Vänsterpartiet – hur tänkte ni där?

Såg ni artikeln i förra veckan om centerns Annie Lööf? Hur Vänsterpartiet i Malmö hade nån 1 majtillställning, där barn fick slå sönder en så kallad piñatas, godisboll, med ett foto på Annie?

Bra signaler att ge barn.

Idioter.

 1. Tycker alla fanatiker och extremister är lika obehagliga, vare sig de befinner sig på vänsterkanten eller högerkanten eller vilken kant som helst. Skämmes!

 2. Jag tycker även det är konstigt att de föräldrar som var på plats inte bara tog i handen på sina barn o gick därifrån. Det hade också varit en markering.

  Men detta är så otroligt osmakligt.

 3. Med tanke på hur mycket Annie Lööf vill sparka på de unga är det väl egentligen inte mer än rätt att de får banka tillbaka lite. Får Lööf bestämma kommer de där ungarna växa upp och få löner de inte kan försörja sig med och ett icke-existerande arbetsrättsligt skydd. Vs lekarrangemang kommer knappast föröka stenkastarvänstern, men man kan ju undra över vad Annie Lööfs politik skulle skapa…

 4. Jag som ser saker på tvärtomsätt mot Jenny hade verkligen ALDRIG accepterat att ”min sida” hade gjort en sån sak som V nu gjorde. Jag hade inte låtit mina barn banka på nån som jag tycker förstör landet (som jag då anser röd politik gör). Jag hade blivit tvärarg.

   1. Hanna: osmakligt även det MEN det vände sej inte till barn. Pinata är ju i första hand en kul grej för barn… eller?

 5. ChampagneÅsa:
  Saker som kan göra mig tvärarg: Fattigdom, utförsäkringar, arbetslöshet, etc.
  Saker som inte gör mig tvärarg: En piñata.

 6. Saker som gör mig tvärarg: fattigdom, arbetslöshet, orättvis utförsäkring, pinata med avbildade människor oavsett vilka
  Saker som inte gör mig tvärarg: pinata

 7. Att diskutera är tokintressant, men fanatism suger. Och jag hade faktiskt inte ens tyckt att det hade varit ok om det hade varit en bild på Breivik på den där nedrans piñatan.

  Strunt samma, det blir alltid likadant när det är en blå vs röd diskussion, de blå utmålas som di hemskaste i världen, och di röda är så snälla och rara. Jag har (nästan) slutat diskutera eller ha en åsikt, för jag är så nedrans tokless på argumentationstekniken. De fåtal diskussioner där man faktiskt lyssnar och respekterar varandras argument, det är de enda jag stannar kvar i. Och att sätta en nuna på en piñata och låta ungar slå på den är ungefär lika smart som när Schyman (som jag för övrigt tycker är en rätt cool dam fast det inte är min sida av politiken) eldade upp pengar. Det är mycket möjligt att de barn som slog på piñatan inte kommer ha jobb i framtiden, men inte fasen fattar de det NU. Och som tillägg…om de inte har/får jobb…så har vi inte facit i hand och vet varför. För jag tror knappast att di röda fixar en miljon jobb på 20 år, men det tror jag inte heller att de blå gör.

  Saker som gör mig arg: folk som eldar upp pengar, och låter sina ättelägg slå på människoansikten
  Saker som gör mig glad: Monas blogg, en politik där man inte är livrädd som egenföretagare att anställa människor eller att det skall kosta skjorta, byxor och lite till att faktiskt våga starta företag (för det är nog det som skrämmer mig mest med fanatikerröda – de verkar tro att det är sittande regering som skänker bort jobb – inte att det är företagen som skapar dem). Ja…jag är egenföretagare oxå…och det är definitivt inte en dans på rosor. Eller jo…taggiga sådana ;o)

 8. Annat jag gillar;) : inlägg som Victorias!

  Säger inget mer politiskt nu – orkar inte heller! Bara det att vi nog alla har ung samma mål men vi ser olika på vägen dit!

