Lus or not lus

Inatt drömde jag om hårlöss. Att jag hade det överallt på kroppen.

När jag öppnade mailen några timmar senare så upptäckte jag ett mail från en förälder i talibanens klass. Hennes son har fåt löss och tipsade oss andra att kolla läget.

Sen dess har det kliat tamejfan överallt.

Om jag har fått löss och inte låtsas om det, tröttnar dom och drar till ett annat hotell då?

 1. grattis – kan ju tala om att dom går typ 20m på en natt – dom gillar INTE smutsigt hår. ALLT som legat bredvid hatt/mössa på hatthyllan – in i plastpåsar å in i frysen – å schalar…. 🙁 tur att BB är stängt 😉 tur att du har kortare hår 😉 lycka till

 2. Hej Mona. När mina barns klasskompisar hade löss så tittade jag efter löss i håret, det var fel. Köp en luskam och börja kamma varje kväll. Enda sättet att slippa de små rackarna… Tack Mona för en otroligt rolig blogg. Med vänlig hälsning, Sara

 3. Nix, det gör dom inte! Jag och min dotter har löss 3 månader om året, VARJE år! Och alltid på höst/vinter. Både hon och jag har tjockt ”fint” hår och det är en fullständig förödelse för oss när det är dags att kamma. Håret går av så jag har olika längder på håret nu. Jag hade hår ner till midjan förut, nu fick jag klippa både henne och mig till axlarna för att överhuvud taget kunna kamma.
  Hur mycket vi än kammar så finns dom kvar och sedan plötsligt en dag så är dom bara borta utan att jag förstått hur det gått till? Det man får göra är att frysa in alla kläder som kommer i kontakt med håret VARJE dag, byta sängkläder (eller frysa) VARJE dag, skura runt sängen VARJE dag, ha filtar i soffan så dom inte kliver av huvudet och hälsar på någon annan. Sedan så är det förståss uteslutet att gosa med sitt barn :0(
  Lägger också till att jag lider av fibromyalgi (muskelsjukdom) och inte ALLS har ork att pyssla med det här varje dag i tre månader om året! Tur att man har en blogg så att man kan avreagera sig i bland, eller hur Mona ;)?

  1. Peppar, peppar så har vi än så länge klarat oss från löss. Om det någon gång blir aktuellt så har jag fått tips om en elektrisk luskam som finns att köpa på olika hälsokostbutiker. Den ska inte göra ont, men vara väldigt effektiv mot löss. Dessutom behöver man inte hålla på med lusschampo.

 4. Du får ju luskamma dig. Annars vet man inte. Noga noga över nåt stort vitt lakan typ. Jag hade för nåt år sen. Usch o fy, men de försvinner ju så fort man har i medlet.

 5. En kompis har vägglöss sedan 19 mån tillbaka och de har sanerat mha firma många ggr. Har det hjälpt, nej. Hårlöss är äckliga men skulle jag få vägglöss skulle jag få panik!

 6. Ja jag skrek när vi hittade löss på oss här hemma förra vintern. Huvva. Behandlade m lusmedel. Läste nyss i Laila Bagges blogg om ett nytt shampoo som
  Lössen är immuna mot el inte gillar doften av iaf. Ska finnas på NKför er i storstan. Det ska jag köpa vid tillfälle.

 7. Hej Mona !
  du behöver inte vara orolig det finns så många bra lus-schampoon på Apoteket , se till att alltid ha en förpackning hemma så lugnar du ner dej . Jag jobbar på förskola och oftast i September så får vi några lusfall och då e det bara och gå ut med information till familjerna , och det kan faktiskt vara riktigt roligt….Jag brukar stå i hallen och klia mej i huvudet och säja till föräldrarna att det var något mer som jag skulle säja till dom , fortfarande kliandes intensivt och sen efter en konstpaus säja Ja just det vi har fått löss igen hahaha då håller dom på att få ” Spunk ” men sen när vi har avdramatiserat det hela så lugnar dom ner sej . Vi har även en gemensam lusletar dag i skolan så att det inte sprider det sej, det kan ju som bekant bara gå runt och runt i skolans värld. Kamma dej över ett vitt handfat eller ett vitt papper så ser man om det ev. ramlar ner nåt på pappret , oftast är det hudflagor eftersom den där jäkla luskammen drar med sej allt.
  Nej för 17 nu måste jag sluta att skriva om dom små krypen , det har börjat att klia i min nacke nu oxå …hahaha
  Hoppas att du får trevligare drömmar inatt
  sov gott Sussi 🙂

 8. Hej!

  Vill bara berätta att OM du eller någon i familjen skulle få löss -köp en annan luskam än den Apoteket säljer. Den är nämligen för gles för att få bort gnetterna (=äggen) vilket gör att problemet (läs: lusjäklarna) finns kvar.

 9. Nu fick jag tummen ur och skickar dig en kommentar…Läser ju här inne dagligen så det är ju inte mer en rätt!!! Tänkte på det här med lusdrömmar… Någon sa en gång till mig att det betyder pengar. Så du ska kanske ta och rusa iväg till närmsta nattöppna kiolla och köpa dig en triss?! Det är ju iallafall bra mycket roligare att skrapa en sån än att skrapa skalpen för att se om man har löss;)/Louise

 10. En kompis till mig och hennes dotter har haft det flera gånger. Båda har långa hår så det har kostat en förmögenhet att lusbehandla dem. Det räcker ju inte med en förpackning per skalle där… Hon har tipsat mig om en särskild kam som heter Nitfree, tror jag det var. Att kamma och sedan har hon kört en inpackning med olivolja och lavendeldroppar (som dem visst inte tycker om) som en behandling men även som förebyggande. Har införskaffat kammen så att jag är redo om det skulle behövas! Hoppas ni inte får det 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..