Restylane – to do or not to do

Det var först när jag parkerade utanför Akademikliniken som jag kom på att jag var ensam. Jag visste att det var någon form av event och att glida in på ett sånt ensam är inte riktigt min grej men min ständigt sura min gjorde sig snabbt påmind, så jag knallade in.

Jag fick träffa snygg-Jenny, som är sjuksköterska och injektionssjuksköterska. Hade jag varit flata så hade jag blivit en smula in löv. Otroligt trevlig.

Hon gick igenom det vi skulle göra, sen var det bara att vänta. Tanter med fina väskor började glida in och då kom min panik.

Jag har två problem i sociala miljöer:

1) jag går aldrig ensam på sånt här 2) jag avskyr att stå i centrum.

Jenny sa tidigre i telefon: ”Jag hoppas att du inte har något emot att det kommer stå en del personer runt dig och titta.” 

Jag ba’: ”Oh nej, det är INGA problem!”

Ehh, nu när jag satt där och lokalen började fyllas med 80-talet tanter så var jag inte längre så kaxig.

Som ni vet så blir jag otroligt sömnig av socker så jag greppade nån alkoholfri citrondrink med ICA´s hela lager av socker för att coola ner nerverna lite.

Och boy, did it work! Fick anstränga mig för att hålla upp ögonen.

Först körde dom en föreläsning om skönhetsideal och allmänna åsikter, presenterade av en av klinikens plastikkirurger samt Restylanes marknadschef här i Sverige.

Mycket intressant.

Efter det följde ett mingel och då kom Jenny och hämtade mig. Vi pratade lite till och jag hör mig själv plötsligt säga: ”Du får gör vad du vill! Help yourself liksom.”

Hon smörjde in hela plytet med bedövningskräm. Sen fick jag gå tillbaka till min stol och trodde jag skulle dö när alla glodde på mig. Hade det inte varit för kvällens ämne, så hade man lätt kunnat tro att jag pysslat med annat i pausen.

Efter nästa föreläsning så var det dags. En gäng nålstick, som knappt kändes, så var jag fullsprutad.

Jag gissar att Jenny måste tillhöra den skickligaste av skaran i denna bransch, eftersom det gick snabbt och var så gott som smärtfritt. Jag som är värsta cry-babyn när det kommer till sprutor. Det stod fullt med tanter runt omkring som ställde hundra frågor och jag kan garantera att 99% av dom kommer göra det här. Jenny berättade att den fulla effekten syns först efter ca 14 dagar… och att jag kommer vara lite svullen idag.

Som belöning till mig själv för att jag inte gjorde i byxorna, fick det bli en ljuvlig dessert. Med ännu mera socker. Jag greppade den, fick en goodiebag med bra krämer, och sen drog jag hem.

Kliver innanför dörren lagom svullen och med lite nålstick här och var.

Skaru se ut så där?!” sa maken med avsky i blicken.

Mamma, vad har du gjort med munnen?!” Sa 20-åringen.

Jag bara log och gick och lade mig.

I morse tog jag kort. Synd att före-bilden inte visar 11:an mellan ögonbrynen för det var den som försvann direkt. Annars ser man bara en liten skillnad än så länge, men tillräckligt för att jag ska vara nöjd! Och på före-bilden så har jag munnen i ”neutralläge”, det läget jag ständigt försöker hålla, men som ramlar ihop när jag slappnar av. Bara för att vecken/surminen ska synas så mycket. På efter-bilden är jag helt avslappnad.

En del av er undrar hur det blir om man fortsätter med det här och sen lägger av. Svaret är att åldrandet tar vid där man slutade.  Att fixa enbart surstrecken runt munnen kostar 3.900 kr.

Makens andra kommentar var: ”Ska du bli en sån där kärring som ska spruta i sig en massa skit nu?”

Japp, om det slätar ut surmunnen så ska jag det. Till den dagen det inte stör mig att andra tror att jag är sur.

Ladies and gentlemen, nu lämnar vi det här. I morgon klockan 10.00 ska jag klippa mig. Det kommer bli bra mycket större konsekvenser av det. Ska nog sladda in på den där sidan med frisyrer igen.

I´ll be back later.

   1. Du ser inte alls konstig ut.

    Du gör precis det som gör dig glad, vilket i sin tur får dig att le mer= pengarna du spenderar på Restylane ger dubbel avkastning…. yes?

 1. Mona, du är en raring! Hade jag bott kvar i Sverige hade jag direkt kommit på blogträffar och annat skojs som du hittat på under de år jag läst dig. Lite skit i ansiktet ändrar inte på det 😉

  Jag är dessutom på samma väg som du fast ca 10 år bakom. Mina mungipor verkar redan ha en tendens att dra sig neråt och jag fasar för hur arg glada jag kommer se ut om ett par år. Redan varnat sambon att jag aldrig kommer bli en ”surtant”, kosta vad det kosta vill.!
  <3

 2. Halloj , supersnyggt ,har själv gjort argrynkan, o mkt nöjd (jag tror vi e lika gamla) kram på dig din blogg e bara super

 3. Så bra!
  Läpparna är toppenbra,
  Vecken från mungipan och upp är betydligt svagare.
  På riktigt, du skall vara glad.
  Folk kommer att fråga vad du gjort, bytt glasögon eller???

