När man nästan gjorde ett kap

En kompis ringde och tipsade om ett företag som gått i konkurs och där kk-förvaltaren nu lät auktionera ut allehanda inventarier på nätet, och igår var sista möjligheten att ropa hem det man ville ha.

Jag sladdade in på hemsidan och scrollade igenom alla pinaler. Det är/var en känd inredningsbutik som gått i konkurs så det fanns en del fina grejer. Plötsligt får jag syn på värsta grejen: 30 st spotlights med ett utrop på 500 spänn. Herregud, EN sån av den typen kostar 12-1500 kr så här skulle det göras business!

Jag registrerar mig fort som fan. Det är 1,5 timmar kvar av auktionen och jag slår till med 1000 och lutar mig tillbaka. Fifan så stolt chefen ska bli över mig. Tiden går och jag är tvungen att dra iväg med bilen. Vid ett trafikljus tittar jag. Helvitti, nån snubbe har bjudit över mig. Han ökar med 50 spänn i taget. Jefla idiot, vem tror han att han är liksom. Sen upptäcker jag nåt skumt: varje gång någon av oss lägger över den andre så förlängs auktionen med 2,5 minut. Märklich.

Ringer till chefen eftersom jag kommer på att jag inte kollat om vi verkligen behöver några lampor. (Vi har ju 6 videobutiker bl a.) Han är ju  i Indien och jag vill kolla att det är lugnt. Han är mitt i ett viktigt möte och jag ringer olämpligt så han säger bara ”jaja, när ska det vara betalt, hinner jag hem?”Jag förklarar på 2 sekunder att det ska betalas med VISA så det är lugnt. Vi lägger på. Nu har jag 45 sekunder kvar till auktionen är slut och tror ni inte att den jefeln lägger ett högre bud. Jag går över och drar till med 1000 spänn extra.

Är tvungen att köra åt sidan och stanna bilen. Sekundrarna går. Han lägger sig över mig igen och nu drabbas jag av speldjävulen. Han ska förintas. Som tur är så inser en del av mig att jag nog ska be om ett tak från chefen, annars kan jag lägga hur mycket som helst i ren ilska. Inget svar. Sms:ar och skriver att jag har 30 sek på mig. Ska jag chansa..sekundrarna går. DÅ ringer dåren.

”Vad menar du?

”Prata fort, vadå vad jag menar, jag måste ha ett tak, nu är det 20 sekunder kvar!”

”Jag fattar inte, när ska det vara betalt?”

”Det betalas med VISA säger jag ju, kan vi sluta prata, jag måste lägga ett bud!”

”Jag fattar i alla fall inget, vad menar du med 300 sek?”

”Men vad i helvete, lägg pååååååå, jag måste buda säger jag ju, hejdå!” Pang på med luren.

Och jag springer in på auktionen igen och ska lägga mig på 5000 så att han dör, men tror ni inte att auktionen hann ta slut!

Fy FAN så förbannad jag blev! Jag blir sällan så lack att jag överreagerar men det gjorde jag nu. Och var så mogen att jag sulade iväg telefon tvärs över bilen så att den landade längst bak i jeepen.

Hör att det ringer men kör vidare. Stannar en stund senare och samtidigt ringer det igen. Kutar ut och öppnar bakluckan och gräver fram telefonen. Det var maken.

”Hur gick det?”

”Åt helvete för att du pratade så jävla länge så auktionen hann ta slut!”

”Jamen hur skulle jag veta det, och du skrev ju att du bara hade 300 sek, jag fattade fan inte vad du menade eftersom du sa att det skulle betalas med VISA!”

”Vadå, skrev jag 300 sek? Jamen jag menade ju TRETTIO SEKUNDER FATTRUVÄL!”

”HUR skulle jag kunna veta det när det står 300 sek, trodde du pratade pengar!”

Och jag inser plötsligt att det är dom här jefla naglarnas fel. Ni minns väl att jag har lösnaglar?

