När fantasin tryter

Jag kan inte komma på en enda sak att skriva om efter det andra skitinlägget. Helvitti vilket dåligt humör jag är på.

Det ryker i peruken.

Så kan ni berätta nåt kul för mig tack.

 1. Kanske inte direkt kul men ändå äkta glädje; en filmsnutt med min femmånaders son samma dag som han fick sina hörapparater och bara ett par timmar efter han skrek av skräck då han för första gången hörde lite ljud. Finns här: horselresan.blogspot.se

  Och du, den där människan kan dra dit pepparn växer!

 2. Jaha du… Jag kan berätta att jag var på gymmet idag. Mitt i passet känner jag hur ena foten liksom i slowmotion (i mitt huvud då) glider iväg. Halkade i en nasy svettpöl. Landade i en pose som inte kan liknas vid annat än en flodhäst som fösökte komma ner i split men misslyckades fatalt och hamnade på ändan… Skrattade gott gjorde i alla fall jag OCH alla de andra på gymet också.. Hoppsan Kerstin…

 3. Tjaaa, jag bjuder gärna på nått kul!
  Idag insåg jag att jag byter jobb oftare än jag har sex!
  Det tycker jag är en rätt beundransvärd bedrift för en heltidsjobbande singelbrud 🙂

 4. Min dotter fick mig att skratta högt häromdagen. Vi ska flytta och jag nämnde för min man att vi ju kan skänka böckerna till Myrorna om vi inte får dem sålda på loppis. Det här hörde min 11-åriga dotter och frågade mig dagen efter (hon hade nog funderat ordentligt) om man lägger böckerna i stacken eller hur man gör… Visst är jag en fin mamma som har roligt på mitt barns bekostnad? Ha ha!

 5. Bryt ihop och kom igen! Låt inte energitjuvarna komma till dig.
  Väx genom mötena. Både med puckona och de som klappar dig medhårs
  (snällisarna). Annars blir det knasigt och jobbigt för dig.
  För övrigt anser jag att din blogg inte må förstöras.

 6. Tja. Kanskekan muntra upp dig med att iallafall jag har dig på min topp-tre-blogglista. Det är alltid pang på, raka rör och no mercy när man läser. Inte sällan gapskrattar jag högt oavsett var jag befinner mig. Och du ska veta att dom skratten verkligen behövs… Så TACK för det!

  Sen till kommentaren. När man är verbal, tuff i ord och tanke, gör väldigt många misstaget att tro man på något sätt är osårbar. Och om kommentaren gjordes av ren dumhet eller utstuderad elakhet vet bara personen själv ifråga.

  Oavsett. Att angripa någon för hur den är som förälder, utan att ha bilden, är så lågt att jag tycker du ska ta på dig teflonkostymen bara. Låt skiten rinna av bara. Krama dina barn o lita på att du är den allra bästa mamma för dem. Det vet du. Släpp!
  Towanda!!!!!

 7. kära mona, du bör skärpa dig lite. så fort någon tycker annat än du har tänkt dig, sätter du igång och rackar ner denne och din fanclub av ja-sägare hänger på. och alltid kommer uttrycket: du är ny här. men jisses, dem bästa kommentarerna är dem som råkar tycka något annat. ja-sägare leder inte till någon förändring… för du väl vill inte påstå att du är färdigutvecklad och bäst, eller… ödmjukhet och eftertanke behövs, inte bara av dig utan också av dina anhängare. och jag är inte ny hos dig. jag har följt dig länge just för att du har karisma och säkert har utvecklingsmöjligheter om du tar till dig av åsikter från oss som ibland tycker annorlunda. jag gillar din blogg… men reagerar ibland på dina onyanserade åsikter, och de är inte alltid på skoj, som du vill framställa det i efterhand. perspektivbyte mår alla bra av. du är rolig, ärlig och ganska utlämnande och det är modigt… och du gör det på ett roande raljant sätt. ta tillvara det mer. och försök att inte slå ner på oss som inte alltid håller med om viktiga saker. vilka jeans eller skor är snygga är egentligen helt ointressant, men relationer och mellanmänsklighet är viktigt.
  så bussa inte fancluben på mig… utan tänk…
  allt gott!
  aino

  1. Nämen nää, nu blir jag putt. Tre gånger har jag lackat ur. Tre gånger på 5 år. Och nästan 5000 inlägg.

   Och jag ÄR onyanserad. Jag är Stockholms mest fördomsfulla kärring. Herregud så trångsynt jag är mellan varven.

