än att lämna en dum kommentar??

  Mona, vi andra fattar, no worries!

 23. Fascinerande. Hade inte ens tänkt tanken att du skulle göra skillnad på dina barn! Strunta i den där ärke-härvan!! Och fortsätt rakt fram bara, vi är ju ett gäng på din sida-always!

 24. Min hund lär jag namn så hon vet vem som är vem(hon har högt IQ) När det gäller mina barnbarn så är det ”Terroristen” och ” Monstret”. Å Monstret fick sin mormor sängliggande i 2 månader efter Julfirandet då är namnet väldigt passande. Som läkaren sa barn under 5 år från dagis är ”giftiga” hahaa…. Min hund vet att hon skall vara hundvakt när de kommer även om de är brutala mot henne.
  Nu har Terroristen passerat 5 men jag vill inte kalla henne Prinsessa utan hon vet att jag älskar hennes för hon är ”mormors Kråka”. Monstret kallas av mormor för Grodan även om han är vild och busig så har han lugna stunder.
  🙂
  Barnens far tycker jag är ett Monster till Svärmor även om inte de andra svärsönerna delar hans uppfattning

 25. Otroligt lågt påhoppp. Så lågt så jag funderar på vad människan råkat ut för i sitt liv. Något sorgligt måste det vara, som skapat denna mörka taggiga sida. Kan man inte känna din otroliga kärlek till BÅDA barnen trots olika ”porträtteringar” av dem är det något som fattas. Hur tydligt som helst vad båda dina barn (och krondåren) betyder för dig. Jag menar, Talibanen…. hahahah I love it. Endast äkta kärlek kan skapa ett sånt smeknamn. Släpp det bums Mona och fortsätt dela med dig av dig o din familj på det underbara och härliga sätt du gör. Jag blir glad av din blogg.

 26. Jag minns tiden på Papprikas forum, då få av oss var med! Vi läste om Talibanens tvångstankar (ideér?!) när det gällde blöjor (ville inte använda hundmotiv, endast katt – eller var det tvärtom?)
  Iaf så är det faktiskt så att om man inte gillar humorn här inne så kan man alltid välja att INTE LÄSA den här bloggen – som faktiskt är en av de roligaste!
  Jag har flera vänner som börjat läsa bloggen under åren. Jag hänvisade min mamma hit inför hennes GBP, eftersom du varit så ärlig hela vägen. Jag uppskattar humorn, och ärligheten. Därför stannar vi! 🙂
  Have a nice day!

 27. OMG – du kan ju faktiskt generera garv med en ”gnällkommentar” – om man ska hänga här bör man ha 1: minst ett uns humor 2: vara tillräckligt mogen för att förstå ironi – å funkar inte det, så ska man nog inte läsa denna exellenta blogg – iaf lämna gnället nån annanstans – du är världens härligaste kärring å du är värld din härliga familj med å utan bråte i bilen 😉 keep on blogging

 28. Läste ditt inlägg och kände att som vanligt är du 100% äkta vara . Jag är den förste att ställa mig i kön för att tala om att det du fått läsa är skitprat kanske med en aning avundsjuka i. Du gör så rätt i att framhålla din dotter. Det gör jag också med min för hon är också världen underbaraste. Hon som din är myndig och då kan man ta med saker om dem på ett annat sätt. Talibanen är inte myndig och jag vet inte om den som skrev kommentaren vet hur många läsare du har. Att skydda henne från närmare granskning är väl helt självklar.
  Hade jag lika många läsare som dig och var en ”halvoffentlig” person skulle jag göra samma sak.

 29. Tycker att det är väldigt tråkigt att du som vuxen (eller ska jag kalla dig kärring, såsom din dotter kallade mig, som är nio år äldre än henne?) tar det som att jag gjorde ett personligt påhopp, eller för den delen är elak, när jag bara reagerade och ifrågasatte?

  Men men… Härlig attityd Mona.

  Visste inte att man inte fick ifrågasätta dig, utan att alla här inne var tvungna att kyssa din röv?

  Och vad har åldersskillnaden mellan dina döttrar att göra ? De förtjänar väl samma respekt även om den ena är äldre och har genomgått saker? Och vad vet du om Mina prövningar? Inte mycket.

  Tycker det är DU som personligen angriper mig då du postar detta i din blogg och pratar ner mig. Mycket omoget och en väldigt tråkig inställning.

  Du hade kunnat ta det privat med mig om du tog illa upp, jag frågade bara då jag reagerat på detta flera gånger nu.

  Nej, där tappade du min respekt!

  Och nej jag hittade inte hit genom Magdalena, utan på annat vis. Dock kommer jag fortsätta läsa hennes blogg, men trist nog lämnar jag din nu.

  1. Vänta lite nu, hur kan Monas publicering av ditt inlägg vara ett angripande på dig? Det var väl du som frivilligt satte dig bakom datorskärmen och publicerade det?

  2. Vännen, min dotter är väldigt uppfostrad i munnen och jag hör henne ytterst sällan säga grova saker, men hon blev jävligt sur, och jag fann ingen som helst anledning att tillrättavisa henne. Och darling, man kan vara en sur jävla bitterkärring fast man bara är 29.

   Att du kommenterar öppet hos mig betyder att jag tar mig rätten att förvalta det på det sätt jag behagar. Jag har inte lagt ut ditt riktiga namn, trots att jag ser det, eftersom du själv valt att inte använda det öppet.

