I morgon ska jag blogga om mitt lilla skönhetsingrepp men först ska vi prata lite

Jag läser igenom kommentarerna och ser att en del av er har starka åsikter kring det här med ingrepp. Helt okej för min del, så länge vi inte är elaka mot varandra. Vilket vi ytterst sällan, om någonsin, är här inne. Och det är jag tacksam för.

Sen var det någon som trodde att jag kanske raggar mer besökare med att prata om utseende och sånt…det gör jag inte. Jag är jag och jag är otroligt tacksam över alla er som läser mig och har en djup respekt för er.

Det här är först och främst en humorblogg. Jag har hållit på i drygt 5 år och levererar fler inlägg per dag än de flesta andra som bloggar. Självklart svajar det mellan varven. Ibland oftare än annars. Just nu är jag inne i en väldigt svajig period beroende på olika orsaker.

Jag har den senaste tiden tjatat om mitt ålderskomplex och det finns en förklaring. Det 8-10 senaste åren så har vi jobbat som svin, mest maken. Vi har jobbat bort alla år och det har alldeles nyligen slagit mig att dom är gone for ever. Jag har låtit nästan 10 år passerat utan att stanna upp och leva och det har gett mig fullständig panik. Det är helt ofattbart att jag låtit det gå så långt och det är jävligt rörigt i skallen just nu. Därför tjatar jag så förbannat om det. Ska försöka lägga av men jag måste komma ur chocken först.

Och nu skönhetsingrepp. Jag tycker att man får göra precis som man vill så länge man inte skadar någon, eller sig själv. Vissa kan hantera det och håller sig inom rimliga gränser, medan andra inte har vett nog att lägga av.

Många tycker att det är viktigare att åldras naturligt, och det står dem fritt. Jag själv tycker t ex att rynkor runt ögon är det finaste som finns. På allvar. För att gå till mig själv så har jag tyvärr inte fått några såna, men det kommer väl. Hoppas jag.

Däremot så har jag i flera år fått höra att jag ser så sur/arg ut. Det är jävligt påfrestande kan jag säga. Jag har försökt träna på att ”trycka till” musklerna i munnen när jag är ute bland folk (alltså inte med händerna utan med munnen), men så fort jag slappnar av och glömmer att jag måste ”hålla upp” dom, så åker mungiporna ned igen. Ett ytligt problem kan man kanske tycka, men det är som sagt oerhört påfrestande att ständigt och jämt få höra: ”är du sur?” eller ”du såg så arg ut” när man är glad.

Givetvis är inte det här något som ni, som i n t e har problemet, kan relatera till, och det begär jag inte heller. Jag tycker också att skönhetsidealen och kraven kring det har eskalerat åt helvete.

Jag har varit tjock. Att vara tjock är i n t e samma sak som att vara ful. Inte för mig i alla fall. Det finns många tjocka kvinnor som är hur snygga som helst. Sarah Dawn Finer t ex. Sjukt snygg. Jag har en tjock granne, snygg som fan. Det är utstrålningen  och hur man bär upp det som avgör…för mig. Och allt är naturligtvis subjektivt.

Men, en sak ska vi vara väldigt på det klara med: tjocka människor behandlas annorlunda än smala. Jag vet det. Jag har upplevt det. Det är en jävla skillnad nu när jag är så kallat normalviktig. Och det är ju bara sorgligt att det ska behöva vara så.

Hemma hos mig pratar vi inte vikt framför talibanen. Skulle aldrig falla mig in. För mig är det viktigt att hon får en bra självkänsla, bra värderingar, ett självförtroende som kan ta henne så långt hon vill. Att hon blir ödmjuk och en god människa. Jag talar alltid om för henne att det är människan i sig som är viktig, inte hur hon ser ut. Eftersom de redan nu pratas vikt i skolan, tyvärr, så pratar vi om det här varje vecka. Jag kommer tjata hål i huvudet på henne tills hon beskriver en annan människa med hårfärg eller en egenskap, framför att säga ”du vet, den där tjocka tjejen/killen”. Jag vill inte att det ytttre ska ha någon betydelse.

Och under tiden så går alltså hennes mamma och fyller fejset med Restylane. Talk about dubbelmoral.

Men jag lägger mig platt fall där. Så klart att det är dumt att falla in i skönhetsideals-träsket, men nu handlar det inte om att jag har gjort ett ansikslyft, vilket jag mycket väl kanske skulle kunna göra när jag blir äldre, utan jag har sprutat in Restylan lite överallt i ansiktet. Ett naturligt, helt ofarligt ämne, som jag kommer kissa ut vad det lider. Och jag vill se om det hjälper mot mina arga citationstecken runt munnen. Nu tar det några veckor innan det ger resultat, så vi får väl se.