   Och det är inget jag sticker under stol med.

 8. Men kära Mona,lägg ingen energi på den ”läsaren”! Å du vet ju att ”allakaninteälskaalla” och det går ju förmodligen flera hundra ”somälskarMonasblogg” på en halv sådan kommentar!
  Kram på dig knasfia!

 9. Ta inte åt dig.. Skit i folk som måste tycka om allt.. har dom inget annat för sig.. Det är inte värt att offra energi på sådanan där negativa människor, herregud har dom ett liv som ska fungera med jobb, förhållande och barn så skulle dom förstå precis allt.. alltså har dom inte det och måste sprida negativ energi.. Skit i dom!!! Du har en underbar blogg!!!

  1. annika och åsa och ni andra,
   ni missar just poängen. att bara få ja och amen leder inte till förändring och förbättring. och jag har mycket givande och rikt liv och är positiv… ni kan faktiikt se det om ni anstränger er lite och kollar in min blogg, jag kommenterar ju öppet. men det är precis som i relationerna med vänner, släkt och bekanta… man är inte alltid av samma åsikt, men för det rackar man inte ner på varandra. just dessa påhopp som ni ja-sägare ägnar er åt är omoget, inget annat, ni har tunnelseende. det är först när ni byter perspektiv och reflekterar över den andra synen som ni kan se att vi som inte alltid säger ja och amen är bra att ha. jag tycker inte att jag och andra ibland emot-sägaresprider negativ energi, utan välkomnar utveckling och samhörighet. men era ”skit i dem”-attityd är otäck och otäckt sammankallande, än vi som ibland presenterar än avvikande åsikt… ni följer strömmen och vågar inte känna och tänka efter… ev. kan det vara så att ni vill bli omtyckta av en spridd bloggare…
   så mona själv är väl egentligen den minst ansvarige i dreven som pågår ibland mot någon kommenterare, utan det är ni följare som sväljer allt och ropar hurra… ni är gräsligt omogna.
   och som sagt, man kan gilla en blogg, men man behöver inte gilla allt som bloggaren skriver.
   och egentligen har min kommentar inget med själva ämnet i kommentarerna att göra utan enbart med kommentarsföljderna.
   sov på saken och våga tänk…
   allt gott!
   aino

   1. Alltså, jag tycker att du har missat poängen här. Det är många gånger folk säger emot Mona, och hon lyssnar på dem, och ändrar ibland sin åsikt, eller ibland perspektiv på problemet.

    Den springande punkten här var ju att en person, troligtvis baserat på några få blogginlägg (men kanske har hon följt Mona ett tag), anklagar Mona för att vara väldigt orättvis i sin behandling av sina två lika högt älskade barn. Jag skulle också bli svinsur om någon anklagade mig för det, alltså förstår jag att Mona blir sur.

    Det är väldigt sällan Mona hänger ut kommentarer i sin blogg, extremt sällan. Hon citerar ofta kommentarer hon skrattar åt, däremot. Och hon brukar välkomna när folk säger emot henne med vettiga argument och ståndpunkter, något som helt saknades i den kommentar som det här hela rör. Det är det som är grejen.

    Du kan väl tänka lite på det innan du går och lägger dig?
    God natt!

   2. Jag tror nog det som gör att det brinner i Monas peruk är att ”påhoppet” handlade om hennes barn, Att hon skulle göra skillnad på dom.
    Jag kanske har fel men då får jag ha det.
    Ha de bra Camilla

   3. Tycker oxå att det är självklart att man får ifrågasätta och
    tycka helt anorlunda , MEN gör det med respekt och med en schysst ton.
    Och vem bestämmer vad som var respektfullt och vad som höll god ton? Jo mottagaren.
    Det är mottagaren och bara mottagaren som bestämmer hur han/hon väljer att tolka din/andras kommentarer.
    Ibland kanske det inte är meningen att såra, men kommentaren kan svida som eld.
    Med ett respektfullt sätt kommer man långt.

 10. Tack vare att du tog steget och klippte dig och blev så jäkla snygg i din nya frisyr så vågade jag slå till idag.
  Har nu klippt upp mitt långa hår och klippt lugg!
  Komplimangerna haglar från vännerna 🙂
  Tack för att du vågade så jag fick iden och modet att själv komma till skott.

