Om en lördag som var en torsdag

Röda dagar gör mig confused. I synnerhet om det inträffar på en torsdag. Så jag tyckte att det var lördag hela dagen igår.

Klockan 8.30 infinner jag mig hos Nagel-Isabel på St Eriksplan. Ni som vill fixa snygga gelénaglar till kanonpris (350 kr) ska absolut gå till henne. (Och jag får inte en spänn för att skriva det, det är billigt nog ändå!)

Hon sitter hemma och gör dom, därav priset. Och det känns inte alls konstigt att vara där, som jag först trodde att det skulle göra. Skicka henne ett sms på 070-952 04 22 och boka tid! Den här gången hade talibanen bestämt att jag skulle välja guld…och jag är ju inte direkt svårövertalad när det kommer till saker som glittrar..

 

Efteråt så åkte jag hem till hon som har Sveriges varmaste hjärta, som just höll på att göra LCHF-våfflor med färska bär till hela familjen…och mig. Sweet Lord så gott det var!

Eftersom jag bloggade om att jag var där (i förra inlägget) så får jag ett sms från bästa bästa Anna…som tillsammans med mor och bror äger Sveriges mjukaste företag. Hon skriver att jag, nästa gång när jag ska hit, måste säga till henne, så att hon kan skicka med mig en massa grejer till bäbisen. Jag visar Magdalena sms:et och hon blir varm i hjärtat. Anna älskling, please skicka det finaste ni har. Nästa gång du är i Stockholm så ska jag presentera er! You will love her.

Efter nästan tre timmars skönt skvaller, allmänt feel-good-snack och planer på en gemensam bloggträff, så drog jag hem. Maken hade åkt till jobbet, talibanen var hos mormor & morfar, 20-åringen, med pojkvän, var ute på stan….och poff, där blev jag just e n s a m! Jag älskar att vara vara det. Jag larmade av och gick in. Efter en stund upptäckte jag det här:

Jag ringde till maken:

”Så bra att du larmade huset…..med altandörren öppen.”

Snabba Ville svarade:

”Ja, jag tänkt att vi  har ju så mycket prylar så det gör inget om vi blir av med lite grand.”

Mmm, eller hur.

Jag fixade lite fika, plockade fram två olästa tidningar och gick ut i trädgården. Sneglade längtansfullt på hängmattan men insåg att jag skulle somna på fem sekunder.

 Det blev hammocken  i stället.

Jag satte mig med mina tidningar sen tog det två minuter innan makens första jobbsamtal kom.

Bla bla bla, framtid…bla bla…nya hemsidan…bla.. bla..bla… Sen lade vi på. 

10 minuter senare nytt samtal…bla bla blattanbla…

Efter det tredje samtalet gav jag upp. Hämtade vår Tina-höna för att ta ett foto till hemsidan. Kom på att kameran ligger kvar på jobbet och fick ta en panikbild med mobilen.

Maken överraskade..not..med ytterligare ett samtal. I normala fall får jag tokspel men för en gång skull så är han trevlig varje gång han ringer. Mucho ovanligt. Han kvittrar som en jefla kanariefågel och jag tänker att jag nog ska skicka honom till Indien var 6:e vecka. Typ.

Eftersom jag inte fick njuta av min ensamhet så åkte jag och mina snygga naglar …

 till Bromma Blocks och shoppade lite.

För utan somliga av er läsare så hade jag t ex inte vetat om den här lilla raringen:

En vanlig penna, men i ena änden så är det en gummidutt, som man använder på touchtelefoner. Nu är det slut med Kajsa-Bajsa ord.

I bilen hem så tänkte jag lite på hur i helskotta jag ska kunna ha koll på den här pennan. Jag byter handväska flera gånger i veckan och glömmer ständigt och jämt att lasta över en massa prylar, men så kom jag på det: vad är det jag har på mig varje dag?

In the behå. Väry fiffigt.

Vid ett trafikljus så sken solen så starkt så att jag av någon anledning tittade mig i spegeln. Det ser ut som om jag tappat en burk silverglitter i peruken. Tänker för 158:onde gången att jag måste ringa min frisör.

Vidrigt. Jag är så gråhårig att till och med talibanen undrar när jag tänker ta bort det. Då är det illa.

Väl hemma så kunde jag inte bestämma mig för vilken middag vi skulle äta.

Så det blev båda dagarnas mat eftersom jag inte hann laga mat igår.

Matkomfort.se: sjuuukt god mat. Tycker alla utom talibanen. Som kan äta Findus köttbullar och snabbmakaroner 8 dagar i veckan.

Maken tar fram vin. Jag dricker ju bara champagne men bestämmer mig för att prova. Maken häller upp i no-no-glasen. Fina glas men så jäkla jobbiga att diska.