 9. Hur tror ni att det här kommer påverka barnen som var där? Vad kommer det leda till? Gatuvåld, kvinnomisshandel, terrorism? Snacka om att göra en höna av en fjäder.

  Och ja, en del människor röstar på det som gynnar dem själva, andra resonerar på andra sätt. Folk är olika.

 10. Lämnar helt politiken utanför mitt inlägg. Man lär ALDRIG barn att det är ok att slå på en annan männsikas ansikte! Oavsett hudfärg, åsikt, sjukdom eller dyl.
  Det är så fruktansvärt lågt att ta till ett sånt grepp på en aktivitet riktat till barn. Jag blir så j–la förbannad av sånt.

   1. Fast den där ska man inte slå på, den har ca 20 olika snören som man ska dra i, och bara ett av dem öppnar själva pinatan.

    Nu tror jag inte att den här handling kommer skapa några framtida misshandlare, men det är ändå en bild man sänder ut till barnen, att lite våld är okej i ”rätt” sammanhang. Men vilka är rätt?

 11. Tack ChampagneÅsa :o)

  Droppar politikbiten nu med, upptäckte just att vi är på väg till en sådan däringa fånig diskussion som inte leder någonstans. Jag tror faktiskt också att alla vill samma sak, men vill tar olika vägar dit. Att kids slår på centerfejjor kommer knappast att ge dem jobb om 20 år – det BORDE vi kunna enas om i alla fall ;o)

 12. Hmm, inte ok att slå på folks ansikten? Är det ok att äta upp folks ansikten? Upp med en hand alla som ätit tårta med en printad bild på födelsedagsbarnet. Undrar hur många av oss som kommer bli kannibaler…

  1. Jenny: skillnaden är att själva ”bilden” är närvarande – om Annie varit på ”festen” hade nog ingen orkat skriva nåt… varför hade de inte Ohly på pinatan?

 13. Klart som korvspad att ungdommar inte får nåt jobb, inte om 10 år heller. Med tanke på att jag inte kommer att ha råd att ta pension förrän jag trillar av pinn.

 14. Den här debatten borde inte handla om rött vs. blått. Den borde handla om hur man beter sig mot sina medmänniskor, oavsett hur illa man tycker om deras åsikter. Man gör inte såhär och man ska definitivt inte lära sina barn att göra så! Det är inte politik längre, det är mobbing.

   1. Det borde i vart fall inte ha med färg att göra. Och jag har redan skrivit en roman 🙂

    Men, det är klart att det inte kan vara mobbing att göra något sådant, när det var ”di snälla” som gjorde det. Hallegud…vågar inte ens tänka på om det hade varit en sammankomst där små blåbarn välkammade som jugendgossar hade slagit på en piñata med Löwfen. Ramaskri. Hade det blivit då…misstänker jag. Vad tror ni? 😉

 15. Näe, jag kunde inte hålla käft – jag försökte bita ihop men det gick inte.

  Jenny…din kommentar ”Och ja, en del människor röstar på det som gynnar dem själva, andra resonerar på andra sätt. Folk är olika.”

  Där slog du huvudet på spiken. Det är älsklingsargumentet. Men så fel du har. ALLA röstar så att de gynnar dem själva, så även di röda. Och du med antar jag. Inte fasen sitter någon hemma och tänker ”hm…ja…de där i verkar ju få det lite knas om jag röstar så här, då tänker jag inte på mig själv utan är ädel och snäll och röstar på det jag inte gillar”.

  Och den kungsklippta pudelns kärna – vi blå är så nedrans dumma som röstar så det gynnar oss. Fy fabian vad dumma vi är. Och vi sitter ju på våra feta kapitalistarslen och blickar ut över mammons nejder medan vi hånar de mindre lyckligt lottade. Eller inte.

  Sorry Jenny, vi är inte dumma och ni är snälla. Det funkar inte så. Jag tror vi är lite dumsnälla allihop faktiskt. Suck.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..