Ska vi ha en tävling?

Jag  har tråkigt och tänkte ha en tävling.  Är det nån som vet skattmasens regler för sånt här, så please upplys mig. Jag är inte sponsrad på något sätt utan det här är bara nåt jag tycker är en kul grej, så frågan är vilka regler som gäller.

Jag har ju en kompis som jobbar med det här, och som man säger i radio och tv: det finns naturligtvis andra märken också, men nu råkar hon jobba just med det eftersom det är kalaskvalitet. Jag fick ju lite ansiktskrämer av henne härom veckan (som jag just börjat använda, rapporterar senare) i egenskap av privtatperson eftersom vi är kompisar och alltså inte som bloggare och eftersom jag skriver om allt jag gör här så ville jag blogga om det. Bla bla bla bla…nog om det.

I påsen fanns även en spa-historia för fötterna. Då jag just fått ett presentkort från svärsonen på en sån behandlning så tänkte jag lotta ut Josefins till någon av er. (Jag har så klart frågat henne om det var okej…)

Men jag tänkte att ni skulle få anstränga er. Maila mig en bild på era fula fötter så plockar jag ut de värsta bilderna och lägger upp på bloggen, så får alla rösta fram en vinnare, okej? (Och vinnaren måste maila mig ett Efter-kort, så att vi har bevis!)

Bild skitmycket snodd från Josefins hemsida..

Maila mig bilden till mailadressen högst upp här i bloggen så ska vi äcklas lite av era fötter.

Uppdaterat; det är tydligen bara ett kontaktformulär om man klickar på KONTAKTA MONA, så gör så här: maila mig direkt på mona@hemslojdsprodukter.se

 1. Hmm, jag måste vara från stenåldern….. Vart ser jag en mailadress i denna blogg??? Hittar ingenstans. Tänkte såklart skicka in en fin fin bild på mina ursnygga fötter….. men vart ska jag maila (eftersom jag inte hittar….).

  Tack för hjälpen
  ”stenålders-Jenny”

   1. Jo visst ser jag ”kontakta Mona” men hur får jag in en bild där??? Jag se bara att jag kan skriva ett meddelande där men inte bifoga någon bild….
    Jag tänkte ju maila från min mobil och då behöver jag en adress jue… Eller är jag lost här med

    Tack igen

 2. Shit…Vad gör du människa… Fötter är det äckligaste jag vet nu kommer jag ju inte kunna gå in på dinblogg förren allt är över….

  1. Jag tycker iofs att det är en sjuhelsikes prestation att visa sina fötter *asg

   Men, ett tillägg – man får faktiskt som privat bloggare göra ”nästan” hur man vill med tävlingar. Om man är sponsrad så spelar det ingen roll för vinstens/vinnarens skull, det är eget problem. Om jag vill lotta ut min bil i min blogg mot att någon visar valfri kroppsdel så får jag det. Det blir ju lixom en gåva…om man snirklar sig lite 🙂

   Men fisatan för att visa fötterna. Kan jag visa vaderna med isf, där det ser ut som att jag lever med en misshandlande make som bara slår mig där det inte syns? Fast det i själva verket är mycket söt tonårshund som sopar till mig över vaderna när han är hungrig. Det lilla kräket (maken alltså) borde ju outtas ordentligt 😉

 3. Så länge det är ”utlottning” utan krav på prestation eller kunskaper så är det helt skatte och avgiftsfritt. Om man däremot skall svara på en kunskapsfråga så blir det att skicka in uppgifter. Jag har dock för mig att det finns ett tak för vinster som skall beskattas från kunskaps eller prestationstävlingar. För arvoden från uppdrag är taket 1000kr för att vara skatte och avgiftsfritt.

 4. Hej Hej!

  Rent generellt kan man säga att du betalar skatt för vinster om det inte finns ett tävlingsmoment som innebär att jag som vinnare måste prestera något (ex triss). Om jag däremot måste svara på en fråga (ex hur många bultar finns det i ölandsbron?) så ska jag som vinnare stå för skatten. Att lägga upp en bild på sin fot är ”att prestera något”.

  Om ert företag står på dig & maken (Och alltså inte är AB eller HB) så finns det en risk att du/företaget kan vara tvungen att skatta för kittet och att ditt företag kan bli skyldigt för att ha ”lotteriverksamhet” utan att ha tillstånd. MEN då det gäller bloggar så finns det inte någon praxis eller lag så tills vidare kan man kanske säga att det är vilda västern. Många bloggare har ju tävlingar, frågan är bara när praxis hinner i fatt och nån får betala. Men tills vidare tror jag du kan lotta ut grejer utan nån oro, kanske att du inte ska ha det för regelbundet så det blir en ”verksamhet” av det bara.

  Kul att ens kunskaper äntligen kommer till nytta! Men de är lite daterade (2010) så det kan ha skett förändringar, spec med tanke på bloggandet. Hoppas detta hjälpte lite!

