Man slutar aldrig att förvånas

Stor, fet och dyr ost inhandlades i lördags eftermiddag.

image

Det här är vad som finns kvar före frukost idag, tisdag morgon.

Den räckte i två morgnar alltså.

  1. Kolla kilopriset?
   På Ica här så är det betydligt mycket dyrare med färdigskivat. Dels för att det är ”behandlat” och förpackningen är dyrare också.
   Känns främmande att färdigskivat skulle vara billigare, mer praktiskt dock.

   1. ps…självklart menade jag mer ekonomiskt med att all ost blir uppäten..iallafall hemma hos oss slängs det en massa skidbackar för jag tycker det är skitäckligt att skära ostskivor från dom…men visst Skåning är dom lite dyrare, helt rätt!!:)

   2. Hejsan Skåning…

    Ja självklart har Du rätt…med mer ekonomiskt menar jag med att all ost blir uppäten..jag personligen tycker det är skitäckligt att skära ost från skidbackar så då slängs det en massa ost hemma hos oss (sparar dessutom en massa tjafs då jag tycker jag skär osten perfekt och inte dom andra…hahahahha)

 1. Händer hemma hos oss också tills osten når samman nivå som på bilden ovan. Sen inträffar något konstigt. Det verkar som om resterande ost inte smakar likadant för den delen går inte åt alls lika fort.

 2. Ha ha ha….men ni är väl fem pers eller?? Det vet man väl att när man gör ostmackor så tar man två skivor på mackan och tio i munnen…… Köp en stor äcklig hushållsost så räcker den längre!! :o)

 3. Ha ha! Visst är det märkligt! Sen är osten inte lika lockande, och då kan den räcka hur länge som helst. Samma med limporna – mittbitarna går åt sen kan kanterna ligga kvar länge. Hittar ofta tre fyra påsar med bara kantbitar i brödburken. 🙂

 4. Var glad så länge det bara är osten som familjen tror att det är snacks. Här duger inte med ett pålägg i taget. Det varvas hej vilt med rökta korvar och skinka ovanpå osten Har försökt gömma skinkan i grönsakslådan. Tror du det hjälper.? Nej då man skulle kunna tro att de är födda med en nos. Så lätt går det inte

 5. Har en lösning på ditt ”problem”

  Istället för STOR, FET och GOD ost köp en LITEN, BILLIG och ÄCKLIG ost om du vill att den ska vara intakt och utan kälkbacke efter 2 frukostar för du får säkert ha den för dig själv och skära den så snyggt du vill.

  Själv föredrar jag den förstnämnda med eller utan kälkbacke 😉

 6. Resterna river jag och använder i stället för färdigriven, skitdyr, plastförpackad ost med tillsatser för att inte klumpa. Ekonomiskt, praktiskt och gott. Köp en ny stor att ha på mackan!

 7. Som någon annan skrev så är ni 5 i familjen. Vi är 3 och sådan ser våran oxå ut efter 2 frukostar. Ost är gott och livet är kort. Njut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..