Norra Europas sämsta stekare

Varför ser det a l l t i d ut så här när jag steker torskfilé?

image

Jeeeefla fiskjefel.

För inte är det mitt fel…

  1. Sägs om att slänga in den i ugnen med lite örtsalt och hackade örter istället? In med en termometer och ut vid 55-60 grader. Går inte att misslyckas 🙂
    Och vill du absolut steka fisk så köp spättfilé eller nåt annat mer lätthanterligt 😉

  2. Torsk är inte lätt att steka, inte lätt alls. Men det ser ut som om du inte har något som håller ihop den. Vik ihop till ett paket, doppa det i ägg innan du steker den, om du inte vill panera förstås. Du kan blanda i lite ost i ägget, så blir det jättegod smak. Ett tips är dessutom att bara ge den lite yta i pannan o sen ”bakar” du den klar i ugnen, 175 grader, så håller den bättre. Lycka till :).

  3. Ju mindre man rör fisk under tillagningen dessto bättre. Så ugn, folieinbakat eller sjuda är att rekommendera. Perfekt att sippa vitt vin under tiden. Men Mona är ju en handlingskraftig kvinna med latinotemperament så överlåt fisk till andra. 😉

  4. Så här:

    Om fisken är färsk stek den på medelvärme ca 4 min per sida vänd 1 (!!!!) gång och den är garanterat klar.
    Om fisken är fryst tina den i kylskåpet, om man tinar fisk i micron eller i rumstemperatur så kommer den garanterat gå sönder. Så om du har bråttom gör fisken i ugnen =) Hoppas det går bätte nästa gång =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..