Jävla Maggan

Sedan jag var tonåring så har jag haft en liten mustasch. Jag har inte brytt mig särskilt eftersom min ungdomskärlek sa att jag såg orientaliskt ut, vilket jag tog som en komplimang. Då.

Men efter att ha gått ned 43 kilo så verkar något ha hänt med behåringen, den tycks ha förökat sig en aning och jag tycker att jag börjar se ut som en brottarböna från södra Afghanistan, no offence här nu men det ser inte så bra ut.

För ett par månader sen så berättade Magdalena att hon minsann använder sin Silkepil för att ta bort muschen.  För er som är lyckligt ovetande så kan jag meddela att det är en hårborttagningsmaskin, främst till för benen, och som sliter upp håren från hårsäckarna. Vi snackar s l i t e r här nu.

Men, kan hon så kan väl jag, tänkte jag.

Man kan säga att en Brassevax är en walk in the park jämförelsevis för jävlar i helvete, ursäkta franskan, så ont det gjorde. Efter halva sidan så trodde jag att jag skulle dö på riktigt. Tårarna rann men jag var tvungen att ta den andra halvan också, annars skulle jag ju se helt puckad ut. Alltså, jag får det att låta som om jag ser ut som Alexander Bard och det gör jag ju naturligtvis inte, men tillräckligt för att det är störande.

Det är ju synd att mobilkameran inte är av bästa kvalitet för jag var grisrosaprickig i ett dygn efteråt.

…och det värsta är att nu kan man ju inte sluta. Men jag antar att man kan stå ut varannan månad och det här bevisar ju bara att vi tjejer är mer tåliga för annars skulle väl alla män använda sig av Silkepil och inte nån fjantig rakapparat som glider över huden. Töntar.

 1. inte något röd med andra gör den sin verkan antar jag 😛 kanske vore ett bra inköp då en annan e som en orangutang om benen var tredje dag typ, blir tokig på det. går det ta under armar med el??

  PS: Bara ÄLSKAR din blogg och rekommenderar folk att läsa den.

  1. Jo! Använd den under armarna. Visst det gör skitont men det är värt att slippa gå runt och se konstant hårig ut som jag gör när jag rakar.

   Bikinilinjen funkar oxå fint. Smärta är vekhet som lämnar kroppen!

   1. Funkar super under armarna! Det är bara första gången som det känns som om det växer en skog som dras upp med rötterna. Gör man det sedan en gång i veckan känns det knappt. Typ. 🙂 Använder den även på benen men muffen kör jag med hyvel och varmt vax. Mer detaljer än så får ni inte. 😀

 2. det gör ju bara jätteont med Silkepil… Veet Warm Wax (”oriental formula”) funkar super och gör inte alls så ont… bara ett tips alltså… har jag hört ;D

 3. Jag ligger i startgroparna för att köpa mig en sån där mackapär. Brukar vaxa annars, men det tar ju sån tid och är ett sånt förbaskat kladd. Ja, för jag tänkte ha dem till benen. Hela benen. Och du ska inte tro det är några söta små fjun som beklär mina ben. Oh nej. Jag har världens tjockaste, och om jag ska tro min omgivning – snyggaste hår på huvudet, men det där tjocka håret med alla sina miljarder hårstrån växer ju inte bara där. Nä. Om jag inte rakar eller vaxar så pratar vi kardborre-effekt, alltså. Tjusigt svart också, mörk som jag är.

  Så. Inköp av epilator i pipelinen. Har inte rakat benen på snart en månad. Vilket innebär att ALLA hårstrån hinner växa ut nu och ska bort samtidigt sen.

  Jag säger bara det – Richter-skalan kommer skälva i sina grundvalar och de kommer få införa en helt ny skala den dagen jag tar itu med det där.

 4. Själv använder jag hårbrttagningscreme i typ hela ansiktet… Svarta grova strån på hakan, mustasch, fjuniga kinder och det senaste är att tinningar och ögonbryn strävar mot sammanslagning. Upp till kamp!!

   1. Det allra bästa är inte kräma utan att tråda! Behövs bara sytråd och lite teknik. Finns säkert bra beskrivningar på internet. Min arabiska vän kan det där sen barnsben och gör på hela kompisgänget – helt kanonbra!

