Minns ni provdockan här i Bromma Blocks?

Den här:

Igår pratade jag lite med chefsdesignern här i centrumet, som inte var den som klädde den här bruden.

”Du, seriöst. När jag såg den där så undrade jag om dina girls hade rökt nåt olagligt när dom satte på henne det där!

”Jasså…” sa han och flinade.

”Det ser ju ut som om man har kört en tomboladragning med kläderna, och sen kastat dom på henne!

”Tycker du?!”

”Jamen, allvarligt, ÄR det där snyggt, ska det se ut så…eller är det jag som har blivit gammal?!”

Han, som är i min ålder, ler;

”Jadu, det är nog…. en fråga om åldern…”

—–

Jahapp

En fråga om åldern alltså.

Jag kan ju lika gärna lägga mig ned och dö om allt kretsar kring det.

Och inte gjorde det saken bättre att jag råkade titta mig i spegeln uppifrån i går. Har ni gjort det?  Lägg en spegel på golvet och titta rakt ned på den. På nära håll. Om ni törs.

Det är ju ett under att maken fortfarande har lust att banka bäver.

Förresten, ska nog kolla om han blundar nästa gång. Och gör han det så ska han få en snyting.

  1. Asså, har du en helkroppsspegel, så fine, lägg den på golvet och lägg dig själv, som en skottkärra på. Hehe, har i och för sig aldrig provat och ska nog inte göra det heller. Det brukar räcka med att böja sig ned över en ansiktsspegel och glo i ansiktet. Burrr, vilket jävla rysare!

 1. Det där är knappast en frågor om ålder, jag är 21 och det där är svinfult. Skulle aldrig sätta på mig något sådant, inte ens chans.

   1. Tänkte just samma sak – inte fasen skulle man väl möta en tjej i vare sig 20- eller 30-årsåldern med den där skiten på sig?? Neddu, däremot kan jag lova att en fräsig 50/60nånting kärring kan komma guppande i den där utstyrseln är som helst – de är de enda som går på det. Joy sa du va? Eller var det NoaNoa? Sak samma… 😮

     1. jag är 24, och tycker också att det är ett av det värsta jag sett !

      förresten Mona, du har en look-alike i Vasa, Finland.. 🙂 jag mötte ”dej” på gatan där idag och blev på riktigt helt till mej och utropade ” åh, MONAS UNIVERSUM” å min sambo ba’ – ” öh , va ?” Sen kom jag på tanken ” äh vaihelskotta skulle hon göra här ?! ” 😀

    1. Men du Jip! Jag är 68 och skulle jag komma på mig själv iklädd den där blandningen kläder skulle jag skriva in mig själv på närmaste psykklinik.

 2. Inget fel på varken din smak eller ålder för det där är skitfult! Jag som 20åring skulle inte gå i närheten av något av plaggen, för det värsta är inte stylingen utan att varenda plagg är fult var för sig. Möjligen kan jag sträcka mig till att scarfen ser helt ok ut men vad den gör i hennes hand och vad den har med resten av kläderna vet jag inte.
  Undra hur den butiken får några kunder, kanske de bara säljer till blinda?

 3. Om det är fråga om ålder så är du nog för UNG för att tycka att det är snyggt! Är 26 och det där skulle jag aldrig ta på mig!

 4. Haha är det en fiskarhatt hon har på skallen ? Nä men det där var skitsnyggt, not men jag är 25 så jag kanske också är för gammal

 5. ”The lugg” och du blir flera år yngre! Jag personligen tycker att man ser ännu äldre ut när man som ”något äldre” har hellångt hår. Nä fram för oss pigga i pigga frisyrer!

  För att gardera mig….- det finns såklart alltid undantag.

 6. En fråga om ålder? Äe. Jag är 19 (until proven guilty), eller, ok, nåväl.. jag är 26 och skulle på allvar hellre sätta ett snyggt bälte i midjan på en potatissäck och glänsa i den än att dra på mig den där kombinationen, om jag så fick betalt.

  Tjejerna som har klätt den där dockan borde utesluta haschmuffins ur sin kostcirkel 🙂

  1. Kul att se dig här Liz, du och Mona har samma tokroliga förhållande till svenska språket 🙂 inte undra på att jag läser bådas bloggar.

 7. Den där dockan är klädd av en desperat 50+are som inbillar sig att vedebörande är max 20. Troligen är dunken tom också för inte ens brorsans +dotter på 15 överväger den klädseln! Och då är det kris!

  Spegel?? Vad är det? Måste man ha en sådan?? ALDRIG i livet att jag köper en sådan tingest! Har inte lust att bli kräksjuk……

   1. De är nog som makens kompis fru då. Bara märket är rätt så är det snyggt. Sedan att man får ha en kräkpåse med sig är en annan historia.

    Men den som designade dessa kläder är nog 50+ och desperat. För hur kan man annars komma på något i denna stil?? 😉

 8. Det där är skitfult! Det var min reaktion förra veckan, och jag känner detsamma idag! Verkligen helt galet fult! 😉 (Jag är 31)

 9. Jag är nog äldst här tydligen (självklart INTE) men jag reagerade inte så
  mycket på kläderna utan på hur vidrigt smal skyltdockan var. Inte ens kläderna
  sitter ju för sjutton snyggt!!!!!

