När könet har betydelse

Talibanen har en dvärghamster som hon köpte för två år sen. Jag är allergisk mot alla husdjur i den bemärkelsen att jag inte vill ha några eftersom dom dör…och då blir man ledsen. 

Så i 16 år har maken tjatat om katt. ”Over my dead body” har jag sagt. För där handlar det också om hår. Med tiden har jag svalnat och sakt okej, ”om jag får ta hit städerskorna två gånger i veckan”, men av nån anledning så svalnade intresset rätt snabbt efter det kravet.

För några år sen så var jag en extra snäll hustru och gick med på ett husdjur ändå: fiskar. Det var så långt jag kunde sträcka mig. En Nokia och en  Ericsson i en skål. Sen fyllde maken 40 och dumdumma kompisar köpte en megastor fisk, som krävde ett akvarium och vips, så hade vi femtoelva andra fiskar där också.

Ni som har följt mig i flera år vet ju vad jag tycker om hans akvarium. Hmm, jag ska nog rota fram några av dom inläggen för det finns en hel del hysteriskt roligt att läsa.

Hur som. Talibanen fick en dvärghamster…..Efter att jag noga läst allt som fanns att läsa om dom. Den viktigaste informationen, och det som blev avgörandet, var att de inte lever så länge. I snitt två år. Så talibanen var väl medveten om det och såg snabbt ut begravningsplats intill lekstugan.

Den här hamsterna har blivit mer än väl omhändertagen. Talibanen har skött sig exemplariskt. När vi köpte den så var hon noga med att personalen valde ut en tjej. Inget annat var att tänka på. Talibanen skiter nämligen i allt vad genustänk heter.

Jag var ju duktig som hade tagit reda på allt om dvärghamstrar, plus att jag fick lite hjälp av er. Det jag missade var att även om hamstern kostade typ 200 spänn, så skulle den ju ha ett fullt möblerat hem.

Till priset av 2 000 pickadoller.

Nåväl. Talibanen har varit lycklig med sin ”Minette” i snart två år. Hon älskar henne överallt på jorden.

Sen kom Magdalena hit en dag, vände på Minette, särade på benen och Öhh, det här är en kille. Den har pungkulor.”

Talibanen höll på att bryta ihop totalt.

Och tokvägrar att gå med på att kalla den Uffe.

Nä, hon….han..ska ändå dö snart och jag tror inte hon märker att hon är en kille.”

 1. Hahahaha! Sjukt kul, men att ingen har märkt det på TVÅ år? Mina barn pratar (läs tjatar) om husdjur titt som tätt. Jag har fabulerat ihop en hittepå-pälsallergi och hänvisar dem till deras (något blödigare) pappa. Som jag separerat ifrån. Han har nu köpt dem varsin hamster som bits, kissar, bajsar och skräpar ner överallt. Mohahahaha!

  Med tanke på mitt trackrecord när det gäller husdjur så är det nog lika bra att jag låter bli! http://kaosredan.wordpress.com/2011/12/08/lucka-8/

 2. Ha, det där hände mig när jag var liten! Mimmi visade sig vara en kille. Det traumatiska med det var inte alls att hon visade sig vara en han, utan följande: min klasskamrat Moa tyckte det var elakt av mig att fortsätta kalla hamstern Mimmi. Däremot tyckte hon att jag var dum när jag påpekade att hon var precis lika elak som fortsatte kalla sin fågel Gunnar när Gunnar börjat lägga ägg. Inkonsekvens var det värsta jag visste när jag var liten.

 3. Vi förstod att vår hamster Lilla My inte var en tjej när det började ploppa ut ungar ur hans syster Sotis (tror jag hon hette?). Inte hade hon blivit speciellt tjock, lite rundare bara. Bedragerska. De fick snabbt varsin bur och vi 5 hamstrar till…. konstigt nog friska trots inaveln. Dessutom kan jag berätta att Lilla My blev hela 4 år så Talibanen kan nog sluta planera begravningen tills hen är död for sure, man vet ju aldrig.

 4. Har just kommit hem från ett idag vedervärdigt arbetspass. Läst här en stund och nu sitter mungiporna där de ska igen. Dig och dina läsare kan man ju lita på alltså. Tack.

 5. Stackars taliban 🙁

  En av våra förra katter, James var lite udda. Ungarna såg hans ”snopp” som de sa vid något tillfälle så när han började bete sig könsmoget så bokade jag tid för kastrering hos veterinären.
  Sambon åkte dit o ringde ”Det blev ingen, hon sa att det var en tjej”
  (Kastrering av hanne kostade 800 o av hona 1200)
  Ringde veterinären igen för ombokning o åkte dit med honom/henne själv.
  ”Vad då en hona, han har ju snopp?”
  Veterinären ”Ja titta, det har han också”
  Tvättäkta hennom alltså o kastrering gjordes till priset 2000 eftersom vi fick betala för bägge könen 🙁

 6. En lagom introduktion till HBT världen för talibanen. 😉
  ( Könsidentitet och sexualitet kan ändras flera gånger i livet.
  Och det är bara en själv som bestämmer hur man väljer att definiera och uttrycka sig! )
  Du får göra ett inlägg om namnförslag eller lägga till en ändelse som kan uppfattas som könsneutral.

 7. Min dotter har en guldhamster som heter Uffe. Som hon har döpt själv. För att ”det är det fiiinaste pojknamn som finns”. Tror aldrig hon har träffat eller känner någon som heter Uffe. Men ändå. Uffe är ett asabra hamsternamn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..