   Och trist med tappad respekt, men den hade jag ju knappast innan heller så jag kommer kunna sova gott… i natt också.

   Jag blir jävligt less på folk med taskig attityd då det finns betydligt viktigare saker att lägga sin energi på. Vi kärringar har en tendens att trycka ned varandra och vara jävliga, vilket stör mig enormt.

   Får jag fråga: har du någonsin givit en helt främmande kvinna en komplimang någon gång? Face to face alltså. Nä, tänkte väl det. Du är inte den typen.

   Men det är jag serru. Jag tycker att vi har så mycket skit och elände kring oss så varför fokusera på negativa saker när man istället kan lyfta sina medmänniskor. UTAN för den skull kallas för rövslickare.

   Och sen ogillar jag starkt att du påstår att mina läsare måste kyssa min röv. You have no idea dear. Här kysser vi inga rövar nånstans. Det står alla fritt att tycka vad de vill, men när det kommer till personliga påhopp i MIN blogg då säger jag tack, men nej tack.

   Så fortsätt gärna inne hos Magdalena du. Se bara till att du håller tungan rätt i mun, hon förtjänar inget annat än trevliga läsare.

   Ha en fortsatt trevlig kväll.

  3. Hej iA!

   Jag tror du missuppfattat hela grejen. Självklart ska båda ”barnen” få respekt, men det får de. Som alltid går livet ”upp och ner” och livet har olika perioder och man kan inte behandla ett barn och en vuxen exakt lika. Att kalla sitt barn ”talibanen” är helt ok, så länge det görs med glimten i ögat och det tycker åtminstone jag att Mona visat åtskilliga gånger att det är.

   Att du tycker Mona borde ha tagit detta privat med dig så håller jag med, men det borde du också ha gjort, alltså inte lagt en kommentar utan mailat till Mona. Stämningen här inne brukar oftast vara mycket god och det är högt till tak.

   Men som sagt, ingen tvingar någon att läsa.

   Trevlig midsommar

   /Åsa

  4. Jag undrar bara hur du tänker iA när du anklagar Mona för att hänga ut dig? Du kommenterade och ifrågasatte henne helt öppet så varför skulle inte du då kunna bemötas på samma sätt?
   Har bara du rätt att slänga ur dig vad du tycker, och sedan ska du få stå obemött?
   Tar DU dig rätten att ifrågasätta och kritisera måste du även kunna ta att få svar på tal .
   Annars anser jag att du förbrukat din rätt att kommentera.

   1. iA, ibland kanske man glömmer bort konsekvenserna av en aktion.
    Du får nog helt enkelt ta det här ifrån Monas läsare och ifrån Mona, med all rätt också! Tyvärr…. Men häng kvar iaf man måste bara lära sig att hitta det sociala filtret ibland.
    Eller ta konsekvenserna.

  5. Kysser röv?
   Vi hänger väl här inne för att vi uppskattar humorn Mona har och det hon delar med sig av sitt liv, är inte det POÄNGEN med att läsa och följa en blogg?

   Att kommentera i någons blogg, hur kan det INTE vara personligt?
   Om du kräver att Mona ska ta det privat med dig, så borde du ha visat henne samma respekt genom att maila henne och inte kommentera i kommentarsfältet?

   Den här bloggen passar uppenbarligen inte dig, istället för att slänga iväg en dum kommentar så hade du väl bara kunnat skita i att läsa den och fortsatt med ditt, varför vill du sprida dålig energi?

   Jag tror att vi läsare reagerar mycket på att det är något så otroligt onödigt över det hela. Vuxna människor som kommenterar negativt, varför gör man ens det?

 30. Och ni som kommenterat, härligt att se en skock får som alla går ihop och attackerar mig utan att ens ifrågasatte vad Jag menade?

  Jag tycker inte jag var elak, jag ställde en fråga.

  Jag har utmärkt humor, är ingen bitterfitta,har en underbar dotter på 5 månader och har inte gått igenom något hemskt jobbigt som gjort mig elak.

  Men tack för att ni alla gick till Personligt angrepp mot MIG.

  Om jag nu gjorde så fel, och ni är så bra, hur kommer det sig att ni sänkte er till vad ni Trodde var min nivå?

  Fy så lågt. Skämmes.

  1. Trodde du på fullaste allvar att folk skulle hålla med dig?? Vänta bara tills din dotter blivit något äldre, tror nog du kommer ha en del rara smeknamn på henne.

   Sedan att du inte klarar av kommentarer om din kommentar, nä men låt bli att posta några i fortsättningen då.

   Min första tanke om din kommentar var ”herregud hon har verkligen inte fattat någonting”.

   Sedan kan man ju tycka att du kanske skulle ha postat din kommentar privat om du inte ville ha några svar på den.

   Ha det bäst.. Det kommer vi som FATTAR ha med fler goa skratt här i fortsättningen.

  2. Tyvärr är det så i den här härliga cybervärlden. Eftersom alla inte beter sig rikitgt som IRL så blir det lätt ”alla mot en”. Om man som du ställer en -ifrågasättande- fråga då får man alla mot sig. Vi hänger här för att vi gillar Mona och hennes blogg. Jag är en som kommenterat, men jag har kommenterat varför jag läser bloggen och vad jag gillar med den. Jag har inte hoppat på dig för att vara elak.
   Det är ändå så att om man inte vill läsa så behöver man inte.