Och OM det nu funkar, så sorry, då kommer det bli mitt livselixir.

För jag är så förbannat trött på att höra att jag ser så sur ut. Jag blir lika ledsen varje gång.

 

 1. Vad glad jag blir att du känner dig nöjd och att det var det som du vill göra. Jag har mina rynkor och jag vill ha dem där därför behåller jag dem. Det är samma sak= Du tar bort jag behåller och båda är nöjda. Sen vad gäller Talibanen så är det ju så att som förälder ligger det i ansvaret att lära och förklara vad som barn får och inte får. Likväl att de fattar skillnaden på barn ungdom och vuxen. Annars ligger man risigt till. Njut Mona och jag hoppas att du kommer att känna dig lika nöjd imorgon. Låt ingen få dämpa din glädje

 2. nu tycker inte jag att du ser sur ut – jag blir så enormt glad när ditt ansikte spricker upp i ett leende när du känner igen mej – oavsett om du blir glad eller inte så är det leendet en högvinst – å det smittar. jag tycker inte man/jag/du behöver le hela tiden – roligare när leendet avfyras personligt 😉 men restylana du – ser fram emot recention å ny vokabulär 😉

 3. Jag kan tyvärr relatera till det där med vikten, har gått ner 55 kilo. Är sjuksköterska och har upplevt att kollegor inte lyssnar när jag pratar, men efter viktnedgången är det helt annorlunda.
  Har funderat på att göra en ”mommy-makeover” och skäms inte ett dugg. Skulle vara en befrielse att få bort några kilo hud på bröst och buk. Jobbar nu på Operation Östermalm, där vi sätter restylane och även botox, lyfter ögonlock och tar bort åderbråck mm mm. Jag funderar på att använda mig av min kollega och sätta några sprutor lite här och där, och det är mitt beslut. Liksom dina ingrepp är ditt beslut, antingen gillar man läget eller så läser man inte din blogg om just det. Inget mer att orda om tycker jag.

 4. Huvudsaken, tycker jag, är att man gör det för sin egen skull, inte för någon annan! Om större tuttar, mindre häng eller färre rynkor gör en lyckligare så fine by me!
  Jag TROR att det kan finnas en risk med att göra första ingreppet – att man höjer ribban ett litet steg i taget. Detta om man är en osäker person, inte annars.
  Själv tycker jag att skrattrynkor är det finaste som finns (ja, jag är lite arbetsskadad – jobbar i äldreomsorgen…)
  Jag brottas med en ganska stor övervikt, även om den blivit 15 kg mindre sista året… Jag är för feg för op helt enkelt… kanske en dag jag ger upp, jag med, för jag tror dig när du säger att man bemöts på annat sätt som normalviktig.
  Tack för att du förgyller min vardag – och så härligt att mina två bästa bloggare funnit varandra – du och Maggan =)

 5. Jag får ofta höra att jag ser ut som en ledsen hundvalp, kul när man faktiskt för det mesta är en glad prick, så jag vet vad du snackar om. Är inte så taggad på sånt där dock då jag är en beroendemänniska och blir beroende väldigt lätt av det mesta. Så jag får hellre se ledsen ut. Fast jag kanske testar när jag bli äldre, vågar knappt tänka på hur ledsen jag kommer se ut när rynkorna väl börjar titta fram..

 6. HEJA MONA!!!
  Ser fram emot resultatet för jag har EXAKT samma ståndpunkt som du!
  Är (blyga) 34 år men herrejävlar vilken rynkig panna jag har. Vi snackar 3,5 mm däckdjup. För att vara en hyfsat glad tjej ser jag så bekymrad ut att man skulle kunna tro att jag var ansvarig för Greklands ekonomi. Min gammelfaster, som fyller 104 i höst, är fanimig slätare än ett babyarsel i pannan(tack för att jag inte fick pappas gener liksom) så funkar detta är det jag som bokar in mig för ett besök ögonaböj. Så det så. Summa summarum. Heja dig!

  1. Amen tjena. Goaste och roligaste inlägget hittils =) =) ”ansvarig för Greklands ekonomi” hahahaha…. =) ”slätare gammelfaster” hahaha..

 7. Du bjuder mycket på dig själv Mona…och det uppskattas såklart av oss läsare. Du hade inte behövt ”berätta” om att du skulle spruta in Restylan, men du beättade iaf, det är starkt tycker jag.

  Detta kanske började som en ”humor-blogg” men har utvecklats till en fin, personlig, ”bjuder-på-sig-själv” blogg…som allt som oftast fortfarande är ”skit” kul =)

  Åsa

 8. Pub! Tur jag icke var en av dem som skrev det…
  Men trodde du inte att du skulle få kommentarer när du la upp en bild där du ser så otroligt annorlunda ut…klart som korvspad, du bad om vår opinion…

  Bli inte arg på oss, vi älskar ju tant!