    1. Håller med om trådning. Klart bäst. Har ingen nära som kan dock så jag vaxar m vaxstripes. RITSCH bara, ont som fan men över på ett kick 😉

    2. Sytråd??? har en jobbar kompis som gjorde detta på mig oxå arabisk.. men du ärligt.. börjar tro hon e missnöjd med mig som kollega.. de gjorde så ONT så jag hade hellre tagit livet av mig..

 5. Hörru darling-Mona! Om det är till någon tröst så gör det inte alls lika ont nästa gång. Gör det ofta så är det inga problem alls. Fösta gången är man oskuld så att säga….

  Jag ÄLSKAR min och kan inte begripa hur jag kunde klara mig innan jag skaffade den!

  Kram
  Bondmoran
  http://www.bondmoran.nu

 6. Aj! Mitt tips är att du unnar dig att gå till någon salong där de plockar mustaschen med tråd. Solna C har en frisersalong som gör det + ögonbrynen för 180:-.
  Ont gör det men resultatet är super!

 7. Brasilian vax…
  Walk in the park…
  Det beror lite på hur och var man använder det.
  Gör man som jag gjorde är det INTE a walk in the park.
  Fick hem en egen sats äkta Brasilian vax. Värmde den i vattenbad, tog spateln och bredde såsom man bred leverpastej på benen. När vaxet har en tugummi liknande konstitens drar man helt enkelt snabbt bort det och alla strån följer med. Det tog ju en stund att hålla på med det där. Bre på och vänta på rätt konstitens. Så jag kommer efter en stund på snilleblixten att kan köra på flera ställen samtidigt. Så jag brer ett drag på benet, ett drag i armhålan och ett drag i bikinilinjen. Det jag inte tänkte på är vad som händer när vaxet har kallnat förbi tugummi konstitensen. Jo det blir hårt som cement. Så när jag dragit bort det som satt på benet hade de övriga ställen stelnat. Jag lovat, det gick fanimig inte att ta bort. Man kunde knacka på det, stenhårt. Jag fick bryta bort bit för bit, cementvaxet satt i hårstråna dikt emot huden. Perkele, jag var helt svullen och röd långt efter.

  Men silkepil för muschen va ett bra tips! Ont ska med ont förgöras.

   1. mmm, det blev blött för mig med när jag höll på. Fast utav tårar och svett. Grät och svettades floder innan jag fått bort allt. Idag skrattar jag åt det som tur är.

  1. Vänta tills du får för dig att göra det fast på muffen istället. Behöver jag säga att ena sidan såg ut som dumbos flaxande öron efter allt dragandet för att få bort skiten?

  2. Skrattade så mycket att resturangpersonalen undrade vad jag höll på med Jag satt ju där helt själv Jaja de får väl tro att jag var Schizofren Tack

 8. Been there done that got the……
  Testa med en nästrimmer istället. Snodde (lånade då då) makens och den är lite snällare.

 9. Jag köpte en sån(till benen då) och tänkte att det kan väl fan inte vara så farligt. Höll på att avlida första gången och undrade hur fan jag kunde lägga en knapp tusenlapp på sånt som dom använder som tortyrmetod i grottor i afganistan. Andra gången gjorde det kanske bara hälften så ont. MEN mina hår var för tunna och gick av istället för att dras ut, så istället för lena hårfria ben fick jag taggig stubb. Lycklig över att få en anledning att reklamera apparaten, som ju inte sa något om för tunna hår, kutade jag tillbaka till affären och fick tillbaka mina stålars.

 10. Det är kanon att använda den under armarna med. Det gjorde jag och resultatet blev jättebra. Iofs så gjorde jag det när jag var riktigt arg på maken en dag för då var jag så upp i varv att jag inte brydde mig i smärtan. 😉

 11. H å r b o r t t a g n i n g k r ä m.
  Man tar en kräm på läppen, väntar 2 min, tar bort krämen, håret borta. Finns för fejjan också. sån där kräm.

  Samma med benen, har jag ju sagt. Smörj in men krämen, kläm några finnar eller kamma håret en stund. Hoppa in i duschen med skrubbhandskarna på, samtidigt som du tvättar dig så drar du av krämen och blir ren.
  Very very simple.

 12. Jo jo, funkar helt bra under armarna, men som sagt, första gången är man oskuld och tror man ska grina ihjäl sig… ingen deo under armarna efteråt det första dygnet dock!