   Det är likandant hos Magdalena och hennes syster Hannah. Massor av folk som kommenterar deras sätt att leva. Om folk kunde låta bli att vara missunsamma och istället vara lite glada åt andras framgångar skulle vi ha en mycket bättre stämning i bloggarna. Jag avundas inte tjejerna som får alla nedlåtande kommentarer.

   Det är klart att vi som hänger här försvarar stället. Det här är ju ”vår” blogg med, lika mycket som Monas.
   Tråkigt att du känner dig påhoppad, jag hoppas att du förstår vad jag menar.

  3. Du verkar inte hå läst bloggen särskilt länge för om du gjort det skulle du sett många inlägg om hur fantastisk båda döttrarna är. Att talibanen själv lagar mat imponerar arslet av mig. Tex.

 31. Vilken människa……och om det inte passar henne så behöver hon väl inte läsa din blogg. Jag har aldrig reagerat något negativt när du skriver om dina barn. Tycker mer talibanen är ett roligt smeknamn på din dotter.

  Keep on blogging Mona!!!! I like =0))

  Kram Linda

 32. Mona: äh du behöver inte förklara så mycket, jag tycker att din kärlek till hela familjen framgår 🙂
  Det kanske inte är så lätt att tolka alltid dock men då brukar du svara snabbt och klokt på sådana frågor.
  Just denna fråga kanske var knasigt formulerad och en stressad Monahjärna reagerar antagligen lite hårdare än vanligt vilket är förståeligt. Du svarade dock klart och tydligt. Heja Mona!

  Ni läsare som uttalar sig nedlåtande om frågeställaren: ni vet antagligen inget om denne så var försiktiga med att kasta hårda ord 🙂 Såvitt jag vet så kan man formulera sig olyckligt men vara en trevlig/sympatisk person. För en vettig diskussion underlättar det att hålla sig till sakfrågan och undvika personangrepp.
  (Ledsen att tjöta om detta men det är så himla lätt att undvika ”tråkig stämning” och jag älskar verkligen Monas kommentarsfält så jag blir lite ”hönsmamma”. ) Puss!

 33. Du IA, det var ett bra beslut du tog. Och trist är det inte alls. Tvärtom.
  Monas blogg har varit skönt befriad från otrevliga människor som vill mucka bråk så jag hoppas alltså att du INTE läser det här utan strör dina spyor någon annanstans i fortsättningen. Och håll ditt löfte att inte komma tillbaka. Annars ska vi jaga ut dig med blåslampa i baken! Mona har en hel arme av ilskna kärringar bakom sig, så om det är någon fler som hade en liten tanke att mucka gräl så kan ni också lämna den här bloggen på en gång för nu är vi på krigsstigen.
  Just sånt här gör att jag fegar och inte skriver så mycket i min blogg om mina värderingar och tankar. Men nu blev jag så förbenat arg så jag kunde inte vara tyst.
  Tack Mona för en fantastiskt trevlig blogg!

 34. iA. Snälla du, vad trodde du? DU är nog den som borde tagit din sk fråga privat via mail från början. Om du nu är så genuint intresserad av reaktionen på din analys av Monas förhållande till sina döttrar. Märkligt beteende, att utmåla sig själv som offer bara för att du fick svar på tal. Du hade FEL i dina påståenden, bara att tugga i sig. Och kanske ett ”ah, okej då är jag med!” med tanke på att du fick svar på dina ”frågor”. Var svaret inte det du förväntat dig, eller ville du kanske bara synas lite en stund? Stackars dig som blev uthängd, jag lider verkligen med dig. Eh, inte. Ha en fin kväll!

 35. Betackar mig för att benämnas, tillsammans med andra bloggläsare, för ”en skock får”, vilken människosyn har du, iA?

 36. Oj här händer det grejor på en å samma da…först jag som får mig en känga å ska dra å läsa Kessies blogg
  Sen du Mona för att du härjar med talibanen. Ha ha ha va roligt!

  Går å popar mig en skål popcorn å bänkar mig framför datorn…detta kan ju bli riktigt spännande!

 37. jag kallade mina tjejer när de var mindre för al qaida medlemmarna,eller mina små al qaida wannabes.. vf? de var ju vildare än vildast … så jag måste vara väldigt hemsk då?

  sen så tar man ju som mamma fram det man älskar hos sina barn, när du skriver om talibanens val av kläder så gör ju du det med kärlek..
  inte
  :Kolla in dåren har på sig idag liksom, omg hur kan hon?” eller?

 38. haha, jag är mållös. På många sätt och vis.

  Älskar iaf din blogg Mona, och en o annan tråkig kommentar lär väl komma nu när du växt ytterligare tyvärr. Men men. Du kan ju ta det iaf! Jag skulle aldrig palla.

  Kram o trevlig midsommar till dig & familjen! 🙂

 39. Jag har inte ”hängt” härinne spec länge alls, och har öht inte ens reflekterat, än mindre funderat hir eller dit om kärleken till barnen, sånt fattar då iaf jag utan att ha innehållsdeklaration, DNA och eller närmare kännedom kring Universums Monas hela livscykel.

  Den innersta kärnan, lovethemecore är ytterst väl skyddad, men åxå väldigt stark ”knapp” att trycka på. För behöver man ens ställa frågan finns inte mycket eget tänk.

  Men det är bara vad jag tycker, å i detta fallet var/är det en konstig fråga -enl mig. Sen hur Mona förvaltar saken är just hennes business på hennes blogg, hennes arena= hennes regler.

  Ha en bra kväll alla- och trevlig midsommar!

