Det börjar ju bra

Lägg ner telefonen!”

image

”Jamen jag måste läsa ett mail.”

 ”Fan heller att du måste när du kör!”

Jag tar upp min mobil för att fota och lägga ut på bloggen. Som den sanna ögontjänare han är så tar han blixtsnabbt ned telefonen i knät. ”…jag vet ju hur förbannade dina läsare blir!’

Och så hoppar vi över personangreppen här nu va. Även om han tycker att man kan göra så här vid rödljus och inte vid själva bilkörningen.

 1. Ja, de blir hysteriskt arga. JAG BLIR UPPRIKTIGT SAGT FÖRBANNAD. Men å andra sidan så verkar han inte träffat någon som blivit skadad för livet pga någon som honom. Som inte inser allvaret & ansvaret med att sitta bakom en ratt.

 2. Undrar just hur många svårt skadade och döda som min far fått se i sitt jobb som brandman,där orsaken till olyckan varit någon som din man? Din man kan ju fråga sig om han kan leva med att ha haft ihjäl någon över ett mail. För om han fortsätter så där så kommer han att ställa till en olycka, det är ett rent mirakel att han inte redan gjort det. Jag visste att han var jobbfixerad men DÄR försvann all respekt för honom. Bra att du säger ifrån. Händer det igen ,ryck mobiljäveln ur handen på honom och skicka ut den genom fönstret.Alternativt sälj varenda biljävel ni har och tvinga honom att använda sig av taxi eller buss.

 3. Ja, det är bra att du säger ifrån Mona. Om han inte har förstånd själv att inte läsa mail när han kör bil så är det bra att det finns någon annan som säger ifrån. Han skulle aldrig förlåta sig själv om han körde på någon bara för att han la uppmärksamheten någon annanstans än på bilkörningen.

 4. Jag har tyvärr en kollega som gör samma sak. Jag har skällt på honom men tror inre att det hjälpt. Han känner sig nog lite för säker för att han har en sån Volvo som piper om han vinglar över en väglinje.

 5. Där vi andra oftast har en hjärna, där lider han av total hjärnbrist eller? Exakt vad tycker han ger honom rätten att leka med andra människors liv sådär?
  Han skulle varken ha bil eller telefon, han är tydligen inte vuxen nog att hantera det!!

   1. Håller med honom i att det kan vara ok vid rödljus (vågar väl knappt erkänna det här för då blir väl även jag påhoppad =) men gör samma sak själv ibland). Vid körning är det dock inte ok enligt mig.
    Precis som någon annan skrev här så finns det än så länge inget förbud mot detta i Sverige… Tror att det bara är vi och ett land till i Europa som inte infört denna lag. Obegripligt!

 6. Även om man inte ska hålla på att fixa med mobilen när man kör, så tycker inte jag att man ska kalla honom idiot och hjärnlös. Det finns andra ord som passar bättre.
  Tänk utan honom så hade vi inte fått någon underhållning :).
  Men det är rätt lägg ner telefonen när du kör om något skulle hända så förlåter du dig aldrig. Tänk om någon hade kört på tallibanen bara för att dom hade fixat med sin telefon.
  Camilla

 7. Olämpligt? Javisst!
  Men än så länge är det faktiskt inte förbjudet/olagligt i Sverige att använda mobiltelefon vid bilkörning! (Tyvärr…)
  Tycker att vissa kommentarer går för långt. Skilj för hel*ete på person och agerande!
  Inte f*n totaldissar jag en medmänniska pga att jag inte gillar hans agerande! Det finns bättre sätt att påpeka/påverka…….
  Önskar Universum-familjen en skön helg…gärna med Onsalakorv på Söndag! 😉

  1. Ja, det måste bara vara i Sverige som vi agerar som vi gör. Först tillåter vi / ändrar vi sedan säger vi ”hoppsan” och försöker reglera / göra om. Mobiltelefonanvändandet är ett bra exempel för det drabbar oss vuxna. Den andra delen är svenska skolan. Säg mig bara var i samhället vi först ändrar och sedan kollar hur det går och så ”hoppsan” gick det inget bra och så ändrar vi igen. Betyg, lärarlegitimation – you name it!

   Men men, att fippla med sin telefon är tyvärr inte ok när man KÖR bil.

   Och du mr Mona – ta det lugnt. Det finns alltid otrevliga troll som måste hävda sig :S

 8. Fler saker som är komplett livsfarligt att göra medans man kör bil. Filma, make-up, äta kolor med papper på, all snabbmat som geggar, arga diskussioner, barnuppfostran, digga musik högt, läsa tidningen, dricka varmt kaffe, glassar med choklad på, osv. osv.

 9. Står bilen bara tvärstilla under tiden kan jag leva med det men därefter är det en knivskarp linje för ej ok. Har sett vad som kan hända nr bilen börja rulla bara lite. Och ute i världen mister man körkortet även om man står stilla när man läser mail/sms.

 10. Min karl är likadan … ”Men jag står ju still!” … Han är faktiskt ännu lite värre, för han gör nåt så viktigt som kollar facebook. Jag blir tokig på honom, så nu låtsas han som att han slutat, men jag kommer på honom med att göra det när jag inte är med.

 11. ”jag ska inte kasta sten när jag sitter i glashus”. jag kan tänka mej att läsa mess om jag sitter i bilen vid rödljus. Om jag kör å har sällskap i bilen, får sällskapet kolla messet. Handen på hjärtat – när ni kör bil blir ni aldrig distraherade och ofokuserade av samtal med medpassagerare? bra musik? trötthet? Å visst Monas gullegubbe kan låta sin kompetenta fru läsa mailen om han måste ha info omg 😉

 12. Seriöst???
  I inlägget bad Mona att det inte skulle bli några personliga påhopp. Det första som sker är att ni kallar honom för idiot mm

  Ja, det är inte bra att kolla mobilen när man kör bil. Men nu stod han still…
  Jag förlåter honom. Sådetså.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..