Semester – check

Har jag sagt att jag ska ut och travla i sommar? Tror att jag har hittat det perfekta stället som kunde tillgodose mina sex krav:

Minst 4-stjärnigt…helst 6

All inclusive…med god mat

Internet på rummet….måste ju blogga jobba

Nån form av barnevenemang

Stor vattenrutschkana, som inte hade 11-års gräns

Ett spa…för mamma

Det blev det här haket: Sentido Gold Island i Turkiet

 

Med lite tur så är sängen mjuk. Sova planka är det värsta jag vet.

 

Här kan talibanen leka non stop. Medan jag ligger under parasollet med en bok.

 

Och eftersom det är ganska jobbigt att läsa böcker hela dagarna så kan man gå till spa-avdelningen. Minns ni förra sommaren, när jag blev helt blåslagen på benen efter massagen? F-n, måste leta upp det inlägget för er som inte läst. Sjukt kul.

 

Jag vet inte var i Turkiet jag ska, det är inte så vikigt för mig, det viktiga är hur jag bor. Ett problem bara: finns det nån läsare som kan turkiska och som kan tala om för mig vad jag ska säga när man går ut på stan, eftersom de turkiska butiksinkastarna är v e d e r v ä r d i g a?! Jag vill kunna säga något som får dom att backa 10 meter, men inget otrevligt.

Sen har jag ett annat problem. Vi ska vara där i två veckor. Talibanen fick bestämma helt och hållet. Jag har aldrig i mitt liv varit på ett och samma ställe så länge. Jag kommer få krupp.

Är det någon av er som varit där, eller ska dit?

 1. Med tanke på senaste tidens skriverier – jag tycker nog att den översta bilden ser datoranimerad ut, är du säker på att resorten finns?

  1. Annette – du har rätt… ehumm men tänk vilket sjysst skrivande det skulle bli på bloggen
   (och du kan ju alltid sätta dig på ett plan till Brindisi i sådana fall)
   ¯_(ツ)_/¯

 2. Såg jättefint ut !!

  Men om det är Alanya så JAAA lär dig nått dräpande svar för där har jag hört dom är för jävliga vid affärerna.
  Det enda som kan hända är att dom vrålar tillbaka och ger dig portförbud att komma in i butiken sen hihihi

  Därför åker vi till Side alltid, där får dom inte dra och slita i en och det är kameraövervakat och om dom ändå drar in en så kan polisen komma och stänga ner affären för dom ett par dagar. Vilket betyder mindre inkomst för dom.
  Dom får sitta utanför och prata med en och så och erbjuda en att gå in men inte mer 🙂
  Fast jag lyckades bli utkastad ur en affär och fick inte komma in igen så då gick jag förbi där alltid när vi var på språng och visade stolt upp annat jag köpt i andra affärer och log och gick min väg.

 3. Men en av dem sammentreff! Jeg og barnebarn har booket oss på samme hotell og samme periode! Men denne gangen tar jeg migrene piller … Ser deg der!

  1. Hmmm…Jeg virkelig tror at bestemor har bakrus fra feiringen 17. mai….
   Ikke hyggelig mot Mona å bli skremt så! ; -)
   hahaha

 4. Då får väl turk- o Alanyaexperten yttra sig här då…

  Både i Alanya o Side är det sedan mängder med år, inte tillåtet med s k ”inkastare” till varken butiker el restauranger. Borgmästarna i de bägge städerna tog beslut om detta. ”Böterna” är höga om de missköter detta. En butik fick bl a stänga en hel vecka under högsäsongen o det är kostsamt om något. I övriga Turkiet, som Marmaris, är ”inkastare” däremot mycket vanligt.

  Vi var i Alanya för 4 år sedan o det var inga problem över huvudtaget. Jag har ju bott där under inkastarperioden o skillnaden är enorm ;).

  Vad beträffar ”braåhaord” om strandraggarna vill åt dig… sms mig så får du hjälp *gapskratt*. Men du kanske tycker de blir extrakrydda på semestern ;).

  Njut av en härlig semester!

  Kram fr turkfrun 😀

  1. Och nu testar jag att svara mig själv. Vi har haft lite ?:-) problem med spam så vi har lagt till en funktion som ska hindra detta. Testing Testing. Etta, tvåa. Eeeeeeetta, tvåa.

 5. Sängarna två timmar ifrån Istanbul var mycket trevliga. Dock har jag ingen aning om var jag var. Blev upplockad på flyget och dit körd efter några dagar när jobbet var gjort……..

 6. Jag ser att andra förklarat för dig att det är inte längre tillåtet att ropa in folk, skulle någon ändå göra det, så svara bara Merhaba, not today, man behöver inte bli triggad och tro att man är antastad, utan svara bara snällt på tilltal så ordnar det sig. Turkiet är fantastiskt.

 7. Eğer benim kasık çizik? Ellerimi yapmış kaşıntı derileri Derisini!

  =
  kan du klia mig i ljumskarna? skabben jag har har gjort mina händer skinnflådda!

 8. Men du, blir det inte billigare att ta med maken på resan än att han ringer dig 20 ggr per dag till Turkiet?! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..