Baksmällan, den baksmällan

Tack för alla fina komplimanger om håret. Två av 128 st som inte tyckte om det kan man ju leva med, hehe. Var livrädd för att ni skulle tycka att det såg förjävligt ut. En sak bara: hon kunde inte lägga in ljusa slingor, som var tanken, eftersom mitt hår är så sprött just nu. Måste vänta tills det allt det gamla har vuxit ut.

Men.

När jag tvättade håret i morse och det började torka så upptäckte jag två saker:

a) Mitt nya hår som har börjat växa ut är självlockigt. Inte så bra om man har lugg.

b) Fön- och plattångsservice varje morgon ingår visst inte i frisörsbesöket.

Fan, jag visste väl att det var nån hake. Jag som är världens lataste: duschar och klär på mig på 10 min.

Herregud, ska jag behöva anstränga mig nu också!

 1. Du ska nog låta ditt hår självtorka !
  Snygga vågor ju
  (själv ser jag ut som en risig pudel om det självtorkar 😉

 2. Stön…

  Du har inte fått självlockigt av att du tappat håret…men det är så att du alltid haft det men nu när håret är kortare å tunnare så orkar håret inta sin naturliga form…

  Längre hår = tyngre och rakare
  Kortare = lättare och lockigare

  Fast klart du har ju svårt med bas matte…du vet 1+1=2

  1. Håller helt med. Mitt hår är precis så att det raknar när det är längre och blir lite självlockigt när det är kortare och lättare.

 3. Haha! Jag har också en lockig lugg! Heeelt hopplöst! 🙂 Säg till om du kommer på något annat sätt än platt-tången!
  Jag gillar frisyren! Håret mår jättebra av att kapas ibland.
  Ha en härlig söndag! kram

 4. Du vänjer dig fort med att fixa håret. Och det tar inte så himla lång tid. Ska du använda värme på håret så se till att använda hårprodukter som skyddar håret vid värme. Annars så sliter det något förbenat. Jag har en fön som använder kall luft, superbra i kombo med volymprodukter. Känner nästan att jag blir ännu mer sugen på att kapa av mitt hår nu. Blir till att ringa svägerskan och boka en tid. Toningsfärg har ja redan köpt hem, Mahognyrött. När det gäller schampoo,balsam och inpackning så kan jag starkt rekomendera Aussie Limited Edition. Finns på Åhléns. 100 spänn flaskan. Men jäklar vad bra det är och drygt. De får dessutom + poäng för humor. Underbara texter på flaskorna.

 5. Men nu kan du ju välja: vågigt eller rakt hår. Beroende på humör. Eller tid…….
  Jag tyckte du blev jättesnygg i nya frillan.

 6. Använd rundborste och lugn fön-blås på luggen och snabbaste fön-blåset på resten av håret så blir det rakt och bra. Går snabbt också.
  Egen erfarenhet…

 7. God morgon Mona! Jag håller med med föregående( Adni) hon har helt rätt. Tycker att du var snygg igår men idag är du underbar snygg. Struta i plattång och låt håret vila det behöver det.Sköt om dig med massa vitaminer och fina hårvårdsprodukter.. Kan bara säga att jag har samma problem om det nu är problem jag tycker inte det.
  Jag tvättar med ett bra schampoo, balsam, lite volym mouse låter håret självtorka,sen blir det bra det är bara snyggt med lite fall månge beundrar mitt hår(avundsjuka)Lycka till tror du blir nöjd med tiden.Du ÄR snygg.

 8. Men det är ju skitsnyggt! Bejaka det självlockiga och kläm i lite mousse eller nåt som definierar lockarna! Kommer vara helt rätt! Platt ser för stifft ut!

 9. Jag blir också sådär i luggen om den självtorkar och nej, det är faktiskt inte snyggt. Men det är en kakbit att sätta plattången i uttaget medan man borstar tänderna och sen dra den två gånger genom luggen och sen är det klart. Det jag gillar bäst på bilden när du kommer från frisören är hur du ser ut i ögonen. Titta på den och jämför med andra bilder du lagt ut på sistone. Nåt hände där hos frisören.

