När små barn ställer viktiga frågor….som man inte vill svara på

I förra veckan hämtade jag en kompis barn i skolan och körde hem denne. Vi sitter och pratar om lite allt möjligt när h*n, som är äldre än 5 men yngre än 8 säger:

”Du svär inte så mycket va?”

Harkel. På med glorian.

”Eh, jo, men jag försöker låta bli när jag är i närheten av barn. Hemma får jag betala varje gång jag svär. En krona för ”fan” och säger jag ”jävlar”  eller ”helvete” så kostar det 10 kr. Det är bra tycker jag för då anstränger jag mig mer för att inte svära.”

Tystnad.

”Får du säga hora?”

Hoppsankalle, där höll jag på att köra på refugen.

”Eh, näe, det är inget ord jag använder. Alls.”

”Fitta då?”

Hosthosthost.

”Nä, det har jag aldrig sagt, men du, var har du hört dom orden nånstans?”

”Jag har lärt mig det.”

”Av vem då?”

”Min storexxxxxxx.” (Som är mycket äldre.)

”Mmm, men, du, det är inga bra ord.”

”Jag vet. Jag undrade bara.”

Tystnad.

”Du, vad betyder hora egentligen?”

Ujujuj. Talibanen har inte kommit så långt ännu och 20-åringen passerade det här på Vikingatiden så jag har glömt vad jag sa då..

”Ja du, det betyder att en person…ja..det betyder att en person, MEN HERRGUD, SER DU, gubben på cykeln körde nästan på mig!!”

Och DÄR blev h*n intresserad av nåt annat.

Jag är av den åsikt att man ska förklara vad allt betyder men här blev jag osäker på barnets mammas och pappas inställning, så därför blev det svettigt.

Fifan så nära ögat det var.

Nästa gång så drar jag upp radiovolymen på max.

 1. För Guds skull Mona, när du gjort di besväret att dölja detta barns identitet genom ett helt inlägg kan du juh inte avslöja de i sista meningen! Gör om -gör rätt!
  Btw så gör du min dag! Mer Mona till folket!:-)

 2. Måste säga att jag är lite besviken på att gubben på cykel kom. Annars hade det här inlägget kunnat roa mig i flera flera dagar 🙂
  Mina barn får svar på alla frågor. Jag bara fixar till detaljnivån så att den passar.

  BTW varför kan jag inte få mina uppgifter sparade så att jag slipper skriva in dem varje gång jag kommenterar?

 3. En väninna till mig berättade att hon och familjen varit på ett cafe för ett tag sen. Den tioårige sonen får ju inte svära och han har nog funderat på vad han i stället kan använda sig av för ord som inte får föräldrarna att se rött. I alla fall inne på det där cafeet säger grabben: – mamma, nu vet jag ett ord som jag kan säga när jag blir arg och det är inget svärord, jag lovar!
  -Jahaa säger mamman, va bra, vilket ord är det då? Nöjd över sin bedrift säger killen högt och tydligt med klar stämma: FITTA.

  Jahaaa jaja…vi får prata om det där sen, sa mamman högröd i fejjan.

 4. Åh, det där är knepigt, framförallt när det inte är ens egna barn. Jag är ju också av uppfattningen att man helst ska försöka vara så ärlig som möjligt, men det är svårt ibland, för man lägger lite krokben för sig själv, och man börjar svara på frågor barnen inte ens hunnit ställa (och kanske inte ens är intresserade av) Vissa barn skulle nöja sig med en förklaring ”en persons om säljer sex”. Annars skulle man kunna säga att det är ett fult ord vissa säger om personer de inte tycker om, men att det är väldigt elakt att använda det ordet. Då slipper man förklara vad det egentligen betyder. Fula sig lite:P

  Men jag måste också skriva in mina uppgifter varje gång :/

 5. Apropå ”The Talk” så MÅSTE ni titta på den här!
  Julia Sweeney lyckas trassla till det så till den milda grad att hon hamnar i en förklaring om sex och internetporr för sin åttaåriga dotter 😉 och det bara genom att svara exakt på dotterns frågor.
  Hysteriskt rolig 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=Ry-LwxR746s

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..