 9. jag är ny som sagt var- en av de ”nya” men jag har fattat att detta ÄR en humorblogg. Jag har haft högläsning för maken å han är kräsen-läser inte blogg nånstans,..men han log då jag läste om din mans chipsgömma=)

  Kanske för att han själv byggde in en godisgömma i vårt förra hus i köket i samband med tapetseringen, med ”hemlig” lucka utan synligt handtag/knapp på luckan eller så hehe!Den var verkligen osynlig, å där gömde han godis för våra 4 barn som vi smygåt av då de ej var i närheten=)

  Hittade hit via den roliga M Graaf och jag som läsare uppskattar flera inlägg/dag.Jag gillar åxå väldigt mycket http://anybodys-place.blogspot.se/

  Tjejer med hjärna och hjärta och berättar och/el analysförmåga har min respekt i cybervärlden. Man kan bläddra i en veckotidning å i facktidningar men inget är så befriande som igenkänningsfaktorer och roliga anektdoter.

  Kör på, din stil-DU funkar och är en angenäm bekantskap=)

 10. Darling, du ser inte sur ut. Vi är företagare. Livet är inte en dans på rosor. Vi är bekymrade, koncentrerade, oroliga… Livet är tufft mot oss! Du vet att jag vet.
  Men!! Restylane hjälper alldeles säkert att känna dig snyggare och gladare. Jag SKA göra nåt liknande… När jag vågar. Bara för att jag är värd att gilla min spegelbild.
  Du är ett snyggo med eller utan sprutor. Å du bestämmer själv, din kropp! Skit i tjurisarna.
  Puss!

 11. En nöjd Mona – det är bra! Själv har jag idag nöjt mig med att både se sur ut och vara det.
  Å nu har jag en fundering – hur blir det nu när du är sur på riktigt – kommer det inte att synas? 🙂

  1. Klart det kommer synas. Förväxla det inte med Botox, det är väl då man ser ut som om man är stelopererad? Ska skriva inlägget i morgon, men det tar ett par timmar och jag ska på en grej på morgonen, så ni får vänta!

   1. Aha, jag är inte så hemma i det olika preparaten men jag vet att botox brukar en del barn jag jobbar med faktiskt få! Så det används även för att få t ex en arm eller ett ben att fungera lite bättre vad gäller rörlighet.
    (å får man det i ansiktet blir det alltså tvärtom – stelt!)
    Godnatt min skatt!

   2. Det är en sanning med modifikation Mona. Sätter man botox på rätt ställe och rätt mängd samt inte för ofta så ser det inte ut som de jag tror du refererar till. Som sagt allt med måtta är bra 🙂

 12. Jag håller absolut med Lisbeth – Låt ingen få dämpa din glädje! Det var jättebra skrivet! (Kanske är det så enkelt att det finns några därute som är avundsjuka, eller?)
  Fortsätt att ventilera i affekt, positiv som negativ! Kram på dig och lyssna noga nu.
  Du ser inte det minsta sur ut! Sådetså!

 13. Jag vet precis hur det är att alltid se sur ut, å det är inte roligt när folk påpekar det.
  Tycker att folk får göra precis som dom vill, jag skulle gärna ta lite restylan, fast först å främst i bekymmersrynkan mellan ögonbrynen… men jag är lite rädd att om man väl har börjat med restylan så måste man fortsätta för annars blir det värre än det var innan???!
  Jag hoppas du får ett bra resultat, själv väntar jag nog ett tag till…..

 14. Du är rolig och du är ärlig. Och ärligheten sticker i folks ögon.
  Jag gillar din och Maggans blogg just för att ni är ärliga och visar verkligheten. Ibland lyxig och glamoröst men ibland jävligt pissig och trist.
  Sluta aldrig vara du och de bitterfi**or som kommer med sina kommentarer, jag lovar dig att de har ännu mer surrynkor och är bara avundsjuka på vad du kan/har möjlighet att göra!