  1. Du Mona har också fått mej att fundera på hårlängd då jag såg ditt mod vid SAXEN. Börja spara från kort för att min älskade morbror tog fel på mej och hans plågoande från barndomen. Nu är han borta och håret är så det är svårt att torka sej på t.. det är bara för långt. Jag har inte modet för tänk om jag hamnar hos en som inte klipper bra. Vill precis som du har nån som ser vad jag passar i inte vad de kan klippa. Rädslan kan vara misslyckade ställen jag hittat då vi rört oss mycket i Sverige å nu hamnat riktigt i glesbygden i norr. Om du våga SKALL ÄVEN JAG VÅGA!!!

   SEN !!! Du är så känd med din blogg så snälla ändra inte nått utan fortsätt i din härliga anda. Det är därför DU är känd och jag dissar många bloggar men Din och Bondmoran (okey svärsonens måste jag titta för att se nya bilder på mina 2 första barnbarn som är långt borta) är de som får mej på gott humör (nej inte svärsonens).
   Bamsekram från norr

 11. Jag kan skicka en bild på mig i the lifting panties med hål i. Där röven liksom rinner som keso ut genom hålen istället för att få ett schysst lyft. Jag lovar att du inte kommer vara det minsta arg på varken kärringen i inlägget före eller på din egen röv efter det. Och det är ju en win-win 😉

   1. Jag och min röv meddelar härmed att vi är grymt hedrade. Trots att vi ser ut som plastinpackad keso.

    🙂

    Och kudos till alla er andra miffon, man bör vara en smula tålig…och rolig…om man skall hänga på Monas blogg. Trollen kommer försvinna om vi ignorerar dem. De går ju igång på uppmärksamhet. Kram på dig…

 12. Jag ligger m min exman..
  Han som lämnade mig för en annan.. Som han fortf dejtar.
  Vet ingen bra ide, kan aldrig sluta bra..
  Men jag kan inte låta bli.. Vi kan sex o jag kan inte låta bli att njuta av att hon som var den som tog över min man inte vet ett skit.. Jag visste att han aldrig skulle kunna lämna mig helt.. Ingen ger honom bättre sex än vad jag gör.. Om jag vill ha honom?? Nej, aldrig.. Jag vill bara ha bra sex 🙂

 13. Jag har en tax som har lite utmaningar här i livet (som torgskräck och rädsla för trappor samt en del annat udda, men ändå är en väldigt god och glad liten vän). Han kallas i folkmun ”MiffoMårten”.

  Skit i puckona! Du har så många fina läsare som verkligen uppskattar dig – fokus på det nu!
  Fetkramen till dig

   1. Personlig – joråvars! Har en till – Waldemar. Han kallas Kungen. 13 år.
    Med dem i huset är man inte sur långa stunder – lovar!

    1. En gång var jag gift en annan gång och mina dåvarande svärföräldrar hade en strävhårig Billy. Herremingud vilken personlighet han hade. Om han var sur på en så visade han verkligen det. Helt omöjligt att missa hans sinnesstämningar.

     Och det var när han dog som jag bestämde mig för att ALDRIG skaffa hund. Fifan, den sorgen.

     1. Hej!
      Det finns inga hundraser som kan vara så sura som taxar. Apropå taxar så blev jag biten av en för länge sedan. Det blev stelkrampspruta. Jag går långa omvägar om jag ser en tax. Tar inga risker. Har nog taxskräck.
      AGGE

 14. Detta berättade en kollega till mig härom dagen. När han stod och plockade upp varor (jobbar i mataffär) så såg han två kunder komma gåendes mot varandra i gången där han var. Ena sidan var blockerad av en pall med varor var på ingen av dessa två kunder ville släppa före den andra. Då står ena kunden och bumpar in med sin rullator i den andra kundens vagn. Hur arga som helst på varandra. Min kollega stod en bit ifrån och bara tittade på dem. Tänk vilken energi som gick åt ist.f. att bara flytta på sig och släppa förbi den andra.

 15. Kan ju säga som såhär eftersom även jag kallar min lilla (soon 4-åringen to be) för talibanen.
  Oftast möts jag av skratt men har även fått tillsägelser av både random människor och även chefen på talibanens dagis att: Så får man minsann inte säga!
  Alla de andra talibanbarnen (ja, jag bor i ett ghetto där de faktiskt finns på riktigt) inte skall ta illa upp..
  Bla bla.. men nu är det faktiskt så att min lilla -är en taliban. Häromdagen önskade hon sig btw en rosa burka och jag undrar vad i helvete jag har gjort för fel.. Anyone?!

  Och idag när hon stoppat sin boll i kattens ”hus” frågade jag lite fint om varför och om hon inte vet vem som bor där inne: Jo, mamma…-suck- KattJäveln!
  Då dog jag lite.