 40. Fast jag fattar inte. Tycker du skryter (på ett högt normalt vis) om talibanen ofta. Hur hon läser Harry potter, lagar mat, har hand om sina pengar. Osv. Jag ser ingen skillnad i alla fall.

 41. Jag har läst din blogg LÄNGE och har gillat din jargong, men börjar allt mer ifrågasätta sättet du skriver om din make. Även om du är en annan hemma så läser han i text att du kallar honom äcklo, ska spy över vad han gjort (kommer inte på allt du skrivit om honom eftersom jag försöker sortera bort det mest kritiska och negativa). Det här kan knappast vara bra, men det är er ensak.

  Jag själv tror att hela ens sätt att vara mot en människa påverkar relationen. Både ord, tankar och handlingar påverkar stämningarna. Elaka tankar ger falskt leende.

  Jag har noterat att du oftast skriver att ”du är ny här va” om någon ger en kritisk reflektion. Att sen kommentatorn inte hade bra språk i inlägget var väl onödigt att kommentera. Du hade knappast spytt galla över det om det varit en positiv kommentar. Lite treårings fasoner kom in i ditt sätt att bemöta kommentaren. Fortsätt och skriv som du vill – för det är som du säger; var och en väljer om de läser din blogg eller inte. Trevlig midsommar!

  1. I hear you. Men du är ute och hojar rätt bra: de gånger jag frågar om någon är ny är när någon har uppfattat något på helt fel sätt, på ett sätt man gör om man inte har läst bloggen.

   För övrigt så stämmer det flera har sagt: ”ju större du blir, ju mer nättroll kommer du att få.” Grattis til mig.

   Lyckligtvis så är jag förunnad med sjukt bra läsare. Ytterst få surkärringar finns här inne och som sagt, det är ju inte under tvång man är här.

   Jag skulle aldrig ens komma på tanken att hänga på en blogg där jag avskyr bloggaren. Däremot gör jag gärna studiebesök hos en del.

   För övrigt så har du helt rätt: när någon, vem fan det än må vara, exempelvis lägger avbitna naglar på en iPad, då är man äcklig. Sen om jag råkar vara gift med personen ifråga, eller om det råkar vara grannen: I dont give a fuck.

   Till sist: om du för en sekund tror att jag bloggar om hela mitt liv, eller om hela min relation till maken, well, då undrar jag vad du styr med. Jag väljer rätt bra vad jag vill ska finnas på pränt här inne. På så sätt får jag behålla en del av mitt privatliv. Och jag kan tala om att de flesta blir mycket förvånade när de träffar oss tillsammans. För jag har valt att blogga om de negativa delarna ser du. Och uppenbarligen går det hem i stugorna.

   Men man kan uppenbarligen inte tillfredställa alla!

   Trevlig midsommar önskar jag dig också kära du.

   1. måste bara säga att skulle jag lägga ut min man på det sättet, (nu vet ju inte vi hur han ser ut, heter osv,inte jag som ny i alla fall) , så skulle min gubbe lacka ur rejält …

    och poängen med det är att vi läsare har ingen aning om vad ni har för deal?
    eftersom din blogg är stor, betyder det ju att många gillar o läsa dina sarkastiska råa inlägg du skriver ibland.
    jag personligen läser hellre de än vad folk ätit till middag,frulle,lunch,fika liksom…

    men jag förstår om folk reagerar… sen får man ta bloggar med en nypa salt också….

   2. Du är rapp att skriva:) Och jag stannar säkert på din blogg…läser den mååånga gånger per dag. Jag gillar ditt rättframma sätt att skriva (även om jag börjat tycka synd om karlnstackarn:) Härligt att ändå höra att ni funkar bra i verkliga livet.

    Jag tycker synd om min egen karl för jag irriterar mig på många saker som han också gör…bl.a. avbitna naglar. Jag kämpar ständigt med att bli snällare, kanske jag blir det nu när jag fått upp ögonen för hur illa det ser ut att så ofta irriteras på sin man. I övrigt hör jag nog till dina ”snälla” läsare. Sov gott inatt nu och lägg dessa diskussioner åt sidan.

   3. Piuh…ett tag trodde vi att du bara sprang omkring hemma och skrek ”äckel” till din man 😉
    Haha, nä…men allvarligt, det blir nog så med en blogg att läsarna tror att det är endast det som skrivs i bloggen som händer i livet.

    En fråga Mona: Vad är det värsta du har sagt till din man?

    Idag sa jag till min: Dra åt helvete…!

    Det var nog inte så okey nu när jag tänker efter 🙁

 42. Jag har läst IAs kommentar flera gånger nu och jag förstår inte alls vad folk blir så upprörda över. Hon har läst en öppen blogg och skrivit en öppen kommentar i en (i alla fall när jag läser kommentaren) trevlig, frågade ton. Inga påhopp, inga elakheter, bara en kommentar om att hon hoppas att du behandlar dina döttrar lika.

  Jag har läst din blogg i många år, tycker den är jätterolig, tvekar inte ett dugg på din kärlek till dina barn, men ibland har jag också tänkt på att du beskriver dina barn på väldigt olika sätt (vilket säkert beror på att dom är väldigt olika både i ålder och sätt). Men jag förstår inte hur en så harmlös kommentar som den IA skrev kan göra att man blir kallad kärring, fitta, bitter, gnälljöns o s v.

  Kanske vore en ide med lösenord på bloggen om du inte vill att vem som helst ska läsa och tänka på vad som skrivs?