 15. Hej Mona!
  Tycker att din blogg är en av dom bästa som jag har läst. Din blogg ÄR faktiskt riktigt rolig. Är glad att Magdalena länkade till din blogg.
  Förstår att det är jobbigt att folk säger att du ser sur ut fast att du inte är det. Man blir ju sur till slut när folk säger att man ser sur ut. Förstår att det är svårt att inte bry sig. Jag har kort överläpp och då ser man också sur ut. Många ser sura ut utan att vara det. Jag menar skulle man gå och flina upp sig hela dagen eller?! Många tycker att folk på tunnelbanan ser sura ut. Hur spännande är det att åka tricken då?! Ska man le hela vägen eller?! Jag förstår att du tänker på det när folk kommenterar din sura nuna ha ha. Jag skiter i om du eller någon annan ser sur ut för jag vet att många som är avslappnade i ansiktet ser lite sura ut. Surt sa räven. När man får kommentarer om vissa saker så är det lätt att bli fixerad av det. Tråkigt att det är så. I bland så tycker jag att folk kan tänka några sekunder innan dom kläcker ur sig sårande saker. Kan vara bra ibland att se sur eller arg ut för då vågar inga jobbiga människor prata med en och då får man lugn och ro ha ha.
  Tycker att du verkar vara en helskön brud. Kommer definitivt att fortsätta att läsa din braiga och roliga blogg. Inlägget om posten häromdagen var en favorit. Skrattar bara jag tänker på det. En del kan inte ens stava till service.
  Kram på dig tjejen i dina bästa år.
  AGGE

 16. Känner igen det där med elaka kommentarer från min dotters (15 år) blogg. Det går hur bra som som helst att blogga om musik, ta naturbilder etc, men när hon visar bilder på sig själv får hon ofta höra sånt som ”Försöker du dölja dina tjocka lår nu eller?”, ”Vad är det där för ett äckligt märke du har?” (ett födelsemärke) och needless to say är det världens vackraste och mest perfekta tonåring vi talar om (du hör att det är en mamma som skriver). Internet är fullt av avundsjuka personer som får en kick av att hacka på andra!

  Alla i vår ålder som går ner i vikt blir ett par år äldre på köpet när utfyllnaden försvinner från ansiktet, men det är ju ändå underbart skönt att blir lättare och smidigare i kroppen. Det ska bli kul att höra hur ditt ingrepp gick – det är inget för mig, men jag tycker att det är roligt att höra om dina äventyr. Och jag vill inte döma någon annan för de beslut de tar.

  Jag läser dig nästan varje dag men kommenterar väldigt sällan. Tack för den goda underhållningen och ditt generösa sätt att dela med dig!

  1. Tack för fina ord Karin. Det du skriver om din dotter gör mig så inihelvete förbannad. 20-åringen hade problem i högstadiet men som tur är så har hon en handlingskraftig morsa och hade en jävligt bra rektor, så det ströp vi direkt. Det är nog viktigt att ta tag i det och markera direkt.

 17. Åh Mona du är så klok och förklarar så otroligt bra och rakt på sak.
  Vet att du har full koll på läget och jag hoppas att du blir super nöjd med ditt lilla sprut test!

  Ha en härlig dag!
  Mia

 18. Underbart skrivet!! Jag anser själv ( hellre överviktig än skitviktig) Alla har sin egen stil: alla har sina egna spöken? Om alla ser lika ut, tänker lika och alla älskade just ”Dig”! Hur skulle då världen se ut? Vi som älskar dig/din blogg, tar dig som du är!
  Varför försöka förvandla något som andra anser? Det är väl vad DU anser och känner som är viktigt?
  Är det inte så?
  Stå på dig;-) Vi älskar att läsa dig!!!
  Krama dig från mig
  Tom

 19. Det märkliga är att folk tar sig friheten att kommentera ens utseende. Varför gör man det? Jag har en sjukdom som gör att jag har ytliga blodkärl i ansiktet, men mest på kinderna. Detta gör att det ser ut som att jag solat med solglasögon på då jag är blek runt ögonen. Detta tycker folk är helt ok att säga, med ett skratt, men jag blir lika ledsen varje gång. Nu har jag bestämt mig att jag ska berätta att det är pga min sjukdom så då kanske de sätter skrattet i halsen….

 20. Hej Mona! Jag förstår att du blir ledsen när folk säger att du ser sur ut. Det är detsamma för mig. Jag har samma problem som du. Just de där linjerna runt munnen som gör att så fort man slappnar av ser man sur ut. 🙁 Hur trist som helst. Jag känner mig tveksam till att ”åtgärda” dom själv men jag har verkligen FULL förståelse till att du gör det. Kanske jag törs det själv när jag läst om hur det funkar för dig.
  Stor kram till dig!

 21. På tal om utseende och ålder så kan jag tala om att det inte heller är så kul att bli 40 nästa år, men ständigt få höra att man ser ut som tonåring, som 20 o.s.v. När jag fyllde 35 så fick flera stycken på jobbet en chock – de kunde absolut inte tro att jag talade sanning om min ålder, de trodde att jag fyllde TJUGOfem.

  Så det det där med åldersnojja kan va åt andra hållet med.