 10. Hihi, det var min första tanke igår – undrar om hon tänkt på att håret behöver lite ”fix” nu – inte bara att sätta upp tofs…
  Du vänjer dig snart, och då går det nästan lika fort som innan!

 11. Det är ett medfött konstruktionsfel hos människan att aldrig vara nöjd med sitt utseende.
  Själv har jag spikraka lockars fall på mitt hår, syrrans hår är sådär lite lagom vågigt… vi tjatar hela tiden om att vi skulle vilja byta med varandra. Var glad att du har lite mjuka vågor i håret, det ser lite mer levande ut då.

 12. Men Mona! Det här var ju MYCKET snyggare och mjukare! Mindre ”damigt” än det där plattade och tillrättalagda du hade igår. I like.

 13. Jag gillar verkligen din nya frisyr och du ser väldigt välklippt ut.

  Så mitt tips är, om du gillar lite volym och bus, att ta någon hårprodukt – mousse eller gel beroende på vad du gillar – och liksom gnugga in in hårbotten när håret fortfarande är fuktigt. Luta dig framåt så att du har huvudet neråt och håret hänger ner mot golvet. Blåsa med fönen underfrån samtidigt som du rufsar håret med andra handen så att du får in blås ända ner i hårbotten.

  Sedan när det börjar kännas torrare ställer du dig upp igen, tar en rundborste och formar de delar du vill ha formade på ett visst sätt. Luggen och kanske om du vill dra fram det uppklippta mot ansiktet.

  Det behöver inte ta lång tid alls. Om du är så välklippt som jag tror kommer håret att falla på ett snyggt sätt. Och jag tror att du kommer att trivas med din nya frisyr när du gjort den till din.

 14. Finast utan fix 🙂 Det naturliga tycker jag. Ser dessutom ”yngre” ut som många andra också tycker. Snyggt! Och modigt!

 15. Plattånga inget mer än luggen,
  jag tycker det andra ser ut att sköta sig själv,
  plus att värmen sliter på håret
  (om du nu vill vara försiktig med det som växer ut…)

 16. Sätt ett hårspänne i luggen när den är fuktig, ta ur när den torkat. Voila, rak lugg. Så gör jag och mitt hår är betydligt lockigare.

  Snyggt förresten!

 17. Superviktigt med värmeskydd till håret. Känns lite som balsameffekt tycker jag. Jag plattar hela mitt hår, men jag behöver bara göra det varannan dag (tvättar varannan dag o då stylar jag ). Det håller faktiskt en natt på kudden.

  Så nej, du behöver inte fixa håret varje dag. Men det tar ett tag att vänja sig vid att ”piffa”.

  OBS! Se till att håret är HELT TORRT innan du plattar tex luggen, annars kan håret skada sig.

 18. Det blev väl bra?
  Häng inte upp dig på vad familjen säger. De har ju sett ”samma gamla Mona” hur länge som helst och måste alltså ”vrida om” inställningarna för att fatta att det är du.
  Och det krånglar ju till det vilket gör att man inte vet vad man ska säga.

  Är du nöjd så är det det allra bästa så får alla ”okalibrerade” stå för sitt jobb.

  Jag tyckte det blev bra. Och att det inte var dåligt förut heller.

 19. Japp..så är det. Vet precis hur det är. Har själv haft jämnlångt hår länge tills jag en dag i oktober förra året fick för mig att klippa lugg…
  Snyggt men fy bövelen så jobbigt. Jag som är en lat tjej som bara tvättar håret och låter det lufttorka. Fick nu också leta upp mina dammiga hårvådssaker..Från att fixa håret på 3 minuter tog det nu 15-20 minuter..

  Och skulle jag få för mig att låta bli så såg min lugg ut som två brytna måsvingar..
  Men du vänjer dig och snygg är du i lugg så håll ut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..