  1. Mnja, jag uppfattade det som ett påhopp. Eftersom hon är ny så tycker inte jag man kommer med ett påstående, för det är ju vad det är, på det sättet.

   Jag har däremot större respekt för C, som säger sig ha läst mig länge. Sen att jag inte delar hennes uppfattning är ju en annan sak.

   Hur som helst så ska jag villigt erkänna att personens kommentar kom på en illa vald dag. Jag är på sjukt dåligt humör, så det där gjorde inte saken bättre. Plus att jag är en sån som ältar och ältar vad folk skriver.

   Jag vill inte behöva tänka på vad jag skriver. Jag vill skriva från hjärtat och ha högt i tak. Det är lite det som är min grej.

   Sen är det väl ingen som har kallat någon för fi**a här..hoppas jag!

 43. Och inte bara en massa kärringar… Vi är ett gäng killar här med. Glöm inte oss. Visst tonen är rå men hjärtlig och om man inte gillar det så finns det andra ställen med gull gull att läsa.
  Fortsätt du Mona i samma stil. Vi förstår vad som ligger bakom och vet att du älskar din familj. Om än de får sig en skopa med jämna mellanrum.
  Gla midsommar nu och se till att få dig lite skumpa för att lugna nerverna.

 44. Jag läser gärna den här bloggen MEN jag tycker nog att det känns som om det här blev en ren ”mobbning” mot tjejen som skrev inlägget. Personligen har jag också reflekterat ibland på saker som skrivits och jag tycker nog att människan som skrev kommentaren inte gjorde det på ett ”fult” sätt. Och ändå tas det upp som elakt? Eftersom det här är en blogg där det mesta kommenteras så får man ju som läsare en känsla av att det är ganska högt i tak även för funderingar och åsikter. Tycker absolut att du Mona har all rätt att svara på det, MEN att alla läsarna genast hänger på och ska försvara hit och dit känns mycket konstigt.

  Håller också med den som skrev att Mona gärna drar till med ”du är ny här va?” som svar på kommentarer. Själv är jag inte ny och jag gillar verkligen bloggen men jag har faktiskt uppfattat smeknamnet ”Talibanen” som något negativt och funderat över varför du använder det. Nu fick jag ett svar här men jag lärde mig också att om man ifrågasätter något så blir man kallad elak och får hela kommentarsfältet emot mig…. Mona har en stor blogg, bjuder mig och många andra på goa skratt men jag tycker att det är trist att man inte ska kunna ställa en fråga som man faktiskt undrar över utan att bli ombedd att sluta läsa. Inte konstigt att så många väljer att vara anonyma i bloggvärlden då tyvärr…

  1. Fast vet du, jag tycker att man m å s t e ifrågasätta när man undrar. Men det finns bra sätt och mindre bra sätt att göra det på.

   Och jag står fast vid att jag ställer frågan ”du är ny här va” när någon verkligen har fått nåt om bakfoten. Har suttit och letat och hittat fyra sådana frågor från mig och samtliga läsare hade missuppfattat något. Samtliga bekräftar också att de missuppfattat eller inte har haft fakta.

   Sen är det så att jag tokvägrar att ha såna här ”diskussioner” i bloggen. Om man inte tycker om mitt sätt att skriva så ska man inte vara här. Enkelt. Men vill man veta något så svarar jag gärna, fast det vore fint om man har en hövlig ton.

   Annars säger jag faktiskt tack, men nej tack. Jag har ett liv som inte är en dans på rosor och har valt att låta bloggen vara en ”humorblogg” för att få ventilera mig. En dag i ett annat liv så ska jag berätta. Till dess så föredrar jag att vi alla är trevliga mot varandra.

  2. ja jag kan väl hålla med om att en del hoppar till och börjar försvara Mona med näbbar å klor nåt som jag VET Mona klarar av bra själv.
   MEN nu till detta men…

   Att folk reagerar å blir sura och arga och hoppar på en beror helt och hållet på våran stenåldershjärna.
   Vi är och kommer alltid förbli ett flock djur, vi (läsare) blir genast rädda att aj aj aj nu börjar nät troll å andra trilla in här i våran lilla trevliga värld. Å ska brösta upp oss och försvara våran flock hona.
   Jag tror (alltså JAG en invid) att det förhåller sig så. Och jag håller med dig. Vi är alla vuxna människor och alla har vi rätt till vår åsikt och vår rätt att få uttrycka den om den råkar vara tvärtom vad andra tycker. Det är väl det vi grundar vår civilisation på om jag inte misstar mig helt.
   Så Jag tror att Mona mer än gärna vill att vi tycker och tänker olika MEN att vi behandlar varandra med R E S P E K T

   Hu nu vart jag alldeles matt

   1. Bästa kommentaren. Om vi alla läser den och lever efter den så ska det nog kunna återgå till den trevliga stämningen som det alltid är här hos Mona. Man kan och får skriva det mesta men det är tråkigt när man glömmer ordet respekt och då menar jag på ett positivt sätt

 45. Men orka!! Om man läser din blogg i ca 3½ sekund så fattar man hur mycket du älskar dina barn. Byt blogg om det är så jobbigt!

