Jamen då kör vi

Vaknar tidigt och kommer ihåg att det är min födelsedag. Som jag inte på något sätt vill fira. Hela huset sover och jag överväger att gå upp och dra till jobbet men inser att jag skulle få flytta ut till lekstugan på heltid i så fall.

Så jag ligger kvar. Och väntar. Och väntar. Till slut så vaknar maken och drar ned med resten och gör frukost. Sedvanlig falsksång och frukostbricka. Får först 11 otroligt vackra rosor för vår bortglömda bröllopsdag härom dagen.

Fantastiska rosor var det och jag blev genast lite gladare. Öppnade 20-åringens present och undrade om jag skulle slå nåt hårt i huvudet på henne. Hon har blivit värsta träningsnarkomanen och hade köpt mig ett par Easytones.

…och tycker att det är dags att jag börjar. Ungjefel. Men hon kompenserade det med en bok som jag velat ha länge:

En bok om hur man gör fina pärlsmycken. Det är nämligen mitt senaste knark: att göra armband och halsband.

Nu föll det sig så att maken tog en massa bilder på mig med alla presenter, men eftersom det är förenat med att jag var nyvaken,omäjkad och ser ut som en krulltott i pallet, så kan ni glömma att jag visar upp dom här.  Så kul ska vi inte ha det.

Man kan säga att jag och maken har varit lite osynkade ett tag så min förhoppning om att han köpt något som jag över huvud taget ville ha, var mycket liten. Alltså, ni som inte har hängt här ett tag: här pratar vi om en man som en gång köpte mig en kromad toaborste och tyckte att det var årets bästa present. Ja, då fattar ni att förväntningarna var låga. I och för sig så har han glänst till ordentligt några gånger genom åren, men vi har som sagt ”gått om” varandra lite den senaste tiden. Läs: han sur, jag sur, livet suger. Typ.

Så när han trollar fram tre påsar från Svenskt Tenn, så blev jag aningens rörd. Bara fina saker som jag ville ha därifrån. I will show you later.

Sen blev det turbo. Jag hade lovat klassföräldrarna att bistå med godis så jag drog ned till vår ena videobutik och hämtade 2,5 kg lösviktsgodis. Järnet till skolan med bilen full av presenter till all personal som inte har egna klasser. Lyssna sig lite på alla sånger, lyssna sig lite på rektorns tal, sen upp till klassrummet….för världens längsta avslut. De små grynen hade fått lov av fröken att läsa något ur sina arbetsböcker och här gick det käpprätt åt h-e: vissa läste en kort liten sak, andra både 3 och 4 långa läsgrejer. Ett gäng föräldrar och far- och morföräldrar i ett klassrum som 1923 byggdes för 15 barn. You do the termometer. Alla fick ju så klart säga det dom ville, men när talibanen skulle läsa upp sin 4:e grej så sa jag lite snyggt att det var bra, ”next”. Typ.

Jag var svinstressad eftersom jag och en annan skulle upp till lärarrummet och dela ut deras presenter: de fick tuppar och hönor och det blev en jättesuccé.

Alla nöjda och glada och jag kunde andas ut.

Drog iväg till Bromma Blocks med talibanen för att bjuda henne på lunch. En fråga, är jag snål eller är det normalt att en extra pannkaka ska kosta 15 spänn?!

Själv tog jag raggmunk med fläsk.

Så sjukt, sjukt gott. Ett problem bara: jag har inte ätit det sedan jag gjorde min Gastric Bypass och ni som har koll vet att socker och fett inte är det bästa jag kan få i mig. Hur tänkte jag där. Raggmunk  med fläsk är inte direkt fettfattigt. Åt halva portionen sen gick vi upp till Espresso House och köpte latte.

8 sekunder senare så upplyste jag talibanen om att jag var tvungen att gå på toa. Man kan säga att läget blev lite akut. Järnet ned i hissen och in på muggen.

Men den här gången kollade jag att det fanns papper. Förra gången var en mardröm för er som minns.

