Ähhum…vet inte om jag törs visa mig

Eftersom jag inte förvarnat frisören så fick hon en smärre chock när jag sa att det var dags. Och då hon känner mig så var hon snabb som en iller, tog tag i håret och klippte av en bit.

Sen gick hon ut och rökte för att fundera ut en bra färg och snygg frisyr.

Efter 11 bloss så körde hon i gång.

När det började bli dags för saxen så ringde jag en kompis och sa till henne att komma in. Och ta med sig bullar. Jag kände att jag behövde lite socker för att lugna nerverna och bli avtrubbad inför vad som komma skulle.

Bulle god. Bulle skitgod. Kompis snäll.

Jag fick en smärre chock när jag såg den här bilden.

Where the hell is my hair?

Väry tveksam.

Och helt plötsligt var jag klar. Eftersom jag tappade mer än 50% av mitt hår efter min gastric bypassoperation, så är min hårkvalitet usel. Jag har fått jättetunt och frissigt hår. Nytt hår håller på att växa ut, men det kommer ta tid.

Så därför hade hon händerna lite bakbundna och fick utgå från dagsläget.

Voíla:

När jag kom hem så tittade maken på mig.

Och skrattade.

Sen: ”Amen…det där var väl fint…”

Det är då man vet liksom.

Jag skickade iväg ett mms till min mamma och fick till svar:

”Bra längd.”

Det är då man verkligen vet..

Talibanen: ”Jag känner inte igen dig…du passar bättre i långt hår. Men det var bra att det gråa försvann.”

Spiken i kistan liksom.

 

 1. Woww jätte fint Mona. Vill inte se dig i tofs längre 🙂 Verkligen fint fint fint. Ditt ansikte kommer fram och du är skitsnygg. 🙂 Kram

 2. Snyggt! 🙂
  Klart att du får förvirrade kommentarer av de som känner dig, de har ju inte sett dig i någon annan frisyr än den gamla och det kommer nog ta någon dag/några timmar innan de kan se den nya frisyren i ett icke-chockat tillstånd och ge ny åsikt. Härligt att du vågade, sträck på dig och le – du är skitsnygg!
  (men det där med ljusrosa läppglans vette 17..)

 3. Skitsnyggt. MEN alldeles för mörkt. Du skulle se yngre ut i ljusare hår. Inte ljusblond men ljusare röd eller kastanj.

 4. Jag kan inte se vad som skulle vara fel med den frisyren? Men är du missnöjd så kom ihåg att det där är en superbra längd att ha håret i medans man väntar på att håret man tappat ska växa ut igen. Det tar liksom inte riktigt lika lång tid för det att komma ikapp resten av håret då som när man har ner till midjan som jag har. Ska också klippa till den längden snart så att håret jag tappade efter skalpoperationerna ska växa ut igen. Just nu har jag två stora kala fläckar som jag måste försöka täcka över på något sätt. Den ena kala fläcken sitter i luggen, finns inte en frisyr som klarar att dölja det. Sedan är det mycket lättare att fixa volym på en sådan frisyr du har nu. Använd hårprodukter för ökad volym och en hårfön med volym munstycke och tada, håret ser genast mycket tjockare och fylligare ut.

 5. Yes! Så fin du blev! Bort med tanten och in med ärtan! Sträck på dig, LE!! Fatta vad mycket svindyrt schampo du kommer att spara? 😉

 6. Wow, vilken donna! Jättesnyggt!! Blev hur bra som helst tycker jag. Drick lite champagne ikväll nu och känn dig snygg, för det är du 🙂

 7. Jääääklar Mona du är ju jättefin!!!! Helt plötsligt fick du en karaktär annat än surkärring 😉 du ser glad och supersnygg ut! Nu är det bara utstrålningen kvar, så come on, du är snygg!!!!! Krams 🙂

 8. Snyggt!! Mycket bättre än den strama tofsen 🙂 Du ser yngre ut i nya frillan men jag håller med ovanstående i att du borde ljusa upp det lite. Några väl valda slingor kanske?

