En kort lördag med lite bilder

Man blev ju grinfärdig av att titta ut genom fönstret igår, jeeezus som det regnade. Ambitionen var att städa men jag bestämde mig för att vara lat. Råkade dock tömma talibanens jackfickor och jag slutar aldrig att förundras över den här samlarmanin hon tycks ha.

Alltså, fattar ni vad det här väger?!

Åkte till Bromma Blocks och öppnade för tjejen som ska jobba där i helgen. Tog en fika på Espresso House och berättade för talibanen att jultomten inte finns och att det är morfar. Den chocken, den chocken.

Men hon överlevde och vi gick till Panduro och köpte smyckespyssel. Kan också kallas för En-mamma-som-dövar-det-dåliga-samvetet-för-tomten.. Sen åkte vi till en datorbutik för att köpa en router. Fråga mig inte vad det är men givetjävlavis så hade en av våra butikers router pajat, nu när maken är i Indien. Vidare till CityGross för storhandling. Gud så intressant va?

Eftersom jag är den perfekta mamman alla dagar i veckan så åkte vi förbi den lokala gourmetrestaurangen, som råkar ha en drive thru, och handlade med oss en näringsriktig tallriksmodellslunch.

Det dåliga samvetet sträckte sig även till en ”handgjord blåbärsmilkshake med grädde” (eh, vadå handgjord?)

Trodde talibanen skulle bli jätteglad men icke: ”Jag gillar inte blåbär!”

Nähä, morsan får dricka själv. Jag som inte fixar socker så bra. Eller How to kill a mom. Hem och äta. Men ska jag vara ärlig så åt jag Soldatens Ärtsoppa. My favourite.

Efter den delikatesslunchen så gick vi ned till mitt pysselrum. Ni som gillar sånt skulle dö om ni såg det, jag har nämligen allt. Eftersom jag är störd i huvudet och går all in när det gäller: scrappa: köpa allt, pärla: köpa allt, presentinslagning: köpa allt….så där håller jag på.

Så vi sätter oss och gör smycken. Jag har lite ångest för att jag lade en förmögenhet på att köpa upp halva Panduros pärlutbud.

När vi nästan är klara så tittar talibanen mot hyllorna bakom mig och säger: ”Mamma, vad är det där?”

Jag vänder mig om och…nämen hoppsan:

Ett litet skåp med en miljon pärlor. Ujujuj. Hur kunde jag glömma det liksom?

I fredags när talibanen skulle spela fotboll så slog hon i sin stortå i betongtrappan vid fotbollsplanen. Den här damen är värsta drama queen så när hon började grina så var jag helt säker på att hon, som vanligt, ville ha en anledning att slippa träna. Det är nämligen lite så hon jobbar: är gärna med på matcher, men helst inte träna. Så jag ba’: ”lägg av nu och sätt igång och träna.” Typ så. Skitbra mamma.

Så hon har haltat runt sen i fredags och jag har himlat med ögonen och låtit henne hållas. När vi satt och pärlade så sa hon vid flera tillfällen att hon hade ont i tån. Jag bad henne ta av sig strumpan…och hej och hå vad tån såg ut. Den var dubbelt så stor som den andra. Det var bara att klä på sig och dra. Närakuten skickade oss vidare till Astrid Lindgrens då de tyckte att foten skulle röntgas.

Oj vilken bra mamma jag kände mig. Efter 3 timmars väntan så konstaterade doktorn att tån inte var bruten men att hon fått en rejäl stukning och måste vila ett par dagar. Ångesten över att jag nonchalerat henne höll fan på att förgöra mig.

Väl hemma blev jag lite gladare, fina Anna på Dlight, ni vet: hon som stöper Sveriges bästa ljus, hade lämnat en liten påse utanför huset. Kolla vad jag fick:

En påse med svinbra braständare, ett gäng presentkort varav en specialare där hon ska hjälpa mig med min miserabla trädgård, hehe och sen..sen hittar jag en liten brun påse med ännu mer såna däringa 8 kronors kolor! Herregud som jag älskar henne!

Maken messar från Indien. De klev ju av planet bara för att sitta i en bil  flera timmar för att ta sig till ett gäng fabriker.  Makens energi tog slut efter 48 timmars non stop. Eftersom 20-åringen följde med för att agera bromskloss då maken har en tendens att ta ut svängarna lite för mycket, så blev jag aningens orolig när hon messade att hon var tvungen att lämna honom vid en av fabrikerna för att åka till hotellet, då hon var utmattad efter noll sömn på 30 timmar.

Och mycket riktigt. I morse får jag ett sms om att ”jag har massor av idéer och jag har hittat grejer för X kronor”. Av erfarenhet vet jag att man måste dra i handbromsen så att man burnar i asfalten när han är på det humöret.

Herrgud, de har bara varit där i en dag och har fyra dagar kvar.

LOADING..