 4. Maken får nog fan börja sluta ringa och bli lite rarare. Du blev sketasnygg!! Blir en enkel match för dig att hitta en ny som kommer dyrka marken du går på.
  Inte slå mig Maken nästa gång vi ses!
  Puss

 5. Första gången jag kommenterar, är rätt ny läsare också…
  Vill bara säga att jag avgudar din blogg, den har blivit en drog helt enkelt!
  Coolaste puman i norrort, det är du det!
  Heja heja Monas universum!

 6. Den där Jenny ser ut att vara i samma ålder som min äldsta dotter men hon ser fixad ut… Läpparna? Är hon på riktigt? Skäry. Först läste jag infektionssjuksköterska men sen kom jag ihåg var du var någonstans. Injektionssjuksköterska… Finns det ett sånt yrke? Men du ser fin ut. Nu ska jag se på Let’s Dance.

 7. Jag drömmer om den dagen jag har pengar och mod till att beställa tid för fettsugning av min kalkonhals! 31 år gammal och ser ut som 70 på halsen – inte roligt!

 8. Säger bara, stackars bruttan med mikrofonen som inte hann gå och kissa innan föredraget drog igång 😉

  Du ÄR fin (både före och efter så det så)

  Kram.

 9. Shit va du är modig! Övervinna både sprutskräck o mitt-i-folksamling-ovilja samtidigt… Jag tycker du såg bra ut innan men kan inte neka till att det blev ännu bättre efter… hoppas du slipper höra nåt mer av neggvirusarna, annars får vi skicka iväg dem på hyfsovettoettickett-kurs…
  Ha en underbar helg!

 10. Ja du ser inte sur ut nu. Hoppas bara inte medlet gör att dina citationstecken (?) djupnar när du blivit av med fyllningen. Du hamnar i en ond cirkel då kan jag tänka mig. Får pumpa r.. vad det nu hette, varannan dag. MEN, jag hoppas verkligen att du blev nöjd över resultater för det är ändå det som är viktigast!! Vad vi andra dödliga tänker spelar faktinskt ingen roll.

 11. Du får göra precis som du vill med din kropp. Jag tycker att det är upp till var och en att avgöra. Men jag tycker dock att det är lite trist att vi är så fixerade vid våra utseenden.

 12. Gillar att du inte ber om ursäkt för allt. Även om jag oftast uppfattar dina inlägg som roliga, så finns verkligheten där. Har svårt att själv tänka mig ingreppen, men bryr mig inte om någon annan gör det.

 13. Hahaha!!!! Fatta detta… Du skrev om sockerdrinken och att du knappt kunde hålla dig vaken… Och bilden efter är på nån brutta som står och snelutar sig mot bordet med fyllefingrar… Trodde att det var du… Höll på att dö att du såg groggy ut!!!!
  Men det var ju inte du… ju…!
  Kram

 14. Här händer det grejer!
  Har inte kollat in din blogg på några dagar, o helt plötsligt är du på ngt restylane-event?!
  Vad hände liksom. haha

  Nr1.
  Jag har inte läst ngn ‘förhistoria’ till detta, som jag förmodar att det finns..

  Nr 2.
  Jag orkar inte läsa alla kommentarer.

  Nr 3.
  WHAT THE FUCK?!!
  But WHYYY???
  Jag har själv ett ‘sur-face’ att leva med. Har fått höra genom åren alldeles för många ggr (o det är mååånga när man jobbat i butik i 15 år, tro mig.) att jag ser så jävla SUR ut.
  Men näe.
  Jag skulle faktiskt aldrig rätta till mitt face för en sån sak.
  Helt galet enligt mig.

  Hur tänkte du nu?

 15. Jättefint!! Har själv precis fixat argrynkan o kråksparkarna.
  Innan fyllt ut nasolabialvecken m Stylage(skall enligt dem som vet hålla bättre
  än Restylane ?)
  Har haft två vedervärdiga år bakom mig som gjort mig
  10 år äldre. Nu back 10 år. Är så sketanöjd! Inte en enda har kunnat se
  att jag gjort ngt heller, bara kommentarer att jag ser pigg o fräsch ut.

  Folk verkar tro att man kommer se ut som skräcken från Beverly Hills bara
  för att man fixat lite. Så är det inte alls.

  Rasar man i vikt så påverkas ansiktet också. Jag var också så fetless på
  att alla frågade om jag var sur så fort jag inte log!

  Svindyra krämer behöver man heller inte slösa pengar på efteråt 😉

  Blev superfint Mona!!

 16. Funkar det mot mörka ringar under ögonen också? För det problemet har jag och jag får alltid höra hur jävla trött jag ser ut att vara.
  Dags att ta tag i det kanske och kolla runt om man kan göra nåt åt det.
  Nån som vet?

  Du postar kommentarer alltför snabbt. Sänk farten. *morr*

 17. Jag anser att alla gör som de vill med sitt utseende, men åldersförändringar kommer man ändå aldrig helt ifrån. Har en ytlig bekant (ca 60+) som lyft o sprutat sitt ansikte så att det är slätt som en barnrumpa. MEN tanthalsen och hennes händer skvallrar. Gammeltants händerna som kommer i närheten av 20-års fejset som sitter ovanpå kärringhalsen, avslöjande som bara sjutton. Snyggt? Nääää!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..