 13. Jag gör inte speciellt många kloka saker men en sak inser jag nu var klokt. Jag växte upp hos min urgamla mormor och hon förbjöd mig att raka mig överhuvudtaget. Att jag lyssna var banne mig klokt. Jag har inte ett enda fjun som växer på kroppen. Tänk vad mycket tid jag tjänar på att slippa noppa, dra, waxa och raka. Känn på den du.

   1. jag har bara rakat mej under armarna – hela livet – men nu i livets mitt (50+ – jag tänker bli 100) så växer det ÖVERALLT. Jag är blond men det som nu kommer är mörkt, långt å frodigt 🙁 så jag hoppas att du Lisbeth slipper det – det är himla jobbigt att komma ihåg att göra det i tid så man slipper röd hud på partajet 🙁

  1. Äsch! Jag har rakat benen, musen och under armarna sen det började frodas och är fortfarande en fjunis.

   Så jag köper inte det.

   MEN skulle jag behöva fixa muschen så är det till en salong jag kommer att gå 😀

 14. Vill rekommendera IPL till dig! Själv går jag på Beautyprofession Anti Ageing Clinic i Stockholm. Väl värt pengarna! 🙂

 15. Jag har testat kräm och kan säga att för mig var det bortkastade pengar, har alldeles för tjocka och långa hårsäckar för det så krämen åkte av kvar satt allt hår.
  Har en epilator, har testat lite varstanns men jag är så mesig av mig så jag har gått tillbaka till den hederliga gamla rakhyveln, överväger dock att plocka fram den igen och testa. Har också en liten musch, ljus som tur är men den irriterar mig massor.

 16. Gå och ta bort håren med laser. Eftersom de är mörka kommer det att gå bra. En vänninna gjorde det och är jättenöjd. Kostar några spänn och man behöver gå några gånger för att få bort allt. Vänninnan gjorde fejset, nacken, bikinilinje och underben.

 17. Detta kanske någon annan redan sagt – men när man rycker ut håren så, så växer de ut som tunnare och mindre. Du behöver nog alltså inte fortsätta i all evighet, utan efter ett tag kan din hårväxt faktiskt minska igen! Ett annat tips, är att köpa sådan RFSU-kräm för användning efter intimrakning, som säljs på apoteket – den lindrar och lugnar, går även att använda på benen om man blir prickig av epilatorn. Den luktar i och för sig av någon ört eller så, men står man ut med det så är den toppen! Ren aloe vera-kräm är också toppen annars, den brukar dessutom lukta mindre.

 18. Du såg inte så grisrosaprickig ut på avstånd 🙂
  Var i brommablocks idag och tjuvkika på avstånd, tänkte gå fram men kände mig så jäddrans urlöjlig så det bidde en ny tröja på MQ istället.

 19. Gick du på den lätta, hahaha? Kommer ihåg när en kompis till mig körde den jäkla apparaten på sin nya pojkväns mage….. Han gjorde slut. Ärligt med all info om laserbehandling som finns idag så kanske du borde prövat det? Fast iof sig, då hade inte vi fått ett så gott skratt! Du är bäst Mona, muntrar upp mig varje dag.

  Tack och kram P

 20. Ett tips är att bada, eller på annat sätt ånga huden ordentligt så porerna öppnar sig. Gör betydligt mindre ont då!

 21. Mona, kör med vax istället. Det gör ont precis när du drar bort remsan och sen är det över. Det finns små vaxremsor från veet som är för muschen som man lägger på och den drar bort , tycker oftast de är enklare med remsor som har vax på sig som är bara att stryka på och sen dra istället för att hålla på med flytande vax och greja.
  Med epilatorn känner mer smärta då den drar ett hårstrå i taget så mitt råd är att skippa den på ansiktet.
  Och ett supertips som jag fick från min hudterapeut för att slippa de röda prickarna och svullnaden efter att ha tagit bort muschen, när du är klar så ta en isbit över området du vaxat. Kylan får ner svullnaden och hjälper hårsäckarna att dra ihop sig så du slipper det röda

  1. Men om man inte har isbitar, går det lika bra med djupfryst torsk om man fixar murvlan? Menar..1) den får plats i trollisarna 2) det luktar ju redan torsk där så det kan ju inte göra större skada??