 22. enda anledningen till att jag är emot fillers o sånt det är ju för att jag själv inte vågar =D …

  skulle gärna vilja dra upp mina smilgropar också,men att få en nål i fejjan? no thanx …

  alla har åsikter om ALLT, bär du bara blått då kommer du få haters som ifrågasätter detta…

  men mona.. tänk så här.. age is just a number… det blir vad man gör det till ..;-)

  själv är jag 37, men får visa leg vissa ggr på systemet… träffar jag gamla lärare eller föräldrar till gamla kompisar från skolåldern så får jag höra..men guuud du är dig lik… tack?? ok,jag har inte ändrat min klädstil något markant, jag går gärna fortfarande i jeans och en huvtröja,eller ngn topp,nothing more nothing less..klänningar,kjolar, vuxen plagg från typ kvinnliga Dressman ? nej tack,big no no… och nej det är väl inte svinkul å få höra att man ftf ser ut som 15 när man har snart 4 ungar, gråa hårstrån och ett slitet face …

 23. Tja

  Ang. att du/ni jobbat så hårt de senaste 10 åren och att du känner att du ”missat” livet så att säga… Må så vara, men OM ni inte hade gjort det, så kanske erat liv sett helt annorlunda ut, eftersom det fanns en orsak till att ni jobbade så… Inte bara en vilja att jobba hårt, utan som sagt en orsak… Så jag tycker att du ska vara jävligt stolt över att ni är där ni är i dag!!! Bra jobbat!!! Sedan att man missat en del, det kanske du får ta för att kunna ”få” detdu kan framöver… Intjänat av de åren som du pratar om!!

  Kram
  //C

 24. Folk får göra som dom själva vill …. hade jag inte varit så feg så hade jag nog själv provat på något ….. förhoppningsvis gör man det för att må lite bättre själv. Kramar

 25. Fantastiska Mona! Tänk om fler var lika klok och god som dig! Du rockar fett!
  Det där med tiden tänker jag också ofta på, är egen och känner att företaget går före allt! För att kunna överleva och leva ett bra liv. Det positiva är att det är lättare att styra tiden. Det är en svår balansgång!
  Trevlig helg!

 26. Angående Restylane har jag inte så mycket åsikter om, vad jag har förstått är du över 18 och inte omyndigförklarad så du måste väl få bestämma själv? Så länge man kan hantera det och inte far i väg och låter det ta greppet om livet.

  Vad gäller det du säger om dina 10 ”förlorade” år så har jag full förståelse för det. Jag kan absolut känna med dig och jag vet att det känns förjävligt. Liksom vakna upp en dag och inse att tiden bara springer i väg. Som jag berättat tidigare så har det här gett mig en ful utbrändhet efter att ha jobbat som ett svin i nästan 20 år, både som ensamstående och sen också med familj med barn och en make som är egenföretagare med allt det innebär.

  Du förstår, jag tappade så många självklara funktioner som tex att läsa. Det är där du kom in, jag ville så gärna kunna läsa din blogg att jag övade och övade med dina meningar, från att nästan stava mig fram en mening i taget innan jag var tvungen att vila till att kunna läsa hela inlägg. Snälla du, var rädd om dig, det jag går igenom nu är ingen lek.

  (Tur att jag är en tjurig jävla kärring) 😉

  1. Usch, fyfan så ledsen jag blir när jag hör vad du går igenom. Jag höll på att trilla dit ordentligt för ett par år sen och fick en kronisk sjukdom som heter Meniers, men jag har lärt mig att hantera den.

   Jag håller tummar och tår för att du ska bli helt återställd igen.

 27. Huj, jag känner igen mig sååå väl! För det första ser jag också sur ut jämt pga såna streck…det andra sjukt irriterande är alla kommentarer om hur trött jag ser ut, även när jag känner mig helpigg, kommer de fram till något mirakelmedel mot mörka ringar under ögonen är jag den första att haka på! Jag har börjat svara spydigt på alla kommentarer men det blir ju också tröttsamt.

  förresten såg jag den här och tänkte att det kanske vore nåt för dig 😉 http://theworststuffever.com/post/24159683674/the-worst-bra-ever

  1. Hej!
   För mig är det tvärtom jag ser pigg ut (säger många) fast jag ofta är trött. Allt är inte alltid vad det ser ut att vara.
   KRAM TRÖTTER

