Nationaldagen i en bildkavalkad

Vaknar 06.00 och hoppar in i duschen. Landar en stund senare i soffan och fortsätter att pilla med vår katalog.

Japp, det är glashängen. Säljer som smör. Nej, har inga själv. Inte riktigt my style.

Klockan 9 sätter jag och mina för stora glasögon mig i bilen för att åka och storhandla.

Se så snäll jag ser ut. Skenet bedrar, hehe.

Drar kortet i kortläsaren sen är jag igång.

Det är soprent i skåpen hemma men jag har ingen inköpslista. Det är bara för amatörer. Sen att jag glömmer hälften behöver jag ju inte prata så högt om.

Har ni inte provat balsamico med hallonsmak förut, så gör det. Så.jefla.gott.

Kommer på att jag måste ha matolja. Bloggläsar-Tinna, som bor i Italien sedan 20 år, var hemma alldeles nyss och vi käkade lunch. Hon berättade att de mesta av olivoljan som säljs i Sverige är skit. ”Och rapsolja, herregud, varför använder ni det i matlagning? De häller vi i bilar.” Jag försöker komma ihåg vad hon sa om hur oljan ska se ut för att man ska veta att den är bra. Hon ”odlar” själv olivolja så jag hoppas att hon kan skicka mig en dunk. Smör smör=)

Jag vågar inte chansa så jag köper den jag alltid köper. Extra Virgin Oil.

Jag är en sån som går på all reklam. Tydligen har vissa affärer i Sverige börjat sälja kaffe från Starbucks, The queen of kaffekedjor world wide. Jag ramlar i fällan direkt och köper två stycken.

Ett problem bara. Jag dricker inte ens kaffe längre. Min diagnos kallas för Dum i huvudet.

Blir svårt sugen på sån här juice.

Ska bli intressant att se hur många sekunder den får stå i kylen.

Jag råkade sätta på mig för små trosor så de åkte in i röva hela tiden. Hela ena skinkan gnagde mot mina 260 krs-jeans. Väry obehagligt.

Jag försökte lite diskret att stoppa in handen och dra ut dom, men det gick fan inte. Jag insåg att jag måste se aningen konstig ut, men det sket jag i.

Gick förbi den här hyllan. Vet inte hur jag är funtad, men när något ser nytt och fräscht ut, så vill jag ha det. Picnic-tallrikar, skålar och muggar i fräscha färger.

Svårt sugen och ska precis lägga ett gäng i vagnen när jag kommer på att jag har norra Europas största samling av just sånt här. Handen tillbaka alltså. Boring.

Jag kan ju inte längre äta så mycket kakor, bullar och godis. Dock funkar lakrits av någon anledning, så när jag ser dom här så kan jag inte motstå.

Måste prova.

Det här är en av anledningarna till varför jag älskar CityGross: på fruktavdelningen så får alla barn alltid ta en frukt gratis. Idag får alla smaka jordgubbar. Även vuxna.

Efter att ha testat ett antal jordgubbar så kom dagens svåraste val. Skulle köpa sköljmedel men det var ole dole doff. Tills jag kom på att den där brun-guld-aktiga passade bäst in med färgerna i vårt övre badrum. Fifan vad jag är fiffig.

Mitt i allt så mindes jag att jag hade en lunchdate idag, så jag tog en bukett av mina absoluta favoritblommor. En till mig och en till lunchdaten.

På vägen hem så åkte jag förbi Bromma Blocks.

Var svårt sugen på en chai-latte.

När jag sen i godan ro sitter vid ett trafikljus så kom en dåre och ska preja sig in. Jag blev skitförbannad och körde om honom. Adrenalinet skjöt i höjden och jag tryckte på gaspedalen. Den andra bilföraren led av någon sorts komplex eftersom han blev tokgalen av att bli omkörd av en kärring, så han körde som en idiot för att hinna i kapp mig. Till slut svängde jag av och han kom förbi. Jag kunde riktigt se hur det gick för honom där i framsätet.

Herregud, vad är det med män och bilar egentligen.

Jag blev irro över honom och när jag eldat upp mig lagom mycket så upptäckte jag samtidigt en annan pojkvasker i en ful inte alls avundsjuk porsche på sidan. Han trodde att han kunde köra om mig.

Men se, det kunde han inte för även om min häck är gammal, så har jag turbomotor, så jag stack iväg som en avlöning och lämnade honom bakom mig. Tönt.

Körde in på min gata och kunde inte låta bli att notera allas välskötta häckar.

Let me introduce my häck:

Man kan ju gråta för mindre liksom. Å andra sidan så har vi ingen insyn.