 9. mycket fint.
  ser mycket yngre ut nu, risken med långt hår är att man blir så ”stram o snipig”
  luggen är fin o modern……tänk vad du sparar in på shampo mm…

  jag har precis klippt mig kort,kort……helt plötsligt sa de att jag såg 20 år yngre ut…..hmmmm….undrar hur gammal jag såg ut innan 😉

  kram Madde

 10. Jag brukar ALDRIG kommentera, (mest för att jag är lat och inte orkar skriva in namn och mejladress hela tiden….) men nu känner jag att det är dags.

  DU ÄR SKITSNYGG!

  Det tar ett tag innan man vänjer sig när man gjort en så stor förändring och personligen så tycker jag att tar 2 – 3 veckor innan man ”växt in sig” i frisyren och man hittat SITT sätt att styla håret.

 11. Snyggt! Och du kommer att vara ännu modigare nästa gång! Eftersom du passar i uppsatt hår kan du också ha en superkort frisyr. Next time!

 12. Fiiint Mona. MEN skaka loss håret och få fram lite taggar mot ansiktet och mer volym.
  Satsa på lite ljusare nästa ggn med brunt i olika nyanser så det inte blir så ”perukigt” enfärgat. Men… igen – Fint! Bra att du vågade.
  Kram

 13. men du ser ju så slät o fin ut i ansiktet iaf, inga sura mungipor där inte…
  håret är super! säkert. modigt av dig att visa dig så nyklippt.

 14. Babes – du är assnygg – as usual!
  Jag känner igen chocken när man klippt av sig håret och färgat till det…
  Nästa vända, släng i lite guldiga och ljusare slingor, dra i lite volumjox och skaffa en snabb-rull-borste som gör att du får lite mer volym. Tro mig, jag vet precis hur det är att tappa håret (jag tappar fortfarande hår i omgångar…..!!)

  Så jäkla snygg är du iallafall!!!

 15. Attans vad snyggt det blev!
  Det gjorde du rätt i!
  Jag vet inte varför alla säger att du ser mindre surkärring ut -det har jag aldrig tyckt du gjort- men du såg mkt yngre ut!
  Riktigt fräsch färg!!
  De andra vänjer sig efter nån dag ska du se.
  Ha en toppenhelg med din nya superfrilla!

 16. Familjen behöver bara vänja sig.

  Men seriöst skitsnyggt! Och du blev typ en 10 år yngre på en eftermiddag!
  Toppen!

 17. JAAAAAA du gjorde det!!! Och det blev ju skit snyggt!!! Vet hur det känns närman kapar av en massa, det är ovant och särskilt för de som är van att se dig på ett annat gammalt invant vis.

  Kanon ingen fru Lönnå varning lägre 😉

  Kramis

 18. Det är jättesnyggt Mona!
  Det lyser om dig i den frisyren 🙂
  Och varför har du inte haft lugg på flera år?
  Det passar dig utmärkt 🙂

 19. FIIIN!!! MEN; please; skaffa mindre glasøgon… De du har er alt for store til ditt ansikt!

  Og ang håret; det blir mye bedre når du får vasket det en gang selv, og fønet og ordnet selv. I promise! 🙂

 20. Jättefint!!! Håller med ovanstående här, du ser både yngre och piggare ut! Maggan kommer inte känna igen dig när hon ramlar av planet, brunbränd och bakis… 🙂

 21. Jag tycker att lugg är skitfint.
  Speciellt kort tycker jag inte heller det blev 😉

  Det blev jättebra!

 22. Mycket mycket superbra!! En stor förbättring!! Supersnyggt blev det!! Yngre å snyggare än du var igår 🙂

 23. …Och där försvann åtminstone 10-15 år och du ser mycket mjukare och mer vänlig ut. Toppen med lugg. Kom ihåg alla fina kommentarer nu och återvänd aldrig till den strama tantfrisyren!

 24. Wow, vilken skillnad – du blev jättefin! Ovanligt att se dig i frisyr ja – men skitsnyggt! Låt familjen vänja sig, förändringar (även de bra) är alltid lite läskiga. 🙂
  Kram!