 28. Alltså, det här här DIN blogg, du skriver om DITT liv och delar med dig friskt – vilket vi älskar. Jag blir lite sur när jag läser folk som skriver att du börjat blogga mer om kläder, utseende mm sen du fått nya bekanta. Tror de att du är så lättpåverkad? Du väljer vad du skriver om och jag tror du har en hel massa saker och personer i ditt liv som du inte skriver om jämt, sen byter man lite inriktning för att livet gör det – konstigare är det inte. Jag tycker du är modig som gjorde en gbc operation och även opererade armarna. Vi har alla ETT liv och ska vi då gå runt och vara missnöjda och må dåligt för att nån i omgivningen tycker det är fel att göra nåt åt sin kropp och utseende??? Jag tänker själv mycket på att försöka vara nöjd med det jag har – inte lätt i den hysteri av bantningstips, skönhetsideal, anorektiska modeller osv. Men jag tänker ofta att det kunde varit värre, samtidigt har jag saker med min kropp som jag mått dåligt över sen tonåren och är strax över 40 nu, och det är skitjobbigt. Har också en dotter och hur pissigt jag än mår över mina problemområden så pratar jag aldrig bantning eller skönhetsideal med henne – med henne pratar jag hela tiden om att hon är bra som hon är, vad som är viktigt i livet osv osv.
  Det är en viss skillnad mellan att spruta in Restylan mot bekymmersrynkor som gör att man ser sur ut mot att fylla läpparna så man ser ut som en anka eller börja lyfta sig så man blir helt stel i ansiktet.
  Gör det DU mår bäst av Mona!!!!!!!!!

 29. Helt rätt Mona! Du som verkar ha så sund inställning till livet i stort, med stor respekt för andra människor – varför ska du stå ut med kommentarer från andra typ att du ser sur ut? Pga av dessa människor (respektlösa) har det gått så pass långt att du mår dåligt av det och därför väljer den här vägen och sen ska du dessutom få dryga kommentarer för det… Du har mitt fulla stöd, man ska göra och försöka leva sitt liv så som man mår bäst av. Då ger man mest till omgivningen också!
  Du är en kavat kvinna, med skinn på näsan 😉
  Fredagskram till dej!

 30. Hej Mona, Har en kompis som gick ner i vikt pga av sjukdom. Hon fick jamt och standigt hora att hon sag for smal ut (urholkade kinder), vilket hon sa klart lacka ur pa. Da endast 26 ar gammal spruta hon in restylane i kinderna for att bli av med alla pahopp (hon jobbar som frisor). Since then happy life! Sa spruta du in lite sa ska du se at varlden ler mot dig igen! Kram och lycka till fran Cilla
  Ps. Ska tillagga att jag bor i Mellan Ostern och har ar det ingen som hojer pa ogonbrynen over lite ingrepp… Man gor va man vill och har rad till eller sa shoppar man lite till!

 31. Det som är absolut värst är att folk hela jäkla tiden tar sig friheten att kommentera andras utseende. Både positivt och negativt. Klart att man blir ledsen om man får höra att man ser sur ut. En fråga bara. När hade du tänkt sluta med Restylane om det nu blir ditt livselixir? När är det ok för dig att få de där rynkorna kring munnen?

  Jag brukar inte kommentera så ofta, och borde väl göra det mer eftersom jag älskar att läsa om ditt galna liv. Så förlåt att nu när jag väl kommenterar så är det lite kritiskt. Lovar att kommentera mer i framtiden!

  Tack för en urrolig blogg!

 32. Jag är för skönhetssprutor. Jag vet att man åldras och man blir inte yngre av fillers eller botox. Linjerna finns kvar, bara inte fullt lika djupa. Man får ett lite mjuka uttryck. Det här har jag hållit på med i många år. Ingen skulle nog påstå att det syns men inuti mig känns det. Och folk vet ju inte hur jag skulle sett ut utan.
  Anledningen till att jag började var att jag har sedan väldigt ung haft en riktigt djup arga-rynkan lodrät i pannan. Min usla syn gör att jag alltid använder den muskeln och rynkan syns jättemycket. Den började jag behandla med fillers och botox för 8 år sedan. Idag är den helt borta. Jag fyller på lite Restylane en gång per år. Lite överallt. Typ där gravitationen får saker i ansiktet att hänga och i djupa veck. Det håller ett år.
  Alla får ju bestämma själv hur vi vill göra och hur vi vill se ut.
  Visst är det bra.
  Nu är jag jättenyfiken på ditt inlägg. Jag går också på AK.
  Kram

 33. Ja du kära Mona…
  Gör vad du vill med din kropp…gör en gastric bypass operation…operera dina änglavingar…använd epilator på mustaschen…lyft tuttarna en dm eller två…tryck in gegga i rynkorna…lägg pengar på fusk naglar…smeta dyra krämer i hela ansiktet.

  Like i give a craap

  Men det enda jag kommer åka upp å ge dig spö för om du någonsin andas om att du tröttnat på att blogga å tänker lägga ner bloggen för då jävlar kommer jag med all utrustning jag kan ragga fram å ser till att du tame fan inte lägger av!