Vi har en hörntomt och på andra sidan så har en bil stått parkerad i flera dagar. Precis utanför vårt hus. Vilket har irriterat mig. Fast nu börjar jag undra om det är nåt fishy. En kompis, som bor här i närheten, blev av med sin bil härom dagen. Han har en iPhone-app som gjorde att han kunde lokalisera bilen. Den stod parkerad i ett villaområde i Enskede (en förort på andra sidan stan).

Det är tydligen det senaste i biltjuvsbranschen: man snor en bil, ställer den i ett lugnt område, tills den har ”kallnat” sen kör man över den till Baltikum.

Så om ingen har flyttat på den om några dagar, så tänker jag ringa till polisen och kolla…

När jag gick förbi våra utemöbler så blev jag tokig: jefla fågeljeflar som har haft bajsfest på en av våra stolar.

Fågelbajs är bland det vidrigaste jag vet.

Väl inne upptäckte jag att maken åkt till jobbet. Och det såg ut som vanligt runt hans kaffemaskin. Allt här nedan är hans.

En everyday-syn och jag undrar v a r f ö r det är så svårt att plocka undan efter sig.

Maken kom tillbaka för att plocka upp talibanen och sticka iväg på nån fotbollscup, som skulle vara till 19.30. Han är ju tränare för talibanens lag. Precis då kom han på att det kanske vore bra med matsäck. Klockan var 11.50 och jag skulle vara borta på lunch 12.00. Men som den gode dadda jag är så fixade jag snabbt ihop en matsäck. Alla nöjda och glada.

Kastar mig i bilen 12.09.

På med lite trutvalla.

Köra fort fort. En bilfärd på normala 12-15 minuter gick på 5. Utan fara för någons liv.

Stövlar in här, och äter världens godaste sallad. Kolla:

Hon lurade mig till och med att smaka på något som jag inte har ätit på 30 år, eftersom jag alltid har ansett det vara livsfarligt:

 

Sparris. Invirade i ugnsstekt parmaskinka. Sweet Lord så gott det var!

Efter den ljuva lunchen, med supertrevligt sällskap, så åkte jag hem. Satt i telefon och pratade engelska i en dryg timme med kär vän.

16.30 drog jag in till stan igen. Dags för nya naglar hos Isabel men först sladdar jag in på Waynes Coffee, eftersom Espresso House hade stängt.

Tittar på skylten där te-sorterna finns uppradade. Tyvärr syns det dåligt men man erbjöds bl a grönt te, rött te och chai-te.

Någon kanske borde tala om för Waynes Coffe att chai betyder just te. Så man erbjuds alltså te-te. Bra där.

Sen gick besserwissern upp till Isabel.

Tre timmar senare åkte jag och mina nya silvernaglar hem.

Klockan var strax efter 20.00 och make och taliban hade just kommit innanför dörren från fotbollscupen, som de förlorade. För att spä på den tråkiga stämningen så upplyste maken mig om att en Risifrutti läckt ut i talibanens rygga. Tjafs om vem som skulle göra rent.

Maken tyckte att jag var ute och hojade när jag sa nej, för han hade minsann tagit hand om ett fotbollslag hela dagen. Jag tokvägrade. Maken gjorde rent och som av en händelse så råkade jag göra en liten eftercheck.

Han har svart bälte i att slarva med ALLT som har med ordning & reda att göra, så jag fick göra ren den. All over again.

Men jag glömde bort att vara irro när jag öppnade lådan och fortfarande kan notera att mina klämmor är intakt. Jag tömde ju makens hemliga chips-stash häromveckan och har därmed klämmor så att det räcker och blir över.

När talibanen hoppade i säng så kom 20-åringen med pojkvän ned och det var dags för den här raringen:

Filmen var bra men jag hade svårt att koncentrera mig då jag hade svåra sittsår efter 3 timmar i Isabels nagelstol. Inte så bra kombo när man har en slappröv.

Och här skulle en slutknorr komma men jag kom inte på nåt.

Hejdå

 

 1. Ang. bilen som står parkerad: ring polisen NU och tipsa!!! Mon gubbe jobbar med just sånt. Polis alltså, inte biltjuv…

 2. Ser ut som min bil. . . kanske ska kolla om den står kvar utanför. . . (klart irriterad över folk/grannar som ställer sig i vägen, vår närmaste granne har tre bilar, en släpvagn, en båt på trailer som brukar bosätta sig utanför vårt garage, själva har de tagit bort sin egen parkering på tomten – hur tänkte man då?)
  Ser ut som du haft en bra nationaldag 🙂

 3. Annars kan du ju ringa och få namnet till den som äger bilen. Fast det vettiga hade varit att ringa polisen tycker jag, better safe than sorry. När bilen försvunnit och du ringer så kanske den är halvvägs till baltikum 😛

 4. Jösses, själv satt jag på kontoret HELA dagen…
  …LIVoljan kommer!
  Av bästa, nyttigaste och godaste sort.
  Ska bara kolla billigaste sättet att skicka upp den till dig.
  Det kanske finns någon annan av dina läsare som är intresserad av riktig oLIVolja och inte bara den som ”butiljerad” i Italien?
  Är ni det?

