När man glömmer

Hela dagen igår så var det något som skavde i huvudet. Kvällen tillbringade jag hemma hos Tina/Syster Lycklig. Hon bjöd mig på middag och jag fick en för tidig födelsedagspresent. Japp, i mitten på nästa vecka så fyller jag år. Jag älskar presenter och önskar att man kunde få det utan att fylla år. Jag vill stoppa tiden.

Jag fick fyra jättefina skålar från PIP, som även finns på deras hemsida.

För övrigt så avhandlade vi världsliga saker såsom varför tar vi inte hand om varandra bättre i våra familjer. Alltså så där som sydländska människor gör: det här med att det är självklart att man låter sina föräldrar bo hos en på äldre dar.

Och så pratade vi om hjärnan och att det är lätt att träna in ett beteende. Bara man nöter in det tillräckligt många gånger. Att man kan lura hjärnan till vad som helst. Om jag t ex ber dig tänka på en sur citron…om du verkligen koncentrerar dig på att du tar en citronklyfta och trycker in i munnen så vips, så kommer du producera mer saliv i munnen. Alltså är det fullt möjligt att lura hjärnan till vad som helst.

Sen googlade vi Maskrosor och konstaterade att det finns flera hundra olika arter och att de i själva verket är en hälsoväxt. Mycket nyttiga ämnen kan jag berätta. Men vi fick aldrig fram varför den räknas som ogräs…..anyone?

Efter det så gick vi in på olika kändisbloggar och pratade lite skit. Och sen sladdade vi in på trädgårdsbloggar och då stönade Tina av vällust. Hon älskar blommor men bor i en lägenhet på Birger Jarlsgatan. Inte så mycket trädgård där kan jag meddela. Jag har sagt att hon kan få adoptera hela min trädgård, men hon jobbar ju jämt och har inte tid.

Och under hela kvällen så fortsatte det att gnaga i huvudet. Vid nåt tillfälle så sa jag till och med: ”den 9 juni…hm..jag har för mig att det är nåt med det.”

Klockan 23.40 kom jag på det.

Det var min och makens 11-åriga bröllopsdag.

Hoppsan.

 1. du är underbar, ja blir så glad av o läsa din blogg men de va inte de ja skulle säga utan Grattis på bröllopsdagen!! 🙂

 2. HA! Var väl det jag visste inte ens ringen du har på fingret kunde få dig att komma ihåg maken å din dag…kom nu inte å gnäll på onsdag när du får en ny gräsklippare i present!

  1. Älskling, jag har inget datum i ringen för vi kunde inte komma överens om vad mer det skulle stå. Har nämligen en bred ring och kan få in hur mycket text som helst!

   Och bättre en gräsklippare än vad somliga andra fick. Lite mer motordrag i den liksom…

   1. Ja ja nu ska vi inte va såna…för att tant är glömsk å glömmer viktiga saker ska vi inte va elaka å komma å påstå att du får finare presenter än mig…det är väl ändå tanken som räknas…

 3. Grattis till er!!! Har du inget fint bröllopsfoto du kan visa?

  Jag hittade min mammas bröllopsklänning en gång i garderoben när jag var liten – jag frågade mamma: ”Vad är det här för fult nattlinne?”

  Jag kom på här om dagen att jag och maken varit tillsammans i tolv år. Ett par dagar senare kom jag på att vi hade varit förlovade i tio år…. jag antar att man enbart lägger energi på bröllopsdagen sen… men vi har ju bara varit gifta i ett halvår…

  Det är lite pinsamt – men jag tror bestämt att man får skriva in sånt i sin kalender för att komma i håg… Man jobbar, jobbar och jobbar och vips en vecka senare kommer man på att det var ju något man hade glömt…

 4. Jaja, det är så lätt att glömma när man har mycket att göra. Ni får ta igen det idag istället! Glöm inte skumpan bara!

  Jag kommer ihåg, men å andra sidan har jag tränat på det i 28 år vid det här laget 😉 Till och med Maken kommer ihåg 😀

 5. Hoppsan, men maken kom inte ihåg han heller va? Kan glädja dig med att vi firade 5 årig bröllopsdag och 15 år ihop i år men det blev inget firande, dock ett sms med gratts. Får väl duga… Hoppas maken köper nått till min födelsedag i år, fick inget förra året nämligen. Ett litet kort hade räck… Nej, jag är inte bitter eller långsint. *host, host*

 6. Egentligen vet jag inte varför Maskrosor är ogräs men jag en teori. När jag var så där jätteliten så sa min fröken att jag var ett maskrosbarn. Då fattade jag inte varför sen har jag förstått. Jag fick alltid klara mig själv och hade en jätte stor vilja. Jag klarade alla situationer och växte upp trots dåliga odds. Så är det med Maskrosor också du har väl sett att man ibland kan se dem ta sig igenom asfalten. Inte önskvärda och omöjliga att tämja

 7. Åh, är denna dag så viktig då?? Måste erkänna att vi glömmer vår titt som tätt. Det ända jag inte går med på är mackdonken. Så mycket glömmer jag inte den dagen att jag äter det……….. inte ens deras sallad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..