Fifan vilken dag. Med en enda bild..

Vaknar svinsent, 07.10 och skulle vara på jobbet 07.30.

07.25 talar talibanen om att hon ska till nåt museum, eller vad det nu var = matsäck. Nada hemma så det var bara att kasta sig i bilen och åka till Sveriges dyraste ICA.

När jag står vid kassan så kommer en bloggläsare, Shrin, fram och frågar om jag möjligen är jag. Hon berättar att hon parkerat intill min bil och råkat se att det låg en tupp i baksätet. När man blir igenkänd på det, då har det gått långt! Tyvärr så kunde jag inte vara så social (f´låt, jag skämdes) eftersom jag hade 10 minuter på mig att hinna hem och fixa i ordning matsäck.

Sen järnet till jobbet. Planeringsmöte med kontorspersonalen. SweetjeflaLord vad det är mycket de närmaste två veckorna.  Maken sladdade in och deltog i mötet…och för en gång skull så slog vi inte ihjäl varandra verbalt. För att han kammade till sig.

Sen in i bunkern, mitt kontor, som ser ut som om en bomb har briserat. Det känns aningen fel att gå igenom julprodukter mitt i sommaren.

Sitter och fixar med katalogen. Bråttom, bråttom. Sen fyller vi jeepen med snygga smidesvaror och kör in det till en av våra återförsäljare,  Norrgavel. De har byggt om sin butik och har nypremiär nästa vecka, för er som bor i Stockholm. 

Här är det fullt av skolavslutningar och i Stockholm är det tradition att avgångsklasserna hyr en lastbil och två högtalare. Sen krämar det på musik utav helvitti och står och hoppar på flaket medan en chaufför kör dom runt, runt. 25 pers. Och dricker som babianer. Så vid ett trafikljus så passade 11 man att öppna sina ölburkar och sprutlackera min bil. Orkade inte ens bli irro. Herregud, I would kill för att vara en av dom.

Stannar på Birger Jarlsgatan och skickar in 20-åringen till Espresso House. Sitter kvar i bilen och undrar varför det är så många poliser överallt. 20-åringen kommer, vi åker vidare till en av våra videobutiker på Östermalm. Då får jag ett sms. Den här bönan undrar om det är jag som har rånat Louis Vuitton-butiken.  Då fattar jag varför det var så mycket poliser eftersom jag stod parkerad 50 meter därifrån.

Jag vet inte om ni ute i landet och övriga världen vet hur det är att köra bil i Stockholm city en eftermiddag. Från kontoret till stan, och tillbaka, tar det i normala fall 20-25 minuter. Idag tog det två timmar. Grattis.

Vi hämtade sopor från vår butik på Östermalm och åkte till tippen med det. Sen hämtade jag upp talibanen, åkte till kontoret, hämtade maken och åkte ut till Märsta. En förort till Stockholm. The förort from hell. Jag avskyr den där hålan. Kanske beror på att vi haft så många inbrott och rån i vår nu nedlagda butik.

Där tillbringade vi två timmar med att maken målade väggar och jag stod med en värmepistol och tog bort klisterdekaler på butikens samtliga fönster. Och tvättade av med lacknafta. Talibanen använde vi till gå-och-hämta-slav. Hon var måttligt road.

Kommer hem 19.30 med en påse middag från gourmetrestaurangen Max. Efter maten dör jag i soffan och sätter på tv:n. Är tyvärr inte så snabb att jag hinner byta kanal för givetjävlavis så är det nån fotbollsmatch mellan Sverige och Serbien, eller vilka det nu var, som maken a b s o l u t måste se.  

Vilken jefla skitdag.

Hejdå

 1. Åh, vad synd att du tycker så illa om Märsta, även om jag kan förstå det efter det som du berättar om er butik…
  Hade jag vetat att du var i krokarna hade jag gått ner med kaffe och sagt hej!

