Besked man inte vill ha

Idag jobbar jag i Bromma Blocksgallerian och på förmiddagen ringde en kompis och frågade om vi skulle äta lunch. Jag kan inte gå i från butiken då vi står på en så kallad öppen yta, dvs vi hyr 25 kvm golv….alltså inga väggar.

…men hon sa att hon skulle komma förbi ändå. Jag fick en konstig känsla i magen och mycket riktigt. Hon berättade att hon i morgon ska operera bort en inte så snäll cancerknöl i bröstet.

Livet är ju så inihelvete orättvist ibland.

 1. Det suger. Har också en kompis som går igenom det där just nu. Hon fick besked 19 december…Snacka om ”julklapp” liksom. Blev opererad i januari och genomgår nu kur efter kur med cellgift. Och jag, liksom övriga kompisgänget, hejjar, peppar och gör det vi kan från sidolinjen.

  Och du…som kompis drabbas man också, även om det är på ett annat sätt. Du har min mail, ifall att.

 2. Skitcancer! Det är ingen rolig resa att ta sig igenom men färdigbehandlad är man ofta många vänner och erfarenheter rikare. (Dålig tröst jag vet men nåt positivt i alla fall). I Stockholm är många engagerade i bröstcancerföreningen och det finns fina personer, som själva haft bröstcancer, som är kontaktpersoner. Det är ofta skönt att prata med någon som själv har gått igenom samma sak.

  All värme och styrka till din kompis! (och till familj och vänner, alla berörs ju)

 3. Fy fan! Cancer är vidrigt! Hoppas på det bästa för din kompis. Min mamma drabbades för drygt 10 år sedan men tack och lov har vi haft tur och har henne kvar hos oss. Det är säkerligen skit tufft att få cancer, precis som det är att vara anhörig/kompis men det är bara att kämpa. Allt gott till din kompis! <3 Jag känner verkligen med henne, hennes familj och vänner. KRAM!

 4. Gud som jag hatar just cancer…min bästa vän förlora sin 19 åriga son strax före jul just till den dära förbannade cancern…blir ilsk bara jag tänker på hur jävla orättvist det är!

  Jag skulle ha kunnat gett en arm eller ett ben ett öra eller ett öga så han skulle ha sluppit dö före sin mamma. För just det finner jag så fel barn ska INTE dö före sina föräldrar.

  Men nu dog han…å det ända jag kan göra är att finnas där för min vän…prata trösta skratta å prata lite mera å just det bara finnas där när allt verkar natt svart!

 5. Fick också ett tungt besked här i veckan. Min älskade faster, som en mor till mig, har fått livmodercancer. Gissar att ni är i samma ålder på ett ungefär.. Min svärmor ligger och väntar på ny lever. Inga goda prognoser väntar henne tyvärr.. :/ hon är bara 57 år. Känns tungt, men vi får vara starka för våra nära och kära. Kram Mona

 6. Fy faaan va jobbigt besked!! En av mina bästa vänner gick bort för några dagar sen i den förb-de C-sjukdomen. TUNGT!! Kramar till dig som vän o till henne som blivit sjuk, håller alla tummar för en bra utgång!

 7. Jag opererades för drygt tre veckor sedan. Mina cellförändringar upptäcktes vid en ordinarie mammografiundersökning. Strunta aldrig i den kallelsen!

 8. Cancer e skit!!! men ofta går de bra så du skall se att din vän klarar detta utan problem.
  Träffade själv mitt kusinbarn i helgen på 6 år som för ett år sedan fick luekemi…
  va ett helveteår för dom men nu är livet på G igen och det verkar tack o lov som det gått bra hitills. Lycka till till din vän <3

 9. Jag fick besked i feb och bröstet är bortopererat och jag genomgår just nu cellgiftsbehandling. Det är så jäkla vanligt så man blir mörkrädd. Alla jag berättar för känner nån som också är drabbad och då pratar vi bara om just bröstcancer…..hua

 10. Tyvärr är det en alltför vanlig diagnos. Hoppas allt går bra för henne och att ni är många runtomkring som kan stötta under den här jobbiga tiden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..