 25. Det är skitsnyggt Mona!
  Jag är själv en person som är (var) väldigt glad för mitt långa hår! Sen föll det ju tyvärr av och jag har tack vare det fått möjligheten att prova på nya frisyrer. Efter tre år, så har jag väl ungefär i din längd. Och kommer på mig själv med att ”vara på väg att få lång hår” igen.
  Kommer också på mig själv med att tycka att det var en del av de där korta som var riktigt tuffa och snygga. Och funderar även ibland på att klippa en bit och få en tuff frisyr igen…men det blir liksom inte av, kommer på mig själv med att jag ”nog sparar till långt”.
  Vet inte varför det sitter i ryggraden det här med långt hår. Jag är i ungefär samma ålder som du, och har absolut inga fördomar. Men jag kan ändå tycka ibland, åtminstone på vissa personer, att det hade varit mer passande med en kortare frisyr. Absolut inte på dig naturligtvis, för du var fin i ditt långa. Men jag tror du vet vad jag menar!
  Vill inte bli en sån där tant som tror hon är ung för att hon har långt hår, ha ha ha.

  Du är snygg i håret , verkligen klädsamt!
  kram på dig!

 26. Åh så fint!!! Helt annan tjej verkligen Mona.Om man får önska något tror jag dock att du ska byta glasögon då dom tar för mkt plats nu i ditt fina mjuka(unga) ansikte. Men jag kan ha fel bara min egna personliga åsikt.

  Kanon iaf
  S

 27. Halkade in på din blogg för några månader sen och var fast direkt. Har inte kommenterat något förut,men vill säja att du blev fin och ser yngre ut nu! Familjen är fast i gamla bilden av dig, dom vänjer sig snart.
  Kul att du och fröken Graaf funnit varandra,ni är lika härligt galna och verkar vara rätt lika. Ha en trevlig helg och fira din modighet! 🙂

 28. Mona, inte lyssna på din tråk-familj! Vad vet dem?!?! Tyckte du blev jättefin i den frisyren. Din familj är van vid att se dig på ett visst sätt, och sen kommer du hem och ser annorlunda ut. Men visst blir man glad när man kommer hem och nån skrattar, eller nån som säger: Du såg bättre ut förut. Ehhh.. tack för den!
  Jag tycker du är jättefin! Grejen är också att du har en frisyr nu, det hade du inte innan. Du hade långt hår bara, oftast i tofs, nu har du en riktig frisyr med glänsande färg och lugg! Jag tycker det är skitsnyggt! Se på alla dina fina kommentarer du har fått av dina bloggläsare istället! Din familj har fel!!!

 29. FIIIINT!!! Tänk såhär; man väljer inte sina föräldrar, barnaga är förbjudet men 20-åringen är ju inget barn, talibanen har snask/kompis/utegångsförbud fram till hon är 18 sen kan du vidta andra åtgärder (apropå barnaga), mannen har bankabäver-förbud, odlingsförbud o en hotande skiljsmässa… Tips från coachen, skicka hela skocken till optikern för det verkar vara stort behov av det =O)!
  Gooood luck på di!!

 30. Snyggt! Det tar en liten stund att vänja sig efter att ha haft samma lika i många år… Jag ligger några veckor före dig och känner mig hemma nu…

 31. Snygg-Mona! Plus attt du ser yngre ut! Gå nu på bolaget i Fruängen och handla lite skumpa, så får du säkert visa körkort du också 😉

  Kram

 32. Jag läser din blogg varje dag och är skitdålig på att kommentera………..by the way, tack för alla skratt 😉 Men nu måste jag bara säga modigt gjort och SKITSNYGGT

 33. Längden och färgen är toppen! Men tycker att du ”fegat” med luggen som ser ut som nåt mittemellan.. Tycker absolut du ska ha en tjockare och något kortare lugg. Det kommer klä dig! Älskar din blogg!

 34. Men hej och hå – vad var det att gruva sig för?!?!?!!! Det blev ju så bra!
  Makens kommentar luktar skräck – han insåg helt plötsligt att det är fler än han som kommer att tycka att du är en fräsching! Antagligen gjorde han nästan på sig där…Å vad gäller talibanen så är det störtkonservativa! Fast de vill inte att mammor ska vara gråhåriga för då är de gamla! Hon vänjer sig. Din mamma också!

