Det finns ju gränser även för mig. Tror jag

Här  i finhooden så har vi lite småbutiker och jag tycker att det är viktigt att man gynnar det lokala så att säga.

Så jag hör byskvaller om att Fröken Nilsson, speceriaffären, har sjukt goda godiskolor. Att de har flera smaker men att lakritsvarianten är to die for.

Jag kan inte äta så mycket godis längre men jag kan äta lakrits.

Igår sladdade jag förbi där och skulle köpa lakritskola. Som var slut. Så jag köpte EN med citronsmak. Bara för att.

Och tur var väl att det var slut, för gissa vad EN kola kostar?

8 kr.

Jag repeterar:

ÅTTA SPÄNN.

SVENSKA SPÄNN.

Joråsatt..

 1. De kostar ännu mer på fiket på Moderna. Har – tydligen – förträngt hur mkt, för de är ”to die for”, värt varenda nickel!

 2. Det finns väl för helsike ingen vettig människa som köper EN kola-bit för ÅTTA spänn…..glömde du att kamma dig innan du åkte hemifrån ? 😉

  1. Jag anser mig vara vettig! 🙂
   Lyxgodis kostar!
   Jämför med en yttepytteliten bit riktig chokladtryffel. Mycket dyrare…
   Det är en njutning att unna sej några kolor nån gång då & då, inte alls samma sak som att äta en hel påse lösgodis-kolor.

 3. Nu måste jag bli lite kategorisk, men är inte nyckelordet ”finhooden” här? Men kolorna finns ju på söder och Moderna, såatt… Ja…

  8 spänn är lite tramsigt för en kola. Fast jag köpte å andra sidan en liten påse med kola för £8 när jag var i London sist… Värt varenda spänn! Världens bästa chokladtillverkare!

  http://www.lamaisonduchocolat.com/en/#/home

 4. Mona, eftersom du gillar lakrits kan jag tipsa om en trevlig Lakritsbutik jag besökte igår.
  Den heter Lakritsroten och ligger på Sveavägen 107 inne i Stockholm. Finns även på nätet. http://www.lakritsroten.se. Det fanns en del att välja på kan jag säga

 5. Man kan säga att något är dyrt eller så har det ett högt pris. Båda uttrycken betyder mycket pengar för något. Men man ska se det som att något har ett högt pris också har ett bättre värde för pengarna än något som är dyrt. Något som jag fått tips att använda mig av inom det område jag är verksam inom. När en kund säger att det är dyrt, det vi säljer, ska vi säga att det kanske har ett högt pris, men att man får mycket för pengarna.
  Jag tycker kanske att 8 spänn för en kola, som inte ser exceptionellt stor ut, är lite häftigt, men själv betalar jag 320 danska kr för en kartong chokladtryfflar, 32 bitar, på Kastrup. Det blir 10 danska kr per styck! Det handlar om prioriteringar. Jag betalar gärna så mycket för något som ger mig rejäl njutning.
  Enjoy, Mona! 🙂

 6. Visst är det dyrt men det är väl bättre att köpa sånt som verkligen är gott och som man uppskattar och längtar efter än nåt som är billigt och ”går an och i”. Det är väl som med kläder = roligare att köpa riktigt snygga kläder än bara ”gå-hemma-och-jobba-i-trasor”?
  Unna dig en kola då och då du! Och göm dem väl hemma så kan du njuta när du vill. De andra behöver inte veta om det utan äta vanligt Malaco-godis (som iof är todie för i mina ögon hihi).
  Du förresten – trösta din man med en finhoodkola också, han har blivit oförtjänt mycket utskälld ang.mobil i bilen… stackarn 🙁
  Ha en skön helg och hoppas armarna läker som de ska!

 7. Fy fan.
  8 kr för en pralin fylld med tryffel är OK, men en jävla kola som bara fastnar i tänderna!?
  Hoppas du tyckte att den var äcklig så du inte får för dig att köpa fler. 🙂

 8. De är ju så goda! Lakrits och polka är favvisarna.

  Finns på Oaxens skafferi.

  Visst de är dyra , men sen äter jag bara en eller två och är SUPERNÖJD!

 9. Hade det varit Godiva’s 85% praliner hade jag lätt betalat 8 kr per bit……….. men kola, nja….. Fast det klart jag är chokladsnobb som tex bara äter choklad som är gjord på vissa sorters kakaobönor. Å andra sidan räcker den också länge 🙂

 10. Om du åker till Saluhallen i Uppsala nån gång så köp en lakritskolastång på kaffebutiken i mitten då. Den kostar 35 spänn men är det mest sagolika som går att tänka sig. Den har en knäckig smak av hemkokt kola och sen kommer lakritssmaken, dov och intensiv, och sen en snygg örfil av skitsalt salmiak. Man ÄR tack och lov nöjd med en sån, den räcker rätt länge för man tar små små bitar, men nästa gång ska jag köpa en hel näve så jag har hemma… *försöker intala mig själv att jag kommer hela vägen hem med dem intakta*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..