Heureka!

Jag har kommit på en genial sak. Igår jobbade jag i Bromma Blocks och träffade en annan butiksägare, som också jobbar ihop med sin man. Vi stod och beklagade oss, som brukligt är, över våra män och vårt miserabla kämpa-varje-dag-liv. Att vi båda hellre skulle vara hemmafruar, läs: lyxfruar, men att våra män inte skulle tycka det vore en bra lösning.

Men så började vi summera saker och ting:

Om jag vore hemmafru så skulle vi inte behöva anlita ett företag för att städa hemma hos oss.

Vi skulle inte använda oss av en middagsleverantör 4 av veckans 7 dagar.

Alla de gånger man köper hem restaurangmat, för att man inte hinner/orkar laga middag, skulle försvinna.

Bensinkontot skulle mer än halveras eftersom jag skulle slippa fara runt som en jefla skottspole å jobbets vägnar.

Plus den absolut största benefit:en: jag skulle bli en gladare fru och därmed inte vara så jefla gnällig, som det påstås att jag är.

And to top it all: jag skulle orka att ha sex 3 dagar i veckan. Som det står  att man ska ha enligt alla veckotidningsundersökningar. Och går det riktigt bra så kanske jag kan slänga in lite bonussex då och då.

– – – – –

Så där ja, det tog 5 minuter att komma på lösningen till det ultimata lyckliga livet.

..och naturligtvis så skulle maken få avlöna mig med en månadslön för denna uppoffring.

För jag har ju tittat tillräckligt mycket på tv för att förstå att det är mer än ett heltidsjobb att vara lyxhemmafru.

 1. Hm, har du räknat in i kalkylen att du efter storstädning av huset, tvätt, matlagning, handling, disk etc har … eh … noll energi kvar till ”kvällsaktiviteterna”? Eller är det ”help yourself” som gäller? 😉

 2. Jag vet hur du gör för att bli ledig i allafall 1 år…se till att bli på tjocken! Vips så blir du lyxhustru och får betalt av staten att va hemma å fostra en ny taliban!

   1. Du kan ju alltid adoptera en…det är ju lite bra både för dig som får vara hemma å barnent som får det bättre…eller nä vänta…växa upp hemma hos er kanske är ett straff inte en välsingelse…

 3. Helt underbart! Kom in på din blogg genom Magdalena Graafs blogg. Jag skrattar varje dag åt allt du skriver, otroligt duktig på att skriva roligt. Min sambo undra för några dagar sedan vad jag satt och skratta åt – läs här! Å tro mig även han skratta! 🙂
  Varje dag bör man skratta, därför går jag in på din blogg 🙂
  Ha en super dag! Nadine

  1. Oj, TACK! Men då ska du veta att mina läsare är guld värda och ska ha all credit för att bloggen är bra: utan dom så får jag ingen inspiration. Plus att här är det aldrig tråkig miner, alla är schyssta mot varandra och inga elaka gliringar över huvud taget!

 4. Jag tror att du skulle bli fruktansvärt uttråkad, jag gick hemma ett tag innan jag började plugga igen and let me tell ya; sjukt tråkigt. Sjukt! Man blir väldigt snabb på att städa och laga mat så vips har man en del tid över som man inte vet vad man ska göra med.

 5. Been there, done that! Skittråkigt! Så jag skaffade mig en städerska, trädgårdsmästare (det du!), biltvättare, ringde på hämtmat och ett JOBB!! visserligen på deltid. helt okvalificerat. gott om fikapauser och skitsnack. och taskigt betalt.
  Sen gick jag hem och njöt av rent hem och god mat. Och griniga ungar, trött make o allt annat som hör till. men.. det är en annan historia!
  (tilläggas bör att det inte var hemma i Sverige utan i ett annat mycket varmare land) :p

   1. Ska du gå ned på knä framför din man…. eller menade du kanske framför trädgårdsmästaren?

    Jag bara tänkte… eftersom trädgårdmästaren gör jobbet, vore det inte logiskt att han får ned-på-knä-belöningen?

 6. Hjälp kvinna är du inte slug nu har du sett för många tv serier. Vore på sin plats att begränsa ditt tittade samtidigt som Talibanens. Måhända kan du hitta några fruar att umgås med men de där resorna med männen kan du ju glömma. Är du hemma måste mannen jobba 100% mer för har jag fattat det rätt så är din egen insats i företaget rätt så stor. Glöm också kul under filten hur i helskotta ska han orka det. Knappast läge att använda frikortet heller. Då skulle det nog bli löneavdrag. Vad är man säger: Håll drömmen levande

 7. Ops, detta är ett av de hetaste ämnena man kan ta upp numer, att ens implicera att det går att existera som familj om inte båda jobbar är ett big no-no i alla socialpolitiska läger! Från feministhåll får man höra att ”du vill kedja kvinnorna vid spisen igen” (vem har sagt att kvinnan skall vara hemma) och ”marknaden” bleknar vid tanken på att tappa en tredjedel av arbetstagarna (herregud, inga köer på de lediga jobben! Tänk om vi måste höja lönerna för lågstatusjobben!)
  Men.. det gör det ju.
  Vi roade oss med att räkna lite ekonomi med en bekant familj som flyttade till Nyköping för att barnen skulle få växa upp på landet, och pendlade till sina Stockholmsjobb…
  Kostnaderna för bensin, två bilar, två dagisplatser, högre matkostnader och städ (men ingen trädgårdshjälp) åt upp hela den ena lönen. Hela!
  Sen är det ju en sak att båda kanske vill jobba, men funderar man lite och tar allt det medför (sluta köpa halvfabrikat, bygg o laga saker själv osv.. ) så behöver kanske inte båda jobba..

 8. Hej Mona och den fantastiska bloggen! I ärlighetens namn tror jag inte man kan kalla sig lyxhustru om man är hemmafru. Men, om du som ovanstående läsare rådde dig, skaffar hemhjälp – trädgårdsmästare – kock. DÅ kan vi börja snacka. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..