 35. HERRRREJÄVLAR Vad snygg du blev.
  Det kommer att bli ALLLOOOOOTN OF BANKINGBÄVER.
  Blir det inte det så är din man gay.
  Camilla

 36. Jättefint, instämmer med alla som tycker du ser mjukare och yngre ut. Nästa gång lite slingor så blir det mer ”liv” i håret och det ser fylligare ut. Men samma frisör i nio år???? Jag brukar byta frisör efter ett par år. Det var faktiskt en frisör som rekomenderade mig detta hon tyckte inte man skulle gå till en och samma utan att växla eller byta helt.Lillemor

 37. Läser varje dag, första gången jag kommenterar. Kände att jag bara måste, du är jättesnygg nu. Alla foton jag sett tidigare har du haft stram tofts, waste på långt hår skulle jag vilja säga. Så eloge till att du vågade, och det ser snyggt ut!

 38. Snyggt som 17, klippet gjorde dig minst 10år yngre bara så där…Keep up the good work….snart blir det fotboja vid spisen, maken kommer att inse vilken hot chick han har hemma…;)

 39. Maken blev nog paff (kanske rent av lite skraj att du vart sååå jäkla mycket snyggare, hur ska han nu kunna va ”säker” när du är ute på events och trevliga ”tjejkvällar” med Maggan ;D ) En himla skillnad på utseendet, vilken sabla snygging! Sträck på dej och le!

 40. Hej!

  Skulle just skriva att du blev jättesnygg och flera år yngre – när jag upptäcker att alla andra också skrivit det!
  Det kanske beror på att du blev både snygg och yngre med din nya frisyr. Snyggt med lugg, bra längd och fin färg, ja vad mer kan man begära av en frisyr ;-)!
  Hoppas att du känner dig nöjd – och modigt av dig att klippa av håret.
  Norrlandshälsningar
  (Från en som just nu har något som mest liknar en åttitals hockeyfrilla, men aldrig riktigt får tid att ta mig till frissan… Kände när jag såg dig att nu måste jag ta mig i kragen och komma iväg, det här duger inte!)

 41. Mona, du kommer hitta ”din” frisyr med det där håret om ett par dagar, annars är jag säker på att Maggan kan tipsa om någonstans dit du kan gå och fråga om du ska sätta in extensions för att tjocka till det – eller om det skadar det håret som håller på att växa ut.
  Ge det ett par dagar så löser det sig även om du inte känner dig bekväm nu.

 42. Har inte kommenterat på evigheter, sedan innan du började på Bloggfamiljen och första kommentaren blir som att svära i kyrka……
  Sorry men jag håller med din familj, tycker inte det blev snyggt, du såg bättre ut innan!

 43. Sanning och konsekvens? Lite där man hamnar när man ger människor fritt spelrum att tycka. Fick veta vad maken, mamman och Talibanen tyckte men till den viktigaste frågan; Vad tycker du själv? Även om de andra måste titta på dig så handlar det ändå om att om du trivs så syns det på dig och då blir du snygg
  Ps: Att du ser yngre ut kan man aldrig ta av dig

 44. Vicken PUMA!Mycket bättre,men håller med om att du skulle slänga i lite slingor.Om du vill att håret ska kännas lite tjockare kan jag tipsa om t.ex Kevin Murphys ”Anti Gravity” eller någon annan hårprodukt som gör att håret känns tjockare och inte blir så tunt och flygigt..Superlätt att styla håret då om man har tunt hår:) Du ser mycket yngre ut med lugg,maken blev kanske orolig att han inte får ha dig ifred!

 45. Du blev kanonsnygg i det håret! 🙂
  Nu blev jag ju inspirerad att ta och besöka en frisör med, är bara ett år sen sist XD

 46. Ähh din familj vet inte vad de pratar om..Lyssna på oss istället. Du blev skitsnygg och ser minst 10 år yngre ut…

 47. Yngre blev du och färgen är super! Inte ljusare varken med slingor eller färg, för då tappar du dina vackra ögon. Det mörka gör dem tydligare!
  SnyggMona!