 46. Läser bloggen dagligen och är inte heller ”ny”. Jag har i sak inte reflekterat över skillnaden i skrift av barnen, däremot så uppfattade jag inte iA:s kommentar som varken elak eller som ett personangrepp. Svar på denna kommentar från både dig Mona och andra läsare var dock väldigt hårda (där hon ska jagas ut med blåslampa om hon kommenterade igen samt kallades både det ena och det andra, t ex sur, bitter kärring trots att hon bara är 29 år) och skapade den negativa stämningen. Sen kanske iA:s svar på ditt svar och kommentarer var lite väl plumt det också. Skärpning nu tjejer! Vi vill ju skratta här. =)

  1. Håller helt med. Kan skratta åt att Talibanen kallas just talibanen, har två sånna själv. Och jag tror inte att Monas skricker Jefla unge efter henne på riktigt bara för att hon skriver så i bloggen.
   MEN jag tyckte tonen var trevlig i iAs första kommentar men att den sen blir ”uthängd” rätt hårt och få alla dessa kommentarer mot sig… usch 🙁

 47. Det som är grejjen med en blogg är att bloggaren fritt väljer hur och vad denne skriver om. Gillar man inte det så finns det ingen tvång att vara kvar. Med en enkel knapptryckning på krysset så är det problemet löst. Svårare än så är det faktiskt inte.
  När det gäller kommentare så är de lika frivilliga de. Har man valt att öppet ställa en fråga (snäll, dum, klantig… what ever) så infinner sig rätten till var och en att svara öppet.

  Kanske är några kommentare klumpiga av oss läsare (inklusive min egen så visst… förlåt) men det beror nog på att vi tolkade det som ett påhopp. Men när det senare bemötas som att vi läsare är ett skock får som slickar ärslet av Mona så visar det att man utgår ifrån att vi läsare är människor utan egen hjärna och vilja vilket visar på en stor portion okunskap. Och det är där som allt spårar ur och blir bara sorgligt. Faktiskt!

  Mona, sätt en punkt för det här och gå vidare. Visst, det är säkert lättare sagt än gjort, det fattar jag också. Men se till oss läsare som gillar din blogg och tänk på att det finns många som gärna vill läsa det du har att skriva. Ifrågasättningar och kommentare som svider finns överallt oavsett om man skriver en blogg eller inte. Ta kontroll över vilka som får ta plats i ditt liv! Välj att inte låta, vad du upplever som, energitjuvar ta plats och lev ditt liv (skriv din blogg) på det sätt som är bäst för dig!

  Trevlig midsommar! Till dig Mona och alla läsare 🙂

 48. ”Får jag fråga: har du någonsin givit en helt främmande kvinna en komplimang någon gång? Face to face alltså. Nä, tänkte väl det. Du är inte den typen.”

  Vad sägs om att ens VÄNTA på ett svar? Jag ÄR den typen, jag är den typen som skickar små presenter till mina vänner, om jag hittar en som jag vet att de skulle bli glad av, som går in och skriver ett uppmuntrande meddelande lite närsomhelst för att jag vill att de ska veta hur mycket jag tycker om dom.

  Jag är typen som gick fram till en främmande tjej som satt och grät mitt på dagen , på stan, för att fråga hur det var fatt.

  Är jag perfekt? Nej verkligen inte. Inget helgon heller.

  Och jag har heller aldrig påstått att det var fel av dig att tycka att din dotter är vacker, eller att för den delen kalla den andra Talibanen på ett skämtsamt sätt.

  Det jag reagerade på var:

  Om det nu är en skämtblogg, varför skämtas det aldrig om 20åringen?

  Och varför nämner du aldrig hur vacker din andra dotter är?

  Man FÅR väl fråga något,utan att du ska gå i taket,eller?

  Och visst kan man vara en bitterf*tta vid 29, men det stämmer inte i detta fallet. Jag menade bara att din dotter kanske inte bör kalla någon som är 9 år äldre för ”kärring.” Men visst, hon blev arg, och du med..Varför förstår jag verkligen inte.

  Och jag attackerade inte dig, återigen jag IFRÅGASATTE.

  Och någon sa att jag blev sur för att jag inte fick det svar jag ville ha? Jag blev sur av attityden du gav.

  Du hade kunnat förklara sakligt, DÅ hade jag ,som denna någon sa, svarat med just: Ah okej, jag förstår.

  Men nej, istället blev det ett påhopp om mig som person för att jag hade en annan åsikt än den stora massan.

  Jag ber om ursäkt om du tog det som jag hoppade på dig, det var aldrig min mening. Men jag står fortfarande för vad jag tycker och för vad jag har sagt.

  Och nej, jag tänkte inte hoppa på Magdalena, tycker hon är helt underbar och har en öppen sjysst attityd mot alla sina barn och alla runtom henne.

  1. Jag orkar inte läsa igenom vad du skriver med mer än att jag såg raden om att ge andra komplimanger.

   Inte rätt av mig att anta att du inte är den typen och det ber jag om ursäkt för.

   Du fick klä skott för en del andra saker som skett idag. Jag valde att tolka din kommentar som nedlåtande.

   Who knows: en annan dag hade jag kanske skrattat åt det.

   Men inte idag.

   1. Enda vettiga i hela den här soppan. imorgon är en annan dag. trodde ett tag att jag skulle vara tvungen att sluta läsa din blogg, som jag uppskattar så jäkla mycket. BLandningen och din otroliga rapphet och intelligens är få förunnat. Idag kändes det ett tag dom att du var coola tjejen på skolgården som hade bestämt vem vi alla andra skulle vända oss emot för att bevisa vår lojalitet. TACK för att du med denna kommentar bevisade att du är precis dom alla vi andra: en människa som kan ha en riktigt jäkla dålig dag, som ibland tar i för mycket..för sånt man inte bryr sig om när man mår topp.
    Jag önskar dig det bästa!