 34. Testat fillers en gång, äger aktier i företaget, men har inte fortsatt. Ett evigt påfyllande. Jag är troligen inte tillräckligt motiverad.
  Det där med attityder mot folk med olika vikt. -Det skulle jag vilja läsa mer om…

 35. Vet precis, när det gäller att se sur ut. Mina mungipor går neråt och jag har alltid fått höra det att jag är sur och blivit dömd på förand. Alla tror att jag är sur, arg, överlägsen. Otroligt frustrerande. Har funderat på att operera men vågar inte om det misslyckas.
  Hoppas ditt ingrepp blir bra!
  Tack för en rolig blogg!

 36. Hej Mona,

  vill bara påpeka att jag tycker inte du ser sur ut, inte på bilder i alla fall. Tycker du är fantastiskt vacker… sen håller jag med dig om att all måste få bestämma själv hur man vill göra och jag hoppas du blir nöjd, ska bli spännande att få se resultatet. Jag tycker själv att jag ser sur ut, min mamma ser också sur ut, frågar henne ofta om hon är sur. ..så fy på mig ska försöka tänka på det. För man är ju inte sur bara allvarlig. Jag slåss personligen själv med att jag tycker att ålder har en viss charm och att jag vill inte spruta in produkter i huden. Detta är min personliga och egna åsikt, sen har jag full respekt för dom som väljer att göra det. Tack än en gång för din härliga blogg och att du bjuder så mkt på dig själv. Kram Ylva

 37. Mona, jag blir så arg på de som alltid ska tycka, både om yngre och om äldre. Varför kan man inte bara stanna och tänka att valet är deras, utan att ”lägga sig i” eller ens tycka om det?
  Detta är din blogg Mona och du skriver om det du vill. Är man inte på det klara med att detta är en humorblogg (för det mesta, ibland är det en kräkas-på-maken/jobbet-blogg men det är heeelt okej och skitkul att läsa) och fattar man inte det så kan man dra.
  Du är den mest öppna person jag vet. Du öppnar dig och skriver precis som det är, rakt och ärligt. Det är så fantastiskt och jag njuter av varje ord som ramlar hit från ditt tangentbord. Botoxa eller gör vad du vill. Bara jag får läsa om det =).
  Och det där med förlorade år…. Jag blir lite ledsen när jag läser att du känner så. För jag säger så till många ”rusare” runtom mig; Carpe Diem. Fånga dagen och var närvarande. Jag tror att man i längde mår bra av det, men valet är ju förståss ditt =).
  Kram och ta hand om dig!

 38. Helt rätt Mona!
  Jag vet att man blir extra utsatt när man skriver en blogg. Speciellt när man faktiskt råkar ha en åsikt! Det är tragiskt att det ska bli dålig stämning för att man vill göra någonting som kanske inte alla gillar. Jag är också en före detta tjockis som har gjort samma operation som du, och kan också intyga att tjocka blir behandlade annorlunda. Den som påstår att det inte är så, ljuger! Nu när man är mer normal så är man mer accepterad. Man är inte längre lat, man är inte längre den där person som vägrar ta tag i sitt liv och bara gå ner i vikt. Älskar folk som dessutom säger ”det är väl bara att gå ner i vikt, herregud”. Nope!
  En diskussion man kan ha i en evighet! Om du vill ha restylane i ansiktet, i röva, i brösten eller whatever, så gör vad du vill! Det är bara du som kan sätta upp regler för ditt egna liv – ingen annan! Jag tror säkert det blir görsnyggt! Skulle själv kunna tänka mig att lägga in liiiiite bara, så man fräschar till sig liksom. Man vill ju inte se ut som en person som har gjort nåt, utan bara bli fräsch!

  Mona, du e grym. Fortsätt så! Låt the haters hate. Ignorera. Tänk på att vi är jättemånga som tycker om dig!

 39. Kan man någonsin göra alla nöjda?? Skulle inte tro det. Gör som du vill. Och med din humor så läser jag gärna om det. (Själv har jag bara fixat en framsida trots massivt motstånd från kollegor på den tiden. För de ansåg jag dög som jag var men det gav mig självförtroende att skaffa mig ett liv som jag ville ha.)
  Sedan vet i katten om jag någonsin skulle göra det själv men se det är ju upp till mig 😉

 40. Mona, Mona! 🙂
  Det där med att se sur ut fastän man är gladast i världen känner jag igen. Har en ”bekymmersrynka” mellan ögonen, varje gång jag slappnar av eller koncentrerar mig drar den där ihop sig och jag ser sur ut. Vilket jag ofta får höra. Den har hängt med i sisådär 10 år. Jag har ännu inte hunnit fylla 25….
  Så…. Heja dig, Mona!

