Om att ha trevligt

Igår eftermiddag så skolkade jag från jobbet (och gjorde maken svinsur) för att träffa Magdalena och Lizette över en sen lunch…som höll på i 4 timmar. Herregud så roligt vi hade.

Magdalenas barnflicka kom efter en stund och hämtade bäbisen och sen var det dags för champagne. Och jag pumpade brudarna på kändisskvaller. Ujujuj vad det var intressant för ujujuj vad dessa brudar känner folk och  ujujuj så mycket jag fick höra. Ni skulle ha varit med. 

Sen snackade jag och Maggan om bloggträff. Vi har pratat om det här i flera månader och nu hade vi tid att gå igenom lite av upplägget. Tanken är att vi ska göra en insamlingshistoria. Ni som inte läser henne vet inte att hon är djupt engagerad i fattiga barn. För en månad sen så kom hon hem från Filippinerna där hon, med sambo och fyra barn, spenderade 3 veckor med att dela ut mat till hemlösa barn som lever på gatorna och sover på kyrkogårdar. Barn som spenderar dagarna på soptippar, letandes efter mat. Hennes läsare samlade på dessa veckor in nästan 100.000 kr! Helt otroligt. Och det fina är att det var en del stora bidrag, men också 20 kr här och 40 kr där. Folk bidrog med vad det hade råd med men tillsammans så blev det alltså så mycket. Fantastiskt. Det visar ju att även om man bara ha 10 kr att bidra med, så hjälper det. Alla bäckar små..

Dessa pengar, utan en spänn i avdrag för nåt ”administrativt” tjafs går alltså oavkortat till att bygga en kvinnoklinik. Medan de vara där på soptippen så bars två döda barn ut. Som dog av svält. Målet är att kliniken ska stå klar i november och då ska alla som vill och har råd, få åka med ned och inviga den. Allt det här arrangeras av Magdalenas mamma, som i många år jobbat med såna här frågor via sin församling. Det fanns en del negativa kärringar på Maggans blogg, som tyckte det var för jävligt att de åkte dit i kyrkans namn och propagerade för sin tro. Nu var det inte riktigt så det gick till, och som Magdalena sa: ”barn som inte har mat för dagen bryr sig knappast om ur vilken hand maten kommer ifrån, vi är alla människor.” Men resten av hennes en miljon läsare applåderade.  Med all rätt.

Jag vet att många av er vill att vi träffas på en vanlig bloggdejt och det kommer en dag för det också, men det här är så viktigt så vi bestämde att vi kommer köra en helg med övernattning, lördag till söndag. Till ett sjukt bra pris så att så många som möjligt ska kunna ha råd och detta blir också ert bidrag. Sen kör vi underhållning, föredrag och en massa annat….med en väry nice goodiebag. Ett väldigt preliminärt datum är den 1 september så notera det. (Uppdaterat: det verkar som om det är Tjejmilen den 1/9 så vi kanske får flytta på det till helgen efter…)

Medan vi satt där så kom kyparen in med ännu mer champagne till oss..som vi inte hade beställt: ”det är några som vill bjuda er damer på det här!” 

Öhh, sånt man ser på film, men det är klart, vi satt mitt på Östermalm och åt lunch på en av Stockholms kändaste krogar, omgärdade av en massa hotshotar och kändisar, så why not..

Så vi tittar oss diskret omkring, men fattar inte vilka som bjuder. Förrän jag vrider huvudet 180 grader och upptäcker två män bakom oss. Man kan väl säga att jag åkte med av bara farten när det bjöds eftersom dessa herrar helt klart var intresserade av de blonda damerna intill mig och inte nån grå-mörkhårig gammal halvfet kärring!

Sen kom vi på ett annat jätteroligt event, men det berättar vi om senare. För att ro det projektet i hamn så ringde Magdalena runt halva sin telefonbok.

Här sitter hon och pratar med Patrik Ekwall, han den däringa sportkillen på 4:an ni vet.

Sen ringde hon Bingo Rimér i samma ärende. Och ett gäng till. Alla ställer upp.

Vi måste bara ha ett par till möten innan vi kan berätta.