   1. Håller med, Märsta centrum är ett skämt, hade inte systemet, apoteket och Willys så hade det varit en riktigt spökstad…
    Synd att ni försvinner, gjorde mitt bästa för att sponsra er! 🙂

 2. Komma här och gnälla på en träningslandskamp !! Nej du kära Mona, nu ska även du heja på Sverige i EM;)

  Kram på dig

 3. Här har Dottern kommit hem från Köpenhamn igårkväll. Ikväll hade hon lagt beslag på TV’n så det blev ingen fotboll för Maken.

  Sååå skönt att Dottern är hemma. Har fått flera goa kramar från henne redan (!!!). Men det lär gå över. Snart går vi varandra på nerverna igen. Som jag inte längtar efter den stunden…

  Kram!

 4. Gå och lägg dig! Imorgon är en ny dag.
  Själv har jag tjutande i öronen pga fem timmar med skränande och musikspelande studenter som åkte runt på flak och försökte överrösta varandra alldeles utanför mitt jobb. Glad dag men jobbigt i längden. Imorgon ledig dag att ta igen sig på 🙂

 5. Visst är det konstigt att barn alltid talar om att det
  ska med matsäck sent kvällen innan eller
  samma morgon som behovet finns!?
  Lika konstigt att makar ska se all sport på
  Tv oavsett om de egentligen är intresserade…
  För övrigt; håll ut, vi klarar oss inte utan dig!

 6. Det var riktigt roligt att få träffa dig Mona. Även om jag var minst lika stressad till jobbet själv 🙂 Gillar skarpt din nya frilla.
  Vilken tur att maken vet när han ska skärpa till sig 🙂 Annars hade jag tyckt synd om eran personal.

  Och fotbollen… *klick*

 7. Det är sånt jefla tempo på dej Mona så jag kommer på mej själv att läsa fortare och fortare!!! Haha, jag blir ju andfådd för jag glömmer bort att andas…

  Ha en lugn kväll nu!

 8. Hej Mona! Världen är liten, men idag träffade du Shrin som är en finfin till mig. När hon berättade för ett tag sen att hon läser din blogg kunde jag glatt berätta att jag träffat dig IRL.. 😉
  Vet inte om du minns mig men vi satt och scrappade på papprika en vacker lördag för några år sen på en mara med massa galna tjejer… Ah det var tider det! 😀
  Kram från Olivia (från Schweiz…) 😉

 9. Asså, det gör mig liiite ont att du inte gillar Märsta! Jag är uppväxt i Märsta och bodde där mina första 35 år, flyttade till ”fina” Ekerö för 3 år sen för kärlekens skull… But I still miss my old hoods! Ja, minus rån, inbrott och annat jävla skit. Sånt suger fett! Men Mona, du är ändå bäst och du förgyller mina dagar som fan! TROTS att du inte gillar Märsta. 😉 Kramarna

 10. Mona, min Filippa tar studenten idag och det är den trevligaste dag på länge. Så lycklig dotter har jag inte sett på evigheter. Hennes bästa dag hittills.
  Nu sitter jag och bevakar de från receptionen när de har sin studentfest/efterfest. Här är det ösa kan jag säga. I söndags var det studentbal.

  Kolla min Facebook så får du se henne 🙂

  Kram i massor

 11. Älskar din blogg men har nog aldrig kommenterat innan…vilken järnkvinna du måste vara,är imponerad!!! Måste bara kommentera matlådsbekymmeren du hade…här i Norge måste skolbarnen ha med sig mat varje dag…så om min son ska på fritids innan o efter skolan måste han ha tre matlådor med sig…VARJE dag…en med frukost,en med lunch o en med mellis…på en vecka blir det 15 lådor…så klaga på bara….om den ENA lådan ni måste fixa ibland 😉

 12. Synd att du hade en eländig dag…

  Själv hade jag en underbar dag när solen kikade fram för första gången på nästan en vecka lagom för att vi skulle kunna vigas i gräset utanför bygdegården. Vigsel kl 17 o kom hem 03.30 spiknykter pga den graviditet vi hållit hemlig just till denna dag 🙂

 13. Å så behövdes ingen matsäck igår…… Men imorgon, och i övermorgon, bara ett litet tips från en ”syster” . Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..