 22. Hej Mona, jag kör både epilator och emellanåt vaxar jag. Vax är snäppet bättre än epilator för benen blir så härligt lena efteråt. Jag kör med både vax och epilator på hela ben, bikinlinje och under armarna. Inga problem, precis som flertaltet ovan nämner så gör det ont de första gångerna sen inga problem.

 23. Alltså jag använder epilator både på benen, bikinilinjen och musen.
  Tuffare än de flesta?
  När jag började, brukade jag i princip sänka två glas vin och sen görat.
  Hyfsat svettig blir jag även som van ”epilerare”.

  Resultatet är så hållbart så att jag tyckte att det är värt det.

 24. Men herregud människa! Har du inte läst om ”spiralen” som fungerar på samma sätt som när de med hjälp av en tråd, tex i Egypten, rensar ansiktet från obekvämt hår!
  Jag hittade en, köpte en, och den är superbra, helt fantastisk.
  Inköpsställen hittar du här: http://www.scandinavianblonde.se/site/product_info.php?id=114
  Synd att man inte kan skicka bilder här för då hade du fått en bild också.
  Lycka till!
  Kamilla

 25. ahahahahahahahaha fyfaaan så knasiga ni är jag döööör får förtusan inhandla inkontinensskydd om man ska vistas här 😉

 26. Är gammal och van epilerare av benen.
  Dog av chocken första gången men nu sex år senare epilerar jag benen med vänstern.
  Armhålor, bikinilinje och läpp får dock INTE komma i närheten av maskinen.
  Läppen brukade jag vaxa förut.
  Varmvax på ena sidan, på med en tillklippt remsa och ett glas vin i fyra rediga klunkar innan jag drog.
  Ändå så skrek jag och grinade och var tvungen att dricka minst ett glas vin till innan jag ens la vax på den andra sidan av läppen.

  När jag träffade Min Älskade så hade han fått för sig att han hade så hårig rygg och blev otroligt imponerad av min lilla rosa fin epilator och tyckte glatt att jag kunde ju få epilera hans rygg.
  Jag frågade 18 gånger om han verkligen var säker och det var tur att jag var beredd när han reste sig upp i sängen, vrålade rätt ut av smärta och hysteriskt började veva med armarna.

 27. Herregud va jag har skrattat! först för stackars Mona sen för alla kommentarer här. Så jävla härligt att läsa fruntimmer som ger sig till känna att dom oxå är håriga monster. =) Ganska skönt att inte känna sig ensam om det då med andra ord.!
  Ha det bäst och jag måste fan testa en sån där maskin igen. bara för att se om det gör lika ont som jag minns. och det efter div tatueringar barnafödande och piercingar så drar jag mig för en epilator.

 28. Jag dör! 🙂 MonasUniversum är min nya drog!! Både du Mona, och dina läsare, är ju helt otroligt roliga! Tack för det, Linda.

 29. Hmmmm om man är lite snabb kanske det skulle fungera med en sån där enkel gasolbrännare man har i köket för att bränna socker !

  1. HAHAHA; DÅRE =O)!! Men…alla trix e bra utom de dåliga.. Lova att du rapporterar ev testresultat o LYCKA TILL!!

 30. Dottern och jag investerade i en ”i-light intensive pulse light hair removal” maskin.
  Toppen!
  Först rakar man sig sen duttar man runt och blinkar med ljusmaskinen och
  efter några gånger så slutar det att växa hår.
  Lätt som en plätt, utan fysiks smärta möjligtvis liiiite dyr men det var det f-n värt.
  Finns inte dom i Sverige än?

 31. Hahaha, jag kissar på mig, ni är ju helt galna =) Jag är tacksam för att jag är blond utan mustasch!! Har funderat på att testa att vaxa benen men jag är ju inte mer sugen på det nu när jag läst här 😉

 32. HAHAHAhahahaha… efter en j-vla skitdag så var det här precis vad jag behövde.
  Muschen min tas med kräm 1 ggn i veckan, men fan aldrig mer i sol och hetta på semestern. Vilka sår jag fick. Så hur göra när man tillbringar 3v på grankan? Inte så snyggt att vara apbrun med en ljusgul musche man kan kamma mittbena på! Himla konstigt att den är svart annars… Ngn som provat den här?
  http://www.elgiganten.se/search?WFSimpleSearch_NameOrID=Silk%27n+Flash%26Go+H%C3%A5rborttagning

 33. Helt sjuka människor. Jag gillar epilatorn för ben, armhålor och har testat ansiktet polisongerna typ;) Mufflan är fan värre, det går inte.
  När jag blir rik, blir det laser!

