Me and my garden

Det har väl inte undgått någon att jag inte gillar trädgårdsarbete? Alltså, köra gräsklipparen är helt okej, ser det som min meditation och en timmes lugn och ro. Läs: varken taliban eller en ringande make kommer åt mig. Me like.

Så igår var det premiärklippning. Tyckte det var läge då  man snubblar i gräset.

Tänkte bara fråga:

Det är väl ingen risk att det här är/var riktiga champinjoner va?

Himla synd annars eftersom ICA’s är så dyra.

Och när jag ser den här so called rabatten så tänker jag bara: ”orka”.

Vem är det som har bestämt att maskrosor är ogräs egentligen? Kan vi inte bestämma om det där?

Tänker att jag ska gå runt på baksidan och klippa lite mera, men måste då köra över stenplattorna där den där regnmojen från takrännan ligger. Nämen hoppsan som den fastande i propellern, eller vad det heter. Pang, bom, värsta braket som ekar mellan husen…och tvärstopp.

 

Talibanen hör smällen och kommer rusande.

”Mamma, VAD GÖR DU? Bara så du vet så är inte det här mitt problem, men du kommer hamna i storbråk med pappa nu!”

”Du, han har inte varit närheten av den här gräsklipparn sedan Gustav Vasa gick i blöjor,  så om han säger något så är det nog det sista han gör.”

”Vad menar du?”

”Äh, inget. Det löser sig.”  

När  jag blir rik så ska jag skaffa mig en trädgårdsmästare, har jag sagt det?!

   1. Klart vi känner er!! Och ert snack till varandra är ju halva nöjet här på bloggen 😀 Så keep up the good work – båda två !

 1. Mona, lösningen på rabatten heter: spade
  Gräv upp allt ca. 30 cm ner, fyll på med ny jord, plantera något envist som trivs i skugga (eller sol – lite beroende på var rabatten står).
  Färdig !

 2. Åh vad det KLIAR i fingrarna att få rensa dina rabatter och plantera lite blommor och ställa lite vackra tomtar där…

  Betalar du resan för mig upp till dig så gör jag detta med glädje 😉

 3. Nämen….vilka fina blommor du har i rabatten, kan du inte ta lite frön och dela ut till behövande?!
  Svampen är mer tveksam……kan man få önska sig en mer detaljrik bild kanske…..?

 4. Jo jo tjena jag säger det igen då efter som tant tydligen gått å blivit senil…J A G L Å T E R D I G V I N N A

  Tycker ju synt om tanten annars nåt måste du ju få ha tur med…

 5. Min 5-åring plockar maskrosor till mig varje dag för ”det är den vackraste blomma jag har sett, mamma”. Barn brukar hålla sig till sanningen så jag tycker det är helt ok att ha dem i gräsmattan.

 6. Jag kör över all skit som ligger på gräset, det rasslar och väser alltid,fick köpa nya klippare häromdagen. Jag har lagt sten runt hela huset = inga blommer, inget ogräs. Resten är gräs och töjor. 20 kvm använder jag just nu för att bygga hundgård på så jag blir av med lite mer trädgård, hunden lär inte vilja va där.

 7. Vad gnäller du om?
  Hur stor trädgård har du? Och hur många rabatter?
  Och 1 timme för att klippa gräset?
  Du kan ju komma hit och ta hand om min trädgård, 2 DAGAR för att klippa gräset med sån där liten klippare (vilket vi än sålänge bara har) 2,5 ha tomt, jaja, 2/3 är skog och behöver inte klippas eller rensas…. 2 yberstora rabatter med massa gräs och brännässlor i och en mindre, men också fylld med gräs och brännässlor. En vacker dag ska det bli fina rabatter där, men först grovarbetet och ta ner alla buskar/träd som har fått växa sig fritt enaste 10 åren eller så…..

 8. Känns som om du skulle kunna ha maskrosorna till en himla massa! Dessutom göra (tok-äckligt!)maskrosvin! 🙂

  Maskros (Taraxacum vulgare)
  Maskrosen kallades förr lejontand, ett namn den har i
  många andra länder. Namnet maskros uppträder i litteraturen
  i Sverige först 1802, då maskrosen vann namntävlingen
  över ett 20-tal olika dialektala svenska namn.
  Maskrosen har troligen använts i den arabiska
  läkekonsten under medeltiden. Under 1700- och
  1800-talen användes den genomgående vid leversvullnad
  och gallbesvär. Utvärtes var den ett bra medel att
  ta bort sommarfräknar med.
  Maskrosen står högt i kurs inom det kulinariska
  området. Späda maskrosblad läggs i sallader och av de
  gula blommorna blir ett välsmakande vin. Maskrosrot
  användes förr som kaffesurrogat.

 9. Tror bestämt kärringen behöver investera i nya briller … Och då menar jag inte dem som används i solsken 😉

 10. Asså….om jag ska hacka champinjoner (typ) så gör jag det på en skärbräda oftast inomhus, inte på gräsmattan. Men så är jag ju norrlänning också, ni fjollträskare har så mycket konstigt för er! 😉

 11. Vill bara tipsa om att det finns en maskros som är fridlyst. Den heter jämtländsk maskros. Jag hävdar bestämt att jag bara har såna hos mig. Nu bor jag visserligen i Östersund, men den kan säkert växa hos dig med.

 12. Förr funkade diesel, nu kan man fräsa på mä nå annat giftigt skit som ja inte kommer ihåg va de heter = inte ett skit växer på flera år
  Vill man va naturvänlig häller man på ogräs ättika!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..