 49. Nu måste jag bara lägga mig i…
  IA skriver att hon ställer en fråga men jag kan inte se någon fråga…
  ”jag hoppas du inte gör det lika markant i vardagen också” är inte en fråga, det är ett påstående. Att hon sen sätter ett frågetecken bakom gör det inte till en fråga.
  Det var mer anklagande än frågande.

  Älskar din blogg Mona och jag säger som alla andra.
  Keep up the good work 🙂

 50. Asså…
  Trodde jag skulle orka läsa alla tradiga kommentarer. Men det är sån töntig vuxensandlåda skrivna av människor med tråkiga liv, sorry.
  Mona, skit-kärring (som jag älskvärt kallar dig för att du är en av dom bästa), att du ens orkade bry dig om den där ia. Det är ju inte raketforskning att det bjuder upp till dans bland kommentarerna.
  Vi vill inte ha Maggan stämning bland dina läsare. Don’t start the music som får kärringarna att steppa röven av sig av lycka att få kräkas.

  Puss

 51. Om man ska vara riktigt politiskt korrekt 2012 ska man bara skriva kommentarer som:
  ”Har precis ätit en fantastiskt god middag med underbaraste vännerna. En fantastisk dag helt enkelt! ”
  ”Du som kommer att älska dina barn för alltid, tryck på Gilla”
  Om man gnäller eller svär lite så är man en dålig människa.

  Mitt tips till IA är att helt enkelt låta bli att läsa. Det är nästan enklare än att undvika überkäcka kommentarer på facebook, för där måste man klicka i vilka kommentarer man inte vill se. En blogg kan man ju bara låta bli att gå in på helt enkelt. 🙂

 52. Ha ha ha nättroll det var ett kuligt ord !
  Fick jag välja vem som skulle ta hand om mina barn, Lilla draken och Stora monstret hade du lätt fått ha dom Mona. Givetvis filtrerar man det som skrivs i bloggen, det är ju ändock bara en promille av ditt liv vi får ta del av ! Jag tycker det är uppfriskande att läsa din blogg för då vet jag att det finns fler som mig tralalala.

 53. Jag kanske väljer fel dag att skriva en kommentar nu med allt gnäll som har varit i detta inlägg. Men jag måste bara säga att du är underbar! Blev tipsad om din blogg från en kompis som har läst den ganska länge. Å trots att jag ä en av dina nya läsare så förstår jag din sarkasm i vissa inlägg, å jag älskar den! Jag får alltid ett leende på läpparna när jag läser d du skriver, så himla bra! Fortsätt förgylla min vardag med din humor! 🙂

 54. Mona, iA och alla andra.. Det här med att formulera ord så att dom tolkas rätt är inte fullt så enkelt som många tror, jag kanske skriver ngt som jag tycker är klockrent men mottagaren som läser mitt inlägg kanske lägger in en massa andra värderingar i det och så blir det jätte lätt helt galet..

  Låt oss här och nu lägga ner denna debatt här inne (som flera redan har skrivit) och återgå till att gulla lite med varandra innan vi hoppar i säng.. Ingen som kan en trevlig go´natt saga ? ;-))

  Kram på er alla och hoppas ni får en regnfri och mysig midsommar vad ni än ska hitta på för ngt.

 55. Mona Mona Mona! vad säger man?
  Fy fasiken vad du är bra att på ett fint sätt tala om för iA tanten att OM hon hade råkat öppna kylskåpet (ditt) och fann att det var så mycket där i som hon ville ha, men aldrig skulle få själv, så hon var tvungen att gnälla som den klimakterie kärring som hon säkert är…. eller inte är.
  Avundsjuka människa, jag tror jag läst att om man är avundsjuk så blir man automatiskt ännu fulare själv också, skynda kolla i spegeln så ser du vad jag menar.
  iA ser du vad jag menar nu?
  iA hade du kommit till min blogg (om jag nu hade någon) och skrivit det du skrev till Monas Universum här, då hade min kommentar varit…varför denna ständiga svartsjuka?
  Kan man inte ge lite cred för att ens ha kommit på ett smeknamn som Talibanen, nää det ska gnällas och du tycker säkert hon skulle fått ett smeknamn som Myspysan eller Dockan eller nått sånt socker sött. Jag kan ha skit fel men jag brukar oftast ha skit rätt. jämt !!
  iA jag tycker att du ska klicka dig härifrån jag får in dåliga vibbar från dig som stör det här kosmos Internet kärleks tentaklerna som det finns här på Monas Universum.
  Ring jourhavande medmänniska, få hjälp. Istället för att trycka ner folk så försök lyfta upp det du gillar istället. jag tror du skulle må mycket bättre då.
  Mona is forever young. Bara så du vet det. Jag är strax 41…. ujuj jag är ung som f-n söndag its the day. The tårta day. Suck *sista ordet får ni uppfatta som ni vill* jag är ju ingen jävla kommendator så varsågoda och börja uppfatta. Nu borde jag vila, har kommit hem efter opererat ett tarmvred, dom jävlarna var på flykt genom hålet som blev då jag för 2½ år sen gjorde min gbp. Det var ju så jävla synd dom inte lyssnade på mig så visste dom att det finns ett till hål att sy igen. Jiiiiisus nu blidde jag sur också. Så godnatt ni som ska sova. Själv har jag jour som jourhavande medmänniska.