  Kram Christina

  1. Tack så jättemycket! Men vadå om företaget står på mig/maken? Just det här är ju något som jag har fått som privatperson. Likaså när jag lottade ut den nya snowracern i vintras, som var två st, fast det skrev jag aldrig..det är ju prylar som är mina privata grejer…?

   1. Glöm biten om företag. Bloggvärlden är annorlunda, och det här är du privat. Jag har haft ”tävlingar” på min Facebook, lagt ut foton och folk har fått gissa vad det är – mot att de har fått något. Jag som privatperson har gett en annan privatperson något = en gåva.

    Det finns ju tonvis med tävlingar på internätet idag, men bloggtävlingar går inte att jämföra med som om ens favoritshoppingplejs har en tävling. Då är det ju ett företag som står bakom. Nu är det ju du, och din blogg. Och inte ditt företag. Äpplen och päron (sen att skattmasen gillar båda sorterna är en annan femma, men här går du fri ;))

    Men som alla sagt, det går inte att skicka äckliga fotbilder i kontaktformuläret, bara text. Har du ingen bloggmail?

    (Ja jag har läst bloggen sedan dag ett, men varit en smula tyst fram tills häromdagen – och idag är jag störttjatig för att jag är hemma och jätteschuk och jävligt uttråkad – jag skall bättra mig på att kommentera även i framtiden) 🙂

     1. Wiihoo…Veckans Kommenterare är ju bara det en vinst… 😉

      Men jag skall bättra mig…och sprida ut kommentarerna lite lagom istället för att vara tyst i flera år och sedan köra blitzkrieg i två dagar haha…

    1. Tror tyvärr att skatteverket kan se det annorlunda eftersom ens företag oxå är ens person men håller helt med dig om att det borde vara lugnt då det är en blogg. I alla fall tills vidare och det är inte direkt något fokus för dem så lotta ut du Mona!

     Appråpå fötter…. usch! säg till när det är över!

 5. Håller med Silla. Jag har fotfobi o skulle aldrig i världshistorien visa upp mina (trots att de nog är helt normala). Fötter är det absolut äckligaste som finns. Tur att jag gillar dig på FB så jag fort som tusan kan scrolla förbi utan att se hela inlägget.

 6. Never!!! Fötter är det snuskigaste som finns!! Här går gränsen!!! Lägger inte ut mina fötter bara så du vet.
  Iof så är mina fötter ganska fina och välslipade. 😀

 7. Lite extra trög i motorn idag…
  Är det produkter el behandling du lottar ut?
  Måste jag bo i Sthlm alltså???

 8. Här finns gott om info http://www.lotteriinspektionen.se/
  Rent lotteri ska man ha tillstånd för oavsett man är privatperson eller företag, faller under lotterilagen.
  Tävling med någon prestation kan man ha, därför så många slogantävlingar.
  Så att ha en tävling där man måste prestera ett fotografi på sina fötter verkar vara helt ok.
  Vinstens storlek är väl skatteverkets sak, ring dem de är jättetrevliga om man frågar dem om råd.

  Bild på mina fötter får du inte.

 9. Så nu har jag mailat dig en bild på mina fula fötter 🙂 Bara att hoppas på att dom är tillräckligt fula 🙂

 10. Så nu har jag mailat en bild på mina fötter till dig 🙂 Bara att hoppas att dom är tillräckligt fula 🙂

 11. Men åh, nu blir jag ju bums helt diskad bara för att jag har en man som råkar vara drillad att ungefär en gång i veckan komma och fråga ”Får jag fila dina fötter om jag hämter en Bailey’s åt dig?”. *skrynklar helt besviket ihop ansiktet* Han behöver ju nåt att joxa med när han tar hand om mig… ;p

   1. Felåt! *fniss* Men det är faktiskt sant. Å andra sidan mutade jag honom med nybakt bröd varje helgfrukost i rätt många år… (Han är lång också btw. ;))

 12. Nedrans…jag som brukar ha äckliga fula kräkfötter har äntligen fått ordning på dem…just denna vår! Typiskt, har inte en chans….de har till och med målade tånaglar…

 13. En undran: Kan jag vinna enbart fot-tjofräs-produkterna eller gäller det en behandling i Stockholm?

  Har garanterat Sveriges fulaste fötter, så produkterna skulle få en rejäl utmaning, men bor väldans långt från hufvudstaden, tyvärr.

 14. Hej,
  tack för ett trevligt möte idag, och tack förkomplimangen om att jag inte var tillräckligt fet för en operation 🙂

  Använde inte du dig at ”Babyfoot” eller vad det nu heter för ett tag sedan? Blev det något bra resultat av den. (eller är det någon annan som har använt det) Har en låda liggande hemma men jag har inte kommit mig för än, men det börjar ju bli nakenfots säsong.

 15. Du ska få min ena fot. Den med en knöl på stortån. Den är skitläbbig, gör ont när jag har trånga skor och allmänt jätteful. Hoppas det framgår av bilden!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..