Efter champagnen så drog vi vidare några kvarter bort på Östermalm,  där Magdalenas sambo huserar dagtid. För alla stora pojkar som gillar bilar så är hans arbetsplats himmelriket på jorden. Han är generalagent för Ferrari, Maserati och jag tror det var lite annat också men jag suger på bilmärken. Jag och Lizette provade sätena lite. Drömma kan man ju alltid göra.

Det är det närmaste jag lär komma en Ferrari i mitt liv.

Fast, och nu svär jag väl i kyrkan, men jag sitter skönare i mina Volvobilar. Jag är en tvättäkta Volvoböna nämlich. Skittråkigt, men så är det. Plus att vi har Sveriges trevligaste Bilia runt hörnet hemifrån och för mig är service oftast det som avgör saker och ting. Maken har en BMW och jag vet inte hur många gånger han har svurit över hur otrevliga personalen på BMW Service är. Och så står den trasig på uppfarten också.

Fast det är klart, kom någon och kastade en Ferrari efter mig så skulle man ju inte tveka direkt. Sen fick man ju sälja allt man ägde för att kunna köpa bensin åt den…

Hur som helst, Filips alla bilar i showrummet kunde få vilken man som helst att få multipla utlösningar. Själv är han extremt jordnära och varje kvinnas dröm. Jag har träffat många människor i mitt skitgamla liv, men det är få människor som är så fina mot varandra som Magdalena och Filip.

Snacka om match make in heaven.

Hehe, jag kan skvallra lite och tala om att somliga på bilden inte var helt nykter. Hon och Lizette skulle vidare på personalfest. Dom jobbar ju på Postkodlotteriet.

Själv åkte jag hem och var på så sjukt bra humör att jag inte märkte vilken tub jag tog när jag skulle tvätta av mig sminket.

Kan meddela att med lösnaglar, och därmed tappad förmåga att känna igen saker med fingertopparna, så är det ingen skillnad på tandkräm och Mary Keys tre-stegs-tvål.  Jag var i så andra tankar att jag inte tänkte på vad jag gjorde; klämma ur tuben i handflatan, schmock schmock, gegga runt i handen i en halv sekund och sen upp i fejset, då kände jag lukten. Hela jefla ansiktet fullt med tandkräm. Sved bra kan jag berätta.

 Lizette, tack för att du bjöd på en kalasgod lunch och mer än trevligt sällskap, det här gör vi om, och Magdalena: I love you too honey, och don´t worry! Hoppas ni inte har alltför ont i perukerna i dag!

 1. Kör ni det kvällstid då? Det är ju tjejmilen på Gärdet den dagen som jag tänker springa… Det vore en najs avslutning på den dagen att få gå på mingel med Er!! 🙂

   1. Nämen – Tjejmilen är ju på dagen…

    Kan ni inte ha det på eftermiddagen/kvällen ändå, då vi Norrlänningar ändå är i Storstan… Åtminstone har inte jag möjlighet att åka ned två helger på raken… Och det vore ju superkul att få vara med! 🙂

    1. Jamen, för att hinn med allt, som ni v e r k l i g e n, kommer att uppskatta, så måste vi checka in på förmiddagen…tror jag..Hm, hur som helst så måste vi planera det är ordentligt!

 2. Noterat men har svårt att tro att jag kan komma, med lite tur har jag då börjat skolan. Japp, jag ska (förhoppningsvis) sitta i skolbänken i två år.

 3. Träffade Filip i våras på en provkörning av Maserati. Mycket trevlig kille som inte alls svävar i det blå som man lätt skulle kunna tro om en håller på med lyxbilar hela dagarna.

  Ni får styra upp en dag med en provkörning av Ferraris för oss killar som förföljer dig! Jag är först på listan!! 🙂

  Jag är helt säker på att du tycker Volvon har skönare säten för att du har börjat få benigt aschel!

 4. Förresten,
  den där gröna (för övrigt på dig färgmässigt totalt missklädande) medeltidstunikan (?) med fladderärmar du verkar haft på dig igår.
  – bort !
  bort bort bort med den…
  inte ha den mer,
  i alla fall inte soliga fina sommardagar i Stockholm…

  1. Haha, jag håller med och det finns en historia bakom den, som hände igår innan jag åkte, som jag tänkte blogga om, men hann inte. Jag kan lova dig att den inte åker på igen!