 56. Oj..här tänder det till. Har själv aldrig reagerat över att du skriver olika om dina kids förräns nu. Men tycker ändå inte att det är fel. Själv har jag kallat mina ungar för grisar i många år. Jag har skrivit på min blogg att ibland har jag velat sälja dem på blocket eller skicka ut dem långt ut i skogen för att jag varit rent ut sagt jävligt trött på dem.

  Men samtidigt är jag den mest hönsiga mamman jag vet(nästan) och saknar dem sjukt mycket bara de sover borta en natt. Jag avgudar mina 3 grisar men det är alltid roligare att skriva om all skit de hittar på än om alla bra saker de gör dagligen.. det är ju igentligen bara jag som uppskattar.

  Dessutom Mona så vet de flesta av oss hur otroligt stolt du är över din lilla Taliban också..och det känns mer naturligt att en 8åring hittar på bus än att en 20åring gör det..Fast jag minns nog att hon har fått sig en släng av sleven nån gång här hon också.

  Kram på dig och ha en trevlig midsommar. Själv ska jag snart ge mig av på en 4 timmars bilresa med 3 ”grisar” och 3 katter till en ödslig stuga mitt i skogen utan el och rinnande vatten..

 57. Hej, läser din blogg troget och har gjort det ganska länge, kanske i 2 år i alla fall. Brukar sällan kommentera men jag förstår verkligen att du blev sur för det blev jag också. Helt ogrundad kritik av dig. Tror man kallar anonyma dummisar för troll på nätet. Tyvärr tror jag man behöver något av en järnhud för att verka på nätet. Det gläder mig att du har fått så himla många kommenterar, orkar inte läsa alla men klart att är det i alla fall att du har trogna läsare och det har du för att vi tycker om vad du skriver annars fortsätter man ju inte att läsa.
  Fortsätt vara den du är det är det som gör din blogg unik.
  Kramar till dig

 58. Hej! För det första så förstår jag att du tar åt dig speciellt en dålig dag som du haft. Du försvarar dig och dina barn som en lejonhona. Tycker att du Mona och många andra här inne har varit alldeles för tuffa och hårda mot AI. Tycker verkligen inte att hon förtjänade det. Har läst många elaka kommentarer på några favvo bloggar men jag tycker inte att AI:s var speciell elak. Jag kan ändå förstå att du tar åt dig. Du tänker nog att AI tycker att du är en dålig mamma. Det är ju känsligt det förstår jag. En sak är säker du är en mamma med mycket humor. Du har förgyllt mina dagar när jag skrattat åt vad du skrivit. Det där om posten var en favorit. Skrattade mycket åt det. Tycker att AI har varit bra på att försvara sig själv. Jag är gärna ett gulligt får ha ha.
  Du kan ju kalla din äldsta dotter för terroristen så blir det rättvist. Kallade mina katter för terroristerna när dom var busiga och det var många med mig som tyckte det var kul. Man behöver ju inte ta allting så allvarligt.
  Du reagerade nog extra mycket idag för att du hade en dålig dag. Sånna dagar kan man hoppa över om man kan.
  Okey nu har vi andra som läser din roliga blogg lärt oss att ta det varsamt eller hoppas på att du har en väldigt bra dag om man vill ifrågasätta eller kritisera lite. Du har inte skrämt mig i all fall. Så lätt skrämd är jag inte.
  I morgon är en annan dag. Hoppas den blir bättre för dig. Hoppas att nyckeln kommer fram. Kolla i talibanens byxfickor ha ha.
  NATTI NATTI
  AGGE-BAGGE

 59. Asså…sicken tramsläsning! en höna av en fjäder,men jädra kul att läsa faktiskt….tagga ner.
  Sitter och njuter av morgonkaffet innan jobbet och vadå…fattar nada av allt detta..men men, man ska inte förstå allt och man kan ej vara ”vän” med alla!
  FÅNGA DAGEN NU OCH HA DET GOTT. Låt ej detta få slå rot i dej nu Mona,släpp det och preppa med gooood mat och vin i midsommar.
  Mindfullness = medvetet närvarande,de e grejer de!! Va som du är och fortsätt med det….KRAM

 60. Bra rutet! Merparten här älskar din blogg bara för att du är den du är. Hoppas att du aldrig slutar med det! Intoleranta inskränkta andefattiga människor har inte här att göra, de grejar inte det helt enkelt…

 61. Jag lägger inga värderingar i smeknamnen eller hur du väljer att porträttera dina ungar, jag får själv väldigt mycket osaklig kritik från folk som tror sig veta hur jag tänker och förstår hur det är att alltid granskas.

  Det jag dock reagerar på här är härskarteknikerna som är genomgående i ditt svar här. Det är mycket förminskande och klapp på huvudet och även om jag kan förstå din irritation så blir jag lite illa till mods.

  Men sen är det första gången jag tittar in också och har inte hunnit bilda mig någon uppfattning om dig. Hoppas det är ok ändå?

  1. She cought me in a bad moment. Och fick klä skott för något hon inte var skyldig till. Dock tyckte jag inte om hennes ton och som någon annan skrev: det är ju mottagaren som avgör hur tonen uppfattas. Jag läser ju dig och vet att du tar en hel del obefogad skit, så du vet ju hur det kan vara. Jag har extremt svårt för kritik angående mina barn. I synnerhet inte om man som hon, är väldigt ny här inne och inte har på fötterna. Jag försöker personligen ha som vana att läsa ganska mycket hos någon innan jag har den fulla uppfattningen klar för mig.

   ..och så klart att det är ok..ändå!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..