 Jag säger åt honom v a r j e gång att ge f-n i dom glasen, men lik förbannat så tar han dom. för det är ju inte han som diskar. Själv tar jag mina snikglas á 100 spänn, eller vad de nu kostade.

Tar två klunkar vin och inser att om jag tar en tredje så kommer jag knalla på hörntänderna. Efter min Gastric bypass-operation så blir jag kalasfull på ett glas. Billig i drift. Om det inte vore för att jag föredrar champagne.

Efter maten tänker jag bra film i soffan. Det tänkte inte maken.

Först fick jag stå ut med Finland-USA

Och när det var klart och jag precis skulle greppa fjärrkontrollen, så upplyste maken mig om att det nu minsann var Sverige-Tjeckien.

Då upplyste jag honom om att han kunde glömma sex- och samlevnad.

Så det så.

 1. Mornings underbara Mona.
  Ville bara studsa in och säga godmorgon & ha en underbar dag. Grymt snygga naglar förresten….Skall göra liknande om några veckor – MED bling!!

  Pöss på daj!!

 2. Love love love the gold! Åh, varför har jag inte tänkt på det när jag ha haft glittertippar? Åh vad fint! (den gulddyrkande ryskan i mig tänder på alla cylindrar). Och vad billigt! Har alltid förvånats över att det kostar mer än dubbelt så mkt att göra naglarna i sthlm än här i Malmö. Här är 350 sällan ovanligt på en vanlig salong, det finns liksom så många av dem att priserna droppar, medan det i Sthlm verkar vara vanligt att begära 900 för ett nytt set. Å andra sidan har ni betydligt billigare frisörer än vi har härnere…

 3. Jag har likadana vinglas och kør dem i i diskmaskinen, går hur fint som helst, så nu kan maken anv. de varje dag 😉

 4. Okej, exakt hur jobbiga är intermezzo-glasen att diska? Har en halv servis och de är ju jäkligt snygga men har aldrig använt dem, mest för att jag fick dem av min syster för inte så länge sen. Nu vet jag däremot inte om jag någonsin vill använda glasen om de inte bara är dyra utan jobbiga att diska?!

 5. Hoppas att pennan funkar och att det är feltryckningar som är orsaken till felstavningarna, är det autokorrigeringen på telefonen så är det kört ändå.

  Grymt snygga naglar!

 6. Som företagare funderar man ju genast om något kostar väldigt lite någonstans jämfört med någon annanstans. Du har många läsare, någon kanske funderar på det här med skatt och arbetsgivaravgifter. Hoppas du tänkte på ev konsekvenser med att lägga ut Nagel-Isabels nummer. Fast orsak och konsekvens kanske mer är hennes bekymmer.

    1. Jag vet, det blev jag med. Men hon gav mig lov att lägga ut telefonnumret. Och hon kommer höja priset snart. Det här är ett etableringspris för börjar man gå hos henne så stannar man. Hon är sjukt duktig.

 7. Läser hela långa inlägget och det som ”blingar och glittrar” mer än dina naglar är informationen om att du och Maggan ”planerar en gemensam bloggträff”. Hurrraaaaaa!!!
  Kram

 8. Hej,
  Jag byter också handväska flera gånger i veckan och ett tips för att se till att man får med sig allt nödvändigt från väska till väska är att stoppa saker i plastpåsar med zip-lock typ dem som man stoppar saker i på flygplatsen. Då vet att man att man får med allt.
  Mina handväskor är rena Mary Poppins-varianter så det krävs ett par påsar. En för alla läppglans (man kan ju inte bara ha med sig ett), ett nödkit med tamponger, trosskydd, pappersnäsdukar och plåster (behöver inte jag kan jag kanske hjälpa en medkvinna i nöd), tuggummin, pennor (jag måste också skaffa en sån där för touch-telefon) blodsockerfallsmedicin (läs choklad) osv.osv. Filofax och plånbok är så pass stora så de brukar jag inte missa.
  Tack för en läsvärd blogg!
  Kram Christine

 9. Härligt med ett långt och underhållande inlägg. Jag läste det i morse innan jag stack iväg på lite shopping. Nu läste jag det igen och av allt du skriver så är det ändå bilden av tuppen som jag älskar mest. Jag måste vara ”GALen” Nu ska jag önska mig ett hus med trädgård till morsdag. Jag kan inte leva utan tuppen

 10. Du är så himla rolig. Gillar dig skarpt. Då blir det ingen sex och samlevnad ha,ha, ha, ha du är så kul.

 11. Saknar mina fina naglar… De går bara inte så bra ihop med renovering. Det är liksom tillräckligt svårt att få bort mattlim från armbecket och spackel mellan tårna och jag orkar inte sitta och pilla under långa naglar. Men en dag så… Dina var i alla fall väldigt fina!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..