 5. För övrigt är du både smal och snygg så du är också värd varenda glas med champagne du fick igår… trots att du inte är blond 😉
  – bara s’att du vet !
  *kram*

 6. Stockholm maraton går alltid första helgen i juni.
  Kan det vara tjejmilen du menar. (har inte läst de andra kommentarerna, det är kanske någon annan som talat om det för dig!! HEHE!!)
  Blir det andra helgen i september? Då är jag på semester på varmare breddgrader!!!! 🙁

 7. Hej,
  Jag funderar på att göra en GBP och jag skulle gärna vilja att du skrev lite mer om det. Har inte följt dig så länge ifall du har skrivit om det tidigare. Men om man söker på kategorin GBP så kommer det bara upp ett inlägg. Jag tycker att du verkar kunna äta det mesta i matväg och det tycker jag verkar lovande! Även om man får äta mindre portioner så är det ju roligt om man kan smaka av det mesta. Stämmer det, eller undviker du viss typ av mat? Håller du dig fortfarande till 2-3 dl mat per måltid, eller hur mycket det nu är man får äta.
  Berätta gärna mer!
  Jag har redan spanat in såna där småflaskor champagne på Systemet, ifall jag blir som du och bara kan dricka champagne.

  1. Menar du att det bara kommer upp ett inlägg? Fan, det har strulat med överföringen. Måste be Tomas att ta sig tid att föra över allt från Bloggfamiljen, och när det är gjort så ska jag gå igenom vartenda inlägg och kategorisera det!

   Okej, en snabbis: mindre portioner ja, och yes, jag äter ALLT. Undviker dock fullkornspasta för då får jag riktigt ont i magen.Å andra sidan så åt jag inte det före op heller. Smakar skit. Ja, jag äter fortfarande små portioner. Jag tappade hälften av mitt hår,men det håller på att växa ut, och det var det enda negativa med op:en. Jag har också svårt att se till att jag äter 6 gånger om dagen och det resulterar i att när jag väl äter något så får jag magknip. Håller på att träna bort den ovanan.

   Du ska självklart göra op:en. Gör man bara som läkarna säger så är risken för komplikationer ytterst små. Och du, det är större risker som fet.

   Ditt liv kommer förändras totalt och du kommer fråga dig själv varför du inte gjorde det tidigare. Visst, slappa ben, ful mage med mera, men OJ så mycket värt det!

   1. Tack för att du svarade så snabbt!
    Nu när jag ser efter igen, så kommer det ju faktiskt upp massor med inlägg. Så nu har jag att läsa ikapp där. Jag antar att du inte bara skrivit hur fantastiskt det är, utan hur det verkligen ”är”.

 8. Ursäkta, men vad faan har du på dig människa? Ett tips! Gräv ner den i trädgården så kanske blommorna börjar blomma…
  Men jäkligt skoj att få se dig lite mera på bild! Mer sånt! 🙂

  1. Men ser du inte; det är en avklippt burka serru! Nä men allvarligt, nåt hände tio sekunder innan jag skulle dra, och som jag borde ha bloggat om, så det blev lite fel där!

 9. Låter som en helt underbar dag! =)
  Och ja, Magdalena o Filip verkar supergoa ihop och som personer båda två!

  Kul med kommande bloggträffar!

  Alltså, tandkräm i fejset…? Hur illa ser du egentligen? haha, fan vad det måste varit oskönt!

 10. Men nej vad folk är knäppa! Du låter ju hur trevlig som helst!!
  Hade jag inte läst innan att du var så nervös hade jag inte märkt det heller.
  Och gammal låter du absolut inte heller!
  Så var det med det.

  Synd att vi inte fick höra mer av er bara! Ni kanske skulle slå er in på banan med podcasts du o Maggan? Vet själv knappt vad det är, men har väl fattat så mycket att man sitter o babblar o ‘sänder det’ liksom själv. Skulle vara superkul att höra er med olika teman så! För ni har ju gott om tid har jag hört?!! 😉

  Jag har säkert sagt det förut, men jag säger det igen:
  Tack för att du delar med dig så mycket av dig själv! Du har en underbar humor & blogg!
  Kram!

 11. Men hallå!!! BMWs servicekillar otrevliga? Måste ta sonen hårt i örat då!! Kanske din man skulle ha min lilla älskling som personlig servicetekniker istället… Japp, så får det bli! Då blir det service, annars får älsklingen på skallen av mamma! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..