…och där blev jag sittande ett tag. Medan talibanen satt två våningar upp och sippade på sin chailatte.

När jag tvättade händerna så tänkte jag på att jag är skitduktig som har gjort så fina armband.

3 av 4 av dom här har jag gjort. Man kanske skulle ta och byta bransch.

Talibanen drog in till leksaksaffären och jag gick in till butik Jackie. Affären med kläder som kostar skjortan. Och lite till. Har sneglat på en sommarjacka där ganska länge men kände att 3200 kr var liiiite i mesta laget. Inte ens om jag hade på mig knäskydd resten av sommaren, skulle maken gå med på det.

Men, som av en händelse, så var den just precis igår nedsatt 70%. Hoppsan.

Sa jag att det var min födelsedag?

Väry häppy så åkte vi hem. Pausade en stund och sen var det dags att dra till optikern. Hittade inte bilnyckeln/husnyckeln. Letar som en dåre och vänder till och med ut och in på bilen…. och får panik. Det är extremt svårt att få tider till min optiker eftersom dom är bäst i Stockholm, så jag ringer till maken och skriker: ”var är extranycklarnaaaaaa?!”

Dom har jag”, sa han och jag fick en hjärnblödning. Till slut så råkade jag titta på ytterdörren….där dom satt så fint i nyckelhålet.

120 blås in till Hötorget. Kollade ögonen och fick med mig nya linser. Som jag ska berätta om senare, för det är en nyhet på marknaden som ni som har glajjer will die for. Nettan hade även plockat fram två par nya glasögon som jag får nästa vecka. Hon är så otroligt skicklig på att se vad man passar i så jag kollar inte ens alternativ utan säger bara: ”I do as you say baby.” Så himla skönt.

Japp, ni ser rätt: rosa träpjuck!

På vägen hem så hamnade jag mitt i värsta vilda västern på Norr Mälarstrand. Polisen hade stannat en bil med några bovar och banditer.

Man vet att det är serious shit när en av poliserna som står intill den ena skurken, som sitter på trottoaren,  håller handen på pickadollen.

Kunde tyvärr inte stanna och poppa popcorn för det var bråttom hem. Magdalena upplyste ju mig fem i tolv om att man skulle ha vita kläder. Hon hade haft en riktig skitdag och totalt glömt att berätta det.

När jag sätter på mig en jättefin vit kjol så fick jag tokspel: förra sommaren hängde den på balkongen för vädring och uppenbarligen hängde den där för länge eftersom den nu var randig. Så jag fick sätta på mig en mindre snygg historia. Dock gillar jag min blus.

Men saken blev knappast bättre av finnen från Helsinki, som dök upp på näsroten för ett par dagar sen. Det är två år sen jag hade linser på mig och jag ville absolut ha det idag. Glömde bort att glajerna dolt finnen.

Sjukt irriterande men det kunde inte hjälpas. Solen sken och jag kunde ä n t l i g e n få använda mina solglasögon som maken köpte till mig förra året.

 Jag skulle plocka upp Magdalena hemma hos henne och när jag sätter mig i jeepen så suckar jag. Maken hade lovat att åka till tippen förra helgen men icke:

Jag skulle alltså hämta henne och åka på ett kändisevent i en sopbil. Precis när jag ska kliva in genom hennes port så skickar hon ett sms: ”Ställ bilen, Filip kör oss dit.”  Kunde ju inte bli sämre tänkte jag.

Medan askungen gjorde sig i ordning så tryckte jag i mig en banan och två råa korvar som jag snodde ur hennes kylskåp. Var noga med att undvika spegeln och när man ser den här bäjben så förstår ni ju varför:

Filip kommer för att köra oss och när vi går ned på gatan så står den här skönheten där.

Jag, som är en svennebanan och van att åka Volvo fattade inte hur man över huvudtaget kör en sån här bil. Man gör nåt med dom här ”paddlarna” så åker bilen.