 34. Jösses, jag tror ni är lika galna som ja allihopa ;D

  Tack snälla Mona för din underbara blogg o dina fina (läs halvgalna) läsare. Ni förgyller min dag, enormt.

 35. Herregud, aldrig i min lilla låda att en silkepil kommer i närheten av mitt ansikte!!? Neddu, prova Veets waxstripes för ansikte istället! Billigt, lättanvänt och gör ont som fan men sen var det bra med det. Tog rubbet. Och håren blir inte alls grövre när man drar ut dem med roten – tvärtom så blir det allt glesare och fjunigare med tiden. Om håren däremot GÅR AV istället, så blir det ju stubb som känns hårdare än håret som var innan liksom. Tycker det går av lätt när man kör på tortyrredskapet – vaxar hellre benen också numera än kör den där helvetesmackapären :-O

 36. Bästa på länge! 😀

  Själv har jag i princip inga hår på benen så de få jag har plockar jag med pincett. På en tjejsemester plockade jag även kompisens ben, men hon har lite mer så vi fick hålla på i två em, men med lite rose så gick det bra det med.

  Har varit intresserad av ljusbehandling, undrar om Lojo får ngt svar.

  Rakar mig under armarna men aldrig gjort ngt åt mustaschen, men jag svettas mycket på överläppen o blir lätt mörkbrun där så fort jag vistas i solen så jag brukar köra med krämen/vätskan Torr, som man ska ha under armarna. Svider som f..n o det gäller att inte andas genom näsan, men om jag bara lyckas somna så är det oftast okej.

  Tack för en underbar blogg!

  1. Jag säger bara – istàllet fòr dyr laser behandling
   Remington i-light kolla min kommentar dàr uppe.
   Såàà jefla bra!

   1. men är det typ en sådan som Lojo länkade till? Lät som du bodde utomlands o vid snabb koll verkar det vara svårt att få tag på… 🙁

 37. Jag kan inte göra annat än att skratta åt länder. Min bästa kompis fick hormonbehandling och mushen började att växa. Jag är inte sån att jag studerar mina nära och kära, men när kompisen började tycka att det var jobbig så sa jag att det inte var så farligt, då kröp sanningen fram, hon arbetade i butik och en manlig lite äldre kund sa till henne att det nog var dags att raka sig, då förstod jag att det var jobbigt. Tänk vad en del människor kan såra utan att reflektera över att man faktiskt kan såra någon. Idag kan vi skratta åt alltihop, men jag tycker fortfarande inte att det syns på henne. Tack för en otroligt underhållande blogg, både inlägg och kommentarer, ni förgyller min vardag men många glada skratt.
  Ni är BÄST

 38. Heheeeehheheh nu har jag rullat runt på golvet och skratta så jag gråter!!! Allvarligt hörni, är det inte dags att bara ge upp och bli hippifierad eller så, allt detta lidande för att ta bort hår?! Det är ju helt galet!

 39. Man inser att man har tur som är hyfsat blond. Och kroppen har bestämt sig för att satsa allt på knoppen istället för kroppen. Har jättetjockt hår men nästan inget hår någon annanstans, inte under armarna, lite ”osynligt” fjun på benen. Mufflan och ögonbrynen har väl fått det dom behöver men inte mera.
  Så fortsätt ni med era maskiner, vaxer och krämer… hihi…

 40. Jag är som Åsa L, jag har aldrig i mitt 37-åriga liv rakat benen, under armarna typ en gång i månaden eller varannan, värsta lyxen. Har heller aldrig plockat ögonbrynen, till min lillasysters sorg ;), hon tyckte att jag åtminståne kunde göra det när jag skulle gifta mig, men icke, orka hålla på liksom. Visst har jag väl lite fjun på bena men det ger jag blanka sjutton i, och är gla ändå. Trevlig helg!

 41. Blekningskräm till överläppen är också att rekommendera – då växer det ju inte ut nytt hår som det gör när man vaxar eller använder hårborttagningskräm. Finns på t ex Åhléns. Prova!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..