I don’t care vad ni säger, det gååår inte

Jag hatar blommor.

  1. haha, tror jag förespråkat pelargoner mer än två ggr här, men jag har för mig att Mona inte gillar de riktigt. 😉
   MEN, de är SÅ lättskötta!
   Kom igen nu Mona!

    1. Pelargoner är inne, i alla fall vissa sorter.
     Om du Mona bestämmer att de är inne blir de det ännu mer.
     Tror du har lite fördomar, jag gillar pelargoner men inte dansbandsmusik.

 1. Jag tror inte jag hatar blommor, däremot tror jag att de hatar mig.,
  Jag försöker vattna, sätta i rätt ljus, ta bort vissna blad etc. Men de har bestämt sig, redan när de ser mig i blomsteraffären tänker de: Vi ska göra allt för att dö om du köper oss. . . Så tror jag. Att lilla djävulen bor i mina blommor……skit……..
  Så heja plastblommorna :-)))

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Vilse med gps

 2. Jag har gett upp de mesta blommor och gröna växter – kör numera istort sett endast på Hoya eller poslinsblomma, fina tjocka gröna blad växer oftast på båge. Växer på bara vatten, även om det blir sporadiskt sådant.
  Köp dessa istället. Emellanåt kommer det även små blomklasar….
  Men har mest ljusstakar o skulpturer/skålar…..funkar bättre än blommor.

  Hade t o m dessa i stugan över vintern, o de klarade sig bra! Jamenar svalt som tusan o vatten mkt mkt sällan.

 3. Jag kör med Fredsliljor, när skiten hänger är det dags att vattna alla blommor. Fick härom veckan en supervacker orkidé, har aldrig ägt någon. Ska se hur länge den överlever…….

  1. Lyckas alltid ta kål på mina orkidéer.
   Har dock en som har överlevt mig… den sitter i en hög smal kruka så själva planteringskrukan liksom hänger en bit upp i luften på insidan.
   Den rackaren har kommit på att släppa ned rötter och själv suga i sig vattnet som blir stående på botten 😀

 4. Men hallå!! Det där är väl penséer? De vill ju vara ute ju, inte inne!! Inte undra på att de ser sura ut!! :o)

 5. Garderobsblommor. Jag försökte medvetet döda en i 10 år. Jag vattnade den t o m under ett år enbart med vodka (jeltsin, ej så bra kvalisort där…), dock bara 4 ggr under året. Inte så bra på att komma ihåg att vattna blommorna.
  Orchideér. Nästan omöjliga att döda.
  Eller vad sägs om kaktusar? (i plast om du nu lyckats ha ihjäl en riktig)

 6. Har du testat ”svärmorstunga” tror att den heter så. långa gröna spetsiga blad. Vi hade en som vi försökte döda. Tio år på vinden utan vatten och den jäveln levde när vi flytta och var tvungen att ta ner den. Den blev så glad att den börja blomma! tio år fatta! och den vägra dö.!!
  Kanske är en blomma för dig?

 7. Jag har alltid haft problem med inneblommor, tills jag skaffade sådana som ska vattnas ofta, helst dagligen. Det är enda sättet för mig att komma ihåg det.
  Blommor är dock roligaste ute. Sen ett år tillbaka är jag trädgårdsintresserad. Jag har precis tillbringat en timme på knä runt plattorna vid trädgårdsgungan. Just nu kan jag väl tycka att det är ett jävla skitintresse….

  För övrigt älskar jag kronorna som syns i bildens ena kant. Vill ha!!!

 8. Jag har massor av blommor. Av några sorter.
  Där räknar man dock inte in St Paula och azalea t ex. De resonerar som blommorna som ser Jess: Den där ska inte vi bo hos!
  En gång lyckades jag hålla en St Paula vid liv i en månad för jag hade berättat för den att den var min dotters. Men den överlistade det tricket när den såg att det bara var jag som vattnade den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..