 10. ja du, det var ju några som gillade denna outfit förra gången du bloggade om den. och jag är femtioplus och gillar den också. det enda riktigt gräsligt fula är klackarna på skorna, för kilklackar är det fulaste och klumpigaste som finns, näst efter platåskor. enligt mig. och där kommer vi till den springande punkten… smaken är som baken. och klädstil har väl inte alltid att göra med vad stylisterna tycker, utan vad man själv vågar tycka. jag klär mig färgglatt och mixat, dvs inte matchat, och i mina ögon är jag skitsnygg, för jag trivs i kläderna. och försöker inte heller se ut som en tonåring. visst finns det tänket, men många kvinnor har kommit till stadiet där man klär sig som man vill. och det är moget. så jag skulle absolut kunna tänka mig klädtyperna skyltdockan har på sig, men i klarare färger, som klär mig bra.
  ok, nu faller väl inte min kommentar i god jord, men man kan ha olika åsikter och även du vill väl ha lite mottugg ibland. och whatthefuck, jag iaf lever bara en gång. och jag gillar din blogg iaf.
  aino

 11. Jag gillar det inte. Fast jag är ju äldre än du.
  Det finns några saker jag inte skulle bära (men som är jättefint på andra)
  1. Spets (inbillar mig att det är förvillande likt celluliter)
  2. Volanger (förstorar)
  3. Rosetter (för sött)
  Det här är en outfit som kombinerar nästan allt jag inte vill ha.
  Å så den där gräsliga färgkombinationen på det.

  Skorna, däremot, kan vara riktigt snygga med ett par slitna jeans.

 12. Länge sen jag kommenterade. Så länge sen som när du bloggade på ”gamla” (!!!) Universumet. Men jag läser och blir road, skrattar… varenda dag!
  Alltså, nu ska jag inte kommentera varken dockan eller kläderna, men jag måste bara få säga, att..
  snälla, rara, roliga, helt fantastiskt knäppa, ljuvliga du… jag tror ta mig fan att du har ålderskomplex!
  Hur kan man, som du, öht ifrågasätta varför maken vill banka bäver med dig, när du själv sett dig i liggande ställning över spegeln? Är han utseendefixerad, åldersfixerad, eller är han din make som älskar dig, trots att du liksom alla andra, som får leva, blir äldre!??
  Nej du Mona, tänk bort allt det där skitet, acceptera att åren går, var tacksam för att du har det utseendet du har (jag tycker du är skitsnygg) och framför allt gör det inte till nåt bekymmer.
  Jag tror jag är en av de äldsta som kommenterar här och jag hoppas verkligen inte att ni yngre tycker och tror att ”ett vackert utseende” är förutsättningen för att ha/fortsätta ett bra förhållande.
  Puss på dig kärring! Jag kunde bara inte låta bli att kommentera…

  1. Åh vad glad jag blir att du ”Klivit ur garderoben” igen!

   Så klart att du har rätt. Maken bryr sig inte alls om hur jag ser ut, eller ja, det finns ju gränser, men du fattar. Jag tror att min egen åldersskräck bottnar i att vi de senaste 5-6-7-8 åren har jobbat så fruktansvärt mycktet och jag har tappat fotfästet. Plötsligt inser jag att jag har låtit 5-8 år av mitt liv passera utan att jag tagit tillvara på tiden och alla möjligheter, och det ger mig fullständig panik. Jag måste lära mig att andas och leva i nuet, men vet inte hur.

   Så det är därför jag håller på om jag gör. F´låt.

 13. 23 år och fult fult!
  Skulle tippa på en 50 +som satt ihop det och tror hon är hipp!
  Men jackan är söt och byxorna lite roliga men INTE TILLSAMMANS!!
  Hatten är ju dödstöten!

 14. Färgkombinationen är det inget fel på, en fairisle-kofta i dem vore snyggt.

  Men allt ovan byxorna borde ha en annan form. (Negligén borde inte ens få räknas som ett offentligt plagg …)

 15. Alltså, detta inlägg kommer från kvinnan som har x antal blommiga, spjutspetsiga stövlar, och som inte bara visade sig ute – utan även fotade och la upp bilder på bloggen – i en grön omsydd plysch-gardin!?

  Mona, Mona säg till när du plockat upp glassplittret efter att ha kastat sten i glashus… 😉

  Förresten är det inte främst outfiten det är fel på – utan skyltdockans läskigt tunna ben!

 16. Det är några år sedan jag insåg att om jag ska fortsätta få till de där heta stunderna så ska ju inte JAG var överst. För mycket fläbb. Annars funkar det i mörker också. Känner man bara varandra väl så…

 17. Vadå!? Menar du att du tittar? Blundar man så kan man ju ha sex med vilken snygging man vill, huuur lääänge som heeelst;)

 18. Det enda jag reagerade på med den där dockan är att hon inte verkar ha fått någon mat. Vad är det för djävla pinnar de använder till skyltdockor och vad är det för skitideal de försöker pracka på sina kunder? Idioter!

 19. Hej!
  Tycker att dockan är onaturligt smal. Jag reagerar mer på det.
  Kläderna var väl sisådär.
  AGGE

 20. Alltså.. jag är ju något yn… jag har lite mindre livserfarenhet än dig, men jag satte typ också latten i halsen när jag såg den.. Då var jag ändå förvarnad över att den fanns.. BTW, så tycker jag bromma blocks är en ganska bökig galleria att shoppa i.. Eller det är ju klart, det är väl jag som är omodern, det är ju ingen galleria.. Det är ju en blocks..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..