När synden straffar sig själv

Igår klippte jag gräsmattan. Jag gillar det. Avkoppling.

Om inte annat så är det bra om man vill fisa. Ingen hör.

I alla fall. När jag hade klippt halva ägorna så kom maken hem och jag tvingade honom att ta resten. Det är första gången på flera år som han håller i en gräsklippare. Jag gick in och fortsatte med mina sysslor i väntan på kvällens middagssällskap. Tänkte att, det där fixar han. Det är omöjligt att göra fel liksom.

På framsidan av huset så har min mamma planterat lite bärbuskar. Bl a en rabarberbuske. Jag ä l s k a r rabarber och jag har fått lära mig att det är först år tre som de blommar ut på riktigt, eller vad det nu heter,  och att det är då man kan äta dom. Alltså först då som rabarbern vuxit sig tillräckligt stor.

I år är det år tre.

Maken svischar förbi fönstren med gräsklipparen i högsta hugg och det går fort. Någonting säger mig att jag nog ska ta en titt. 

Mycket riktigt. Min nu, stora, fina rabarberbuske är jämnad med marken.

 

Jag öppnar fönstret och hinner precis få honom att inte köra över svartvinbärs-buskarna.

Amen, vafaaaan, du har ju kört över rabarberbusken!”

”Ojdå…men hur skulle jag kunna veta att det inte var ogräs?!”

Jag kan säga att det är sista gången han klipper gräset i det här hushållet.

 1. Hrm, harkel, du jämnar syrénbuske med marken i tron att det är ogräs och han rabarber, ni är lika duktiga båda två. Oavsett så borde ni nog överväga att hyra en trädgårdsmästare, lugnast så tror jag.

 2. Något säger mig att han gjorde det med vilje.Inte en chans att han inte vet hur rabarber och vinbär ser ut. Så korkad vägrar jag gå med på att man kan vara. Fast å andra sidan så trodde ju DU att en syren buske var ogräs så 😉

 3. äh men WTF ”maken”! SKÄRP DIG!! Är du från landet lär du väl för böveln veta hur rabarber ser ut eller?

  Skaffa sig lite trädgårdskunskaper kanske – du som ska odla och allt!

 4. Oj då……jag skulle blivit smått galen på gubben 🙁 bergis så gjorde han så där för att han inte skulle behöva klippa gräset igen 😉

 5. Vill INTE låta viktig nu ELLER på ngt sätt ta mannens parti men ett tips vore ju att liksom gräva ur lite runt rabarbern så man SER att det faktiskt är en rabatt där…. går ju lägga lite stenar runt också så blir det extra fint 🙂
  PÖSS och ha en trevlig helg 🙂

 6. Vad hände med kvinnlig list? Du vet väl varför man ”råkar” skicka med en röd strumpa när man blir ombedd att tvätta 90-vitt? 😉

 7. Vore det inte bättre om ni asfalterade hela tomten?? 😀

  Tror din man gör sånna galna saker för att slippa göra göromål i och omkring huset!!!

 8. Jag har nog aldrig tyckt att du är för hård mot maken, och efter det här så lär jag absolut inte tycka det. Någonsin. Herregud säger jag bara!!! Även fast man har noll koll på vad som är ogräs lr inte, så borde man väl ändå ana lite om det står halvmetershöga buskar med relativt kortklippt gräs runt om??! Nu blev t.o.m jag förbannad! (Men om du drar upp det lilla som blev kvar, så kanske du har tur att det kommer några nya stjälkar…)

  Ha en underbar dag Mona!! 🙂

 9. Hm..letade efter gilla-knappen på Cathrines inlägg. Ytgräv runt både svarta vinbär och rabarber (som inte är en buske) och gödsla dom lite, så det blir lite sprätt. Och sätt buskstöd runt vinbärsbuskarna så fastnar klipparen i dom om inte annat 🙂

 10. Lite kasta-sten-i-glashus- varning på det där – syrenbuske är inte bättre än vinbärsbuske…Men rabarber – tror han gjorde det med flit för att slippa klippa fler gånger! 😀
  Det är nog dags för en liten egen trädgårdsnisse!

 11. Så då kastade du dig ut och tog hand om rabarberresterna och gjorde kräm på, eller?

  Efter syrenmisstaget skulle jag nog säga att du sitter i ett glashus …

 12. …….alltså…..ni verkar ju helt blåsta i huvudet båda två??!
  Så har jag aldrig skrivit nånsin till nån i en bloggkommentar, men ni två är ju bara för mycket.

  1. Du kanske bör sluta hänga här inne då. Finns nog andra som faller dig mer i smaken.

   Och Mona darling, såg att de har rea på abecitas underkläder på Ellos. Kan ju lika gärna spara en slant eller köpa en extra för samma pris : )

   1. Eeeh Mikki, tror nog att Christinas kommentar var en typ av skämt. Nä, man ska inte hacka på varken kommentarer eller rabarber. Men Mona, rabarber kommer upp igen, flera gånger om året.
    /Paola

 13. Same, same but different skulle man kunna kalla dig och maken, framför allt när det gäller trädgården. Varför bor ni i hus? Finns finfina lägenheter utan syrenbuskar och rabarber…

 14. Alltså, din käre make måsta ha otroligt många andra fördelar… om inte så fattar jag inte hur i helskotta du står ut!!
  Som många andra sagt här, hyr en man/kvinna som tar hand om trädgården och ägna er åt det ni är bäst på istället. Eller finns det bostadsrätter man kan köpa, då slipper man allt sånt *s*.
  Kram på dig du helt underbara, knäppa…

 15. Jamen nu är det så här att dealen var att han skulle sköta trädgården och jag insidan av huset. Han är uppvuxen i villa, det är inte jag. Plus att jag är ointresserad. Mitt drömboende är radhus. Precis lagom med tomt.

  När jag blir stor så ska jag bo så.

 16. Känner igen det där… När maken vandrar med trimmer över tomten har jag lärt mig att vara snabb och peka ut vad som faktiskt INTE är ogräs – annars riskerar även det i drivbänkarna att få sig en toppning…

 17. Jag har för mig att du har berättat att din man är uppvuxen på landet och dessutom i en villa. Hur har han då undgått att inhämta kunskapen om hur rabarberblad ser ut? Han måste ha klippt över den med flit eller så tänkte han inte alls på vad han höll på med…

 18. Men herre gud, vart växte den mannen upp? Om man lyckats missa att känna igen rabarber som finns i minsta lilla trädgård över hela landet måste karl stackarn ha haft utgångsförbud hela uppväxten

 19. Haha…här grävde sambon upp rabarberna när vi gjorde om i trädgården, så jag känner igen situationen. Det var visserligen inte säsong då, och varken blad eller stjälkar syntes…han grävde på och kastade hela härligheten på tippen. Tack för alla roliga inlägg!!

 20. Amen harrejommela! Är det inte svamp så är det rabarber! Tur för dig att rabarber växer som ogräs så dom kommer tillbaka I guess. Jag med min gräsklipparfiness kan hålla gräsklipparkurs för er fjollträskare ska du se vad fint det blir! ( Sen att vi bor i radhus med very lite gräs att klippa gör sitt till)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..