 48. Mjukare profil, yngre, gladare (kan ha något med den nya munnen att göra), tuffare, sexigare, mer självständig, mer offensiv………Förstår att maken är tveksam, han är bara sjukt svartsjuk 😉

 49. Mycket modigt! Och mod är något jag beundrar.

  Glöm nu inte att minska ner på schampo osv……..

  Blev bra men kommer att bli bättre när du har tvättat håret några gånger och satt din egna prägel på det.

 50. Hmm… ja jo vilken MES jag är… Skrev att jag tyckte du var fiiiiiin,vilket jag tycker. Men ville Du bli fiiiin? Nee, visste väl det…Fiiin e typ ordet = trevlig. Känns det igen? -Hur var partyt? -Joo, det var trevligt… TREVLIGT! Vad är det för ord? Ett milt ord för gäsp och hade lika gärna stannat hemma ord?! Mona, ditt hår är trevligt men saknar den attityd du har!! Ge håret struktur och annan, melerad, färg.
  Nu är jag väl blockad FOR EVER i Monas Universum… hehe

 51. Men shit pomfritt vilken het puma du blev, du va snygg förut me men nu e de nästan så ja funderar på o lägga om till lesbian;)
  Gissa om din gubbe kommer försöka banka bäver:)

 52. Du vet Mona.. de där tio åren du har bekymrat dig över som försvann..
  Du kan lätt släppa dem nu för plötsligt blev du tio år yngre utseendemässigt.. 😉

  Fy fan vad snyggt det blev! Jag har hela tiden tyckt du vart vacker men fasen, hoppas maken fattar att han ska hålla hårt i dig!!

 53. Mona, nu tänker jag kommentera för första gången sen jag hittade hit för ett år sedan. Du blev så jäkla fin, helt otrolig vad bra det passar! Hoppas att du tar åt dig, jag är inte speciellt ytlig eller åldersfixerad, men det där blev super! Stor kram och tack för alla skratt. Håll ditt nyfrissade huvud högt nu 😉

 54. Modigt av dej, Mona!
  Och resultatet blev ju kanonbra på alla sätt!
  Läckert, Bönan!
  ♫ .(ړײ) ♫.
  ♥ .«▓». ♥
  …..╝╚…..
  Heja, Heja!!!
  Kraam

 55. Snyggt! Ser mycket yngre ut, vad är du, kring 40 eller? Har bara läst här ett kort tag och en reaktion jag har är att från dina korta ord om din man verkar han vara ungefär en självgod buffel….men har han några goda egenskaper? Finns någon gnista där? Eller har ni kanske en svacka bara….givetvis ger du bara den info du vill….lycka till med allt!

 56. Du blev fin! Supersnyggt med luggen, och längden är perfekt. Jag tycker att du passar i den mörka färgen, några ljusare slingor (inte blonda…) i den där färgen skulle också vara fint.

 57. Vilken förändring
  jag tycker att det blev riktigt snyggt, luggen och längden är så klädsam
  Det kanske är så att talibanen och mannen ska titta sig i spegel och skaffa sig nya frisyrer 🙂

 58. Kan förresten inte låta bli att bli lite äcklad av bullen då jag tycker den ser ut som ett öra med lite avdragen skalp på bilden. Inte så trevligt va 😉

 59. Hej!!

  Mycket fint. Hela du vart annorlunda, yngre gladare fräsare. Passar till ditt nya jag Så cirkel är sluten ( Början operationen slutet Den nya du)

  Vart lite knasigt men hoppas du förstod va jag mena

  Kim 😉

 60. Heh ! Bara för att man är borta för någon dag eller så…
  Här händer det grejor ! Blev skitsnyggt så sluta gnöla och njut !

 61. Jättefint! Friskt vågat dessutom. 🙂

  Talibanen behöver tid att vänja sig, liksom mannen din. Jag tror faktiskt att du också behöver det och bli inte förvånad om du posttraumatisk stressyndrom (jag är seriös!!!)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..