 41. Vadå sur…? Äh, Du bjuder mycket på dig själv Mona…och det uppskattas självklart av oss läsare. Jag läser bloggen dagligen, flera gånger om dan……måste ju se om du skrivit något nytt 🙂 Och oj vad jag fått många goda skratt sen jag hittade bloggen. appropå fillers å annat, jag har sagt det många gånger att jag ska minsann göra det. Jag har en sån där rynka i pannan mellan ögonbrynen, speciellt om jag är ute i solen så blir det en rynka…senaste solsemestrarna har jag kommit hem med en tjock VIT rand i pannan. Fruktansvärt fult och irriterande! Håll oss uppdaterade om dina upptåg 😉 KramKram

 42. Det här är din blogg, vi som läser vill läsa just för att vi gillar din humoristiska och ibland lite mer allvarsamma ärlighet. Att du har valt att göra vissa plastikingrepp är bara din ensak, det enda jag kan önska dig är att du blir nöjd med resultaten. Jag kommer själv att fixa lite här och var när dagen kommer då jag inte är nöjd som det är, precis som jag går och klipper håret och gör naglarna och köper nya kläder.

  Sen förstår jag att det finns en del som genomgår förändringar pga ärr i själen men jag vägrar tro att alla som injicerar något eller lägger sig under kniven är olyckliga eller hjärntvättade av skönhetsideal. Jag är för fria val och för idén om att människor ska kunna fatta och ta ansvar för sina beslut själva. Det är varken bloggarnas, eller övrig medias ansvar att en del känner att de inte duger som det är.Att bojkotta skönhetsindustrin och aldrig tala om skönhetsingrepp gör det bara värre!
  Det bästa jag kan råda såna människor är att sluta jämföra sig med andra. Jag väger fortfarande lika mycket oavsett hur tjock eller vältränad eller spinkig elles omslagstjej den här månaden är. Varför ska jag påverkas av att en annan arketyp anses vacker eller ful? Jag är ju fortfarande densamma!

  Nej, jag håller inte med om att det är fel att fixa och vara ärlig om det. Det är dags att vi får en nyanserad debatt där vi istället för att nöta och urholka ”du duger som du är” faktiskt diskuterar sakligt att det finns fler än en anledning att vilja fixa sig, att alla som gör plastikingrepp inte är olyckliga handledssnittande stackars offer, vad det innebär i praktiken, vad man ska tänka på innan och att man inte ska behöva förklara sig för allt och alla när man har fattat sitt beslut. Din kropp är din och ingen annans, du har rätt att vara nöjd med dina resultat och säga det högt precis lika mycket som du har rätten att vägra förändra den.

 43. Jag har bara sett foton på dig och tycker inte du ser sur ut. Jag respekterar ditt beslut att spruta Restylan i dina rynkor. Jag skulle inte göra det själv, men det beror mest på att kjag är rädd för sprutor samt att jag läst om de som fåt problem.
  Själv fundrar jag på att göra en bukplastik efter min gbp-operation, som jag blev inspirerad av dig att genomgå! Jag ångrar mig inte en sekund! Tack Mona för att du bloggade om detta! Jag har ”trötta” ögonlock har jag fått höra. Ska jag göra något åt fejset är det ett ögonlocklsyft. Jag ska bara spara ihop pengar till detta precis som jag gjorde för min gbp-op. Jag har sett att ”din” plasik-klinik gör sånt också så jag får väl fundera på att kontakta dem.
  Gör vad du vill med ditt liv och din kropp. Om man inte gillar det du gör, skriver om eller stilen på din blogg så kan man söka sig någon annanstans tycker jag.
  Go for it, Mona! *kramar*

  1. Hej Lottapotta, jag har också gjort ögonlocken (10 år sen) and fuck me vilken skillnad! Alla ba’: ”Har du färgat håret?” ”Ehh, nä, jag har lyft ögonlocken!”
   I mitt fall så är extremt hängiga ögonlock ärftligt så min mamma har också gjort det. Jag tvekade inte en sekund. Det var Gud Fader himself som gjorde det. Michael Olenius alltså…tror att dom (Proforma) är billigare..
   Puss på dig

 44. Jamen , vuxna kvinna. Du SKA göra vad DU vill. Tänk att behöva förklara sig i allt man gör och säger. Boring! Dina beslut har jag och många med mig full respekt för. Det är ju därför vi läser och älskar dig! PUSS

 45. Jag vet exakt hur det känns. Har alltid fått höra hur jävla sur jag ser ut, och fått skitdåligt självförtroende. Tänker 24/7 på att gå runt och le lite, men det är inte så lätt. Är 30 år och mycket i mitt liv har blivit hämmat pga detta. Förlåt, men fan va skönt att läsa om någon annan som kanske fattar. Ska också prova restylane nu, måste ju fan va värt varenda krona.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..