Kan säga att jag har grymma problem med att skriva med dom.  I normala fall skriver man ju med fingertopparna. Nu måste jag lägga fingrarna plant mot tangenterna och det går ju f-n inte.

En helt ny teknik och jag ser helt störd ut när jag skriver.

Jaha, här skulle jag ju avsluta med nåt klämkäckt men jag kommer inte på något.

Hejdå.

 1. Tips, köp en sån där liten bra ”pekpinne” som man använder till iPads/iPhones då är det lätt som en plätt att trycka på skärmen och du kan ha hur långa naglar du vill!

 2. You made my day!!!…..:) Kan se dig framför mig när mobilen åker iväg, tur du inte hade nån i baksätet….:) men till ditt lilla nagelproblem när du ska skriva, jag har köpt en liten touch-penna på akademibokhandeln, touchkudde på ena sidan och bläckpenna på andra sidan. Fanns i vit eller svart och kostade strax över en hundring tror jag, hilljokarns så snabbt man kan skriva med den…. iallafall på min Ifånemobil så den borde ju funka på alla touchtelefoner…. Det var dagens tips…:) Ha en bra dag!

 3. Jag har alltid haft långa naglar och iPhone i många år. Jag har kommit på att bästa sättet är att skriva med sidan av fingertoppen. Då ser man vad man skriver dessutom 😉

 4. Jaha å inte ligger jag högt bland favoriterna ser jag…rätt åt dig att du förlora lamporna å hoppas du tappa 40 blåa stenar på skalet till mobilen när du kasta iväg den!

 5. Tack Mona för din helt fantastiska blogg! Det gör mig så glad att läsa den på morgonen!Och du är så ”vanlig” att man känner igen sig i allt som livet kastar på en, både skit och solsken!Och aldrig skitkastande på andra bloggare!
  Tack snälla Mona!

  1. Oj, jag blir alldeles generad, vad fin du är, tack! Men du, även om jag tjatar om det så är det faktiskt ni, alla läsare, som gör att det här är en bra bloggsida. Inga nättroll gör att det blir så mycket roligare att skriva och apropå att smutskasta andra bloggare; well, jag tror på karma. Nätet räcker till för oss alla och det är ju bara att rösta med fötterna och kliva ur om man hamnar nånstans man inte gillar. Tack än en gång, det där ska jag leva på hela dagen idag!

 6. Sådär är det ofta med nätauktioner, att de förlängs när någon gör ett bud i sista stund. Allt för att man skall hinna bjuda över. Annars kan ju någon sitta och lurpassa och bjuda en krona över liggande pris i exakt rätt ögonblick och då få hem varan.

 7. En sak jag undrar över lösnaglar är jättepinsam, men helt allvarlig.
  Hur fan sätter man in en tampong med dem?
  Eller gör dylika delikata saker, det måste var sjukt opraktiskt.

 8. Ett tipps om hur du skriver på telefon med långa naglar. Lägg fingrarna lite snett när du skriver. inte peta rakt ner med finger utan mera sidan av toppen på fingret. Det funkar för mig. Vet inte hur jag ska beskriva det bättre jag använder mig av pekfingrarna när jag skriver och då höger sida av finger toppen på höger hand och vänster topp på vänster hand. Hoppas du vänjer dig med naglarna för du passar bra i dem.

 9. hahaha, men allvarligt! Jag förstår fan maken när jag läser ditt inlägg.
  Inte helt lätt att tolka liksom. Speciellt som han just är på resa o ska köpa in saker. Det är väl bara ‘SEK’ som spelar runt i skallen på honom.

  Don’t blame him här.
  Blame the fucking nails.

  Personligen kan jag tycka fixade/långa naglar är fint, men har alltid funderat över hur sjukt opraktiskt det är. Har jobbat med många som skriver minst hälften så fort på tangentbordet som andra, och liksom bara ‘tickar’ sig fram med skiten…
  Nämen hallå!

  En working-böna som du kan inte ha flashiga naglar, bara att inse!

  Å andra sidan kan de vara lika flashiga fast betydligt mycket kortare!!

  Kram på dig! Du förgyller varje dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..