FBI, talibanen och konsekvenser?

Det här är så sjukt kul, eller… inte egentligen,

Jag har en bror som bor i USA. Han är polis där. När han sökte in till polisskolan så gjorde dom en rätt tung bakgrundskoll på honom, vilket innebar att de ville veta namn och sysselsättning på eventuella syskon så vi andra fick svara på en massa frågor.

Han blev godkänd och livet lallade på.

För en stund sen fick jag ett mail från honom. Han har nu ansökt om att börja jobba för FBI och då det är en driven kille så är det nog inga problem.

Eller ja, det borde inte vara det.

FBI ställer om än mer frågor än vad polisen gjorde. De vill vexta eakt när jag bytte mitt första efternamn, mitt nästa (är ju gift för andra gången), exakt vilken månad jag träffade min bror första gången…ehh, vad sägs om när han föddes….och en massa annat.

Och så undrar han varför jag kallar talibanen för talibanen. Det är nog ingen risk att FBI undgår min blogg med tanke på den extrema bakgrundsforskningen och att jag har en hyfsat stor blogg.

Stackars lillebror. Tänk om han inte får tjänsten för att storasyrran kallar sitt barn för talibanen i en blogg.

 

(And don´t ask me why. Kommer knappt ihåg det. Tror att det var för att hon var så sjukt busig/jobbig när hon var liten. Emil upphöjt till 20. Men absolut utan nån som helst connection med somligan andra extrema talibaner..)

 1. Varför inte skriva ett inlägg riktat direkt till FBI på engelska (även om de har folk som kan svenska) Där du förklarar hur det gick till? Sedan ber du din bror berätta för dem att du gjort ett inlägg till dem. Även om de säkert lusläser bloggen vid det här laget. Paranoid,jag? Nejdå, tycker att det är bra att de har koll. Sedan att de terroriststämplar bebisar som råkar ha samma namn som en riktig terrorist är ju lite olyckligt. Hur många 18 månaders sitter hemma och knåpar ihop bomber liksom? Men , men, better safe than sorry I guess.

 2. Vi har en i bekantskapskretsen som jag sen länge kallar Talibanen. Tonåring. Kom sig av att hon är söt, gullig, skötsam. Men ibland briserar tonårshormonerna. När man minst anar. Man är helt oförberedd. Dock vet inte hon om sitt smeknamn…

 3. Oj oj oj, jobbig läge liksom. ni har inga obetalda parkeringsböter som ligger nånstans,
  Ni har ju fått några under årens lopp 😉 ska bli intressant å höra om han får jobba för FBI trots att han har en systerdotter som kallas för talibanen…

 4. Men dom är inte kloka i USA!! De tror de måste kontrollera allt och alla. Usch!!

  Vill hellre veta hur det var i går kväll?? Hade ni trevligt??

 5. Men hallå! Om man jobbar på FBI är man inte hemlig då? Bara genom att skriva så här i din blogg borde det vara kört för honom. Alldeles för många tant öron som hört det här nu

  1. Nja, det är väl CIA du talar om tror jag. CIA är tokhemliga vill jag minnas. Så hemliga att du aldrig kommer få reda på om din man jobbar för dem eller inte. Eller så har jag sett för många spionfilmer…

 6. Att kalla barnen för talibaner är ju rätt vanligt. Ordet går ju att härleda till ordet ”barn”.
  I flera svenska dialekter uttalas inte bokstaven ”r” …så ”barn” blir ju ”ban”.
  Däremot är ”tali” kanske svårare att förklara. Undrar om det kommer av likheten med ordet ”telning”? Har även hört någon med dialekt säga ”en sån liten talle” om en baby… men minns inte vilken dialekt det var. Västgötska?

 7. Det här var ju sjukt roligt. Varför betala massa pengar för att se Henrik och Fredrik när allt det roliga finns här liksom. 🙂

 8. Om jag inte minns fel så har du gett en förklaring till varför du kallar dottern för talibanen i ett blogginlägg för mycket länge sedan. Det måste ha varit i din förr förra blogg. Så om du orkar leta där så kanske du hittar något som du kan skicka till din bror…

 9. Har en bekant som kallade sin son för Usama bin Ladin när han var i värsta satungeåldern. Hoppas hon inte har någon bror i USA, för han skulle väl inte ens få jobb som sopåkare om någon fick veta systersonens ”smeknamn”.

 10. Ha, ha, jag har faktiskt blivit kallad ”jefla talibankärring” av en synnerligen överspänd pappa till en klasskamrat till min yngste son…. Det var några år sedan och baserat på att han trodde att vi syftade på hans dotter in en diskussion om utmanande/vulgär klädsel (vi pratar 12-13 åringar) bland småflickor på en maillista i klassen 🙂 Ni ska hålla käften jefla talibankärringar skrev han till oss. Det var ganska kul…..

 11. Jag har på riktigt trott att din make är utländsk och därför kallar du din dotter taliban… Baserat på en annan blogg jag läser där kvinnans make faktiskt ÄR taliban (tror jag ) och barnen därför är mörkare än ”vanligt” och hon kallar dem just talibaner. Har inte fattat det roliga i det hela, men hon skriver så och jag trodde detta var detsamma…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..