Om när man är en gnällig fru

Maken tycker att jag har svart bälte i att gnälla. Att det inte finns någon som är värre än mig. Att jag gnäller om onödiga saker..

Igår var jag en snabbis på kontoret. Skulle dricka te. Maken hade diskat.

Jag tror på riktigt att han är störd i huvudet.

 1. Ha, ha han vet nog inte att man behöver diska både på insidan OCH utsidan. Du får hålla en liten (ognällig) kurs för maken. Kanske är lättare för män att förstå om man VISAR hur det ska gå till!;-)

 2. Åh herregud jag får KRUPP!
  Min sambo kan ställa in vad som helst i lådor/skåp utan att kolla att det blivit rent ordentligt. Senast var det en gratängform. Sorry honey men diskmaskinen har inga undangömda borstar, ställ skiten i blöt och borsta ur den INNAN!
  Jag antar dock att din kopp är hand…”diskad”. 😉

 3. Raggardisk kallar de det på mitt jobb…… Jag har min mugg på mitt rum och håller hårt i den. Sen är det inte så noga hemma heller längre, äckligt när man ska behöva kolla om det är rent innan man ska använda muggar mm.
  Naglarna är skitsnygga Mona!

 4. Man börjar undra… min förra sambo brukade missa att diska tallrikarna under. Vilket kanske inte spelar så stor roll, om det inte varit så att de varit staplade med andra använda tallrikar… fy f-n för att plocka ut en ”ren” tallrik och så är den fettig under med intorkade matrester. Yuck. Då undrar man sannerligen om de blev rätt vaggade då det begav sig.

  1. Ha ha ha, har vi haft samma före detta sambo?! Precis exakt detta gjorde nämligen mitt X. Han tyckte han var supersmart som sparade tid och energi på att bara diska dem på den sidan det varit mat, till dess jag påtalade att de varit staplade… Han såg gaaaanska snopen ut vill jag lova. (och till hans försvar så började han diska ordentligt efter det!)

 5. Sådär gör min sambo också. Oavsett hur många gånger jag säger till. ”Men jag trodde jag hade diskat utanpå också”. Kollar alltid muggarna före jag dricker om det är han som diskat.

 6. Haha precis så kan det se ut här hemma med när sambon diskat . . . det gäller allt från kastruller till glas och för att inte tala om undersidan på tallrikar!!! Man äter ju inte därifrån alltså bör de vara rena tycker han :S Men om man staplar dem på varandra i diskhon . . . kanske blir de smutsiga på undersidan med?? Bara en tanke . . .

 7. Min man diskar lite för mkt istället…tar flera timmar, inkl pauser -om han ens blir klar det vill säga, använder en halv flaska diskmedel varje gång. Måste skölja av diskmedel från grejerna innan jag använder ngt, bubblar så fint annars 😉
  Suck!
  Fast jag är grym på att ”bara nästan” stänga köksluckorna, helt omedvetet oxå 😉 vilket retar honom till vansinne :))

 8. Usch, inget trevligt 🙁 Men du – jag måste snacka med dig om en uppenbarelse jag fick i helgen. Är nämligen samma kaliber som du=”Gnällig fru”. Och i helgen fick jag krupp då Mr Man inte öppnade fönstret i sovrummet och vädrade för han var sist upp. Jag vet, vi har alla våra egenheter … Men det bröt ut ett mindre världskrig som resulterade i att elefantminnet togs fram av mig och efter mycket om pratade vi om att maken är uppenbart ledsen för att han inte har samma ”seende” som jag. Han ser alltså inte att boken ligger på golvet istället för i hyllan, hans skor snubblar jag över, j-a bollpump har flyttat upp på en galge vid hatthyllan etc etc – och sedan sa han helt klart ”Jag vill inte titta mig över axeln konstant och fråga mig ”vad är det nu jag inte gjort?” Jag vill vara lugn i vårt hem. Så kan du vara så snäll och fokusera på en handfull saker så ska jag göra vad jag kan för att ändra dem?”.

  Och jag tyckte synd om karl. Faktiskt, helt ärligt. Så vi bankade bäver och sedan pratade vi fram fyra saker som vi ska fokusera på. Och jag har då lovat att inte gnälla över några andra saker eller hitta på nya under maj månad 😀

  Så, nu har jag Dr Phil:lat färdigt och ska tipsa om bil!

  Tack Mona för att du blivit min dagliga drog – flera gånger om dagen dessutom !!

  1. Gnälla om att han inte kom ihåg att öppna fönstret är väl ingenting!
   Hemma hos oss måste jag alltid smygvädra då karln min tycker att elräkningarna är alldeles för höga. Stängda fönster och spara pengar är hans melodi men rackarns vad jag och dottern rusar runt och vädrar så fort han är ute och springer, helst med korsdrag för att hinna så mycket som möjligt. Hahaha, han är grundlurad!

 9. Helen, tror det ligger mycket i det du säger, oavsett man eller kvinna så ser olika individer olika saker, utan att vara nonchalant. Det är inte ok att grisa runt i ett hem, naturligtvis, men det är inte helller ok att hela tiden känna sig påpassad. Och det är fan inte värt att få en taskig relation över sådana skitsaker, så din metod tycker jag verkar så bra. Önskar att jag hade tänkt så, i min relation. Är mycket ordningssam och hade aldrig kunnat ändra på mannen men JAG hade kunnat hantera det annorlunda så att JAG hade mått bättre under de där slitsamma åren.

 10. De borde lära sig att tappa upp vatten
  lägga i disken och sedan diska alla sidor;o)
  Hur svårt kan det vara?

 11. Huuuu… Hemma hos mig är det bara frun som diskar… Jag tar det!
  Hellre än det där *hulkar* DET går bara inte…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..