Jag såg en knapp som det stod Launch på och frågade vad som hände om man tryckte på den. Min koppling gick nämligen direkt till rymdraketer…och så.

Det vill du inte veta”, sa Filip. Och det ville jag nog helst inte.

Nja, jag håller mig nog till mina Volvobilar. Det här är för flashigt för mig men jag måste säga att det var en upplevelse att känna vaginan ihoptryckt mellan öronen när han gasade på vid några tillfällen. Ujuj, trosskydd hej och hå.

Vi kom fram och det var dags för röda mattan. Jag har varit på en hel del såna här events men då smyger man ju förbi alla fotografer och känner sig som städerskan som kommit lite för tidigt. Att gå med Magdalena var en ny upplevelse. Jag försökte göra mig osynlig men hon var noga med att jag stod vid hennes sida. Det roliga var att några av reportrarna frågade vad hon hade på sig, var grejerna kom i från. Jag garvade för mig själv och tänkte att om dom frågar mig så måste jag ju svara som det är:

”Skor – Ehh, Helsingfors Flygplats, förvisso svindyra, men på rea, hehe.”

”Blus – Second hand”

”Kjol – Ellos, jajamensan, ni hörde rätt!”

”Väska” – av 20-åringen som hon köpt på en marknad i Vietnam”

”Trosor – Ullared. Love it.”

Eller ja, trosorna kanske de inte hade frågat efter.

Luffarlainen alltså. Kände mig som tant Helga from Germany som var ute med Queen of Beauty.

För det är ju så här med henne: hon är otroligt snygg, men ännu snyggare på insidan. Jag har sällan träffat en människa som är så fin rakt igenom. Otroligt ödmjuk och mån om andras välbefinnande. Såna träffar man på en gång i livet och jag är oerhört glad över att vi kommit att bli så nära vänner.

Jag hade tänkt fota varenda kändis och visa er men kom på att det nog var lite i töntigaste laget. Som en jefla mupp. Så det blev inte mer än det här:

Alexandra Pascalidos fot. Väry vågat.

Men vi stod länge tillsammans med den här sjukt trevliga bönan. Ni som är skitgamla vet vem där är: vår gamla Fröken Sverige, Johanna Lind…som man numer ser i den här reklamen. Hon bor på Österlen och driver en inredningsaffär tillsammans med sin man.

 

Vi minglade omkring lagom länge sen var det drags att dra.

Klockan 22.00 intog vi middag på restaurang Papa på Östermalm.

Sweet Lord vilken god mat, dit ska ni gå om ni är i krokarna. Det är alltid fullsatt, men kommer man när de öppnar så brukar det gå.

Klockan 24.00 hoppade jag in i min egen sportbil och åkte hem till den sovande maken…

…som hade satt på larmet…som satte igång och tjööt över nejden när jag klev in. (När vi går och lägger oss så larmar vi hela huset utom sov-planet.)

Trött som en gris hoppade jag i säng efter en födelsedag som var helt olika alla mina andra födelsedagar.

Magdalena. Tack för en fantastisk kväll. I love you honey.

 

 1. Ja men det vill jag lova var ett riktigt skönt blogginlägg. Idel leenden på mina annars så sura läppar.
  En sak bara, nog för att jag är ”gammal”, born in the sixties, men jag kommer inte på vem blondinen bredvid Maggan är. Doktor Åsa? Känns otippat att hon skulle vara ute och mingla nowadays. Är det någon som varit fröken Sverige? Johanna Clausen? Please Mona, tell me.
  Och, grattis till en härlig födelsedag. Sådana är iallafall inte jag bortskämd med som fyller år mitt i sommaren när alla är bortresta och glömmer bort mig. Ja ä inte bitter…..

  1. Amen, jag glömde ju hälften av texten där. Så klart att det är Johanna Lind Clausen! Och tack kära du. Jag vet hur det är med födelsedagar: båda döttrarna är födda i juli..