   1. Jag ska tànka ut hur jag ska fixa detta bara – bra idè dàr…:)
    Kan ni inte skicka mig eran mail och sen sà kan vi hòras?
    Det hàr kan jag ju fixa.
    Jag har ju bara gjort olja fòr den storaslàkten och vànner till och med nu.
    Den àr ekologisk kallpressad jungfru olja och ni kan till och med komma ner o plocka lite oliver sjàlva om ni vill… Sà kanske ni tycker att den blir godare.. allt ska bara organiseras!
    Sorry Mona, jag menade inte att ta upp plats hàr hemma hos dig…

 5. Godmorgon !
  Skicka regnumret som SMS hit: 72503, så får du svar på om den är stulen och vem som äger fordonet. SEN kan du tipsa polisen. I övrigt verkar du ha fått dagen att gå… Själv var jag och tittade på den välkända sporten Gräsklipparrally och traktorracing. Inte tvi skit.

 6. Kolla bilen på en gång, som de ovan har skrivit.

  Bakom detta tangentbord sitter en till där hornen växer ut bakom ratten emellanåt… Så också på min Mamma. Kommer såväl ihåg när jag hämtat Mamma och vi skulle storhandla. När jag körde ut på motorvägen kommer en spoling med färskt körkort och trodde att han på påfarten skulle köra om mig och ut framför mig på motorvägen… Då blev vi två hornförsedda tanter i bilen. Jag gasade på förstås, ivrigt påhejad av Mamma. Behöver jag säga att spolingen inte hade en chans? Detta trots att jag inte hade en turbo, utan enbart en tung högerfot 😀

  Tinna: Jodå, olivolja är jag intresserad av. Mona kan säkert se min mailadress och ge den till dig om jag inte får fatt på dig på annat sätt.

 7. Härligt inlägg…….you made my day! 🙂 nu åker denna slappröv och handlar med ett leende på läpparna.

 8. Vi har city gross i vår lilla byhåla men inte har de gratis frukt till barnen, å inte får vi smaka smaskiga jordgubbar heller….

   1. På tal om Starbucks kaffe – Du har fyndat laavvv….
    Pressbyrån tar 25:-/ST!!!!! You heard me…. ST….
    Lavv jår blågg….

 9. Jag skrattar ihjäl mig, du är så rolig att jag kissar på mig! Behöver mycket posistiv energi nu och det får jag här!

 10. Roligt att läsa din blogg jag har plöjt dom första åren nu…. Har ni egen inredningsbutik i Stockholm? Jag ska åka upp en sväng framöver på lite inredningsrally så då kan jag ju kolla din också…!!

  1. Tack A-M, det gör mig glad, särskilt idag när jag varit på skithumör!

   Nä, vi har ingen egen butik. Vi är grossister och säljer till andra butiker. Den butik jag har haft den senaste månaden har varit ett tillfälligt projekt!

   1. Ok, vad synd, men jag kan nog shoppa lite på andra butiker….. Mannen ska åka på en golftripp i september med ett gäng ”gubbs”, från fredag till söndag, kostnad 4.000 kr…..!!!! Jag tyckte det lät lite mycke men OK! sa jag då vill jag inte höra ett enda gnäll och kommentarer när jag köper nåt till hemmet…. Nääädååå, sa mannen…..!!!!! Så nu ska jag åka upp nån dag och bara mysa…..
    A-M

 11. De silvriga naglarna är ju snyggare än de guldiga. Men jag tycker ändå vi ska köra med rosa glitter nästa gång.

  Finns alltid något på City Gross som man köper som man inte planerat att köpa!

  Du behöver nog inte sakna bullar, kakor och andra onyttigheter. Du är smal, har ett hälsosamt liv, det är guld värt! Kan du äta smörgåstårta?

  Att välja sköljmedel för det passar in i badrummet är lite nördigt 😉 Jag brukar alltid ta den som luktar bäst!

 12. Jag skulle vilja höra diskussionen om vad som är ”nödvändigast” i inköp, engångstallrikar eller onsalakorv… 😉

 13. What! Här på vår ica kostar dom 12 kr/st. Å city gross som ska vara så billiga?? 2 st för 20 kr hade varit city gross pris.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..