  Tror med all säkerhet att du är en skitbra mamma, som älskar ditt barn trots ett utmärkande smeknamn.. !!

  Det finns värre.. min gick både under kisskorv och spykobra första året.. ;)) Stå på dig!
  Kram!

  Btw: Har en one-night stand -storytelling inne hos mig – välkommen! :))

 16. Kan ju bjuda på en episod som jag och maken fortfarande skrattar gott åt. Vår pojk är en matfobiker av stora mått(Alltså inte det vanliga kinkiga ”Jag vill inte”, utan *får panik ,kastar sig på golvet och skriker samt vägrar att röra NÅGON mat den måltiden*) och det är i vanliga fall frestande för tålamodet. Denna speciella dag så hade jag & maken bestämt att vi skulle försöka att få lilltrollet att iallafall våga smaka på en liten bit gurka.(Pojken var vid tillfället tre år) Följande samtal utspelar sig:

  Maken: Här A, smaka på en bit gurka.
  A: Nej pappa! (mycket bestämt)
  Maken. Men en liten bit kan du ju smaka, det räcker om du bara vågar slicka på den.Du kan få en guldstjärna om du gör det.
  A: Jag sa faktiskt nej pappa, och när jag säger nej så menar jag nej.
  Maken:(uppgivet) Men VARFÖR vill du inte smaka? Kan du tala om det ialla fall?
  A:För att det är en GRÖNSAK,pappa.Jag äter faktiskt inte grönsaker, det borde du ha lärt dig nu!

  Både jag och maken viker oss dubbla och asgarvar.Pojken slapp prova gurka den dagen.(Efter det har han provat 1 gång men inte mer)

 17. Det var en gång en liten sköldpadda som
  klättrade uppför ett träd djupt inne i skogen.
  Efter flera timmars ansträngande klättring nådde
  den lilla sköldpaddan till slut toppen av trädet.
  Han kastade sig ut, flaxade med frambenen för
  att slutligen kraschlanda på marken. När han
  hade återhämtat sig något sånär, kämpade han
  sig upp i trädet igen. Efter flera timmar nådde
  han toppen, hoppade ut, flaxade med fram-
  benen och kraschlandade. Men den lilla
  sköldpaddan gav inte upp. Han försökte och
  försökte, men kraschade hela tiden. Ett par
  fåglar satt på en gren i trädet och tittade på den lilles misslyckanden. Till slut vände sig den ena fågeln till den andre och säger: – Älskling, jag tror det är dags att vi talar om för honom att han är adopterad.

 18. 3 åringen ropar på gamlamormor, när hon sa att hon lagar mat så hon kan inte komma just nu för då kan hennes hus brinna ner och frågar var hon då ska bo

  Efter en stund svarar 3-åringen…men du har ju ett hus till och att hon kan bo där…. saken e att ja hon har ett hus till tillsammans med sina systrar i ett ANNAT LAND !!!

  Häromdagen hemma hos Gamlamormor hittar 3.åringen en tom tuggumipåse på toaletten och tar med den ner och berättar att när han blir stor och får lika stor snopp som sin pappa ska han köpa nya tuggumi 😀

  1. 3-årings standad uttrtyck

   Idag när han var hos gamlamormor och jag sa att jag skulle klippa gräset
   Då suckade han ”Nu igen”

   När vi hälsade på min moster för nån månad sen sa jag att hon brutit armen
   Kom sucken ”Nu Igen” och direkt efter kom han med nästa kommentar ”så tokigt”

 19. ——————————
  Två amerikanska turister körde genom Skåne och kom till Kristianstad där de började bråka om hur man uttalade ortsnamnet. De höll på en lång stund och när de beslöt sig för att käka lunch kom de på att de skulle be servitrisen om hjälp.
  – Before we order, could you please settle an argument for us? Would you please pronounce where we are, very slowly?
  Blondinen lutade sig över disken och sa:

  – Börrrrrr gärrrrrr Kiiiiiiing.
  ———————————–
  Pöss på dej, Käring! ,-)

 20. Kanske inte så skrattigt, men häromdagen köpte jag mig en present. Den får jag ta fram om ett par kilo sådär. En ny handväska, har aldrig köpt en så dyr handväska till mig själv förut. Maken kommer aldrig-i-helvitte få veta priset. Så nu väntar jag med spänning på den dagen jag får ta fram den för mig. Tror minsann att jag ska ta mig en extra promenad i helgen, eller två. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..