 2. Har precis likadana skor (de lila alltså) men köpte inte dem för att träna rumpan utan för att de var just lila… De är riktigt sköna!

  Jag är glad att du fick en så fin födelsedag!!!

 3. Johanna Lind.! Jag är förvisso inte lastgammal men från Åtvidaberg ha ha! Tycker också att Magdalena verkar vara en otroligt fin människa! Och helt normal om du fattar vad jag menar som också gör misstag men ärligt berättar om de och det mina vänner får henne att verka så otroligt geniun. Men nu en fråga Mona! Som jag fattar att du inte kan outa alls men svara ett litet Ja eller Nej på kanske;) Magda och hennes syster verkar ju inte hänga jättemycket längre vad det beror på är väl deras ensak och man hyser ju respekt för de när de fortsätter hävda att 4 kids vardera (snart) gör det svårt att träffas!! Kanske inte hela sanningen, vill man så kan man typ! Men har ditt avslut hos bloggfamiljen något att göra med att du numer verkar vara väldigt bundis med en av de söta bönorna? 🙂 kram!!

 4. Gud, en sån galet stressig men rolig födelsedag. Hur 17 hinner du med allt??
  Du är superfin, älskar din nyinköpta jacka…tänk så mycket pengar du tjänade på att handla på rea :-)) Idag ska jag inte göra mycket mer än fira MIN födelsedag. Kram Jess

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Födelsedag & Mingel på Akademikliniken/Malmö

 5. Hej Mona!

  Åh vilka fantastiska armband du har gjort,nu undrar jag var du köper dina pärlor och har du några böcker du går efter?

  Mycket bra och rolig blogg!

  1. Tack.Och jättemycket tack! Köper de mesta av pärlorna på Pärlshopen men även på Panduro. Tyvärr har dom inte så mycket Swarovski, vilket jag tycker är de finaste pärlorna. Jag gör efter eget huvud, men vill ha boken för nya idéer.

 6. Men du Helga…solbrillorna och halsbandet (to die for) kompenserar ju lätt ullaredstrosorna…! Party on!
  Kram
  BMW-Pia (har inte satt ut den till försäljning ännu så du har fortf. första tjing)
  Tjingeling…

 7. Vad snygg du är Mona!!! Du passar så jäkla bra i nya frisyren, vilken tur Maggan har som kan ta med en sån snygging på kändismingel 🙂

 8. He he smart 20 åring du har…ge mamma en sån fin pik och så gick den rakt över huvudet…dom formar RUMPAN du vet…den du har där bak som är som en dunkudde utan dun…

  Gillar 20 åringen skarpt! Inte många som är så brutalt ärliga mot sin mor som kommit upp i sån hög ålder

 9. Älskar dina armband, så snygga!! Har själv bara vågat mig på Panduros färdiga kit än så länge, men du får gärna lägga upp bilder på dina alster för inspiration. Var ligger Pärlshopen och hur är de prismässigt jämfört med Panduro?
  Tack för ytterligare ett underhållande inlägg. Har sagt det förut, men du har verkligen skrivandets gåva.

  1. Tack! Jag ska lägga upp bilder senare tänkte jag. Pärlshopen finns här i Stockholm, i Sturegallerian men även på nätet. De är lite dyrare än Panduro men de är å andra sidan Swarovski-pärlor.

   Och tack för fin bloggkomplimang. Dock ska ni läsare inte glömma att ni är halva bloggen.

 10. Bara älskar din blogg, du är helt underbar! Och jag vill bara säga att du är sa himla fin i din nya frisyr.

  kramisar

 11. Herregud va du är rolig!! Gapskrattar!
  Särskilt när du förklarar hur det är att åka i Filips bil o hur det ser ut i din bil 🙂
  Du skriver det man ofta tänker.
  Underbart 🙂
  Kram

 12. Men hej, jag har varit borta alldeles för länge från din blogg, men nu är jag tillbaks! WOW! Måste ju säga att du är ju helt grymt snygg!!! Fyller du yngre?! Grattis i efterskott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..